Borgmester efter retssag om kabler: Nu kan vi alle komme videre

24. marts 2023

En retssag mellem Ishøj Kommune og AAB 55 er netop blevet afsluttet og slår fast, at kommunen ejer kablerne til tv og internet på boligforeningens grund

”Det vigtigste er, at der nu ligger en afgørelse, og at vi alle har fået klarhed over sagens juridiske forhold. Så nu kan vi alle komme videre og sætte punktum for en ærgerlig sag.”

Sådan lyder ordene fra Merete Amdisen, borgmester i Ishøj Kommune, efter at Retten på Frederiksberg netop har truffet afgørelse i en retssag mellem Ishøj Kommune og boligforeningen AAB 55.

Dommen slår fast, at Ishøj Kommune ejer de kabler til tv og internet, som ligger på AAB 55’s grund. Kablerne blev lagt i år 2000 af kommunen, men i 2021 gjorde AAB 55 krav på kablerne.

Efter lange forhandlinger kunne parterne ikke nå til enighed og endte i retten i efteråret 2021 for at få afklaret ejerforholdet.

Og nu slår retten altså fast, at kablerne tilhører kommunen.

Kablerne er en del af infrastrukturen

”Vi betragter kablerne til tv og internet som en del af kommunens infrastruktur – ligesom kabler og rør til el, varme og kloakering – og vi er glade for, at retten er enig med os. Men når det er sagt, så er det naturligvis ærgerligt og trist, at en kommune må bruge ressourcer på en retssag mod en af sine boligforeninger. Vi havde håbet, at vi kunne finde en løsning uden at ende i retten,” siger Merete Amdisen, som er lettet over, at der nu er faldet dom i sagen.

”Jeg vil sige, at jeg først og fremmest er glad for, at vi har fået klarhed over ejerforholdet, men sagen har jo to parter, og jeg vil også meget gerne række hånden ud til AAB for at indgå i en dialog om, hvordan vi kommer videre herfra og kan arbejde sammen konstruktivt i fremtiden,” siger borgmesteren.

Efter rettens afgørelse har AAB 55 nu fire ugers ankefrist.

 

Fakta: Sagen kort

  • Sagen handler om ejerskabet til fiberkabler, coaxkabler og opkoblingsstationer til Ishøj Fællesantenne, som er beliggende på AAB 55’s matrikel.
  • Kablerne blev lagt af Ishøj Kommune i 2000 og blev brugt af det kommunalt ejede Ishøj Fællesantenne, som leverede tv og internet til flere boligområder.
  • I december 2020 solgte kommunen Ishøj Fællesantenne til Stofa, og efterfølgende har AAB 55 meldt ud, at kablerne ikke tilhører kommunen, men må tilhøre boligforeningen, når de ligger på dens matrikel.
  • Efter en periode med forhandlinger endte sagen i retten i efteråret 2021.