Ishøj Kommune er klar til at hjælpe ukrainske flygtninge

08. marts 2022

Ishøj Kommune er i fuld gang med at undersøge, hvordan kommunen kan hjælpe flygtninge fra Ukraine og samarbejder også med Røde Kors Ishøj og lokale frivillige om støtteevents

”Det er endnu uvist, hvor mange ukrainske flygtninge Danmark kommer til at modtage, men hvis behovet opstår, så er Ishøj Kommune naturligvis klar til at hjælpe og løfte opgaven,” lyder det fra borgmester Merete Amdisen.

Ishøj Kommune forbereder sig allerede på en eventuel ankomst af flygtninge og er i fuld gang med at undersøge mulighederne for indkvartering og pasning på daginstitutionsområdet og skolegang for børnene.

”Situationen i Ukraine fylder meget i alles bevidsthed, og det er tydeligt, at også borgerne har behov for at gøre noget,” siger Merete Amdisen.

Støtteevents for Ukraine

Derfor samarbejder lokale frivillige, Røde Kors Ishøj og kommunens kulturinstitutioner også om en række støtteevents for Ukraine i Kulturium Musikteater i den kommende weekend. Blandt andet en familiedag med biograffilm og en støttekoncert på lørdag den 12. marts. Al omsætning, inklusiv billetindtægter, går ubeskåret til Røde Kors humanitære arbejde for ukrainere på flugt fra de voldsomme angreb.

”Det gør mig stolt og rørt, at vores kulturelle institutioner og lokale frivillige er gået sammen om at rejse penge til Røde Kors. I Ishøj er vi vant til at hjælpe hinanden, og det tog kun tre dage, før arrangørerne havde stablet et rigtig fint støtteprogram på benene. Det er virkelig flot,” siger Merete Amdisen.

Her kan du læse mere om weekendens tre støtteevents hos Kulturium

Vi fortæller mere, når vi ved mere

Ishøj Kommune holder et skarpt øje med udviklingen i Ukraine, og vurderer løbende, hvordan vi kan bidrage som kommune.

Når vi ved mere, fortæller vi om det her på ishoj.dk