Polsk venskabsby takker Ishøj for hjælp til ukrainske flygtninge

10. august 2023

Borgmesteren fra Ishøjs polske venskabsby Trzebinia har i et officielt brev til Ishøj Kommune takket lokalsamfundet i Ishøj for donationen til ukrainske flygtninge, som blev samlet ind tidligere på året

”En smuk og ædel handling, der fortjener respekt og anerkendelse,” lyder det blandt andet i takkebrevet fra borgmester Jaroslaw Okoczuk fra Ishøjs venskabsby Trzebinia.

Donationen fra Ishøj blev indsamlet tilbage i februar måned, hvor Røde Kors, Kulturium og Ishøj Kommune stod for en indsamling til ukrainske flygtninge, som havde søgt tilflugt i Ishøjs venskabsby Trzebinia.

Initiativet til indsamlingen kom efter, at borgmester Jaroslaw Okoczuk havde bedt Ishøj Kommune om hjælp til at dække flygtningenes basale behov. Grundet det store antal flygtninge i Trzebinia havde de polske myndigheder nemlig haft svært ved at få dækket basale behov hos ukrainerne.

Hjælp til de yngste og forsvarsløse

Donationen, som bestod af kasser med mad, tøj, hygiejneartikler og legetøj, er nu blevet distribueret ud til de ukrainske flygtninge i Trzebinia.

Derfor har borgmester Jaroslaw Okoczuk sendt et takkebrev, hvor han skriver:

”Jeg takker af hele mit hjerte lokalsamfundet i vores venskabsby Ishøj for jeres engagement og involvering i donationsinitiativet til ukrainske flygtninge, der har søgt husly i Polen på grund af den væbnede konflikt. At hjælpe de forurettede, især de yngste og forsvarsløse, er en smuk og ædel handling, der fortjener respekt og anerkendelse.”

Stolt af Ishøjs frivillige kræfter

Samarbejdet mellem Trzebinia og Ishøj kommuner viser på smukkeste vis, hvad et venskabsbysamarbejde også kan, siger borgmester Merete Amdisen, som modtog brevet på Ishøjs vegne.

”I begge kommuner er vi dybt berørte over den tragiske situation, som ukrainerne står i. Derfor var vi slet ikke i tvivl om, at vi skulle hjælpe, da borgmester Jaroslaw Okoczuk rakte hånden ud til os. Som borgmester er jeg virkelig stolt over indsatsen fra Ishøjs frivillige kræfter, der gjorde os i stand til at sende omkring 150 flyttekasser til Polen med livsnødvendigt indhold til ukrainske kvinder, børn og ældre på flugt fra krigens rædsler,” fortæller Merete Amdisen.

GALLERI: Ishøjs donation til ukrainske flygtninge i Polen

Omkring 150 kasser blev sendt til Trzebinia fra Ishøj