Uddannet til en vigtig hverdag

22. oktober 2024

To social- og sundhedshjælpere og fire social- og sundhedsassistenter fik fine ord med på vejen, da Ishøj Kommunes Uddannelsesenhed afholdt en afskedsreception for de nyuddannede og nu færdige elever

Som social- og sundhedshjælper er man i mange tilfælde den person, som borgeren ser mest i hverdagen. Derfor er deres besøg og arbejde af stor betydning for dem og deres pårørende. 

Man skal, som social- og sundhedsassistent, have det store overblik. Man er nøglepersonen, der koordinerer og udfører opgaver inden for pleje, omsorg og rehabilitering.  

Ishøj Kommune er glade for og stolte af at være med til at uddanne denne centrale og vigtige jobfunktion, og netop fordi Ishøj er en mindre kommune, bliver oplæringen også mere personlig og nærværende. Eleverne tildeles en vejleder, som de er tilknyttet, og som følger dem gennem hele deres oplæringsperiode, hvor selve uddannelsesenheden også har en meget tæt kontakt til eleverne, der derfor oplever et trygt og individualiseret uddannelsesforløb.

Med til afskedsreceptionen var borgmester Merete Amdisen, der gav disse ord med på vejen.
”At uddanne sig til at drage omsorg for andres sundhed og velbefindende er ikke blot at påbegynde en karriere; det er at påtage sig et ansvar i hvert eneste møde med borgeren. Omsorg handler om at lytte, forstå og være til stede for dem, der har brug for hjælp. Og vores dygtige elever og deres vejledere, som hver dag går på arbejde i Ishøj Kommune, evner at skabe et trygt rum, hvor borgerne føler sig set, hørt og mødt af professionelle, omsorgsfulde og empatiske sundhedsmedarbejdere.”

Lille kommune, men stor tilslutning

Manglen på medarbejdere er en af de helt store udfordringer på ældreområdet, og problemet vil kun blive større i de kommende år, fordi antallet af ældre stiger, mens SOSU-elever tilvælger Ishøj Kommune, når de skal finde en elevplads. Faktisk er alle elevpladser for i år nu besat, og uddannelsesenheden er i gang med rekrutteringen for 2025. 

Det er uddannelseskonsulent Christina Graungaard rigtig glad for og uddyber. 
”Vi hører jævnligt fra ansøgere, at de er blevet anbefalet at søge elevplads i Ishøj af igangværende ansatte elever i kommunen, som er glade for at være her. I tider, hvor fastholdelse alene formentlig ikke rækker til at løse rekrutteringsudfordringerne på ældreområdet, er det superopløftende, at tiltrækningskraften er så fin, som den er. Jeg tænker, at der er mange nærværende og engagerede oplæringsvejledere i Ishøj, som har.