Ishøj får sit eget jobcenter efter nytår

07. december 2021

Fra 1. januar skal borgere i Ishøj møde op i deres eget lokale jobcenter, hvis de skal have hjælp til at komme i arbejde eller uddannelse

I det nye år slår Ishøj Jobcenter nemlig dørene op, efter at det forpligtende samarbejde mellem Ishøj og Vallensbæk er ophørt. Hidtil har Vallensbæk Kommune ellers varetaget beskæftigelsesindsatsen for de to kommuner - og dermed opgaven med at få borgere fra Ishøj i job og uddannelse.

”Vi glæder os afsindigt meget til at komme i gang og tage imod borgerne i Ishøj. Jobcentret i Vallensbæk har gjort et godt stykke arbejde i en lang årrække, men nu er vi er klar til at tage over og selv komme i gang,” siger Jørgen Dan Pedersen, der bliver chef for det nye jobcenter.

Medarbejdere flytter med

Ishøj Jobcenter vil få til huse ved Brohuset på adressen Vejlebrovej 59A. Kommunen vil bygge et helt nyt, moderne jobcenter inde i Brohuset, men indtil den nye jobcenter-bygning står klar, vil medarbejderne i jobcentret tage imod borgerne i midlertidige pavilloner.

”Blandt vores medarbejdere vil være omkring 30 medarbejdere, som flytter hertil fra jobcentret i Vallensbæk, og cirka 20 medarbejdere, der allerede arbejder her i Ishøj. Så på den måde vil vi have en stab af medarbejdere, som allerede kender Ishøjs borgere. Med eget jobcenter bliver vi mere lokalt forankret, og vi kan arbejde mere tværfagligt på tværs af kommunen og dermed bringe flere faglige kompetencer i spil,” fortæller centerchef Jørgen Dan Pedersen, der også glæder sig til at kunne servicere de lokaler virksomheder i Ishøj fra det nye jobcenter.

Du kan finde Ishøj Jobcenters åbningstider på ishoj.dk/jobcenter.