Støjhandlingsplan er sendt i høring

17. september 2024

Udkast til støjhandlingsplan er nu i offentlig høring, og du kan komme med dit input til planen

Ishøj Kommune har i efteråret 2023 fået udført en støjkortlægning af trafikstøj fra vejene i kommunen. På den baggrund er der udarbejdet et udkast til en støjhandlingsplan med forslag til konkrete indsatser, som nu er sendt i offentlig høring frem til den 14.oktober.

Støjkortlægningen viste, at langt den største kilde til trafikstøj fra vejene i Ishøj Kommune er motorvejene Motorring 4 syd og Køgebugt Motorvejen.

Motorvejene er statsveje, og det er derfor staten, som har ansvaret for at foretage evt. støjreducerende tiltag.

Idéer til støjreduktion på kommunale veje

I forhold til de kommunale veje pegede kortlægningen på, at det største antal af støjbelastede boliger er ved Ishøj Strandvej og Ishøj Stationsvej. 

I udkast til støjhandlingsplan er der skitseret en række mulige tiltag og ideer til at reducere støjen for de boliger, som er belastet med vejstøj over Miljøstyrelsens grænseværdi på 58 dB.

For tre af de konkrete tiltag til støjreduktion er der ligeledes regnet på effekten. Der er pt. ikke afsat finansiering til nogle af tiltagene. 

Du finder udkast til støjhandlingsplan her

Endvidere kan du se resultatet af støjkortlægningen her

Har du bemærkninger til udkast til støjhandlingsplan kan du sende dine bemærkninger til Ishøj Kommune på mailadressen naturmiljo@ishoj.dk senest den 14. oktober 2024.

Når den offentlige høring er afsluttet, vil de indkomne forslag og synspunkter blive vurderet. Herefter vil de indgå i beslutningsgrundlaget for den endelige vedtagelse af støjhandlingsplanen på Klima- og Miljøudvalget.

Alle høringssvar inklusiv bilag blive offentliggjort på kommunens hjemmeside i forbindelse med den politiske behandling af sagen.

Vi skal derfor opfordre til, at du tænker over, hvilke personlige oplysninger du skriver i høringssvaret, og at du, så frem du er omfattet af adresse beskyttelse, gør os opmærksomme på dette.