Referat
Børne- og Undervisningsudvalget torsdag den 7. marts 2024 kl. 16.30
Mødelokale Tårnbjerget
Sagsfremstilling
På mødet i Børne- og Undervisningsudvalget den 18. januar 2022 blev den politiske arbejdsplan for Børne- og Undervisningsudvalget i perioden 1. januar 2022 - 31. december 2025 vedtaget, herunder planen for besøg i udvalget.
På dette møde er det repræsentanter fra Vibeholmskolen, der kommer til en drøftelse med udvalget. Fra Vibeholmskolen deltager formand for skolebestyrelsen Gitte Isskov og skoleleder Kirsten Koudal. Oplægget fra Vibeholmskolen kommer til at handle om 'Skoleudvikling og bekymrende kvalitet'.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Sagsfremstilling
- Status på Børne- og Undervisningsudvalgets arbejde i forhold til emner, udvalgte pejlemærker, strategier, sagsfremstillinger, besøgsplan og møder i dialogforum for skoler- og dagtilbud.
- Grundet skoleledernes årsmøde i Odense er det nødvendigt at flytte mødet i Ishøj Skoleforum den 31. oktober. Det foreslås, at mødet flyttes til torsdag den 7. november 2024.
- Dagsorden til møde i Skoleforum den 4. april 2024 er vedhæftet dagsordenen.
- Program for Børne- og Undervisningsudvalgets studietur den 13. og 14. marts er vedhæftet dagsordenen (der kan komme enkelte justeringer i programmet).
- Årshjul for sager i Børne- og Undervisningsudvalget i 2024 er vedhæftet dagsordenen.
- Notat vedr. prioritering af Børne- og Undervisningsudvalgets pejlemærker er vedhæftet dagsordenen.
- Nyt fra dagtilbuds- og skolebestyrelser.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Mødet i Ishøj Skoleforum den 31. oktober flyttes til den 7. november 2024.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Bilag
Sagsfremstilling
Center for Sundt Liv og Trivsel blev etableret i 2023 og skal arbejde med sundhedsfremme og forebyggelse for børn og unge hen over de næste 10 år. Centret skriver selv, at de "er sat i verden for at fremme sund vægt og trivsel blandt børn og unge i Danmark. Vi er etableret som en uafhængig privat forening af Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Novo Nordisk Fonden". Det bemærkes endvidere, at "Det primære formål er at levere ny viden om sund vægtudvikling og trivsel blandt børn og unge og igangsætte aktiviteter, der gavner børn og unge, gennem tætte samarbejder og partnerskaber."
Partnerskabet mellem Center for Sundt Liv og Trivsel og Ishøj Kommune indebærer bl.a.:
- Partnerskabet har til formål at udvikle, afprøve og evaluere et systemorienteret og samskabende partnerskabsprojekt, der skal fremme sundhed og trivsel blandt børn og unge i Ishøj Kommune – og derigennem forebygge høj vægt og mistrivsel.
- Arbejdet med en systemorienteret tilgang i en hel kommune betyder, at der tages udgangspunkt i helheden frem for isolerede dele. Der fokuseres på det samlede billede for at forstå og arbejde med sundhed trivsel hos børn og unge – og sundhed, vægt og trivsel tænkes sammen.
- Hensigten er at udvikle en bæredygtig metode til sundheds- og trivselsfremme, der først og fremmest kan gøre en forskel for børn og unge i Ishøj og på sigt udbredes til andre kommuner.
Metodisk vil der være fokus på at være systemorienteret, hvilket betyder, at de konkrete indsatser ikke er prædefineret, og at der en ydmyghed overfor, at der er tale om komplekse sundhedsudfordringer, hvor løsningerne udvikles, når årsagerne til problemerne er kendte. Det indebærer bl.a. en høj grad af samskabelse, hvor der er behov for brede samarbejder med borgere, civilsamfund, private aktører og offentlige aktører.
Projektet udrulles i to faser, hvor første fase har fokus på en afdækning og kortlægning af årsagerne til sundheds- og trivselsproblematikkerne hos børn og unge, mens det er i anden fase, der bliver iværksat konkrete initiativer, som vurderes at kunne ændre de udfordringer, der er. Denne implementering forventes at have en længere tidshorisont. Den første fase forventes at strække sig frem til slutningen 2026, hvorefter fase 2 påbegyndes.
Partnerskabet skal også godkendes i bestyrelsen for Center for Sundt Liv og Trivsel.
Økonomi
Til partnerskabets 1. fase ansættes en projektmedarbejder i Ishøj Kommune i perioden fra 1. juni 2024 til 30. maj 2027, som får til opgave at udvikle og drive partnerskabet i samarbejde med Center for Sundt Liv og Trivsel. Midlerne til denne medarbejder finansieres af Center for Sundt Liv og Trivsel. Da udgiften til medarbejderen refunderes af Center for Sundt Liv og Trivsel har ansættelsen ikke effekt på servicerammen. Det forventes, at der bliver behov for ansættelse af en AC-medarbejder 37 timer/uge med en løn på ca. 0,7 mio. kr. (inkl. pension). Det antages, at der kan være ansat en medarbejder pr. 1. juni 2024. Jf. den estimerede udgift pr. måned bliver der behov for budget på 420 t. kr. i 2024.
Indstilling
- der indgås en partnerskabsaftale mellem Ishøj Kommune og Center for Sundt Liv og Trivsel
- der tilføres finansiering fra Center for Sundt Liv og Trivsel på 420.000 kr. i 2024 og 720.000 kr. i 2025 og 2026 samt 300.000 kr. i 2027 til aflønning af en projektmedarbejder, som ansættes i Ishøj Kommune til at udvikle og drive partnerskabet.
- der etableres et indtægts- og udgiftsbudget, hvor refusion for medarbejderen bogføres.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Byrådet.
Beslutningstema
Center for Sundt liv og Trivsel ønsker at indgå et partnerskab med Ishøj Kommune med det formål at fremme sundhed og trivsel blandt børn og unge i Ishøj Kommune - og derigennem forebygge høj vægt og mistrivsel. Partnerskabet falder i to faser, hvor den første fase om forberedelse og etablering af partnerskabet løber fra 2. kvartal 2024 til 4. kvartal 2026. På baggrund af fase 1 planlægges, hvilke indsatser der igangsættes i fase 2. For at lægge grundlaget for partnerskabet og sætte retningen for projektet skal der ansættes en projektmedarbejder i Ishøj Kommune. Projektmedarbejderen finansieres af Center for Sundt Liv og Trivsel.
Sagsfremstilling
Barnets lov, som trådte i kraft den 1. januar 2024, indeholder en bestemmelse, som forpligter kommunerne til at udarbejde et beredskab til forebyggelse, opsporing og håndtering af negativ social kontrol, æresrelaterede konflikter og ekstremisme, bandt børn, unge og deres familier. Denne bestemmelse har virkning fra den 1. april 2024. Beredskabet skal udformes skriftligt, vedtages af byrådet og offentliggøres. Byrådet skal revidere beredskabet løbende og som minimum hvert fjerde år.
I henhold til lovbemærkningerne, skal beredskabet omfatte hele kommunens børne- og ungeområde. Det skal understøtte,
- at en konkret sag behandles kvalificeret i kommunens institutioner og forvaltning
- at det kommunale fagpersonale, der er beskæftiget på børne- og ungeområdet, er i stand til tidligt at opspore tegn på negativ social kontrol, æresrelaterede konflikter eller ekstremisme
- at det kommunale fagpersonale har kendskab til, hvordan de skal forebygge og handle i disse situationer, samt hvor de kan søge hjælp og rådgivning.
Administrationen har konsulteret Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) og Center for Dokumentation og Indsats mod Ekstremisme (CDE) under udarbejdelsen af beredskaberne. Efter anbefaling fra SIRI og CDE, har administrationen udarbejdet to separate beredskabsplaner, som begge omfatter børne- og ungeområdet (0-18 år) og voksenområdet (18+ år).
Beredskaberne henvender sig primært til ledere og fagfolk i kommunen, der har direkte kontakt med borgerne. Det er vigtigt, at relevante målgrupper er informeret om beredskaberne og er opmærksomme på bekymringstegn og handlemuligheder.
Beredskab ved negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter er på mange måder et nyt felt, hvor der er behov mere dialog med fagpersonalet i kommunens forskellige enheder – både i forhold til børn og voksne. Der er planlagt implementeringsaktiviteter i det kommende år på baggrund af beredskabet, hvor der bl.a. vil være en dialog om målgruppen, håndtering af bekymringer og behovet for forebyggende indsatser på området. Implementeringen indebærer også et fokus på styrket opsporing og udarbejdelse af bl.a. action cards samt opkvalificering af nøglemedarbejdere. Derfor evalueres dette beredskab med henblik på en eventuel tilpasning inden sommeren 2025.
Det reviderede beredskab ved overgreb mod børn og unge er en opdatering af tidligere ”Handleguide ved overgreb” og "Handleguide for samarbejde om sårbare børn", samt "Politik til forebyggelse og opsporing af overgreb mod børn og unge". Det er fortsat gældende, da det blev revideret og godkendt sidst i 2022. Materialet er dog opdateret med de nye begreber i Barnets Lov, opdatering af kontaktoplysninger samt andre mindre tilpasninger. Der vil inden for det kommende år være behov for at opdatere formen, så det bliver mere tilgængeligt og anvendeligt for medarbejdere i dagtilbud, skole og fritidstilbud, f.eks. med tilføjelse af action cards, så centrale oplysninger er nemt tilgængelige.
Administrationen i gang med at undersøge, hvordan kommunen kan styrke arbejdet med at forebygge og håndtere sager om digitale krænkelser gennem udarbejdelse af procedurer eller action cards.
De tre beredskaber er vedlagt som bilag. Herudover er følgende dokumenter vedhæftet dagsordenen: "Action card ved radikalisering og ekstremisme", "Action card til håndtering af sager med børn, der vender hjem efter udrejse til konfliktområder" og "Handleplan til samarbejde om sårbare børn".
Lovgrundlag
Barnets lov § 15, stk. 2 og stk. 3
Økonomi
Sag har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
- beredskab til forebyggelse, opsporing og håndtering af radikalisering og ekstremisme godkendes
- beredskab til forebyggelse, opsporing og håndtering af negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter godkendes
- det reviderede beredskab til forebyggelse, opsporing og håndtering af overgreb mod børn og unge godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Byrådet.
Beslutningstema
Byrådet skal ifølge barnets lov tage stilling til nye lovpligtige beredskabsplaner til forebyggelse, opsporing og håndtering af negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter samt ekstremisme. Byrådet skal desuden tage stilling til det reviderede beredskab til forebyggelse, tidlig opsporing og behandling af overgreb mod børn og unge. Beredskaberne er udarbejdet med inddragelse af Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) og Center for Dokumentation og Indsats mod Ekstremisme (CDE).
Bilag
Sagsfremstilling
I 2022 fik kommunerne en udvidet forpligtigelse til også at sørge for tandpleje til unge mellem 18 og 21 år. Forpligtigelsen implementeres over en 4-årig periode. Når den udvidede forpligtigelse er fuldt implementeret i 2025, vil der således være fire ekstra årgange, hvor der vil være behov for eftersyn og tandbehandling. Denne udvidelse lægger naturligt et pres på pladsen i Tandplejen, hvorfor der er udarbejdet en plan for udvidelse og ombygning, hvor der indrettes administrative faciliteter på 1. sal af bygning K ved Strandgårdskolen. De nuværende kontorer omdannes til behandlingsrum med det fornødne udstyr. Der er indhentet tilbud til udvidelsen og ombygningen, hvilket vurderes at komme til at koste 1.375 mio. kr.
I forbindelse med vedtagelse af lovgivningen blev der samtidig udbudt en pulje, som kommunerne kunne søge for at dække udgifterne til den fysiske udvidelse af de kommunale tandplejer. Ishøj Kommune søgte i efteråret 2023 1.375.145,69 kr. fra puljen til at dække de forventede udgifter (bilag 1).
Den 12. februar 2024 blev der modtaget meddelelse fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet om, at Ishøj Kommune modtager 1.100.117 kr. til medfinansiering af udvidelsen og ombygningen (bilag 2). Differencen mellem det ansøgte beløb og tilskuddet er ca. 275.000 kr., hvilket dækkes indenfor budgettet for Tandplejen.
Det bemærkes, at der i tilsagnet er en forventning om, at tilskuddet er anvendt inden den 1. marts 2024. Det afklares aktuelt, om denne deadline er sat ved en fejl, eller om der er behov for at få udsat deadline for færdiggørelsen. Forventningen er, at udvidelsen og ombygningen er afsluttet inden sommeren 2024.
Lovgrundlag
Sundhedsloven (LBK nr. 1011 af 17/06/2023) herunder §127: "Kommunalbestyrelsen tilbyder alle børn og unge, der er under 22 år, er født efter den 31. december 2003 og har bopæl i kommunen, vederlagsfri forebyggende og behandlende tandpleje." Bekendtgørelse om tandpleje (BEK nr. 959 af 14/06/2022).
Økonomi
Der er givet et tilskud på 1.100.117 kr. fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Ombygningen og tilpasningen af Tandplejens lokaler i bygning K ved Strandgårdskolen afsluttes i 2024. På den baggrund indstilles der til, at budgettet for Tandplejen tilføres et budget svarende til 1.100.117 kr. i 2024, og at der tilsvarende oprettes et indtægtsbudget, som modregner udgifterne. Således vil bevillingen ikke belaste servicerammen for Ishøj Kommune
Indstilling
- Tandplejen tilføres et budget på 1.100.117 kr. til udvidelse og ombygning af Tandplejens lokaler i bygning K ved Strandgårdskolen
- Tandplejen får oprettet et indtægtsbudget, som udligner udgifterne til ombygningen/udvidelsen.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Byrådet.
Beslutningstema
Ishøj Kommune har modtaget tilsagn om en bevilling på 1.100.117 kr. til udvidelse og ombygning af Tandplejens lokaler ved Strandgårdskolen. Sagen fremlægges med henblik på godkendelse af tilskuddet og indarbejdelse i budgettet for 2024 hos Ishøj Kommunes Tandpleje.
Bilag
Sagsfremstilling
Brugertilfredshedsundersøgelsen af folkeskolen og SFO 2023 er en gentagelse af brugertilfredshedsundersøgelsen fra 2020. Forældrenes tilfredshed undersøges inden for temaerne undervisning, personalets indsats for barnets trivsel, mobning, ledelse, og samlet tilfredshed. For Ishøj Kommune indgår endvidere nedenstående fire kommunespecifikke spørgsmål:
- Hvor tilfreds eller utilfreds er du med lærernes og pædagogernes arbejde med at skabe en skoledag med motion og bevægelse?
- Hvor tilfreds eller utilfreds er du med lærernes og pædagogernes arbejde med at hjælpe dit barn med lektier og faglig fordybelse?
- Hvor tilfreds eller utilfreds er du med kommunikationen mellem dig og dit barns lærere og pædagoger om dit barns faglige læring?
- Hvor tilfreds eller utilfreds er du med kommunikationen mellem dig og dit barns lærere og pædagoger om dit barns trivsel?
I Ishøj har i alt 564 forældre deltaget i spørgeskemaundersøgelsen i 2023. Det giver en svarprocent på 40 %. Svarprocenten for de enkelte kommuner ligger fra 40 % til 58 %.
I spørgeskemaet er tilfredsheden på de enkelte spørgsmål målt ved fem svarkategorier: ”meget utilfreds”, ”utilfreds”, ”hverken eller”, ”tilfreds” og ”meget tilfreds”. Resultaterne for alle spørgsmål rapporteres som figurer, der viser svarfordelinger i kategorierne, og som gennemsnit på skalaen 1 - 5.
Undersøgelsen viser, at der generelt er stor tilfredshed med skolerne og SFO’erne i Ishøj. Samlet set har Ishøj Kommunes skoler et gennemsnit på 3,8. Til sammenligning er landsgennemsnittet også 3,8. I Ishøj svarer 70 % af forældrene, at de samlet set er ”meget tilfredse” eller ”tilfredse” med deres barns skole. For SFO’erne gælder det, at 75 % af forældrene samlet set er ”meget tilfredse” eller ”tilfredse” med deres barns SFO. Gennemsnittet for Ishøj Kommune er 3,9, mens landsgennemsnittet er 4.
Generelt set er forældretilfredsheden med skolerne faldet i 2023 sammenlignet med 2020 på landsplan, mens forældretilfredsheden med SFO’erne stort set er på samme niveau som i 2020. I Ishøj har der også været et fald i gennemsnittet på flere spørgsmål, men forskellen er ikke stor nok til at kunne konkludere, at den er signifikant. Det kan dog derimod konkluderes, at forældretilfredsheden ikke er steget i Ishøj fra 2020 til 2023.
Selve undersøgelsen, herunder resultater for Ishøj Kommune og for hele landet er bilagt sagen.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Beslutningstema
Som en del af Aftale om kommunernes økonomi for 2023 er det besluttet at videreføre de landsdækkende brugertilfredshedsundersøgelser (BTU) på en række velfærdsområder i perioden 2023-2026. De nationale brugertilfredshedsundersøgelser er tænkt som et redskab for lokal kvalitetsudvikling gennem inddragelse af borgernes vurdering af velfærdstilbud.
Bilag
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Beslutningstema
Udmøntning af Ungebyrådsbeslutning: Fælles affalds-/sorteringsdag for skoler i Ishøj
I forlængelse af Ungebyrådsmødet den 27. april 2023 blev det vedtaget at undersøge muligheden for at afholde en fælles affalds-/sorteringsdag for alle skoler i Ishøj. Børne- og Undervisningsudvalget blev den 23. november 2023 orienteret om, at der var etableret en arbejdsgruppe med det formål at realisere dette initiativ. Deltagere fra Ungebyrådet blev udvalgt til at samarbejde med arbejdsgruppen om planlægningen af arrangementet. Den planlagte begivenhed finder sted den 8. marts i Idrætscenteret med deltagelse af 6. og 7. årgang fra Vibeholmskolen. Eleverne vil deltage i forskellige klimainspirerede aktiviteter, som bliver faciliteret af personale fra Vestforbrændingen, Ungdomsskolen, Naturcenteret, Ishøj Kommunes klimakoordinator og en konsulent fra Center for Dagtilbud og Uddannelse. Borgmesteren overrækker præmier ved dagens afslutning.
Elevstatistik
Elevstatistik af 1. februar 2024 er vedhæftet dagsordenen til orientering.
Orientering om hjemmeundervisning
Center for Dagtilbud og Uddannelse har modtaget tre anmodninger om hjemmeundervisning. Orienteringerne er vedhæftet dagsordenen.
Status på dannelse af børnehaveklasser
Status på dannelse af børnehaveklasser til skoleåret 2024/2025 er vedhæftet dagsordenen til orientering.
Status om samarbejde med Dansk Flygtningehjælp om mødregrupper
I foråret 2023 indgik Ishøj Kommune en aftale med Dansk Flygtningehjælp om at drive mødregrupper i Ishøj Kommune. Mødregrupperne er for mødre med flygtninge- og invandrerbaggrund. Jf. beslutning på Børne- og Undervisningsudvalgets møde i marts 2023 orienteres udvalget om, hvad status er for dette partnerskabsprojekt. Overordnet er status, at der har været 23 deltagende mødre i gruppen siden opstarten. Mødregrupperne afholdes hver torsdag. En stor del af mødrene har haft nepalesisk baggrund, mens der også har været mødre med baggrund i Rumænien, Syrien, Tyrkiet og Bangladesh. Der er 4 - 5 frivillige, som fungerer som koordinatorer i forbindelse med afvikling af møderne. Udover samvær, hygge og drøftelser har mødregrupperne haft regelmæssige besøg fra sundhedsplejen samt besøg fra tandpleje, dagtilbud, sprogkonsulent og har været på besøg i Ishøj Kirke. Der er udarbejdet en statusbeskrivelse vedr. projektet, som er vedhæftet dagsordenen.
Status for hjemtagelse af støttet og overvåget samvær
I budget for 2022 samt budget for 2023 blev det besluttet at hjemtage opgaven med at tilbyde støttet og overvåget samvær til forældre, som har børn og unge anbragt uden for hjemmet. Opgaven er hjemtaget til varetagelse på Familieværkstedet på Ishøjgård. Overordnet går det rigtig fint med den faglige og kvalitative implementering, og selvom opgaven kræver nye kompetencer hos fagpersonalet, og samværet ofte placeres bedst i weekenden, er der indtil videre gode erfaringer. Økonomisk var målet en besparelse på 400.000 kr. over to år, hvilket ikke helt er lykkedes, da besparelsen har været 300.000 kr. Det forventes dog, at besparelsen kan hentes hjem i løbet af 2024. Det skal også ses i lyset af, at antallet af børn, som har været involveret i samvær, er steget fra 11 børn og unge i 2021 til 19 børn og unge i 2023. Der er udarbejdet en statusbeskrivelsen, som er vedlagt dagsordenen.
Status for Chromebooksagen - Datatilsynets afgørelse den 30. januar 2024
Datatilsynet traf den 30. januar 2024 en delvis afgørelse i sagen om Google Workspace og Chromebooks. Det er Datatilsynet vurdering, at der ikke er hjemmel i folkeskoleloven til at videregive elevernes personoplysninger til Google med det formål, at Google kan udvikle deres øvrige platforme. Datatilsynet har i forbindelse med afgørelsen gjort det klart, at problemstillingen vedr. lovhjemmel til videregivelse af oplysninger også vil gøre sig gældende for andre leverandører af samme type serviceydelse, også inden for andre lovområder end folkeskoleloven. I afgørelsen peger Datatilsynet på tre mulige løsninger:
1. At kommunerne ophører med at videregive personoplysninger til Google til de omhandlede formål, hvilket sandsynligvis forudsætter, at Google udvikler en teknisk mulighed for, at de pågældende datastrømme afskæres.
2. At Google afstår fra at behandle oplysninger til disse formål, hvilket betyder nye kontrakter.
3. At der fra Folketingets side tilvejebringes et tilstrækkeligt klart retsgrundlag for den pågældende behandling.
De tre løsningsforslag som Datatilsynet har skitseret, arbejdes der med fælleskommunalt. I Ishøj Kommune, betyder delafgørelsen aktuelt følgende:
1. At indkøb af nye Chromebooks er udskudt, hvilket kan få betydning for næste skoleår.
2. At der kigges på mulige alternativer, hvis der kommer et forbud, optimalt hvor Chromebooks kan genbruges.
3. At planen og arbejdet i KL følges tæt.
Kommunerne skal efterleve påbuddet fra 1. august 2024, men skal senest den 1. marts 2024 tilkendegive, hvordan de har til hensigt at efterleve afgørelsen. KL afleverer materiale på vegne af de 53 kommuner, og Ishøj Kommune skal ikke selvstændigt aflevere en plan. I vedlagte bilag fremgår en kort redegørelse for Chromebooksagen og beskrivelse af datatilsynets afgørelse den 30. januar 2024.
Kvalitetstilsynet med folkeskolen 2023/2024 - Vejlebroskolen
Styrelsen for Undervisning og Kvalitet oplyser i vedhæftede bilag 9, at styrelsen har gennemgået data for Vejlebroskolen i perioden 2019/20 til 2022/23 som en del af styrelsens årlige tilsyn med folkeskolers kvalitetsudvikling efter folkeskolelovens § 57 d. Efter gennemgangen er det styrelsens samlede vurdering, at der ikke er anledning til at gøre yderligere for nuværende. Vejlebroskolen vil herefter, som alle andre skoler, indgå i de årlige analyser af folkeskolers resultater i kvalitetstilsynet. Databilaget for Vejlebroskolen er vedhæftet som bilag 10.
Kvalitetstilsynet med folkeskolen 2023/2024 - Strandgårdskolen
Styrelsen for Undervisning og Kvalitet oplyser i vedhæftede bilag 13, at styrelsen har gennemgået data for Strandgårdskolen i perioden 2019/20 til 2022/23 som en del af styrelsens årlige tilsyn med folkeskolers kvalitetsudvikling efter folkeskolelovens § 57 d. Af brevet fremgår følgende: Strandgårdskolen skiller sig fortsat ud på en eller flere af kvalitetstilsynets indikatorer. Styrelsens gennemgang af data indikerer, at skolen kan have mulige parallelsamfundsproblematikker. Styrelsen har tidligere modtaget en redegørelse for Strandgårdskolen. Derfor inviterer styrelsen forvaltning og skoleledelsen til møde. Databilag for Strandgårdskolen er vedhæftet som bilag 14, og redegørelse for Strandgårdskolen er vedhæftet som bilag 15.
Bilag
Sagsfremstilling
Med henblik på at lette proceduren med godkendelse/underskrift af protokol/referat i First Agenda, oprettes et ekstra punkt - Godkendelse af protokol/referat.
Ved at godkende dette ene punkt tilkendegives det, at godkendelse/underskrift gælder alle dagsordenpunkterne. Det vil derfor ikke være nødvendigt at trykke godkend ud for hvert enkelt dagsordenpunkt, så længe dette ene punkt godkendes.
Indstilling
at referatet godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.