Aktuelle godkendelser, tilladelser og høringer indenfor miljø og natur

Her kan du læse de aktuelle godkendelser, tilladelser og høringer, som Ishøj Kommunes har udstedt indenfor miljø- og naturområdet

Se afgørelsen her 

Ishøj Kommune gennemfører i 2024 i samarbejde med Greve og Høje-Taastrup kommuner en opmåling af det offentlige vandløb Lille Vejleå. Opmålingen udføres af medarbejdere fra rådgiverfirmaet WSP. Opmålingen forventes opstartet i uge 31.

Er du bredejer til vandløbet må du meget gerne markere alle dræntilløb og evt. andre rørtilløb så de kan blive målt ind med beliggenhed, bundkote, rørdimension mv.

I forbindelse med opmålingen har medarbejdere fra WSP af kommunerne fået en bemyndigelse til at færdes til fods langs og i selve vandløbet samt ad kortest mulige vej dertil og -fra og over privat ejendom. 

Bemyndigelsen udstedes med hjemmel i vandløbslovens (LBK nr. 1217 af 25/11/2019) § 61, stk. 1.

§ 61, stk. 1

Kommunalbestyrelsen, miljøministeren eller personer, der af disse myndigheder er bemyndiget hertil, har uden retskendelse adgang til offentlige og private ejendomme for at lade foretage opmålinger, nivellementer og andre tekniske forarbejder og undersøgelser, som er nødvendige for udarbejdelsen af planer for arbejder, der er omfattet af denne lov.

Bemyndigelsen skal medbringes og legitimation skal forevises på forlangende (vandløbslovens § 57, stk. 3)

 

Ishøj Kommune vurderer, at det etableringen af nyt dræningsprojekt på Energinets transformerstation, Winthersmindevej 26, 2635 Ishøj, ikke vurderes at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet.

Myndighedsscreening

VVM anmeldeskema

Afgørelse om miljøvurdering

Projektet er derfor ikke omfattet af krav om udarbejdelse af miljøvurdering og tilladelse efter lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).

Der gøres opmærksom på, at afgørelsen om ikke at skulle udarbejde en miljøkonsekvensrapport, ikke fritager Energinet for at indhente andre nødvendige dispensationer, tilladelser og godkendelser af projektet.

Klagevejledning 

Afgørelsen kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål af enhver med retlig interesse i sagens udfald samt af landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer, jf. miljøvurderingslovens § 50.

Ønskes der at klages over afgørelsen, skal det ske via klageportalen, som er en digital selvbetjeningsløsning. Klageportalen kan findes på www.borger.dkwww.virk.dk og www.naevneneshus.dk. Ved klage skal der betales et gebyr, hvis størrelse er oplyst på klageportalen.

Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis ikke der er særlige grunde til det. Ønskes en fritagelse, skal en begrundet anmodning herom sendes til Ishøj Kommune, der videresender anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt anmodningen kan imødekommes. 

Klagen skal være modtaget senest fire uger efter offentliggørelsen af afgørelsen, dvs. senest den 8. august 2024. 

Betingelser mens en klage behandles 

Klage over afgørelsen har ikke opsættende virkning, medmindre Miljø- og Fødevareklage-nævnet bestemmer noget andet. Det betyder, at du kan handle efter Miljøstyrelsens afgørelse. Udnytter du afgørelsen, indebærer dette ingen begrænsning i klagenævnets mulighed for at ændre eller ophæve afgørelsen. Hvis nævnet tillægger en klage opsættende virkning, skal du afvente nævnets afgørelse før det anmeldte projekt kan gennemføres, og nævnet kan i den forbindelse påbyde påbegyndte bygge- og anlægsarbejder standset.”

Ishøj Kommunes afgørelse kan indbringes for domstolene inden 6 måneder fra afgørelsens offentlige bekendtgørelse.

 

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og vanding

Du kan læse om tilladelsen her

Ishøj Byråd vedtog den 5. oktober 2021 Risikostyringsplan for oversvømmelse for Ishøj Kommune

Planen indeholder en status på mål og tiltag fra den forrige plan samt forslag til nye mål og initiativer.

Risikostyringsplan

 

Ishøj Kommune meddeler hermed midlertidig tilladelse til Ishøj Forsyning til udledning af overfladevand til Jægersø i forbindelse med ombygning af eksisterende regnvandsbassin og etablering af nyt bassin samt etablering af nye rensefunktioner med sedimentationsrør (sedipipes) ved vejkrydset Ishøj Strandvej/Ishøj Stationsvej beliggende matr.nr. 15a, 40, 6cq og 6dd Tranegilde By, Ishøj i Ishøj Kommune.

Projektet gennemføres for at gøre regnvandssystemet omkring Ishøj Stationsvej mere robust og dermed klimatilpasset samt for at forbedre rensningen af overfladevandet inden udledning til vandmiljøet. Projektet er i andre sammenhænge omtalt som Ishøj Vand Vartegn.

Tilladelsen meddeles i medfør af:

  • Lov om miljøbeskyttelse, lovbekendtgørelse 48 af 12/01/2024 § 28
  • Bekendtgørelse nr. 1393 af 21/06/2021 om spildevandstilladelser efter miljøbeskyttelseslovens kap 3. og 4
  • BEK nr. 796 af 13/06/2023 om fastlæggelse af miljømål for vandløb, søer, overgangsvande, kystvande og grundvand

Klagefristen udløber den 24. april 2024. 

Afgørelsen inkl. klagevejledning kan ses her

Afgørelsen ledsages af bilag 1 – 4 der kan ses nedenfor:

Bilag 1 – Måleprogram

Bilag 2 – Tillæg 8 til Ishøj Spildevandsplan

Bilag 3 – Produktbrochure sedipipe

Bilag 4 – Afgørelse om ikke miljøvurderingspligt