Get2sport og Ishøj Volley og Beachvolleyklub samarbejder om at styrke foreningslivet i Ishøj

09. februar 2024

En anderledes idrætsdag for børnene i Ishøj

Det var hverken fodbold eller håndbold, men derimod volleyball, der stod på programmet, da Ishøj Volley og Beachvolleyklub i samarbejde med Get2sport inviterede 485 børn og unge til en dag med sjov og læring på Idræts- og Fritidscentret samt Gildbroskolen.

Forud for turneringen havde trænere fra Ishøj Volley & Beachvolley været på besøg i idrætstimerne og undervist, men rammerne for dagen handlede ikke kun om sport, men også om at styrke fællesskabet og det frivillige engagement.

Get2sport etablerer brobygning til foreningslivet

Et af de mange formål med Get2sport er at støtte og styrke de frivillige kræfters vilkår, så disse frivillige har lyst, evner og ressourcer til at være frivillige ledere og trænere for områdets børn og unge. Men det handler også om, at børn, der dyrker idræt eller foreningslivet, klarer sig bedre i undervisningen og oplever et stærkt fællesskab både i og uden for skolen.

Get2sport koordinator Simon Thams fortæller.

”En omfattende rapport fra det nationale forskningscenter, VIVE, der evaluerede get2sport-indsatser rundt i landet, viser og understreger, hvordan aktiv deltagelse i foreninger kan have positive konsekvenser for børns trivsel og præstationer i skolen. Derfor er vores indsats med at synliggøre tilbud og muligheder, samt etablere brobygning til foreningslivet i et samarbejde med skolen, så vigtig.”

Se videoindslag om turneringen HER