Alle børnehaver i Ishøj har tilvalgt ændret frokostordning

20. januar 2023

Samtlige forældrebestyrelser i Ishøjs daginstitutioner har tilvalgt den nye frokostordning, som fra 1. april bliver forældrebetalt med et tilskud fra kommunen

En besparelse i budget 2023 betyder, at frokostordningen i Ishøjs daginstitutioner fra 1. april overgår til at blive forældrebetalt med et tilskud fra kommunen, hvis altså forældrebestyrelserne på vegne af forældrene tilvalgte ordningen.

Derfor har frokostordningen været til afstemning i samtlige forældrebestyrelser i december måned. Resultatet er, at alle daginstitutioner har tilvalgt ordningen.

Tilvalget er en velfortjent ros til personalet

Opbakningen til frokostordningen er ifølge formanden for Børne- og Undervisningsudvalget, Kasper Bjering Søby Jensen, en velfortjent ros til køkkenpersonalet.

“Jeg er rigtig glad for, at forældrene har valgt at fortsætte den frokostordning, som vi har udviklet over de sidste 9 år. Det er først og fremmest en stor og velfortjent ros til de dygtige medarbejdere i børnehavernes køkkener. Samtidig glæder jeg mig over, at der nu kommer ro om ordningen. Den nye ordning er lovpligtig, og vi skal derfor ikke i fremtidige budgetforhandlinger drøfte om, den skal afskaffes,” siger Kasper Bjering Søby Jensen.

Hjælp i en travl hverdag for forældrene

I daginstitutionerne er personalet også meget glade for den store opbakning til frokostordningen fra forældrebestyrelserne, fortæller leder for daginstitutionen Firkløveren, Sussie Groset.

”Det betyder først og fremmest, at forældrene er meget glade for madordningen. De slipper for at tænke på madpakker i en travl hverdag, og har med ordningen sikret sig, at deres barn får sund og ernæringsrigtig kost med fokus på økologi, fortæller Sussie Groset.

Henter børn som har spist grøntsager

Derudover er mad ikke bare mad i daginstitutionerne. Frokostordningen er også et pædagogisk værktøj, forklarer Sussie Groset.

”Vores pædagoger arbejder med at udvikle børnenes mod på forskellig mad og madglæde. Det begejstrer også særligt forældrene, når de henter børn, som har spist blandt andet grøntsager, som de ikke før har villet spise derhjemme, siger Sussie Groset og tilføjer:

”Vi ved, at børns madvaner har stor betydning for deres sundhed helt ind i voksenlivet. Derfor er det også af særlig betydning, hvad vi tilbyder børnene i vores dagtilbud.”

Med den nye ordning får Ishøj Kommune samme frokostordning, som stort set alle andre kommuner i landet har valgt at have.

På nuværende tidspunkt har forældrene en egenbetaling på 187 kroner pr. barn om måneden. I den nye frokostordning med tilskud fra kommunen bliver prisen 575 kroner. Uden tilskud fra kommunen ville prisen være 748 kr.

For forældre med friplads er frokostordningen inkluderet.