”Blå Flag er vigtigt og værd at kæmpe for”

15. juni 2022

Badegæsterne på Ishøj Strand kan hoppe trygt i havet. Borgmester Merete Amdisen har netop hejst det Blå Flag fra Friluftsrådet som et bevis på rent badevand og fokus på miljø og natur

”Blå Flag er vigtigt, og jeg er ekstra stolt af at hejse det i en tid, hvor vi som kommune, i samarbejde med andre kommuner i Køge Bugt, har markeret, at vi er klar til at kæmpe for vores havmiljø,” siger borgmester Merete Amdisen med henvisning til det samarbejde, som syv kommuner i Køge Bugt har indgået – blandt andet i protest over dumpningen af slam fra Lynetteholmen.

Havmiljøet er truet og skal beskyttes

Blå Flag er en miljømærkningsordning, der garanterer, at stranden arbejder for at sikre natur og miljø.

Det er langt fra første gang Ishøj Kommune får Blå Flag, og sådan skal det blive ved med at være, hvis det står til Merete Amdisen.

”I Ishøj Kommune er vi ambitiøse med vores klimamål, og hos os er arbejdet for øget fokus på biodiversitet og beskyttelse af naturen ikke kun noget, der foregår til lands, men som en kommune ved havet i høj grad også til vands. Sammen med de andre kommuner vil vi arbejde for at fremme Køge Bugt som en marine-nationalpark og bremse det tab af biodiversitet i havmiljøet, som vi gennem de seneste år har været vidne til,” slår Merete Amdisen fast.

En populær strand om sommeren

Ishøj Strand tiltrækker mange badegæster om sommeren. Heriblandt borgmesteren selv, som ofte bruger stranden.

”Med det Blå Flag blafrende i vinden over Ishøj Strand kan vi trygt gå i vandet med en viden om, at badekvaliteten er i top. Det er et kvalitetsstempel på, at Ishøj Strand har rent badevand, høj sikkerhed, gode faciliteter som handicaptoilet og handicapvenlig adgang til strandområdet samt fokus på miljø og natur,” siger Merete Amdisen.

På en Blå Flag strand finder du:

  • Rent badevand
  • Livrednings- og førstehjælpsudstyr samt livreddere enkelte steder
  • Nødtelefon på eller i nærheden af stranden eller dækning, så mobiltelefoner kan bruges som nødtelefon
  • Natur- og miljøformidlingsaktiviteter
  • Information om miljøforhold og naturområder
  • Toiletfaciliteter
  • Affaldsfaciliteter samt affaldssortering
  • Informationstavle

Kilde: Friluftsrådet