Referat
Børne- og Undervisningsudvalget torsdag den 18. april 2024 kl. 16.30
Mødelokale Tårnbjerget
Sagsfremstilling
På mødet i Børne- og Undervisningsudvalget den 18. januar 2022 blev den politiske arbejdsplan for Børne- og Undervisningsudvalget i perioden 1. januar 2022 - 31. december 2025 vedtaget, herunder planen for besøg i udvalget.
På dette møde er det repræsentanter fra Ishøj Dagpleje, der kommer til en drøftelse med udvalget. Fra Ishøj Dagpleje deltager forperson for bestyrelsen Sabrina Enevold Bothoft Terse og leder af dagplejen Helle Kirud. Oplægget kommer til at handle om forældresamarbejdet og den faglige udvikling i Ishøj Dagpleje.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Sagsfremstilling
- Dagsorden til møde i dialogforum på dagtilbudsområdet den 2. maj er vedhæftet dagsordenen
- Den 10. oktober 2024 er der fælles udvalgsmøde med Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget fra kl. 16.30 - 17.00, hvor evalueringen af rammen for samarbejde med NEXT Ishøj drøftes.
- Årshjul for sager i Børne- og Undervisningsudvalget i 2024 er vedhæftet dagsordenen.
- Notat vedr. prioritering af Børne- og Undervisningsudvalgets pejlemærker er vedhæftet dagsordenen.
- Nyt fra dagtilbuds- og skolebestyrelser.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Bilag
Sagsfremstilling
Størrelsen af service- og anlægsrammen forventes kendt ultimo juni 2024. Det er derfor på nuværende tidspunkt for tidligt at vurdere den præcise økonomiske situation for 2025. Administrationens vurdering er dog, at det alligevel er nødvendigt, at der udarbejdes et rådighedskatalog med forslag til reduktion af servicerammeudgifter. På den baggrund har Økonomi- og Planudvalget den 11. marts 2024 besluttet, at der skal udarbejdes et rådighedskatalog med besparelser på 10 mio. kr. i 2025 og 15 mio. kr. i 2026. Det skal bemærkes, at besparelsen, som har virkning i 2025 også indgår i besparelsen i 2026.
Fordelingen er som følger:
1.000 kr. | 2025 | 2026 |
Ishøj Kommune i alt | 10.000 | 15.000 |
Økonomi- og Planudvalget | 1.860 | 2.790 |
Teknik- og Bygningsudvalget | 870 | 1.305 |
Klima- og Miljøudvalget | 50 | 75 |
Børne- og Undervisningsudvalget | 3.810 | 5.715 |
Kultur- og Fritidsudvalget | 420 | 630 |
Social- og Sundhedsudvalget | 2.880 | 4.320 |
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget | 110 | 165 |
I den politiske tidsplan er det besluttet, at fagudvalgene drøfter budgettet inden for fagudvalgets område på møderne i april – juni med henblik på at afsøge områder, hvor økonomien kan tilpasses, og i hvilken retning rådighedsforslagene skal formuleres.
På udvalgsmøderne i april og maj konkretiseres retningen og på hvilke opgaveområder, fagudvalget ønsker, at administrationen udarbejder rådighedsforslag. Processen skal understøtte, at der dels udarbejdes et tilstrækkeligt antal rådighedsforslag, dels at rådighedsforslagene kan indgå i de videre politiske forhandlinger, efter at forslagene har været i høring.
I forbindelse med budgetarbejdet, herunder udarbejdelsen af rådighedskataloget, kan fagudvalgene også have øje for de fire områder, som indgår i Byrådets vision:
- Sundt og aktivt liv
- Stærkt fællesskab med sammenhold og engagement
- Lokalt ansvar for klima, natur og miljø
- Økonomisk robust kommune med stærk arbejdsstyrke
Komponents slides fra budgetseminar i marts 2024 er vedlagt til inspiration.
Økonomi
Materialet vedr. budget 2025 - 2028 fremlægges i høring i anden halvdel af august 2024
Indstilling
at udvalget beslutter, i hvilken retning administrationen skal arbejde i forbindelse med konkretisering af forslag til rådighedskataloget.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Beslutningstema
Økonomi- og Planudvalget har på mødet 11. marts 2024 besluttet, at der i forbindelse med budget 2025 udarbejdes et rådighedskatalog på 10 mio. kr. i 2025 og 15 mio. kr. i 2026 for at have politiske prioriteringsmuligheder. På udvalgsmøderne i april – juni skal fagudvalgene drøfte input til budget 2025 med henblik på, at administrationen kan udarbejde et rådighedskatalog, der skal indgå i de politiske forhandlinger efter sommerferien.
Bilag
Sagsfremstilling
Med den øgede digitalisering af bl.a. skoleområdet, er der et stigende opmærksomhed på, hvilken indflydelse digitale værktøjer har på undervisningen og elevernes læring og socialiseringsproces samt et øget fokus på balancen mellem analoge og digitale lærings- og socialiseringsaktiviteter i folkeskolen.
Skærmbrug og mobiltelefoner på skolerne var også temaet på mødet i Ishøj Skoleforum den 4. april 2024, hvor forskellige interessenter, herunder skoleledere, forældre, elever og faglige organisationer, fik mulighed for at bidrage med deres perspektiver og erfaringer.
På baggrund af dialogerne på Skoleforum og anbefalingerne fra Børne- og Undervisningsministeriet vil Børne – og Undervisningsudvalget drøfte, hvordan Ishøj Kommune kan få en bredere forståelse og bedre understøttelse af eventuelle lokale tiltag på området.
Af bilag 1 fremgår slides fra temadrøftelsen fra mødet i Ishøj Skoleforum den 4. april 2024.
Af bilag 2 fremgår Børne- og Undervisningsministeriets anbefalinger om skærmbrug i grundskolen.
Indstilling
at temaet om skærmforbrug og mobiltelefoner drøftes.
Beslutning
Punktet blev drøftet, og administrationen fremlægger på et kommende møde i Børne- og Undervisningsudvalget et udkast til inspirationsskrivelse til skolerne.
Beslutningskompetence
Børne - og Undervisningsudvalget
Beslutningstema
I forlængelse af Børne - og Undervisningsministeriet anbefalinger om skærmbrug på grundskoler den 6. februar 2024, har Børne - og Undervisningsudvalget bedt administrationen forberede en temadrøftelse om skærmbrug og mobiltelefoner på skolerne i Ishøj.
Bilag
Sagsfremstilling
På Børne- og Undervisningsudvalgets møde den 16. februar 2023 blev der besluttet en række politiske pejlemærker for denne byrådsperiode. I den forbindelse blev der udpeget tre politiske fokusområder, hvor der skulle udarbejdes tre politiske strategier, som skulle danne udgangspunkt for et fremadrettet strategisk udviklingsarbejde. I den forbindelse er der udarbejdet udkast til "Strategi for Det sunde liv for børn og unge i Ishøj", som vil være udgangspunkt for det videre arbejde med børns trivsel og sundhed. Strategien omhandler mistrivsel samt overvægt hos børn og unge.
'Strategi for Det sunde liv for børn og unge i Ishøj' bidrager til at udmønte Byrådets vision 2025.
Input til strategien har bl.a. været drøftet i "Ishøj Skoleforum" den 28. september 2023 og i "Dialogforum for dagtilbud" den 3. november 2023.
Udvalget har behandlet udkast til "Strategi for Det sunde liv for børn og unge i Ishøj" på mødet den 23. november 2023 og besluttede at sende strategien i høring i følgende fora fra den 24. november til den 20. marts 2024:
- Skolebestyrelserne
- Dagtilbuddenes forældrebestyrelser
- Ishøj Fælles Elevråd
- Bestyrelserne på kulturområdet
- Kultur- og fritidsudvalget
- FællesMED og LokalMED på skole- og dagtilbudsområdet
- LokalMED i Center for Børn og forebyggelse
- LokalMED på kultur- og fritidsområdet
- Folkeoplysningsudvalget
- Medborgerforum
- Handicaprådet og Udsatterådet
Hovedpunkter fra høringssvarene:
- I mange af høringssvarene efterlyses mere konkrete initiativer, og I mange af høringssvarene er der også bud på helt konkrete indsatser.
- Der gøres opmærksom på i høringssvarene, at der ikke behøver at være en kobling mellem overvægt og mistrivsel.
- Der gøres opmærksom på, at strategien virker til at være mere målrettet udsatte børn end alle børn. Omvendt påpeges også, at det er vigtigt, at strategien også har opmærksomhed på børn og unge med diagnoser.
- Der gøres opmærksom på, at der mangler klarhed omkring de økonomiske og personalemæssige ressourcer til implementering af strategien.
- Det påpeges fra ét af dagtilbuddene, at det kan være vanskeligt at nå at udarbejde en lokal handleplan til efteråret 2024.
Bemærkningerne til alle høringssvarene er vedlagt som bilag 3. Høringssvarene har givet anledning til flere præciseringer i strategien, en ændret tidsplan og ændrede forventninger til leverancer. Alle de konkrete forslag er samlet i bilag 4, som kan være til inspiration i den kommende handleplan. Vedlagt sagen er dokument med den færdige strategi med fremhævede ændringer (bilag 1) samt et dokument, hvor ændringerne er indarbejdet (bilag 2).
Der er udarbejdet en revideret, overordnet tidsplan for den videre proces, hvor et vigtigt element er, at der udarbejdes en kommunal handleplan til mødet i Børne- og Undervisningsudvalget i december 2024.
Efter den endelige godkendelse af strategien bliver strategien layoutet, og strategien indledes med et forord fra formanden for Børne- og Undervisningsudvalget.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at "Strategi for Det sunde liv for børn og unge i Ishøj" bliver godkendt med forslåede præciseringer og ændringer.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget
Beslutningstema
Med udgangspunkt i Børne- og Undervisningsudvalgets prioritering af fokusområder blev det besluttet at udarbejde tre politiske strategier på udvalgets område, hvor "Strategi for Det sunde liv for børn og unge i Ishøj" er den ene. Strategien blev sendt i høring i november 2023, og på dagens møde fremlægges den tilrettede strategi til endelig godkendelse.
Bilag
Sagsfremstilling
Skoleudviklingssamtalerne er afholdt i januar/februar 2024 på alle Ishøjs folkeskoler samt Ishøjgård. Skolens leder har været ansvarlig for at invitere relevante ledere/medarbejdere på skolen. Fra Center for Dagtilbud og Uddannelse har centerchefen deltaget. Børne- og Undervisningsudvalget tiltrådte på mødet den 17. november 2022 administrationens forslag til ramme, proces og indhold for skoleudviklingssamtalerne i Ishøj Kommune. Indholdet til skoleudviklingssamtalerne er derudover bestemt af lovgivningsmæssige krav samt lokale udviklings- og indsatsområder.
Alle skoler har fået at datablad med kvantitativ data over:
- Karaktergennemsnit i bundne prøver
- Socioøkonomisk reference
- Folkeskolen Nationale Overgangstest
- Læsetest i indskolingen
- Overgang til ungdomsuddannelse
- Trivsel
Skolerne har tilføjet data om, hvordan de arbejder med:
- Stærke fællesskaber
- Demokratisk medborgerskab og social inklusion i forhold til parallelsamfundstematikker
- Opfølgning på de mål og indsatsområder skolen besluttede at arbejde med på baggrund af kvalitetsrapporten 2022
De lokale udviklings- og indsatsområder på skolerne er blevet drøftet, og eventuelt justeret til skoleudviklingssamtalen. Skolernes udviklings- og indsatsområder er gengivet kort nedenfor.
Vejlebroskolen har i det/de kommende skoleår fokus på at løfte elevernes trivsel og tydeliggøre for dem, at de agerer i et fællesskab ved at arbejde med deres syn på egen livssituation og den indflydelse, de har på verden omkring dem. De har et særligt fokus på demokrati, fællesskab, medbestemmelse og ansvar samt det sprog, der udspringer af begreberne.
Ishøj Skole har i det/de kommende skoleår fokus på at påbegynde implementering af strategien Stærke fællesskaber, udarbejdelse af lokal handleplan for teknologiforståelse, fortsat fokus på læsning i indskolingen og udvikling af fritidspædagogikken på sfo-området.
Vibeholmskolen har i det/de kommende skoleår fokus på at styrke den faglige og sociale trivsel gennem et treårigt trivselsprojekt, fortsat udvikle teamsamarbejdet i udskolingen, forbedre elevernes aktive deltagelse i undervisningen i udskolingen og genbesøge de tre dogmer, som udgør skolens fundament.
Strandgårdskolen har i det/de kommende skoleår fokus på at fortsætte arbejdet i forhold til det tætte samarbejde om elevernes læring og trivsel, implementering af teknologiforståelse i fagene og at styrke praksis omkring børnesamtaler gennem uddannet vejleder fra Konfront. Strandgårdskolens deltager derudover i et udviklingsforløb med ”Center for Karakterdannelse”, hvor formål er at øge karakterstyrker som vedholdenhed, selvkontrol, tillid, viljestyrke, nysgerrighed, ansvarlighed, engagement, empati, taknemmelighed og livsmod.
Gildbroskolen har i det/de kommende skoleår fortsat fokus på teamsamarbejde, faglige fokusområder inden for dansk, matematik og DSA, stabilitet og kvalitet i personalegruppen samt et genbesøg af tovoksen- og tolærerordning. Gildbroskolen har derudover fokus på medarbejdere og lederes (team)mødekultur og faglige og trivselsmæssige traditioner såsom julecup og naturfagsmarathon.
Ishøjgård har i det/de kommende skoleår fokus på elevinddragelse gennem samarbejde med Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) og uddannelse af undervisningsmiljørepræsentanter, deling af specialpædagogisk viden og kompetencer med de andre skoler i Ishøj (som en del af stærke fællesskaber for alle børn og unge), samt fokus på bedre brobygning med Ishøjs daginstitutioner og skoler, herunder udarbejdelse af model for løbende dialog med de andre skoler om elever.
På skoleledermødet i april evalueres skoleudviklingssamtalerne med henblik på at kvalificere arbejdet i det kommende skoleår. Børne- og Undervisningsministeriet har derudover udarbejdet en vejledning om skoleudviklingssamtaler og en materialepakke med inspiration, som inddrages i evalueringen.
Lovgrundlag
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Beslutningstema
Som en del af folkeskoleforligskredsens aftale om det fremtidige evaluerings- og bedømmelsessystem i folkeskolen er det besluttet, at årlige skoleudviklingssamtaler erstatter kvalitetsrapporterne fra skoleåret 2022/23. Skoleudviklingssamtalerne skal tage afsæt i skolens udviklingsområder og i, hvordan elevernes faglige udvikling og trivsel bedst styrkes. På mødet den 15. december 2022 blev det besluttet, at opgaven med afholdelse af skoleudviklingssamtaler delegeres til administrationen, og at Børne- og Undervisningsudvalget orienteres om referaterne fra samtalerne.
Bilag
Sagsfremstilling
Administrationen ansøgte i 2021 Socialstyrelsens ansøgningspulje til mestringsprogram til børn med udviklings- og opmærksomhedsforstyrrelser om tilskud til at gennemføre projekt "Styrket trivsel og hverdagsmestring", som Socialstyrelsen i samarbejde med VIVE havde udviklet. Der blev givet et tilskud på 1,55 millioner i perioden fra januar 2022 til november 2023.
Projektet blev igangsat som et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og modne en danskindsats, der kan styrke de sociale kompetencer hos børn med udviklings- og opmærksomhedsforstyrrelser i forskellige hverdagssituationer. Samtidig var formålet at øge kompetencer og viden hos voksne omkring barnet med henblik på at understøtte børnenes sociale mestring i hverdagssituationer. Materialet og strategierne tager primært udgangspunkt i relationer knyttet an til hjem, skole og venskaber.
Indsatsen har bestået af et gruppeforløb for børnene samt et kompetenceforløb for børnenes forældre eller andre primære voksne omkring børnene. I Ishøj Kommune har man ved udviklingsprojektets opstart valgt at kalde gruppen for 'Powergruppen', hvor der har været indskrevet 33 børn, hvoraf 29 har gennemført mestringsforløbet.
Efter projektets afslutning i november 2023 blev der udarbejdet en evaluering af projektet (Bilag 2), hvor det bl.a. fremgår: "Gruppelederne har erfaret, at forløbets temaer er særdeles relevante for børnene og deres nære voksne. Forældrene har fået en bedre forståelse af deres børn som konsekvens af mestringsforløbet, hvor de har fået værktøjer til at kunne tale med deres børn, hvilket har skabt en øget trivsel hos mange af familierne."
Udover at indsatsen har givet gode resultater i familierne, ses der også et stort potentiale i, at erfaringer fra projektet kan anvendes til styrkelse af folkeskoleklasser, som er præget af sociale og konfliktfulde dynamikker. Der arbejdes derfor videre med, hvordan erfaringer kan anvendes fremadrettet efter projektets afslutning.
Overordnet set har mestringsprojektet bevirket en øget opmærksomhed på samarbejdet imellem skoler, Center for Børn og Forebyggelse og Familieværkstedet. I denne forbindelse er der nedsat en udviklingsgruppe, der udveksler idéer, og som skal se på, hvordan de skal integrere gruppeforløb i CBF og på Ishøjgård målrettet børn med udviklings- og opmærksomhedsforstyrrelser. Udviklingsgruppen ønsker bl.a. at indarbejde et fagfagligt fokus på udvikling af gruppeforløb tilbudt til folkeskoleklasser i Ishøj Kommune.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Beslutningstema
Børne- og Undervisningsudvalget orienteres i denne sag om evaluering af projektet 'Styrket trivsel og hverdagsmestring'. Projektbeskrivelsen er vedhæftet som bilag 1.
Bilag
Sagsfremstilling
Administrationen har indsendt ansøgning til Nordea Fonden om støtte til investeringen i børn og unges fritid. Nordea Fonden har behandlet ansøgningen og tilkendegivet at støtte med det ansøgte beløb på 3.685.000 kr. i perioden 2025-2028. Heraf skal der afregnes fondsmoms på 17,5 %, svarende til 644.875 kr. Det resterende tilskudsbeløb fra Nordea Fonden på 3.040.125 kr., søges optaget i Kultur- og Fritidsudvalgets budget i årene 2025 – 2028.
'Fritid for alle' er et tværgående investeringsprojekt i børn og unges sundhed og trivsel, hvor det ønskes at sætte civilsamfund og fagprofessionelle i samspil for samarbejde om at flere børn og unge skal have et aktivt fritidsliv. I projektet skal vi se på barriere og ændre på nogle af de parametre, som spiller ind på børn og unges sundhed og trivsel i fritidslivet. Gennem en strategisk koordineret indsats sættes fokus på fællesskaber i fritidslivet i bred forstand. Ishøj Kommunes børn og unge ligger lavt i statistikkerne for deltagelse i foreningslivet (næstlavest for foreningsdeltagelse i Danmark) og på en række sundhedsparametre. Forskning viser, at et aktivt fritidsliv kan spille en positiv rolle i børn og unges sundhed og trivsel, og at et sundt og aktivt fritidsliv har positiv indflydelse på tilhørsforhold til skole, kammerater og lokalområde. Med en fokuseret og koordineret indsats med en række delindsatser ønskes det, at flere børn og unge får en aktiv fritid og indgår i sunde og forpligtende fællesskaber, bl.a. i de folkeoplysende foreninger.
Der er foreslået 5 delindsatser med tilhørende aktiviteter. Indsatserne omhandler etablering af fritidsvejledning, etablering af fritidspasordning (kompensation til kontingent, stævner og udstyr), udvikling af fritidstilbud, synlighed af fritidsmuligheder og etablering af stærkere samarbejder mellem skoler, SFO, aftenklubber, dagtilbud, kulturinstitutioner og foreninger. Indsatsen estimeres til 4 år, men der vil fra begyndelsen være fokus på, hvordan succesfulde initiativer kan forankres i drift.
I udviklingen af projektet har der været blik for det fælles strategiske og visionære arbejde i kommunen. Projektet vil derfor være med til at realisere og understøtte nogle af elementerne i Byrådets Vision 2635 i 2035, som sætter fokus på 'Mulighedernes Ishøj'. Fritid for alle vil særligt understøtte pejlemærkerne 'Sunde og aktive liv' og 'Stærk fællesskab', når der i projektet sættes fokus på, at alle børn og unge skal have et aktivt og indholdsrigt fritidsliv, som danner grobund for sunde vaner og et aktivt medborgerskab. Derudover vil Fritid for alle også være med til at realisere andre vedtagne politikker og strategier. Herunder Kulturpolitikkens fokus på "Kultur og sundhed - meningsfulde fællesskaber og aktiviteter for alle" samt strategierne "Stærke fællesskaber" og "Strategi for det sunde liv for børn og unge" under Børne- og Undervisningsudvalget.
Projektet har været forelagt Ishøj Idrætsråd og Folkeoplysningsudvalget, som begge er centrale samarbejdspartnere, der repræsenterer det frivillige folkeoplysende område. Både Folkeoplysningsudvalget og Ishøj Idrætsråd bakker op om projektet, og der er en forventning om, at begge råd vil indgå i samarbejde om udviklingen.
Nordea Fonden har i forbindelse med deres bevilling inviteret til et opstartsmøde, der bl.a. handler om aftaler for ekstern kommunikation vedrørende bevilling og projekt. Mødet er berammet til den 2. maj og derfor behandles viden om bevillingen fortroligt indtil videre. Inden opstartsmøde med Nordea Fonden skal Ishøj Kommune tilkendegive, at man ønsker at tage imod bevillingen og gennemføre projektet som ansøgt.
Ansøgningen er vedlagt som bilag til dagsordenpunktet.
Økonomi
Projektets økonomi er estimeret til 7.370.000 kr. over en 4-årig periode. Nordea Fonden har tilkendegivet støtte på 50% svarende til 3.685.000 kr. Ishøj Kommunes egenfinansiering er tilsvarende beløb samt afregning af fondsmoms på 17,5 %, svarende til 644.875 kr., i alt 4.329.875 kr. En del af kommunens egenfinansiering vil være omprioritering af tid og ressourcer i Center for Kultur og Fritid, omprioritering af pulje- og aktivitetsmidler i Center for Kultur og Fritid, omprioritering af midler fra Center for Børn og Forebyggelse og midler fra investeringspuljen. Desuden søges fondsmomsbetalingen optaget i Økonomi- og Planudvalgets budget.
Projektets økonomi foreslås som følger:
2025 | 2026 | 2027 | 2028 | Total | |
Tilskud fra Nordea Fonden | 1.125.000 | 970.000 | 1.190.000 | 400.000 | 3.685.000 |
Heraf fratrækkes fondsmoms på 17,5 % | -196.875 | -169.750 | -208.250 | -70.000 | -644.875 |
Tilskud efter fratræk af fondsmoms | 928.125 | 800.250 | 981.750 | 330.000 | 3.040.125 |
- | |||||
Egenfinansiering jf. projekt | 785.000 | 675.000 | 680.000 | 1.545.000 | 3.685.000 |
Egenfinansiering af fondsmoms på 17,5 % | 196.875 | 169.750 | 208.250 | 70.000 | 644.875 |
- | |||||
Egen finansiering i alt | 981.875 | 844.750 | 888.250 | 1.615.000 | 4.329.875 |
Egenfinansiering fordelt på CBF og CKF: | |||||
Egenfinansiering CBF (Fritidspas) | 200.000 | 200.000 | 200.000 | 200.000 | 800.000 |
Egenfinansiering CKF i alt - specificeret | 675.000 | 675.000 | 680.000 | 680.000 | 2.710.000 |
CKF aktiviteter og puljer | 350.000 | 350.000 | 350.000 | 350.000 | 1.400.000 |
CKF - løn | 275.000 | 275.000 | 280.000 | 280.000 | 1.110.000 |
CKF - Get2Sport | 50.000 | 50.000 | 50.000 | 50.000 | 200.000 |
Egenfinansiering i alt fra CKF og CBF | 875.000 | 875.000 | 880.000 | 880.000 | 3.510.000 |
- | |||||
Difference, der skal søges finansiering til | -106.875 | 30.250 | -8.250 | -735.000 | -819.875 |
Finansiering fra Investeringspulje | 0 | 76.625 | 8.250 | 735.000 | 819.875 |
Der er flere midler i investeringspuljen 2026-2028, end der foreslås anvendt til Fritid for alle. CBOI har oplyst, at der er følgende budgetmidler i Investeringspuljen i 2026, 2027, 2028:
2026: 212.000 kr.
2027: 2.214.000 kr.
2028: 2.014.000 kr.
Samlet set vil projektet, over perioden, ikke påvirke servicerammen.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Byrådet.
Beslutningstema
Nordea Fonden har givet tilsagn til, at fonden vil støtte projektet Fritid for Alle - med fokus på børn og unges sundhed og trivsel gennem fællesskaber i fritidslivet med 3,6 mio. kr.
Byrådet skal tage stilling til, om der skal afsættes midler til optagelse af fondsmidler fra Nordea Fonden i budgettet 2025-28 samt beslutning om fordeling af egenfinansieringen i forbindelse med projektet.
Kultur- og Fritidsudvalget behandler sagen på mødet den 17. april 2024. Børne- og Undervisningsudvalget har sagen på dagsordenen til orientering.
Bilag
Sagsfremstilling
Sygefravær på dagtilbuds-, sfo og skoleområdet
Statistik for sygefravær på dagtilbuds-, sfo og skoleområdet er vedhæftet dagsordenen til orientering. (Bilag 1)
Orientering om hjemmeundervisning
Center for Dagtilbud og Uddannelse har modtaget to anmodning om hjemmeundervisning. Orienteringerne er vedhæftet dagsordenen. (Bilag 2 og 3)
Strandgårdskolen udtages ikke til kvalitetstilsyn
Styrelsen for Kvalitet og Undervisning har den 21. marts 2024 informeret om, at Strandgårdskolen ikke udtages til kvalitetstilsyn. Styrelsen vurderer samlet set, at administrationen og skolen har tilstrækkeligt relevante indsatser, der kan forebygge og håndtere parallelsamfundsproblematikker, når dette holdes op imod skolens udfordringer. Vurderingen er sket på baggrund af skolens data, kommunens informationer og mødet mellem styrelsen og kommunen den 4. marts 2024. Brevet fra Styrelsen for Kvalitet og Undervisning er vedhæftet dagsordenen. (Bilag 4)
Status på klassedannelsesplan for skoleåret 2024/2025
Status på klassedannelsesplan for skoleåret 2024/2025, opgjort pr. 3. april 2024, er vedhæftet dagsordenen. (Bilag 5)
Fremtidigt samarbejdet med NEXT
Børne- og undervisningsudvalget fik på udvalgets møde den 18. januar 2024 fremlagt en sag med status på samarbejdet mellem NEXT Sydkysten og Ishøj Kommune. Baggrunden for status var, at NEXT Sydkysten Gymnasium i Ishøj rykker til Hvidovre fra sommeren 2024, hvor gymnasiet sammenlægges med Hvidovre Gymnasium. Ishøj Kommune har i dag en række samarbejder med NEXT Ishøj. Ishøj Kommune har, udover den almindelige lovpligtige brobygning i folkeskolens 9. og 10. årgang, også en ramme for samarbejde med NEXT om en række udvidede aktiviteter med henblik på at styrke optag til erhvervsuddannelserne (Bilag 6). Derudover har Ishøj Kommune en driftsaftale med NEXT omkring 10. klasse. Center for Dagtilbud og Uddannelse er i dialog med NEXT om de allerede eksisterende samarbejdsaktiviteter og mulighederne for yderligere samarbejdsaktiviteter omkring styrkelse af erhvervsuddannelserne. Børne- og Undervisningsudvalget forelægges til orientering status på aftalerne pr. næste skoleår (Bilag 7). NEXT er stadig i proces med afklaring af fremtidige uddannelser mm. i Ishøj, og deres muligheder for yderligere samarbejder. Det er derfor aftalt, at rammen for samarbejde mellem NEXT Ishøj og Ishøj Kommune, som blev indgået i august 2022 evalueres som oprindeligt aftalt i sommeren 2024, og udvalget forelægges en sag om det fremtidige samarbejde på baggrund af evalueringen forventeligt i oktober 2024.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.
Bilag
Sagsfremstilling
Med henblik på at lette proceduren med godkendelse/underskrift af protokol/referat i First Agenda, oprettes et ekstra punkt - Godkendelse af protokol/referat.
Ved at godkende dette ene punkt tilkendegives det, at godkendelse/underskrift gælder alle dagsordenpunkterne. Det vil derfor ikke være nødvendigt at trykke godkend ud for hvert enkelt dagsordenpunkt, så længe dette ene punkt godkendes.
Indstilling
at referatet godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Børne- og Undervisningsudvalget.