Ishøj gør klar til at hylde sine frivillige

19. august 2021

Den 24. september holder Ishøj Kommune sin årlige Frivilligfest, og du kan være med til at nominere frivillige, som fortjener en pris for deres indsats

Hvert år hylder Ishøj Kommune personer, foreninger, netværk og virksomheder, som gør en særlig frivillig indsats for borgerne i kommunen. Det sker ved den årlige Frivilligfest - i år den 24. september – hvor kommunen vil uddele tre sociale priser: Ældreprisen, Handicapprisen og Den sociale frivilligpris.

På grund af covid-19 blev frivilligfesten aflyst i 2020, mens prisuddelingerne foregik virtuelt. Men i år satser Ishøj Kommune stærkt på at holde festen. Og så skal de frivillige i den grad fejres.

”Desværre måtte vi ikke holde festen sidste år på grund af epidemien, men i år ser det heldigvis lysere ud. Jeg glæder mig til at få lov til at anerkende de frivillige Ishøj-borgeres indsats ved en festlig lejlighed. Det tror jeg, at vi alle sammen trænger til,” siger borgmester Ole Bjørstop.

Formanden for Socialt- og Sundhedsudvalget i Ishøj Kommune, Merete Amdisen, supplerer:

”Personligt glæder jeg mig til at se de frivillige i øjnene og sige tak for kampen. Det har været et langt og hårdt år for os alle, men særligt de udsatte og ældre borgere har været ramt af corona-pandemien med ensomhed og isolation til følge. De frivillige har spillet en afgørende rolle i at holde hånden under vores mest sårbare borgere.”

 

  • Den sociale frivilligpris bliver givet til personer, foreninger, grupper eller netværk, som gør en særlig frivillig social indsats, der er til gavn for Ishøjs borgere.
  • Ældreprisen uddeles til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for ældre borgere eller arbejdet aktivt for bedre forhold for ældre.
  • Handicapprisen bliver uddelt til personer, foreninger eller virksomheder, som har gjort en særlig indsats for borgere med et handicap.

Fælles for de tre priser er, at den/de indstillede skal være fra Ishøj.

Alle kan indstille en kandidat til priserne. Det gælder både personer, foreninger, virksomheder, boligselskaber mv.

Hvis du kender nogen, du synes fortjener en af årets priser, så send en mail til Anette Wilhelmsen på ywi@ishoj.dk.

I indstillingen til prisen skal du skrive, hvem du synes, fortjener prisen, og hvorfor det lige præcis er den person, forening eller netværk, der skal modtage en pris.

Det er også vigtigt, at du tydeligt angiver, hvilken pris der indstilles til.

Send din indstilling senest den 6. september 2021 kl. 12.

Prisvinderne bliver udvalgt af et panel bestående af borgmesteren, formanden for Social- og Sundhedsudvalget, formanden for Udsatterådet, formanden for Seniorrådet samt næstformanden for Handicaprådet.

Prisvinderne får direkte besked.

Vinderne vil hver modtage et gavekort på 3.000 kr., en buket blomster samt en indgraveret vase.

Festlighederne finder sted fredag den 24. september 2021 kl. 17-20 i Hal 2 i Ishøj Idræts- & Fritidscenter.

Udover prisuddelingerne vil aftenen byde på mad, musikalsk underholdning samt socialt samvær.

Alle, der laver frivilligt socialt arbejde i Ishøj, er velkomne.

Fordelingen af pladser foregår efter en fastsat fordelingsnøgle.