Brohusets etape 2 er lige på trapperne

11. februar 2021

I løbet af de næste måneder vil ombygningen af Brohuset tage yderligere fart, når der tages fat på etape 2, som blandt andet indeholder faciliteter til genoptræning og rehabilitering

De store planer står side om side, når det kommer til Ishøj Kommunes kæmpestore projekt, der på sigt omdanner bygningerne på Vejlebrovej 45 til byens nye medborger- og sundhedshus.

Hele projektet blev skudt officielt i gang i september sidste år, men kort inde i 2021 har man nu underskrevet kontrakt for næste etape af den storstilede ombygning.

Akkurat som tilfældet var med den første del, skal også etape 2 varetages af firmaerne Entreprenøren CASA, EKJ Rådgivende Ingeniører og JJW Arkitekter.

Kontrakten dækker den sydlige del af huset op til det eksisterende lægecenter og op mod banestien.

Gedigent fokus på det grønne

Noget af det mest synlige, som kommer til at ske, er blandt andet nedrivningen af dele af bygningen, ligesom der vil blive bygget til andre steder.

Det hele sker med øje for miljøet og er gjort, efter kommunen har modtaget midler fra Realdania.

Det indebærer blandt andet en bæredygtighedsanalyse, som skal fastslå mulighederne for at bevare dele af de eksisterende konstruktioner, hvordan man kan anvende mere bæredygtige materialer, og hvordan man nedsætter Brohusets CO2-udledning.

”Vi er meget glade for, at Ishøj kommune har valgt at fortsætte det gode samarbejde med vores team – JJW, EKJ og CASA – omkring Brohusets anden etape. Denne etape sætter yderligere fokus på bæredygtighedsdagsordenen i et givende samarbejde med Realdania”, udtaler projektchef John Strands Petersson fra CASA.

Planlægning og udførelse samtidig

Allerede nu danner Brohuset rammen om hjemme- og hjemmesygeplejen, mens Ishøj Uddannelse og Job, kommunens Ejendomsservice og en lægeklinik også er på plads.

Til april vil en kiropraktorklinik og en fodklinik også være at finde på 1. salen af den kæmpemæssige bygning.

I anden etape vil noget af det mest interessante nok være opførelsen af kommunale genoptrænings- og rehabiliteringsfaciliteter.

”Det er altid dejligt at se fremgang med så stort og vigtigt et byggeri som Brohuset, der kommer til at få en essentiel rolle i fremtidens Ishøj. Særligt glæder det mig, at vi nu tager hul på byggeriet af kommunale genoptrænings- og rehabiliteringsfaciliteter, som mange borgere forhåbentlig får gavn af”, fortæller Ole Bjørstorp, Ishøjs borgmester.

Planlægning af etape 2 er allerede i gang og løber frem til sommeren i år, mens selve udførelsen af planerne løber i forlængelse heraf med forventet indflytning i sommeren 2022.