Ishøj Kommunes skolebørn har modtaget et Ishøj Pay kort

03. maj 2024

En kontantfri hverdag vil i fremtiden gøre det både sikrere og mere hygiejnisk for alle eleverne på skolerne i Ishøj

Skolebørnene i Ishøj har fået udleveret et kort. Det hedder et Ishøj Pay kort, og det kommer til at gøre hverdagen lettere for både børnene og deres forældre.

Kortet er et kontaktløst betalingskort, der fungerer som betaling på skolernes kantine og betalingsterminaler.

Med Ishøj Pay forsvinder behovet for at håndtere kontanter, hvilket gør det mere sikkert og hygiejnisk for alle involverede. Det vil også betyde hurtigere ekspedition i kantinerne, så børnene kan bruge mere tid på at nyde deres pause og mindre tid på at stå i kø.

Viceskoleleder på Vejlebroskolen Rasmus Bøje fortæller.
”Med Ishøj Pay får vi til alles tilfredshed afviklet køen i skolens kantine hurtigere end tidligere. Men det betyder også noget i forhold til elevernes mobilenheder. Lige nu bliver mobiltelefoner samlet ind kl. 8., når undervisningen starter, så skal eleverne have den udleveret igen i pausen, så de kan bruge MobilePay i kantinen. Så skal vi igen til at samle ind efter spisepausen. Det undgår vi også nu, når de skal bruge kortet.”


Ishøj Pay gør også livet nemmere for forældrene

Med Ishøj Pay kan forældre nemt indstille et maksimalt dagligt forbrug og justere det efter behov, hvilket giver ro i sindet og børnene en værdifuld lektion i pengehåndtering.

”Det er først og fremmest en smart ide, fordi det gør det så meget nemmere for forældrene at give deres børn penge til at købe mad i kantinen for. Det bliver også meget nemmere for forældrene at træffe et sundt valg. Vi ved, at vi har store sundhedsproblemer her i Ishøj, så det at gøre det nemmere at bruge skolekantinerne er et stort skridt fremad,” siger Formand for Børne- og Undervisningsudvalget Kasper Bjering Søby Jensen.


Kortet er allerede i brug

Ishøj Pay har allerede været i brug på Ishøj Skole i marts måned og udrulles nu på alle kommunens fem skoler.

ishøjpay.dk kan der bestilles mad online og forældre kan betale for klasseture i skolens webshop.