Test med nye cykelstativer skal få flere til at tage cyklen

17. januar 2023

Grønt Råd i Ishøj Kommune vil undersøge om flere vil tage cyklen, hvis de har muligheden for at låse cyklen bedre fast. Derfor tester rådet to forskellige typer cykelstativer ved stationen og på Tåstrup Valbyvej

Stigende priser på benzin og et øget fokus på bæredygtighed gør det relevant at overveje, hvad vi kan gøre for at få flere bilister til at tage cyklen. Det mener Grønt Råd i Ishøj Kommune.

Derfor har rådet igangsat et projekt, hvor to forskellige typer cykelstativer bliver testet for at afdække, om flere vil tage cyklen, hvis den kan låses ordentligt fast.

”Vi har en fornemmelse af, at det kan være en barriere for borgerne at tage cyklen til et busstop eller til stationen, hvis de er bange for, at cyklen bliver stjålet. Derfor tester vi to typer cykelstativer,” siger Tommy Olsen, formand for Grønt Råd.

Klimakrisen kræver en samlet indsats

Projektet er finansieret med midler fra Klima- og Miljøudvalget, som rigtig gerne vil bakke op om frivillige ildsjæle og deres gode idéer til, hvordan vi kan fremme klimaet, helbredet og bylivet i Ishøj.

”Klimakrisen kræver en samlet indsats fra borgere, virksomheder, foreninger og kommunen, hvis vi skal opfylde vores klimamål om at blive CO2 neutral i 2050. Hvis testen med cykelstativerne kan få flere til at cykle, så vil det gøre en stor forskel. Derfor er det værd at prøve af og støtte op omkring,” siger Kalbiye Yüksel, formand for Klima- og Miljøudvalget.

Tester to forskellige typer cykelstativer

Grønt Råd tester to forskellige typer cykelstativer. Under overdækningen ved busstoppestedet på Tåstrup Valbyvej er et klassisk cykelstativ sat op, hvor cyklister har bedre mulighed for at låse cyklens stel fast med egen kædelås.

Ved stationen testes et elektronisk cykelstativ, der kan aktiveres med rejsekort eller sygesikring. Her holdes cyklen fast af en galvaniseret stålarm, der både låser stel og forhjul, og derefter kun kan låses op med samme rejsekort eller sygesikring.

”Vi håber, at borgerne vil benytte sig af tiltagene, og hvis de er populære, er vi klar til at sætte mere i værk for at fremme cyklismen i Ishøj Kommune. Vi er rigtig glade for, at Klima- og Miljøudvalget også vil være med til at bakke op om vores lokale initiativer med økonomiske midler. Det viser, at kommunen tager vores frivillige indsats seriøst, siger Tommy Olsen.

 

Grønt Råd er nedsat af Ishøj Byråd og består af repræsentanter for en række foreninger og organisationer i Ishøj samt Klima- og Miljøudvalget.

Ishøj Kommune etablerede Grønt Råd i 2012 for at fremme lokale initiativer, der medvirker til et bæredygtigt miljø og klima og til, at naturen trives - i tråd med kommunens vision og planer for udvikling.

Grønt Råd skal også medvirke til, at den samlede indsats fra borgerne, virksomheder, foreninger og kommunens forvaltning får den største effekt, så kommunens samlede ressourcer udnyttes optimalt.

Deltagerne i Grønt Råd består af repræsentanter fra organisationer, virksomheder, foreninger samt kommunens Klima- og Miljøudvalg.

Vil du gerne i kontakt med Grønt Råd, så kan du skrive på mail: gr@ishoj.dk

Her kan du læse mere om Grønt Råd: ishoj.dk/grontraad