Hvem fortjener arkitekturprisen?

10. juli 2024

Ishøj Kommune efterlyser kandidater til årets arkitekturpris

Kender du et byggeri eller et by-eller landskabsrum i Ishøj Kommune, der fortjener en pris for god og smuk arkitektur, så send dit forslag til plan@ishoj.dk

  • Med prisen ønsker kommunen at tilskynde bygherrer til at opføre byggeri af høj arkitektonisk kvalitet og inspirere til attraktive byrum og anlæg.
  • Prisen skal øge interessen for modernisering og vedligeholdelse af ældre bygninger.
  • Prisen skal bidrage til nytænkning og debat om arkitektur i kommunen. 
  • Dit forslag skal være etableret efter 2022.

Siden 2002 har Ishøj Kommune uddelt en arkitekturpris til en bygning, et byrum eller landskabsprojekt, der udmærker sig ved at have en høj arkitektonisk kvalitet og som bidrager til kommunens forskønnelse. 

Formålet med arkitekturprisen er at fremme den gode arkitektur og skabe interesse og forståelse for hvad arkitektonisk kvalitet er i Ishøj. Prisen skal også være en inspiration til kommende bygherrer og vise, at Ishøj Kommune prioriterer æstetik og kvalitet i de fysiske omgivelser til glæde for både nuværende og kommende borgere, erhvervsvirksomheder, institutioner og gæster.

Prisen uddeles hvert/hvert andet år og alle kan indstille et byggeri, byrum eller anlæg der lige har det ekstra - en spændende arkitektur, en god indlevelse i stedet eller blot smukke funktionelle rammer som er gode at opholde sig i.

Frist for forslag er den 23. august kl. 12