Miljøvenlige elbusser ruller i Ishøj

08. februar 2024

Fra den 11. februar 2024 bliver det grønnere at rejse i Ishøj med nye, støjsvage elbusser

Den 11. februar 2024 tager Ishøj Kommune et betydeligt skridt mod et renere miljø. Det sker, når kommunen i samarbejde med Movia tager elbusser i brug på buslinjerne 120, 127, 128 og 225.

Tiltaget er en del af indsatsen for at gøre offentlig transport mere miljøvenlig og bidrage til et sundere klima.

De nye busser kører udelukkende på elektricitet, hvilket betyder at de ikke forurener luften med CO2 eller andre skadelige stoffer.

Dette gør dem ikke kun mere miljøvenlige, men også mere behagelige at rejse med for passagererne, da de nye busser kører meget mere stille end de traditionelle dieselbusser.

Et vigtigt skridt i kampen for klimaet

Med de elbusser forventer Ishøj Kommune at reducere CO2-udledningen med 170 tons årligt. Dette er et vigtigt skridt på vejen mod Ishøj Kommunes mål om at nedbringe CO2-udledningen med 66% inden 2030.

"Ved at indføre elbusser tager vi en aktiv rolle i kampen for miljøet og klimaet. Busserne er et konkret eksempel på, hvordan vi kan gøre en forskel lokalt for både vores borgere og klimaet. De er et vigtigt skridt på vejen mod vores mål om at reducere udledningen af CO2 i Ishøj Kommune. Elbusserne viser, at det er muligt at kombinere behovet for en effektiv offentlig transport med vores ansvar for at beskytte miljøet," siger Kalbiye Yüksel, formand for miljø- og klimaudvalget i Ishøj Kommune.