Referat
Børne- og Undervisningsudvalget tirsdag den 12. november 2024 kl. 17.00
Mødelokale Vandværket
Sagsfremstilling
På mødet i Børne- og Undervisningsudvalget den 18. januar 2022 blev den politiske arbejdsplan for Børne- og Undervisningsudvalget i perioden 1. januar 2022 - 31. december 2025 vedtaget, herunder planen for besøg i udvalget.
På dette møde deltager bestyrelsesformand i Ørnebo Katrina Louise Watkins Petersen og leder Irene Zoumpoulaki.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Sagsfremstilling
Strategien for stærke fællesskaber på børne- og ungeområdet er en langsigtet udviklingsplan, der sætter retning og mål for arbejdet med stærke børne- og ungefællesskaber i de lokale dagtilbud og skoler samt videre i fritidslivet. Strategien har til hensigt at sikre en kvalificeret, helhedsorienteret og sammenhængende indsats, så flere børn og unge har deltagelsesmuligheder i lokale dagtilbud og skoler, og færre segregeres til specialtilbud.
Strategien arbejder overordnet med fire spor, som fungerer sideløbende og i overlap med hinanden og involverer ledere, medarbejdere, forældre, børn og unge med henblik på implementeringen af strategiens mål:
- Lederspor med fokus på at udvikle det professionelle ledelsesfællesskab på tværs af børne- og ungeområdet. Ledersporet fungerer som fælles lederdage med vidensoplæg, faciliterede drøftelser om ledelsesdilemmaer og udfordringer samt mulighed for at sparre med ledelseskollegaer på tværs af børne- og ungeområdet om det lokale arbejde med strategien.
- Praksisnær kompetenceudvikling via etablering af ressourceteam og kompetencecenter. Det Kommunale Ressourceteam og Kompetencecenter Ishøjgård har som sin kerneopgave at understøtte børn og unges læring, trivsel og udvikling gennem praksisnær kompetenceudvikling for ansatte i dagtilbud og på skoler. De indgår desuden i samarbejde med lokale vejledere og ressourcepersoner og understøtter god praksis på tværs af børne- og ungeområdet.
- Arbejde med kommunal handleplan, hvor der er nedsat arbejdsgrupper på tværs af børne- og ungeområdet omkring indsatsområderne i strategien. Arbejdsgrupperne får ansvar for at igangsætte, følge og understøtte relevante kortlægninger og prøvehandlinger på praksisniveau. Arbejdsgruppernes er på nuværende tidspunkt i en analysefase, som skal kvalificere prøvehandlinger, der forventes opstartet i første kvartal af 2025.
- Lokale handleplaner i dagtilbud og på skoler
Formålet med de lokale handleplaner er, at de skal fungere som ramme for den lokale realisering af Strategi for Stærke Fællesskaber og dermed den udvikling og forandring, som skoler og dagtilbud allerede er i gang med og skal arbejde med over de kommende år.
De lokale handleplaner har fokus på at involvere og skabe mening for både ledere og medarbejdere samt sætte retning for handling. Der er lagt vægt på, at de lokale handleplaner skal samskabes af ledelse og medarbejdere i arbejdet med indsatsområderne i strategien.
De lokale handleplaner understøtter den lokale prioritering af de strategiske indsatser, og fungerer som en fleksibel ramme for udviklingen, og vil derfor udvikle sig over tid. Der er ikke en fast skabelon eller faste krav til skriftligheden i forhold til de lokale handleplaner.
Næste status til Børne- og Undervisningsudvalget i forhold til lokale handleplaner og den kommunale handleplan er planlagt til efteråret 2025.
Vedhæftet er oversigt over udvalgte udviklingsområder for de enkelte skoler og dagtilbud.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Præsentationen, der blev vist på mødet, er vedhæftet referatet.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Beslutningstema
Som et led i realiseringen af Strategi for Stærke Fællesskaber, besluttet af Børne- og Undervisningsudvalget den 14. december 2023, skal alle dagtilbud og skoler på børne- og ungeområdet udarbejde lokale handleplaner. De lokale handleplaner skal styrke de brede og almene fællesskaber, så flest mulige børn og unge trives og udvikler sig i deres lokale dagtilbud og skole. Børne- og Undervisningsudvalget forelægges status på de lokale handleplaner.
Konsulent i Dagtilbud og Uddannelse Thomas Weng Aistrup deltager under dette punkt.
Bilag
Sagsfremstilling
- Det foreslås, at møderne i Dagtilbudsforum i 2025 placeres torsdag den 27. marts og torsdag den 23. oktober begge dage fra kl. 17.00 - 19.00, og at møderne i Ishøj Skole Forum placeres torsdag den 3. april og torsdag den 20. november ligeledes fra kl. 17.00 - 19.00.
- Årshjul for sager i Børne- og Undervisningsudvalget i 2024 er vedhæftet dagsordenen. (Bilag 1)
- Notat vedr. prioritering af Børne- og Undervisningsudvalgets pejlemærker er vedhæftet dagsordenen. (Bilag 2)
- Nyt fra dagtilbuds- og skolebestyrelser.
Indstilling
- datoerne for møderne i Dagtilbudsforum og Ishøj Skole Forum godkendes.
- orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Der findes alternativ til mødet i Ishøj Skole Forum den 20. november 2025.
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Bilag
Sagsfremstilling
Udgangspunktet for temadrøftelsen af styrelsesvedtægterne på dagtilbud og skoleområdet er at identificere de steder, hvor der skal ske ændringer. Det kan enten være fordi, at der er kommet ny lovgivning på området eller, at der lokalt ønskes en ændring.
De to styrelsesvedtægter gennemgås på mødet med henblik på efterfølgende dialog.
De to styrelsesvedtægter i deres nuværende form er vedhæftet som bilag til sagen.
Lovgrundlag
Folkeskoleloven og dagtilbudsloven.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
- behovet for ændringer i styrelsesvedtægterne for dagtilbud og skoler i Ishøj Kommune drøftes.
- vedtægterne fremadrettet drøftes en gang årligt med henblik på eventuel justering.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Beslutningstema
Ishøj Kommunes styrelsesvedtægter for skoler og dagtilbud er senest opdaterede i henholdsvis 2018 og 2022. På den baggrund foreslår administrationen, at vedtægterne gennemgås og drøftes med fokus på, hvor det vil være hensigtsmæssigt, at der sker ændringer.
Administrationen foreslår ligeledes en drøftelse af, om det fremadrettet vil være hensigtsmæssigt med en årlig opdatering af vedtægterne som følge af nye nationale eller lokale politiske beslutninger.
Bilag
Sagsfremstilling
Baggrund
Vejleåparken blev den 1. december 2024 placeret på Social- og Boligministeriets liste over udsatte boligområder og parallelsamfund. Med placeringen fulgte en række lovkrav på skole- og dagtilbudsområdet.
På dagtilbudsområdet satte det blandt andet begrænsninger på brugen af dagtilbudspladser i Vejleåparken - krav om maksimalt 30 pct. nyoptag af børn fra udsatte boligområder, jf. dagtilbudsloven § 26a, samt krav om dobbeltanvisning, jf. dagtilbudsloven § 23, stk. 4.
Med begrænsningerne på brugen af dagtilbudspladser i Vejleåparken besluttede Børne- og Undervisningsudvalget, at der skulle etableres flere dagtilbudspladser udenfor Vejleåparken, så kommunen kunne opretholde sin pasningsgaranti.
Derfor besluttede Byrådet den 8. februar 2024, at der skulle etableres 50 ekstra dagtilbudspladser udenfor Vejleåparken og vedtog, at alle kommunens dagtilbud skulle optage børn op til deres maksimale kapacitet.
Administrationen har siden, ud fra et forsigtighedsprincip, etableret 45 ekstra vuggestuepladser i Ørnebo, Tvillingehuset og Trækronerne, hvor de har lånt lokaler på Gildbroskolen og Kulturskolen.
Normalisering af dagtilbudskapaciteten i Ishøj Kommune
På baggrund af de nuværende børnetal har administrationen udarbejdet et forslag til, hvordan dagtilbudskapaciteten kan normaliseres, hvis Vejleåparken ikke fortsætter på parallelsamfundslisten, og der kan visiteres normalt igen.
Med udgangspunkt i de aktuelle børnetal forventes det, at Ørnebo og Trækronerne vil overstige maxkapaciteten i perioden fra den 1. januar til den 1. april 2025, mens børnetallet i Tvillingehuset vil forblive under maxkapaciteten. Derfor foreslås det, at alle Ishøj Kommunes dagtilbud fortsætter visiteringen op til maxkapaciteten frem til den 1. april 2025, samt at Ørnebo bevarer 10 vuggestuepladser og Trækronerne bevarer 5 vuggestuepladser frem til den 1. april 2025. Af hensyn til dagtilbuddenes virke og de enkelte børnegrupper, som ikke bør udsættes for flere skift end højst nødvendigt, foreslås det ydermere, at alle tre dagtilbud beholder de ekstra lokaler, som minimum frem til den 1. april 2025.
For at nedbringe børnetallet yderligere anbefales det, at anvisningskriterierne for de udvidede dagtilbud ændres. Her foreslås det, at:
- Indskrivningen af alle nye børn til Ørnebo stoppes pr. 1. december 2024 og resten af 2025, søskende undtaget.
- Indskrivningen af alle nye børn til Tvillingehuset stoppes fra 1. januar 2025 til 1. april 2025, søskende undtaget.
- Indskrivningen af alle nye børn til Trækronerne stoppes fra 1. januar 2025 til 1. juni 2025, søskende undtaget.
Udvidelsesmuligheder ved fortsat placering på parallelsamfundslisten
I tilfælde af at Vejleåparken fortsætter på parallelsamfundslisten, vil:
- Ørnebo kunne rumme 15 ekstra vuggestuebørn.
- Tvillingehuset 10 ekstra vuggestuebørn.
- Trækronerne yderligere 15 vuggestuebørn.
- Elverhøj kan øge kapaciteten med fem vuggestuebørn.
- Der kan etableres 25 pladser til vuggestuebørn på Bredekærgård, hvilket vil frigive pladser til børn i de øvrige dagtilbud.
Til dagsordenen er vedhæftet et notat, der giver en status på håndtering af parallelsamfundsproblematikker, der giver udfordringer i 2025 (bilag 1) og et bilag, der viser dagtilbuddenes afstand til makskapacitet i 2025 (bilag 2).
Lovgrundlag
Almenboligloven § 61 a.
Dagtilbudsloven § 23, stk. 4.
Dagtilbudsloven § 26 a.
Økonomi
Det er forbundet med betydelig usikkerhed at forudsige konsekvenserne ved parallelsamfundsindsatsen, og derfor også de økonomiske konsekvenser i 2025. Alt andet lige vil behovet for merindskrivning i Ørnebo, Tvillingehuset og Trækronerne isoleret set koste ca. 600.000 kr. Dertil kommer reetableringsomkostninger for ca. 100.000 kr. Usikkerhederne taget i betragtning foreslås det, at udgifterne i budget 2025 håndteres i forbindelse med budgetopfølgningen.
Indstilling
- de anvisningskriterier, der fulgte af optagelsen på parallelsamfundslisten (krav om maksimalt 30 pct. nyoptag af børn fra udsatte boligområder, jf. dagtilbudsloven § 26 a, samt krav om dobbeltanvisning, jf. dagtilbudsloven § 23, stk. 4), ophører fra den 1. januar 2025, såfremt Vejleåparken ikke fortsætter på parallelsamfundslisten.
- ovenstående suppleres med, at alle kommunens dagtilbud visiterer op til maxkapaciteten fra den 1. januar til den 1. april 2025, hvorefter der visiteres normalt, såfremt Vejleåparken ikke fortsætter på parallelsamfundslisten.
- ovenstående suppleres yderligere med begrænsninger i indskrivningerne til Ørnebo, Tvillingehuset og Trækronerne, hvor der kun kan indskrives søskende, indtil driften er normaliseret.
- forslag til kapacitetsudvidelser godkendes, hvis Vejleåparken fortsætter på parallelsamfundslisten.
- den foreslåede budgethåndtering godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Beslutningstema
Børne- og Undervisningsudvalget orienteres om den nyligt udarbejdede børnetalsprognose for daginstitutionerne i Ishøj Kommune. På baggrund af denne fremlægges forslag til, hvordan dagtilbudskapaciteten kan normaliseres, hvis Vejleåparken ikke fortsætter på Social- og Boligministeriets liste over udsatte boligområder og parallelsamfund, samt hvilke dagtilbud, der kan udvides, hvis Vejleåparken fortsætter på listen. Foreløbige beregninger i forhold til parallelsamfundskriterierne peger på, at Vejleåparken i 2025 ikke længere vil være på parallelsamfundslisten. Det vil medføre, at lovkrav ift. dagtilbudsanvisning bortfalder.
Bilag
Sagsfremstilling
Karaktergennemsnit i dansk og matematik
Overordnet set var karaktergennemsnittet højere i corona-årene (2019/20, 2020/21 og 2021/22) i samtlige bundne prøver på både landsplan og i Ishøj. I enkelte prøvefag er karaktergennemsnittet i årene efter corona lavere end karaktergennemsnittet før corona. I både dansk og matematik er der efter corona-årene set ganske markante fald i karaktergennemsnittet, særligt for piger i Ishøj.
Dansk, mundtlig og skriftlig fremstilling
I mundtlig dansk (7,8) og skriftlig fremstilling (6,4) er karaktergennemsnittet i Ishøj på niveau med karaktergennemsnittet på landsplan (hhv. 7,9 og 6,5). I disse to prøvefag præsterer piger i Ishøj i alle år bedre end drenge i Ishøj og drenge på landsplan (med undtagelse af 2022/23, hvor drenge på landsplan præsterede bedre i skriftlig fremstilling). Drengene i Ishøj har i alle år ligget under niveauet for drenge på landsplan. For første gang præsterer drenge i Ishøj (i 2023/24) bedre end drenge på landsplan i mundtlig dansk (7,2 vs. 7,0) og på niveau i skriftlig fremstilling (5,9 vs. 5,9). Pigerne i Ishøj er også tæt på gennemsnittet for piger på landsplan i skriftlig fremstilling (7,1 vs. 7,2).
Karaktergennemsnittet for både piger og drenge er højere end før corona – særligt i Ishøj. På landsplan er det ikke så markant.
Dansk, læsning og retskrivning
I dansk læsning og dansk retskrivning er karaktergennemsnittet for både piger og drenge i Ishøj lavere efter corona end før corona. Tendensen er den samme på landsplan.
Piger i Ishøj har næsten alle år ligget på niveau (nogle år lidt under, nogle år lidt over) med drenge på landsplan i dansk, læsning og dansk, retskrivning, men efter corona ligger de under. Samtidig er karaktergennemsnittet for drenge i Ishøj overordnet set på niveau med karaktergennemsnittet for piger i Ishøj efter corona. Det er en ny tendens sammenlignet med tidligere år, hvor karaktergennemsnittet for piger i Ishøj altid har været højere end karaktergennemsnittet for drenge i Ishøj.
Matematik
På landsplan ligger piger og drenge generelt på niveau i matematik med hjælpemidler. I Ishøj har pigerne i mange år ligger lidt over drengene, men særligt for pigerne er der sket et stort fald efter corona, og nu ligger pigernes niveau under drengenes. Det er atypisk i Ishøj. Karaktergennemsnittet på landsplan er efter corona lidt lavere end før corona. I Ishøj er pigernes karaktergennemsnit også lavere end før corona, mens drengenes karaktergennemsnit er løftet. Samme tendens gør sig gældende i matematik uden hjælpemidler. Her er karaktergennemsnittet for både piger og drenge på landsplan, samt piger i Ishøj, lavere end før corona, mens karaktergennemsnittet for drenge i Ishøj er højere. Karaktergennemsnittet for drenge i Ishøj er for første gang højere end karaktergennemsnittet for piger på landsplan.
Socioøkonomisk reference
Gildbroskolen, Ishøj Skole, Vejlebroskolen og Vibeholmskolen præsterer overordnet set som forventet i 2023/24. Strandgårdskolen præsterer signifikant dårligere end forventet i 2023/24.
I de enkelte fagprøver præsterer flere skoler signifikant bedre end forventet i følgende:
- Dansk, skriftlig fremstilling (Ishøj Skole og Vibeholmskolen)
- Dansk retskrivning (Gildbroskolen)
- Fællesprøve i fysik/kemi, biologi og geografi (Vejlebroskolen)
Derudover præsterer flere skoler signifikant dårligere end forventet i følgende:
- Dansk, læsning (Strandgårdskolen)
- Dansk, retskrivning (Strandgårdskolen)
- Fællesprøve i fysik/kemi, biologi og geografi (Ishøj Skole og Strandgårdskolen)
Arbejdet med data
Der arbejdes løbende med data i skolelederkredsen, hvor data understøtter og bidrager til de faglige drøftelser. Så snart Børne- og Undervisningsministeriet frigiver data, behandles data på det førstkommende skoleledermøde med henblik på en faglig drøftelse af, hvilke opmærksomhedspunkter der er på den enkelte skole samt, hvilke opmærksomhedspunkter, der er på tværs af skolerne i Ishøj. Derudover indgår data over bl.a. karaktergennemsnit og socioøkonomisk reference på den årlige skoleudviklingssamtale, jf. ramme for skoleudviklingssamtaler.
Som bilag er vedhæftet figurer over karaktergennemsnit og socioøkonomisk reference.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget
Beslutningstema
Børne- og Undervisningsudvalget forelægges karaktergennemsnit for de fem folkeskoler i Ishøj Kommune for perioden 2013/2014 til 2023/2024 udregnet for elever i almenklasser. Derudover forelægges skolernes socioøkonomiske reference for skoleåret 2023/24.
Bilag
Sagsfremstilling
Ishøj Byråd har besluttet at investere 0,7 mio. kr. årligt i forebyggelse af anbringelser af børn i perioden fra 2024 til 2026 ved at udvide den eksisterende indsats "Intensiv Forebyggende Familieindsats (IFF)". IFF er en socialfaglig indsats målrettet sårbare børn, unge og familier med komplekse sager for at undgå anbringelser gennem tæt og hyppig kontakt.
I nedenstående er status for organisering af indsatsen samt foreløbige resultater opsummeret. En mere detaljeret status er vedhæftet. (Bilag1)
Der arbejdes aktuelt på at etablere et fast IFF-team. Der er rekrutteret én familierådgiver, og der søges efter en mere. På handicapområdet fastholdes modellen med enkelte IFF-sager for alle familierådgiverne.
Foreløbige resultater og effekt
- Der ses en 90 % stigning i indskrevne familier og en 37 % stigning i indskrevne børn og unge i IFF-indsatsen fra 2023 til 2024.
- Antallet af anbringelser har været konstant fra 2023 til 2024, men udgifterne har været stigende. For at fastholde den forebyggende indsats, når investeringsperioden afsluttes i 2026, skulle antallet af eller udgifterne til anbringelser gerne falde. En reduktion på 1 - 2 anbringelser vil gøre investeringen rentabel.
- 22 børn og unge blev vurderet i forhold til risiko for anbringelse ved opstart i IFF-indsatsen ("mindre risiko", "moderat risiko" og "stor risiko"). Resultaterne viser, at bekymringen blev reduceret i 9 tilfælde, at risikoen vurderes uændret i 9 tilfælde, og i 4 tilfælde er risikoen blev forøget.
- Familierne værdsætter i langt overvejende grad den tætte kontakt med familierådgiverne, men der er behov for en mere systematisk opfølgning på deres oplevelser af indsatsen.
Lovgrundlag
Barnets Lov.
Økonomi
Der er bevilliget 700.000 kr. årligt i perioden 2024 - 2026 til den ekstra indsats.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Beslutningstema
Byrådet besluttede i forbindelse med vedtagelse af budget 2024 at styrke indsatsen med at forebygge anbringelser i perioden fra 2024 - 2026. Der er med denne sag udarbejdet et notat, som beskriver den foreløbige status for indsatsen.
Bilag
Sagsfremstilling
Tilsyn af hjemmeundervisning i Ishøj Kommune
Der er udarbejdet en kommunal retningslinje for tilsyn af hjemmeundervisning i Ishøj Kommune. Retningslinjen vil blive lagt på hjemmesiden, så både borgere og fagfolk kan orientere sig heri. Forældre vil fremover skulle meddele hjemmeundervisning via kommunens hjemmeside. Børne- og Undervisningsudvalget orienteres fortsat på førstkommende møde. Tilsyn med hjemmeundervisning blev på Byrådsmødet den 5. april 2022 delegeret til administrationen. Tilsyn af hjemmeundervisning varetages fra skoleåret 2024/25 af den distriktsskole, som barnet hører til. Retningslinjen er vedhæftet. (Bilag 1)
Udearealerne ved indskolingshuset på Ishøj Skole
Byggeriet med tilbygningen til indskolingshuset på Ishøj Skole er færdiggjort, og skolen har planmæssigt taget den nye tilbygning i brug mandag den 21. oktober 2024. Der er dog opstået problemer med afleveringen af udearealerne (fliser, græs, legeplads) omkring tilbygningen, idet der har vist sig at være udfordringer med kloakken rundt om bygningen. Perioden for arbejdet med udearealerne vurderes på nuværende tidspunkt til at vare minimum 5 uger. De ufærdige udearealer omkring tilbygningen vil have indflydelse på skolens drift, og der vil være tæt dialog med skolen for at koordinere byggearbejderne og skolens adgangsveje ind og ud af indskolingshuset.
Tilskud fra Social- og Boligstyrelsens ansøgningspulje til udbredelse af familiehuse i hele landet
Administrationen har søgt om tilskudsmidler fra puljen 'udbredelse af familiehuse i hele landet' til projektet 'Børnenes Hus i Ishøj', hvor formålet er "at samle og styrke Ishøj Kommunes tidlige forebyggende indsatser til kommende forældre og småbørnsfamilier med børn i alderen 0 - 6 år i én indgang, i et velkendt og centralt placeret familiehus". Der var samlet søgt om 6.262.912 kr. Social- og Boligstyrelsen har imødekommet ansøgningen med et reduceret beløb. Tilskuddet udgør i projektperioden fra den 1. november 2024 til den 31. december 2028 i alt 6.067.912 kr. Tilskudsbrevet er vedhæftet. (Bilag 2)
Ny uddannelsesordning til pædagogisk assistent
KL og FOA har sammen sendt et brev til udvalgsformænd og direktører med ansvar for dagtilbudsområdet. Brevet er udsendt fordi den pædagogiske assistentuddannelse er revideret pr. 1. august 2024 med baggrund i evalueringen i 2022. Det fremgår af brevet, at antallet af fuldtidsansatte pædagogiske assistenter i kommunale daginstitutioner i 2019 er steget fra 3.132 til 4.162 svarende, hvilket er en stigning på 33 %. I brevet opfordres der til, at kommunerne udbreder kendskabet til den pædagogiske assistentuddannelse. FOA og KL udsender i efteråret 2024 vejledningsmateriale til oplæringsvejlederne om den nye uddannelsesordning. Brevet fra FOA og KL er vedhæftet. (Bilag 3). En repræsentant fra FOA deltog på dagtilbudsledermødet i oktober for at fortælle mere om uddannelsen.
Ændret åbningstid for henvendelse til pladsanvisningen i perioden frem til 1. januar 2025
Pladsanvisningen oplever aktuelt udfordringer med at følge med i sagsbehandlingen. For at give tid til sammenhængende, og dermed mere effektiv sagsbehandling, begrænses åbningstiden for telefonisk henvendelse til kl. 9.00 - 12.00 mandag, tirsdag, onsdag og fredag og kl. 12.00 - 15.00 torsdag. Denne åbningstid minder om omegnskommunernes åbningstider. Begrænsningen i åbningstiden vil være gældende frem til den 1. januar 2025.
Elevstatistik
Elevstatistik for oktober 2024 er vedhæftet til orientering. (Bilag 4)
Henvendelse fra Ros Privatskole og Børnehave
Ros Privatskole og Børnehave har fremsendt en anmodning om at få del i midlerne fra trepartsaftalen. Ishøj Kommune yder et driftstilskud til privatinstitutioner efter § 36 i dagtilbudsloven. Driftstilskuddet for 2024 blev beregnet før økonomien i trepartsaftalen var kendt (hvilket gælder for alle kommuner). Ishøj Kommune har på baggrund af trepartsaftalen ikke genberegnet en ny takst, og har derfor heller ikke genberegnet driftstilskuddet. På baggrund af henvendelsen fra Ros Privatskole og Børnehave fremlægges i december 2024 en sag for Børne- og Undervisningsudvalget, hvori der skal tages stilling til, om administrationen skal genberegne driftstilskuddet og give privatinstitutionerne andel af trepartsmidlerne. Vedhæftet er brev og faktaark fra Ros Privatskole og Børnehave. (Bilag 5 og 6)
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Bilag
Sagsfremstilling
Med henblik på at lette proceduren med godkendelse/underskrift af protokol/referat i First Agenda, oprettes et ekstra punkt - Godkendelse af protokol/referat.
Ved at godkende dette ene punkt tilkendegives det, at godkendelse/underskrift gælder alle dagsordenpunkterne. Det vil derfor ikke være nødvendigt at trykke godkend ud for hvert enkelt dagsordenpunkt, så længe dette ene punkt godkendes.
Indstilling
at referatet godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.