Ny direktør er ’plug and play’ for Ishøj Kommune

01. juli 2022

Med Henrik Winther Nielsen på posten som ny direktør for By-, Kultur- og Miljø får Ishøj Kommune en erfaren topleder, som kan virke fra dag ét i opgaveløsningen

Tidligere kommunaldirektør i Solrød Kommune, Henrik Winther Nielsen, bliver fra den 1. august ny direktør for By-, Kultur- og Miljø i Ishøj Kommune.

Det var et enigt ansættelsesudvalg, som valgte at pege på Henrik Winther Nielsen, og ifølge kommunaldirektøren i Ishøj Kommune, Kåre Svarre Jakobsen, får kommunen en stærk profil på posten.

”Jeg kender Henrik som en dygtig og kapabel topleder og glæder mig til at samarbejde med ham. Han er et omgængeligt menneske og har mange års erfaring som topleder. Vi får en mand på posten, som har solid indsigt og viden om kommunal drift og politisk betjening. Det føles næsten som ’plug and play’. Han har rigtig meget at bidrage med og kan virke med det samme,” siger Kåre Svarre Jakobsen med et smil.

Kan afvikle projekter med sikker hånd

Udover stillingen som kommunaldirektør har Henrik Winther Nielsen også meget viden og erfaring på cv’et fra teknik- og miljøområdet. Tidligere har han været teknisk direktør i Brøndby Kommune, kontorchef i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune og stedfortrædende kontorchef i Miljøministeriet.

Den erfaring er, ifølge borgmester Merete Amdisen, betryggende at have i direktionen, fordi Ishøj Kommune står over for nogle meget store projekter på teknik- og miljøområdet, som vil have borgernes bevågenhed. Bl.a. fjernvarmeudrulningen og udviklingen af Ishøj bykerne.

”Vi har brug for en erfaren leder, som kan holde alle boldene i luften og støtte medarbejdere og ledere i at føre byrådets visioner om at være en blå og grøn kommune ud i livet. Derudover får vi også en ny direktør, der har erfaring med inddragelse af borgerne i beslutningsprocesserne. Det ligger rigtig godt i tråd med den måde, vi som byråd gerne vil arbejde på,” lyder det fra borgmester Merete Amdisen.

Tiltrukket af den særlige Ishøj ånd

Både som kommunaldirektør i Solrød Kommune og teknisk direktør i Brøndby Kommune har Henrik Winther Nielsen samarbejdet med Ishøj Kommune. Bl.a. omkring Køge Bugt-samarbejdet og digitaliseringsprojekter, og det er her, han har mødt den særlige Ishøj-ånd, som motiverede ham til at søge stillingen.

”Ishøj har en stærk selvforståelse og selvindsigt, hvor både medarbejdere og borgere udviser stolthed over fællesskabet. Jeg har mærket den særlige ånd udefra og glæder mig til nu at blive en del af den,” siger Henrik Winther Nielsen og tilføjer:

”Jeg motiveres af, at jeg med min viden, indsigt og resultater kan gøre en forskel for videreudviklingen af Ishøj – både som kommune og som en moderne offentlig arbejdsplads. Fagligt er der rigtig mange spændende projekter i gang i forhold til at gøre Ishøj til en mere blå og grøn kommune. Kommunens profil på kultur- og fritidsområdet er også stærk, og det er tydeligt, at området bliver prioriteret politisk.”

Stillingen som direktør for By-, Kultur- og Miljø blev ledig i Ishøj Kommune, efter den tidligere direktør Marie Louise Madsen fik nyt job i Gentofte Kommune og stoppede ved udgangen af maj.