Tidlig Familieindsats

Oplever I udfordringer med tilknytning eller med at understøtte jeres lille barns udvikling, så kan et forløb i Tidlig Familieindsats måske være relevant for jer

Formålet med et forløb i Tidlig Familieindsats er at styrke den tidlige tilknytning mellem forældre og barn, samt at støtte forældrene i at udvikle kompetencer, så de kan møde deres barn i et udviklingsstøttende samspil.

Forældre med børn i alderen 0-4 år og gravide, hvor der er en stor bekymring for barnets udvikling og trivsel, og det vurderes, at der er behov for en særlig intensiv indsats.

Tilbuddet retter sig overvejende mod sårbare gravide og forældre til børn i alderen op til 1 år.

Et forløb i Tidlig Familieindsats tilrettelægges individuelt og afhænger af bekymringerne for barnet. Tilrettelæggelsen af forløbet foregår i et tæt samarbejde mellem jer som forældre, rådgiver og Familieværkstedet. 

Der afholdes et opstartsmøde om familiebehandlingen med de tre parter, hvor handleplanspunkterne prioriteres . Forløbet tager udgangspunkt i jeres ønsker, og i de konkrete mål, som familierådgiveren beskriver i handleplanen.

Tidlig Familieindsats kan hjælpe med:
  • At fremme forældre/barn kontakten.
  • At styrke forældre/barn-relationen for bedst muligt at udvikle og støtte barnets sociale, følelsesmæssige, verbale, motoriske og kognitive færdigheder.
  • At guide jer som forældre til at kunne fremstå forudsigelige og tydelige.
  • At støtte jer som forældre i at udvikle kompetencer, så I kan se, forstå og møde jeres barn i et udviklingsstøttende samspil.
  • At tilbyde udvidet sundhedspleje.
  • At tilbyde psykologsamtaler.

 

Visitation til Tidlig Familieindsats

Visiteringen kan ske via Servicelovens § 11,3 eller § 52,3.

Et forløb kan vare i op til 24 måneder. Efter tre måneder skrives en kort statusbeskrivelse, som gennemgås med jer som forældre inden, den sendes til jeres familierådgiver. Herefter afholdes der et statusmøde, hvor det videre forløb planlægges.

Visitation til et forløb i Tidlig Familieindsats foregår via StraXen i Center for Børn og Forebyggelse.

Forløbet varetages af Familieværkstedet på Ishøjgård.

For yderligere oplysninger kan du kontakte Familieværkstedets afdelingsleder, Kristina Lærum, på tlf. 23 66 57 29 eller Familieværkstedets tlf. 23 43 40 74.