Ny transportminister besøgte Ishøj

24. februar 2023

Støjgener fra motorvejene og yderligere trafikale udfordringer, hvis Holmene etableres i Hvidovre, blev drøftet, da transportminister Thomas Danielsen fredag den 24. februar besøgte Ishøj

Landets nye transportminister Thomas Danielsen (V) besøgte fredag borgmesterkontoret i Ishøj for at drøfte emner indenfor transportområdet. Med til mødet var borgmester Merete Amdisen (A) og viceborgmester Pia Skourup (V).

For Ishøjs borgmester lå støjproblemerne fra de statslige motorveje højt på dagsordenen samt yderligere trafikale udfordringer, hvis planerne om Holmene i Hvidovre bliver ført ud i livet.

”Vi gjorde ministeren opmærksom på, at Ishøj-borgerne er meget plaget af støjproblemer. Derfor har vi heller ikke brug for flere udbygningsprojekter som Holmene i Hvidovre, der vil øge de trafikale udfordringer og dermed øge støjgenerne yderligere. Vi talte også økonomi. Støjproblemerne kommer fra de statslige motorveje. Derfor synes vi også, at det er rimeligt, at staten betaler for, at støjgenerne bliver nedsat. Fx med støjdæmpende asfalt, støjafskærmning og stærekasser på strækningen gennem Ishøj, fortæller borgmester Merete Amdisen.

Transportministeren blev også gjort opmærksom på, at Ishøj Byråd ønsker, at hastigheden på motorvejen bliver nedsat, og nu i tæt samarbejde med nabokommuner vil udarbejde et forslag om støjreduktion til Folketingets trafikudvalg.

Trafikstøj påvirker helbredet

Viceborgmester Pia Skourup mindede transportministeren om, at støjproblemer er skadeligt for sundheden.

”Støj er ikke bare generende. Det kan også være skadeligt for helbredet. Derfor er støjproblemerne alvorlige, og vi synes, at det er rimeligt, når både borgere og politikere i Ishøj gang på gang råber op om, at der er behov for handling på området,” fortæller Pia Skourup.

Efter mødet var alle parter enige om, at det var et godt møde med vigtige og alvorlige udfordringer, som transportministeren nu vil tage med i sit videre arbejde på området.