Modernisering af Køge Bugt Strandpark

Fremtidig udvikling og anlægslov

Sammen med regeringen og de fire andre kommuner i Køge Bugt Strandpark har Ishøj Kommune indgået en principaftale, der skal resultere i en anlægslov og bane vejen for en modernisering af Køge Bugt Strandpark.

Moderniseringen skal bidrage til, at der bliver flere attraktive tilbud til de mange mennesker, der bruger strandparken året rundt til blandt andet gå- og cykelture, aktiviteter på havet og vinterbadning.

Mere sauna, vandaktiviteter eller ro?

I løbet af oktober måned 2022 blev der afholdt flere arrangementer i de fem strandparkskommuner, for at inddrage borgere, foreningsliv og andre aktører og brugere af strandparken. I Ishøj Kommune var der to arrangementer - en gåtur og en workshop, hvor man kunne komme med input til, hvilke faciliteter der er behov for i den del af strandparken, der ligger i Ishøj, og hvor faciliteterne kan placeres.

Præsentation af input og idéer

Den 28. november 2022 afholdes et informationsmøde, hvor kommunerne vil præsentere hvilke input og ideer de har fået til at placere nye faciliteter og aktiviteter i strandparken.

Informationsmødet afholdes d. 28. november kl. 16.30-18.30 i Byrådssalen Havet på Vallensbæk Rådhus. Alle interesserede er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig.

De konkrete anlægsønsker besluttes endeligt i kommunerne i starten af 2023.

Du kan finde flere oplysninger under arrangementer på strandparkens hjemmeside her

Baggrund

Regeringen har i september 2022 indgået en principaftale, som skal danne rammerne for en modernisering af Køge Bugt Strandpark.

Med aftalen sættes de nødvendige rammer for at kunne modernisere faciliteterne inden for særligt udvalgte arealer, samtidig med at der i resten af den store strandpark bliver sat fokus på at løfte og sikre natur- og landskabsværdierne.

Anlægsloven for Køge Bugt Strandpark forventes at blive fremsat i Folketinget i slutningen af 2023.

Vil du vide mere?

I løbet af oktober vil der blive afholdt flere arrangementer i de fem strandparkskommuner

I Ishøj er der to arrangementer - ét for alle interesserede og ét primært for foreningsliv, organisationer, råd mv.

Her kan du høre mere om arbejdet med fremtidens Strandparken og komme med input.

Du kan læse mere om, hvordan du kan deltage i arrangementerne ved at klikke på linksene forneden.