Jump4fun styrker trivslen hos børn og unge med udfordringer

23. november 2022

Bevægelse, godt kammeratskab og trygge fællesskaber. Jump4fun er et landsdækkende tilbud for børn og unge med overvægt eller andre sårbarheder. Her kan alle være med - uanset forudsætninger og fysiske niveau

Jump4fun er et træningstilbud til børn og unge i alderen 6-16 år, der har problemer med overvægt, motion og sårbarhed - eller som har svært ved at finde en plads i det traditionelle foreningsliv.

Her er fokus først og fremmest på at skabe et trygt miljø, hvor børnene kan få en masse positive oplevelser med fysisk aktivitet sammen med kammeraterne.

”Alle vores Jump4fun-instruktører er klædt på til at arbejde med de vanskeligheder, som børnene og de unge kan have. Her er der ingen, der bliver målt og vejet. I stedet arbejder vi med bevægelsesglæde, selvværd gennem mentale øvelser, varieret træning, leg og motorik,” siger Jeanet Flørnæss Kerrn, kulturkonsulent i Ishøj Kommune, hvor to nye Jump4fun-hold netop er begyndt.

Mere energi og øget selvværd

Og Jump4fun virker. Det viser en landsdækkende evaluering fra foråret 2022, som 335 børn fra 40 forskellige kommuner fra deltaget i.

Ifølge undersøgelsen oplever børn og unge, der går til Jump4fun, højere trivsel og en fornyet glæde ved at være aktive.

Næsten 90% af børnene føler større glæde ved at bevæge sig, og størstedelen oplever, at de både er blevet fysisk stærkere og er kommet i bedre form.

Samtidigt oplever mange forældre, at deres barn har fået mere energi og leger flere fysisk aktive lege i hverdagen.

”Vi er meget glade og stolte”

”Vi er meget glade og stolte over de flotte resultater, som Jump4fun har skabt,” siger Søren Ravn Jensen, direktør i Julemærkefonden, som er en del af samarbejdet omkring Jump4fun.

”Vi ved fra Julemærkehjemmenes indsats, hvor meget det betyder for børns trivsel, når de dyrker leg og bevægelse i fællesskab med andre børn. Vi sætter derfor stor pris på, at der findes tilbud som Jump4fun, som har plads til alle børn - også børn, der har været på Julemærkehjem.”

Børn får mere selvtillid

Udover de fysiske fremskridt oplever næsten syv ud af ti forældre, at deres barn har fået mere selvtillid og er blevet bedre til at indgå i fællesskaber og sociale relationer. Dette gælder både i forhold til venner, skole og familie.

”Jump4fun er virkelig et dejligt tilbud, der giver mit barn en masse gode oplevelser med motion og relationer til andre børn. De søde og kompetente trænerer er gode til at tage sig af de generte og tilbageholdende børn, så de føler sig trygge. Det har gjort min datter mere modig, og hun tør springe ud i nye ting”, fortæller en forælder til en pige på 8 år, som ønsker at være anonym.

Til Jump4fun er også tilknyttet en foreningsguide, som giver de nye familier en god velkomst og tager hånd om eventuelle barrierer og usikkerheder.

Fx kan guiden hjælpe med at løse udfordringer omkring kontingentbetaling – bl.a. ved at søge midler hos DGI’s pulje ”Foreningsliv for alle”.

Jump4fun er et samarbejde mellem DGI, Julemærkefonden, de danske kommuner og idrætsforeninger.

Sammen har parterne skabt attraktive foreningstilbud til målgruppen siden 2013 og fortsætter med at brede holdene ud til endnu flere kommuner.

I øjeblikket findes Jump4fun som tilbud i 75 lokale idrætsforeninger i 40 af landets kommuner.

Har dit barn brug for hjælp til at komme i gang?

Ishøj Kommune tilbyder i øjeblikket følgende Jump4fun-hold:

 • Dato: Holdet kører indtil den 31. maj 2023
 • Tid: Onsdage 17.30-18.30
 • Alder: 8-12 år
 • Sted: Ishøj Idræts & Fritidscenter
 • Instruktør: Iram og Nicole
 • Kontaktperson: Julie Gottschalck Christiansen, Jump4fun-projektleder, 2145 0329, jgc@dgi.dk
 • Tilmeld dit barn her

 • Dato: Holdet kører indtil den 17. maj 2023
 • Tid: Onsdage 17.00-17.30
 • Alder: 8-14 år
 • Sted: Ishøj Svømmehal
 • Instruktør: Martine Bender
 • Kontaktperson: Morten Henriksen, tlf. 2846 9935
 • Tilmeld dit barn her