Udendørs fotoudstilling om klimaforandringerne under indlandsisen
25. maj 2023
Ved Havhytten på Ishøj Tange i Strandparken kan du lige nu se den aktuelle danske fotoudstilling ’Into the Ice’, som har fokus på klimaforskning og forandringerne under Grønlands indlandsis
Når Grønlands indlandsis smelter, så stiger vandstanden i havet, og det kan få store konsekvenser – også for os, der bor langs Køge Bugt.
Derfor er der god grund til at interessere sig for fotoudstillingen ’Into the Ice’, som lige nu er udstillet i Strandparken ved Havhytten på Ishøj Tange, hvor Ishøj Naturcenter er vært for udstillingen.
Med bjergtagende fotografi, tekst og lydoptagelser fra Indlandsisen formidles tre danske/internationale klimaforskeres arbejde og deres perspektiver på de klimaforandringer, vi står midt i, og de som kommer.
Udstillingen er udviklet som en sideløbende formidlingsgren til dokumentarfilmen ’Into the Ice’ instrueret af Lars Ostenfeld, der har fulgt forskerne på flere ekspeditioner.
Filmen har siden marts 2022 gæstet 100 internationale filmfestivaler og vundet 9 priser.
Se filmen og mød instruktøren
Instruktør Lars Ostenfeld kan du møde i Ishøj, når han onsdag den 7. juni kl. 19 gæster Kulturium Biograf til forevisningen af hans dokumentar ’Into the Ice’. Her vil Lars Ostenfeld byde velkommen før filmen, og efter filmen vil han fortælle om hans personlige oplevelser under optagelserne og i mødet med forskerne. Det vil også være muligt at stille spørgsmål i salen.
Se trailer til dokumentarfilmen - som også kan streames gratis af alle borgere med adgang til Filmstriben.
Arrangementet i Kulturium er gratis, men du skal bestille billet. Her finder du billetbestilling
Hør indlandsisen knage og synge
Under din vandring rundt i fotoudstillingen i Strandparken har du også muligheden for at lytte til lydoptagelser fra indlandsisen, af is der knager og synger og smeltevand der drypper, risler og flyder. På hvert billede hænger nemlig en QR-kode med link til lydene.
Fotoudstillingen vil stå ved Havhytten i to måneder og består af 15 moduler med print på hver side. Den har tidligere bl.a. stået på Kongens Nytorv i København og ved Dokk1 i Aarhus.