Ledigheden er rekordlav i Ishøj

05. december 2022

Ledighedstallene i Ishøj Kommune var i oktober nede på 4,6 procent og har ikke været lavere i rigtig mange år. ”En helt fantastisk opløftende nyhed,” lyder det fra Ishøjs borgmester

Rekordmange Ishøj-borgere har forladt ledighedskøen. Og sammenlignet med andre kommuner er faldet i ledigheden i Ishøj sket i et hurtigere tempo end på landsplan i årets ti første måneder.

Mens ledigheden kun faldt med 0,1 procentpoint på landsplan, faldt den nemlig med 0,7 procentpoint i Ishøj.

”Hvor er det en helt fantastisk opløftende nyhed, at ledigheden bare falder og falder i Ishøj. Vi ved, at ledighed er roden til alt ondt, fordi de fleste bliver ramt af stress og bekymringer og mærker et knæk i selvtilliden, når de ryger ud af arbejdsmarkedet. Derfor glæder det mig virkelig, at vores borgere er med i jobfesten og oplever lysere tider,” siger borgmester Merete Amdisen.

Nyt jobcenter har gang i flere indsatser

Ifølge Rasmus Boné, formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget, er det svært at komme med en bestemt årsag til, at faldet i ledigheden i de sidste 10 måneder er sket hurtigere i Ishøj end på landsplan.

Men noget kan helt sikkert forklares i, at Ishøj Kommune i januar kunne åbne dørene til eget jobcenter, hvor medarbejderne har haft fuldt fokus på at løfte Ishøj-borgerne ud af ledighed.

”I 2022 fik vi eget jobcenter, og her har medarbejderne igangsat mange tiltag, som alle har til formål at få flere i arbejde, og det er derfor glædeligt at se, at det faktisk rykker i den rigtige retning. Heldigvis har jobcenteret også flere tiltag på vej i 2023. Blandt andet små-jobpulje til unge på uddannelseshjælp og et Code of Care samarbejde, der skal hjælpe med, at endnu flere af vores mest udsatte ledige kommer i arbejde,” forklarer Rasmus Boné.


Ledigheden var i oktober nede på 4,6% i Ishøj Kommune, mens landsgennemsnittet er 2,6%.

I årets første 10 måneder har Ishøj Kommune nedbragt ledigheden med 0,7 procentpoint, hvorimod ledigheden på landsplan i samme periode kun er faldet med 0,1 procentpoint.

Går man tilbage og sammenligner med oktober 2021, så har Ishøj Kommune på 1 år nedbragt ledigheden fra 5,8% til 4,6% - altså med 1,2 procentpoint på bare ét år.

Landsgennemsnittet er i samme periode faldet fra 3,1% til 2,6% - altså med 0,5 procentpoint.