Frivillige skaber merværdi i Ishøj

01. oktober 2024

I fredags blev ildsjæle på det frivillige sociale område hyldet til en festlig aften med prisuddeling, mad og underholdning på Ishøj Idræts- og Fritidscenter

I anledning af Frivillig Fredag den 27. september havde Ishøj Kommune inviteret frivillige på det sociale område til fest med prisuddeling, mad og mulighed for en masse samtaler om de runde borde. 

Traditionen tro blev Ishøj Kommunes ældrepris, handicappris og den sociale frivilligpris uddelt på denne sidste fredag i september. Priserne uddeles til mennesker, der bidrager med en ekstraordinær indsats og engagement til glæde for Ishøjborgerne. 
Årets handicappris gik til Gå-venner på Torsbo Plejehjem, for deres vedholdende frivillige indsats overfor beboere med demens, der befinder sig i en meget sårbar livssituation. De frivillige gå-venner skaber glædelige stunder med nærvær, tryghed, omsorg og kontakt for mennesker, der ellers kan have svært ved at kommunikere og svært ved at forstå verden omkring sig.

”Vi er meget glade for prisen. Det er jo et kæmpe skulderklap. Det er dejligt at mærke, at der bliver sat pris på det, vi gør. Vi synes, at Torsbo er et godt sted at bo, og vi føler os velkomne af både beboere og af Torsbos søde personale,” fortæller Anne Madsen, der er frivillig gå-ven på Torsbo Plejehjem.

Fællesskaber binder os sammen

Den sociale frivilligpris gik i år til Malene Højkjær for hendes engagement og indsats som tovholder for Fredagshygge i Brohuset. 

Til fredagshygge serveres overskudsmad fra Rådhusets kantine til mennesker i en sårbar, udsat eller økonomisk trængt situation. 
Til fredagshygge skabes der et fællesskab, der for mange er ugens højdepunkt.

”Jeg er glad for at kunne overrække den sociale frivillig pris til Malene Højkjær. Malene gør en stor forskel for mennesker, der har det svært. Hun finder energi til at være frivillig, og så er hun et eksempel på, at man også får energi af at være frivillig. Jeg er så glad for, at vi her på Frivillig Fredag kan takke dem, der engagerer sig i vores lokalsamfund. De er med til at skabe merværdi i vores kommune, de binder os sammen, og så er de med til at gøre Ishøj til et levende fællesskab,” fortæller borgmester Merete Amdisen.

Frivillige med hjertevarme

Yvonne Jørgensen modtog Ishøj Kommunes ældrepris for hendes mangeårige indsats til gavn for ældre på Plejecenter Kærbo og på Aktivitetscenteret. Yvonne har været med til at øge livskvaliteten for ældre, når hun gennem årene bl.a. har været besøgsven, planlagt arrangementer og udflugter og været en del af Brugerbestyrelsen.

”Det var mig en ære at kunne uddele årets ældrepris til Yvonne Jørgensen, for hendes trofaste indsats til glæde for borgere og beboere på Kærbo. Yvonne er mester i at spotte behov for samvær hos andre. Hun byder sig til, både ved at besøge beboerne og lytte til, hvad de har på hjerte, give en hjælpende hånd med, der hvor der er brug for det, og ved at tilbyde følgeskab eller en gåtur. Vi ville være et fattigt samfund uden frivillige som Yvonne, så derfor er jeg glad for at kunne fejre de frivillige her til aften. Det er vigtigt at anerkende og synliggøre det fine stykke arbejde, som de frivillige gør af et godt hjerte,” fortæller Social- og Sundhedsudvalgsformand Erkan Yapici.

Til frivilligfesten stod Sara Grabow for den musikalske underholdning, hvor der både blev inviteret til fællessang og eftertænksomhed.

FAKTA: Hvem uddeler prisen?

Vinderne af priserne er blevet udpeget af en beslutningskomité, der består af:

  • Merete Amdisen, borgmester i Ishøj Kommune
  • Erkan Yapici, formand for Social- og Sundhedsudvalget
  • Birgit Nielsen, formand for Seniorrådet
  • Kenneth Nielsen, formand for Udsatterådet
  • Helle Nees, formand for Handicaprådet