Hjælp vores ukrainske flygtninge med en lejebolig

25. januar 2024

Ishøj Kommune mangler boliger til vores ukrainske flygtninge. Kontakt gerne kommunen, hvis du har en lejlighed eller et hus, som du gerne vil udleje

Krigen i Ukraine fortsætter, og indtil foråret 2025 vil Ishøj Kommune fortsat få tildelt yderligere flygtninge.

Kommunen mangler derfor boliger og håber, at private boligejere vil hjælpe med at indkvartere nogle af vores nye ukrainske borgere.

”Vi har indtil nu fundet husly til omkring 60 ukrainske flygtninge og er nu ved at udtømme vores muligheder. Vi bruger i forvejen kommunale ejendomme og har blandt andet ladet vores flygtninge flytte ind i foreningshuse og ledige ældreboliger, og vi har også renoveret gamle kommunale bygninger, så de kan huse flygtninge. Men nu er vi desværre ved at løbe tør for kapacitet,” siger borgmester Merete Amdisen.

Kontakt os, hvis du har en bolig

Hvis du som privatperson eller erhvervsdrivende har en ledig lejlighed eller hus, som du gerne vil leje ud, hører Ishøj Kommune derfor meget gerne fra dig.

Kommunen vil være lejer af boligerne og hæfte for indskud, husleje, forbrug og eventuel misligholdelse i lejeperioden – samt istandsættelse og husleje i opsigelsesperioden.

Det er vigtigt at understrege, at kommunen mangler hele boliger – og altså ikke værelser.

”Boligerne vil blive udlejet til ukrainske flygtning med opholdstilladelse. Med udgangspunkt i de flygtninge, som vi har modtaget indtil nu, kan vi nok forvente, at den typiske lejer vil være en mor med et par børn. Der er tale om almindelige, gode mennesker, som er blevet ramt af en krig,” siger Merete Amdisen.

Hvis du har en bolig, som du gerne vil leje ud til Ishøj Kommune, kan du udfylde nedenstående formular. Derefter vender vores medarbejdere tilbage til dig.

Kontakt os her, hvis du har en bolig