Ishøj vil være Danmarks Vildeste Kommune

15. april 2021

Fra den grønne port til København til Danmarks Vildeste Kommune. Det er drømmen hos Ishøj Kommune, som har meldt sig ind i en landsdækkende konkurrence, som miljøministeriet står bag

Hvad hvis man fik den vilde natur til at blomstre frem mellem betonmurene i Vejleåparken til gavn og glæde for både naturen og beboerne?

Det er en tanke, som Ishøj Kommune og frivillige fra boligselskabet AAB lige nu arbejder på.

Baggrunden er, at Ishøj Kommune har meldt sig ind i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune.

Invitationen kommer fra miljøminister Lea Wermelin, som har inviteret alle danske kommuner til at finde de vildeste idéer til fordel for den vilde natur. Naturen er nemlig i krise, og tusindvis af dyre- og plantearter risikerer at uddø.

Naturen skal ind i byen

Derfor skal der gøres noget for, så vi sammen kan gøre en forskel for Danmarks natur, og her kommer Vejleåparken blandt andet ind i billedet.

”Med sine knap 7 hektar grønne områder er der rig mulighed for at skabe store arealer med fokus på øget diversitet, rum for ophold, sankemuligheder og mødesteder. Det går fint i spænd med vores planer om at trække naturen mere ind i byen og ikke kun have den i udkanten af kommunen”, fortæller formand for Klima- og Miljøudvalget, Erkan Yapici, som bakkes op af de borgere, der er med i projektet;

”Visionen er at få beboerne til at få en dejlig oplevelse. Vi laver blandt andet nogle familiepladser, hvor folk kan mødes på kryds og tværs, og samtidig kan det være med til at øge borgernes kendskab til og interesse for de grønne omgivelser, som kan byde på forskellige typer af natur, fugle og insekter”, lyder håbet fra Wagn Jensen, formand for Afdeling 55 i Boligselskabet AAB.

Det hele sker i et samarbejde mellem Boligselskabet AAB, Strandgårdskolen og Ishøj Kommune, og konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune er en del af kampagnen ”Sammen om en vildere natur”, som miljøministeriet har sat i værk i kampen for en mere vild natur.

Gode vinderchancer

Håbet er ikke kun at gøre omgivelserne mere grønne men også derigennem give hele områdets dyre- og menneskeliv et løft.

”Mennesker har det både psykisk og fysisk godt af at komme ud i naturen, og ved at trække naturen ind i byen kan det komme vores sundhedsprofil til gode. Så på den måde bliver det en win-win-situation,” fortæller Erkan Yapici, der også ser gode muligheder for at snuppe sejren;

”Vi har nogle rigtig gode frivillige, som bakker op om projektet. De ser rigtig gode ud.”

”Der er vi enige, Erkan og jeg, vores vinderchancer er i top,” slutter Wagn Jensen.

Dommerpanelet består af miljøminister Lea Wermelin, bonde og tv-vært Frank Erichsen samt biolog og naturvejleder Morten DD Hansen. Vinderen kåres i slutningen af 2022.

Du kan følge projektet med at blive Danmarks Vildeste Kommune på den til formål oprettede hjemmeside.