Get2sport og Ishøj Volley & Beachvolley gik sammen om at skabe glæde og bevidsthed om foreningslivet

14. marts 2023

Jubelskrig og heppekor gav genlyd i Idræt- og Fritidscentret, da 250 børn fra forskellige klasser og skoler mødtes til et skolestævne i Volleyball

Det kunne lade sig gøre, fordi Ishøj Volley & Beachvolley har været på besøg på skolerne og undervist i idrætstimerne hele tre gange. Det har givet eleverne en basisviden om sportsgrenen, men måske endnu vigtigere om foreningslivet og det mulige fællesskab der følger med.

Erling Böttcher, som er træner og næstformand i klubben fortæller:

"Jeg tror først og fremmest, at børnene har haft en rigtig glad og god dag med godt kammeratskab. Men jeg tror også, at vi præsenterer en sport, der er god at være i. Vi viser børnene volley på forskellige niveauer. Det, de lærer af det, er et boldspil, hvor man skal samarbejde for at lykkes. Her er man et hold med et stort H."

De frivillige har undervist

Get2Sport er en politisk enhed under Dansk Idrætsforbund. I Ishøj har de forankret en Get2Sport -koordinator til at arbejde i Kultur & Fritid, som kan understøtte, rådgive og vejlede. Denne koordinator hedder Simon Hansen Thams.

"Dagen i dag er en skoleturnering, der er struktureret af Volleyball Danmark. De har stået for turneringsplanlægningen, men det er de frivillige fra Ishøj Volley, der har undervist, faciliteret og vist kæmpe engagement. Der, hvor Get2Sport har været inde over, er, at vi har fået afsat nogle puljemidler til at lave disse åbne skoleforløb, og vi har koordineret undervisningsforløbene i samarbejde med skolerne i Ishøj Kommune."

Get2sport aflaster foreningslivet

Formålet med Get2sport er at sikre et velfungerende idrætsforeningsliv ved at aflaste de frivillige kræfter i idrætsforeninger, så de kan koncentrere sig om træningen og bruge deres ressourcer til at være frivillige ledere og trænere for områdets børn og unge. For uden de frivillige kræfter ville der ikke være et foreningsliv til områdets børn og unge.

"Get2sport i Ishøj Kommune har en vision om at lave endnu flere åben skole-forløb i samarbejde med skolerne og de tilknyttede Get2sport-foreninger i Ishøj Kommune. De tilknyttede Get2sport-foreninger i Ishøj Kommune er Ishøj IF (fodbold), BK Ishøj Flamme (basketball), Ishøj Karateklub, Ishøj Bokseklub & Ishøj Volley og Beachvolley Klub," slutter Simon Hansen Thams.

 

Se mere her:  Skolestævne i Volleyball