NEXT vil flytte gymnasium fra Ishøj til Hvidovre fra næste år

23. november 2023

”Det er en virkelig kedelig nyhed.” Sådan lyder reaktionen fra Ishøjs borgmester Merete Amdisen på udmeldingen fra NEXT Sydkysten Gymnasium om, at gymnasiet i Ishøj forventes at blive flyttet til Hvidovre fra sommeren 2024

Årsagen til udflytningen af gymnasieuddannelserne er, at NEXT Sydkysten Gymnasium skal lægges sammen med Hvidovre Gymnasium, og de to uddannelsesinstitutioner har valgt at samle gymnasierne på det nuværende Hvidovre Gymnasium. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet godkendte i sidste uge en screeningsansøgning. Nu mangler kun en endelig godkendelse fra børne- og undervisningsministeren, før visionen bliver en realitet.

Og den udmelding ærgrer Ishøjs borgmester.

”En lukning af Sydkysten Gymnasium betyder, at Ishøjs unge ikke længere kan vælge at gå på et lokalt gymnasium, og det er virkelig en kedelig nyhed. Som kommune har vi selvfølgelig en interesse i, at vores unge har gode lokale uddannelsesmuligheder, og den mulighed bliver svækket, hvis fusionen bliver til virkelighed,” siger Merete Amdisen

Ifølge direktøren for NEXT, Ole Heinager, er det nye fælles gymnasium i høj grad også for de lokale unge i Ishøj.

"Det har været vigtigt for os i beslutningsprocessen, at lokationen i Hvidovre er meget nem og hurtig at komme til med tog fra Ishøj. Beslutningen om sammenlægningen skal netop ses i lyset af, at vi ønsker at give et fremtidssikret gymnasietilbud til de lokale unge, hvor de kan blive del af et større fællesskab end i dag.”

Vil styrke erhvervsuddannelserne i Ishøj

Udflytningen af gymnasiet til Hvidovre Gymnasium betyder dog ikke, at NEXT lukker i Ishøj. Ifølge Ole Heinager er planen, at erhvervsuddannelserne bliver styrket fremadrettet, og der vil også fortsat være 10. klasse og GF1.

”Flytningen af Sydkysten Gymnasium giver en mulighed for at have en endnu mere tydelig profil og rekrutteringsstrategi på Campus Ishøj. Derfor bliver næste skridt at kigge på, hvordan vi kan styrke især de erhvervsuddannelses- og efteruddannelsestilbud, som vi har på Campus Ishøj og samarbejdet med omverdenen. Her vil vi selvfølgelig først og fremmest meget gerne i dialog med kommunen, forklarer Ole Heinager.

Og den dialog deltager Ishøj Kommune meget gerne i, siger borgmester Merete Amdisen.

”Vi ser selvfølgelig helst, at vores unge har muligheden for både at tage gymnasiet og en erhvervsuddannelse i Ishøj. Men når det så er sagt, er vi selvfølgelig glade for at høre, at man vil styrke erhvervsuddannelserne på NEXT i Ishøj. Vi ser meget gerne, at Ishøjs unge har muligheden for at tage en erhvervsuddannelse af høj kvalitet og får del i fremtidens jobmuligheder indenfor digitaliseringen og den grønne omstilling,” siger Merete Amdisen.

Det forventes, at fusionen træder i kraft 1. januar 2024, og at sammenlægningen af de to gymnasier bliver en realitet fra det nye skoleår til august 2024.