Referat
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget onsdag den 11. september 2024 kl. 19.00
Mødelokale Tårnbjerget, Rådhuset, Ishøj Store Torv 20, etage 2, 2635 Ishøj
Sagsfremstilling
- NB Beskæftigelse skrev en artikel d. 27.08.2024 om projektet Klar til Start, som får unge med autisme ud på arbejdsmarkedet. Projektet er et specialiseret tilbud til unge. Det er allerede i gang i Ishøj Kommune, og skal nu udbredes til andre kommuner (se bilag 1).
- STAR har sendt et brev til alle medlemmer af kommunernes beskæftigelsesudvalg, hvor de opfordrer til at overveje at indgå i IPS samarbejdet. Der er ingen puljer at søge til formålet, og dermed ingen ekstern finansiering til samarbejdet (se bilag 2).
Beslutning
Til efterretning.
Bilag
Sagsfremstilling
Den forberedende grunduddannelse (FGU) er for unge under 25 år, der har brug for et samlet uddannelsestilbud efter grundskolen for at blive klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller beskæftigelse. Formålet med FGU er at give eleven viden, kundskaber, færdigheder, afklaring og motivation til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller opnå ufaglært beskæftigelse. Samtidig skal uddannelsen styrke de unges personlige og sociale kompetencer og demokratiske dannelse. Målgruppen for FGU er unge under 25 år, der af forskellige personlige, sociale eller faglige årsager ikke er gået den lige vej mod ungdomsuddannelse eller job.
FGU tilbyder en bred vifte af uddannelsesmuligheder, som er tilpasset de unges behov for interesser. FGU består af tre spor:
- almen grunduddannelse (agu)
- produktionsgrunduddannelsen (pgu)
- erhvervsgrunduddannelsen (egu).
Derudover kan unge, der ifølge deres uddannelsesplan har brug for et kortere forløb eller som begynder på et tidspunkt uden for de to årlige optag på sporene begynde på basis.
På FGU er praksis, produktion og praktik centrale omdrejningspunkter for undervisningen. Den faglige undervisning tilrettelægges omkring praksis i agu, omkring produktion i pgu og omkring praktik i egu. Det faglige indhold på basis knytter sig til den undervisning, der er relevant for det spor eleven efterfølgende vil begynde på.
Den unges forløb på FGU afhænger af den unges forudsætninger og behov i forhold til at komme i uddannelse eller job. Varigheden bliver fastlagt i en dialog mellem den kommunale ungeindsats (KUI) og den unge. Forløbet kan normalt ikke overstige to år. Dog kan varigheden forlænges ved særlige pædagogiske, faglige eller personlige forhold.
Lovgrundlag
Lov om forberedende grunduddannelse
Økonomi
-
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Ishøj Byråd har en repræsentant i FGU Vestegnens bestyrelse for at varetage kommunes interesser og sikre relevante nære uddannelsestilbud til kommunens unge, og for at sikre en stærk lokal uddannelsesinstitution med sund økonomi og tidssvarende uddannelsestilbud af høj pædagogisk kvalitet.
Ishøj Byråds repræsentant i FGU bestyrelsen deltager under dette punkt, og giver en redegørelse for, hvad der i øjeblikket arbejdes med i FGU bestyrelsen. Lederen af vores Kommunale UngeIndsats (KUI) Mette Hensel deltager også under punktet.
Sagsfremstilling
Administrationen vil på mødet præsentere nøgletal og aktuelle initiativer på erhvervsområdet.
I bilag 1 præsenteres relevante statistikker.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt. Præsentation fra mødet er indsat som bilag 2.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Orientering om erhvervsområdet i Ishøj Kommune.
Bilag
Sagsfremstilling
Dansk industri (DI) offentliggjorde den 5. september deres årlige måling af erhvervsvenlighed. I undersøgelsen scorer DI kommunerne i ti kategorier og rangerer de 92 deltagende kommuner i forhold til hinanden. Undersøgelsen er vedlagt som Bilag 1.
DI’s spørgeskemaundersøgelse er gennemført i perioden marts til juni 2024. I Ishøj Kommune har 42 virksomheder svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer minimum 1575 arbejdspladser i kommunen, hvilket svarer til 21 procent af den private beskæftigelse. Metodebilag fra DI kan ses i Bilag 2.
DI har udsendt en pressemeddelelse om Ishøjs resultater se Bilag 3.
Ændringer siden sidste måling
Ishøjs samlede placering er steget fra en 77. plads i 2023 til nu at være på en 59. plads. I 2022 var Ishøjs placering på en 81. plads. Udviklingen er derfor positiv over de seneste år.
Fremgangen skyldes, at Ishøj på flere parametre har opnået en højere score i år.
Først og fremmest er placeringen for den Overordnede erhvervsvenlighed gået fra en 75. plads til en 60. plads. På denne parameter ligger Ishøj med en score på 3,65 på en skala fra 0-5, hvilket er lige over landsgennemsnittet.
På Infrastruktur og transport er der ligeledes en lille fremgang fra en 24. plads til en 18. plads.
Arbejdskraft har en lille fremgang på 7 pladser (fra 92 til 85), og det Digitale har en lille fremgang på 6 pladser (fra 71 til 65).
Der har været større fremgang på parametrene: Brug af private leverandører, hvor fremgangen er på 40 pladser (fra 81 til 41), Skatter gebyrer og erhvervsarealer hvor fremgangen er på 23 pladser (fra 66 til 43), samt Information og dialog hvor fremgangen er på 19 pladser (fra 92 til 73).
Desværre er der også tilbagegang på enkelte parametre. Den er størst på Sagsbehandling, hvor der er en tilbagegang på 21 pladser (fra 23 til 44), mens der er en mindre tilbagegang på Uddannelse på 10 pladser (fra 65 til 75) og en tilbagegang på Grøn udvikling på 7 pladser (fra 35 til 42).
Herunder gennemgås de enkelte parametre i erhvervsvenlighedsmålingen
1) Kun få vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen
Under halvdelen af de adspurgte virksomheder vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen, hvilket giver Ishøj en 82. plads på denne delparameter. I 2023 var Ishøj placeret på en 74. plads. Der kan være flere forklaringer på dette. En væsentlig faktor kan være, at det er svært at få erhvervslejemål i kommunen, og det derfor rent praktisk ses som vanskeligt at etablere sig som virksomhed i kommunen.
2) Stor tilfredshed med kommunens infrastruktur og transport
Fremgangen på denne parameter skyldes især, at virksomhederne har svaret positivt på spørgsmål om tilfredsheden med det kommunale vejnet og medarbejdernes mulighed for kollektiv transport for at komme på arbejde. Det er en udvikling der potentielt kan blive yderligere forbedret med letbanens åbning og delecykler i området.
3) Arbejdskraftsituationen er forbedret
I forhold til arbejdskraft er der både sket forbedringer på de statistiske faktorer og på virksomhedernes tilfredshed. Særlig positivt er det, at beskæftigelsen er steget. Virksomhedernes tilfredshed med kommunes indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft samt Jobcenterets samarbejde er ligeledes forbedret. I 2023 fik Ishøj Kommune en meget lav placering på disse to parametre. I år er tilfredsheden med kommunens indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft steget fra en 90. plads til en 75. plads, og tilfredsheden med Jobcentrenes samarbejde med virksomhederne er steget fra en 92. plads til en 87. plads. Ishøj Jobcenter fik 1. maj 2024 to ekstra virksomhedskonsulenter. På grund af opstarts- og oplæringsperiode er det dog usandsynligt, at dette kan have haft betydning for denne undersøgelses resultater. Derfor ser vi frem til at se effekten af denne opnormering i næste års undersøgelse.
4) God grund til at være opmærksom på uddannelsesområdet
Ishøj har en høj andel elever, der søger ind på en erhvervsuddannelse efter 9./10. klasse, og antallet er stigende. Andelen af elever med høj trivsel er ligeledes stigende. Der er dog en væsentlig nedgang i forhold til kompetencedækning i folkeskolerne og i elevernes karakterer ved folkeskolens afgangsprøve ift. den socioøkonomiske reference. Dette kan blive problematisk for den fremtidige uddannelsessituation, da manglende faglige kompetencer hos lærerne og lavere karakterer hos eleverne kan påvirke deres muligheder for videre uddannelse i de kommende år.
5) Blandede resultater for kommunens sagsbehandling
Sagsbehandlingstiden på byggesager er steget fra 24,17 dage til 35,5 dage. På sygedagpengeområdet er der derimod en positiv udvikling på andelen af sygedagpengeforløb af under to måneders varighed. Omvendt forholder det sig med virksomhedernes tilfredshed med sagsbehandlingen. Byggesagsbehandlingen opleves i højere grad som kompetent og effektiv, hvorimod sagsbehandlingen af sygedagpengesager i mindre grad opleves som kompetent og effektiv. Der vil derfor fremover være fokus på både hurtig og kompetent sagsbehandling på sygedagpengeområdet.
6) Positiv udvikling på det grønne område er ikke nok
Der er især på de statistiske faktorer sket en positiv udvikling på det grønne område. Ishøj har fået færre kommunale bygninger med højt energimærke, flere erhvervsbygninger har fået fjernvarme og en højere andel af energiforbruget i kommunen dækkes af vedvarende energi. Til trods for dette er der en lille tilbagegang i Ishøjs placering på parameteren Grøn udvikling. Tilbagegangen i placeringen skyldes ikke, at der er mangel på udvikling i Ishøj, men snarere at andre kommuner gør endnu mere. Det skal bemærkes, at Ishøj Byråd i 2023 vedtog en ambitiøs klimaplan og samtidig blev medlem af DK2020. Efterhånden som klimaplanen føres ud i livet og implementeres, må det forventes, at Ishøj Kommune også vil blive vurderet mere positivt.
7) Stor fremgang i forhold til brug af private leverandører
I forhold til konkurrenceudsættelse og udbud er der sket en markant fremgang i Ishøj Kommune. Det gælder både på de statistiske parametre og på virksomhedernes oplevelse. Virksomhedernes oplevelser af kommunens udbudsproces over for private leverandører er for eksempel rykket fra en 88. plads til en 57. plads. En forklaring på dette kan være vedtagelsen af udbudsstrategien i 2023.
8) Generel tilfredshed med de digitale rammer
I forhold til fremgangen på parameteren Digitale rammer er det især virksomhedernes tilfredshed, der er steget. Det gælder både for sikring af digitale rammevilkår for virksomheder og for kommunens digitale erhvervsservices.
9) Skatter og gebyrer er for høje, men der er tilfredshed med erhvervsgrunde.
Fremgangen i forhold til parameteren Skatter, gebyrer og erhvervsarealer skyldes ligeledes primært virksomhedernes øgede tilfredshed. Især er tilfredsheden med kommunens arbejde for at sikre erhvervsgrunde med plads til udvikling steget. Derimod er tilfredsheden med de kommunale erhvervsskatter afgifter og gebyrer faldet markant. Da kommunen ikke har nye erhvervsområder at tilbyde, må den øgede tilfredshed i høj grad hænge sammen med den dialog og information til virksomhederne, der er om den lokale situation for erhvervsgrunde.
10) Information og dialog
Ved målingen i 2023 fik Ishøj Kommune en 92. plads i Information og dialog. Virksomhedernes oplevelse af dette er i år steget både for dialogen mellem erhvervslivet og politikere, og dialogen med kommunens embedsmænd samt kommunens formidling af væsentlig information til virksomhederne. Særligt tilfredsheden med dialogen mellem erhvervslivet og kommunens embedsmænd er forbedret markant. Den positive udvikling kan skyldes, at Erhvervsrådet er blevet veletableret, en vellykket nytårskur, fejring af Gazellevirksomheder, arbejdet med Code of Care-netværket samt borgmesterens virksomhedsbesøg.
Økonomi
Ingen
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Dansk Industri måler årligt erhvervsvenligheden i alle landets kommuner. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres herunder om resultaterne af undersøgelsen og de overvejelser, som administrationen gør sig på baggrund af denne.
Bilag
Sagsfremstilling
Ishøj Erhvervsråd mødes den 17. september 2024. Foreløbig er planlagt følgende punkter på dagsorden:
- Udbud og det lokale erhvervsliv
- Erhvervsforeningsmuligheder for Ishøjs erhvervsliv
- Plan for kommende mødeaktiviteter
- Placering af cykel hubs i forbindelse med den nye indsats til fremme af delemobilitet ifm. letbanen.
- DI's erhvervsvenlighedsmåling
Ad 1) Administrationen lægger op til en dialog om, hvordan vi som kommune bedst sikrer Udbudsstrategiens målsætning om at invitere lokale virksomheder til at byde på opgaver.
Uddrag fra Udbudsstrategien:
”Vi vil arbejde for at sikre sammenhængskraft lokalt. I forbindelse med tilbudsindhentninger og udbud, vil der være fokus på også at invitere lokale virksomheder til at byde på opgaver. Dette med henblik på at skabe arbejdspladser og skatteindtægter i kommunen. [...] Den årlige udbudsplan og aktuelle udbud vil blive annonceret på ishoj.dk, således at udbud synliggøres for lokale virksomheder.”
Ad 2) Flere – især mindre virksomheder – efterspørger muligheder for at netværke med andre virksomheder lokalt – da vi ikke har en lokal erhvervsforening i Ishøj, kan vi som kommune ikke henvise til en sådan. I vores omegnskommuner er der flere erhvervsforeninger på tværs af kommunegrænser. Fx har Vallensbæk, Glostrup og Albertslund en erhvervsforening og Greve og Solrød har også en fælles erhvervsforening. Administrationen har talt med erhvervsforeningen "Greve Solrød Erhverv", som er en meget aktiv forening, der har interesse i at udvide deres medlemsskare til at omfatte andre kommuner. Erhvervsrådet drøfter mulighederne for en erhvervsforening for virksomheder i Ishøj og vurderer, om der er interesse for, at de lokale virksomheder i Ishøj vil engagere sig i Greve Solrød Erhverv.
En erhvervsforening vil være uafhængig af Ishøj Kommune, der vil dog være et vist behov for at kordinere aktiviteter samt mulighed for, at vi som kommune kan omtale erhvervsforeningens arrangementer på sociale medier og lignende.
Ad 3) Administrationen vil forelægge en plan med de kommende aktiviteter for erhvervslivet og lægger op til drøftelse af mulige fyraftensmøder eller lignende arrangementer:
Pt. er følgende møder planlagt for erhvervslivet
9. oktober: Velkomst til nye virksomheder i Ishøj Kommune
31. oktober: Code of Care Ishøj mødes på ARLA Foods
21. januar: Nytårskur for erhvervslivet, herunder fejring af Gazelle virksomheder
Derudover foreslår administrationen et fyraftensmøde om biodiversitet på virksomhedsarealer med inspiration fra Avedøre Holme enten i 4. kvartal 2024 eller i 1. kvartal 2025.
Ad 4) I forbindelse med Region Hovedstadens projekt om delemobilitet er der primo september opsat delecykler flere steder i kommunen. Administrationen ønsker Erhvervslivets input til, om placeringen af de udvalgte cykelhubs fungerer.
Ad 5) Erhvervsrådet orienteres om resultaterne af DI's erhvervsvenlighedsmåling.
Derudover kan administrationen orientere om, at det fremover vil være fabriksdirektør Claudio Erikstørm, der repræsenterer Orkla Care i Erhvervsrådet - han er udpeget af Dansk Industri.
Økonomi
Ingen.
Indstilling
at udvalget drøfter dagsordenspunkterne til erhvervsrådsmødet og giver input til administrationens præsentation af disse - Udvalget bedes især forholde sig til punkt 2 om mulighederne for tilknytning til en erhvervsforening.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget drøfter dagsordenspunkterne ved næste møde i Ishøj Erhvervsråd den 17. september 2024.
Sagsfremstilling
I november 2023 modtog administration en borgerhenvendelse fra en erhvervsdrivende, angående oplevet mangel på nødvendig parkeringskapacitet i erhvervsområdet omkring Industribuen vest for motorvejen, hvortil denne foreslog at oprette særlige parkeringstilladelser til de erhvervsdrivende i erhvervsområdet.
Teknik- og Bygningsudvalget fik sagen til drøftelse på udvalgsmøde 5. marts 2024. Der blev i den forbindelse fra administrationens side forelagt forskellige muligheder for, hvordan problematikken kunne løses inden for de gældende regler. Teknik- og Bygningsudvalget besluttede at følge administrationens indstilling om ikke at gå videre med oprettelse af særlige licenser, men med den bemærkning, at der afsøges muligheder for yderligere parkering af erhvervskøretøjer, og at der indledtes en dialog med de erhvervsdrivende.
Punktet blev forelagt Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget på mødet den 6. marts 2024, der i den forbindelse tilkendegav, at man gerne vil inddrages i det videre arbejde med at finde løsninger. Spørgsmålet om parkering i erhvervsområdet, er i juni 2024 også blevet forelagt Erhvervsrådet, der havde forskellige oplevelser af, om parkering i erhvervsområdet var en udfordring.
Administrationen har på baggrund af de forskellige holdninger og oplevelser om, hvorvidt problematikken eksisterer, arbejdet videre med objektivt at få kortlagt hvor omfangsrig parkeringsudfordringerne i erhvervsområdet er. Dette for at supplere med et faktabaseret input, for bedre at kunne vurdere behov for eventuelle yderligere tiltag. Administrationen har på den baggrund indhentet tilbud på en parkeringsanalyse i erhvervsområdet, som skal kortlægge parkeringssituationen i erhvervsområdet på hverdage indenfor normal arbejdstid. Parkeringsanalysen vil kortlægge antallet af parkanter i erhvervsområdet på en hverdag i normal arbejdstid, kortlægge belægningsprocenten i erhvervsområdet, som inddeles i mindre delområder. Dette vil give en forståelse af, hvor det potentielt kan være svært at finde parkering i erhvervsområdet, og hvor problematikken er mindre.
Arbejdet med parkeringsanalysen forventes påbegyndt ultimo august 2024 og at vare ca. 7 uger. Analysens resultater vil herefter blive forelagt Teknik- og Bygningsudvalget, Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget samt Erhvervsrådet.
Lovgrundlag
Lov om offentlige veje, Færdselsloven.
Økonomi
Udgiften på ca. 50.000 kr. til at foretage parkeringsanalysen findes inden for det eksisterende driftsbudget.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Teknik- og Bygningsudvalget, orientering i Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget.
Beslutningstema
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om arbejdet med parkering i erhvervsområdet. Denne sag er fra Teknik- og Bygningsudvalget, som behandler sagen d. 10. september 2024.
Sagsfremstilling
Der er 2 fokusmål, der er vigtige at holde for øje:
- Rettidigheden på samtaler skal være mindst 80 %
- Mindst 70 % skal være i et beskæftigelsesrettet tilbud
I 2023 overholdt vi fokusmålet om beskæftigelsestilbud, men opfyldt ikke målet om samtaler. Det er derfor på samtaledelen, at vi er kommet under skærpet tilsyn.
Med hensyn til overholdelse af fokusmålet på 80 % for samtaler, ser det således ud i 2024:
januar 82,3 %
februar 80,7 %
marts 76,4 %
april 76,0 %
maj 79,5 %
juni 81,1 %
Samlet 79,3 %
Det betyder, at efterslæbet fra de dårlige måneder, skal indhentes i de resterende måneder i 2024, hvilket vil kræve at der i de resterende måneder opnås mindst 80,6 % rettidighed på samtaler.
CBE har iværksat en række initiativer for at komme i mål, og forventningen er fortsat, at vi når at opfylde fokusmålet ved udgangen af 2024. Vi forventer dermed at komme ud af det skærpede tilsyn ved årets udgang.
Fokusmålet for beskæftigelsestilbud blev ændret i 2023 fra 80 % til 70 %. I 2024 er vores målopfyldelse:
januar 76,9 %
februar 74,7 %
marts 72,5 %
april 68,2 %
maj 62,6 %
juni 60,4 %
Samlet 69,2 %
Det viser, at det desværre går den gale vej. Der er efter 1. halvår et efterslæb, som skal indhentes i de resterende måneder i 2024, hvilket vil kræve at der i de resterende måneder opnås mindst 70,7% som kommer i beskæftigelsestilbud.
Center for Beskæftigelse og Erhverv (CBE) har iværksat en række initiativer for at komme i mål, herunder etablering af nytteindsats, holdbaseret jobfokus forløb, fokus på praktikker m.v. Desværre har de seneste måneder været langt under niveau, så det ser svært ud, og de igangsatte tiltag når formentlig ikke at have nok effekt i indeværende år. Vi må derfor forvente, at vi kigger ind i et nyt skærpet tilsyn i 2025. Denne gang ikke på samtaler, men på de beskæftigelsesrettede tilbud (praktik, løntilskud, løntimer, ordinære uddannelser eller nytteindsats).
Udvalget vil på hvert udvalgsmøde blive holdt orienteret om udviklingen i de to fokusmål.
Lovgrundlag
Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats (LAB)
Økonomi
-
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget
Beslutningstema
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om status på skærpet tilsyn.
Sagsfremstilling
Nøgletal for beskæftigelsesområdet består af en oversigt over den aktuelle ledighed i Ishøj Kommune sammenlignet med det landsgennemsnitlige niveau. Nøgletallene består også af en oversigt over udvalgte ydelser fordelt på målgrupper pr. måned. Se bilag 1.
Lovgrundlag
Intet.
Økonomi
Intet.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om nøgletal for beskæftigelsesområdet.
Bilag
Sagsfremstilling
Status vedr. NEXT Ishøj
Der er afholdt styregruppemøde den 27. august vedr. rammen for samarbejdet med NEXT Ishøj. På mødet blev der redegjort for den foreløbige udbudsplan for EUD på NEXT i Ishøj. Når udbudsplanen er færdiggjort, forelægges den for udvalget til orientering. Det fælles udvalgsmøde for Børne- og Undervisningsudvalget og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, der var planlagt den 10. oktober flyttes til januar. Formålet med mødet er at drøfte evalueringen af rammen for samarbejde med NEXT Ishøj, men de data, der skal understøtte evalueringen, bliver først dannet i slutningen af oktober, så der er brug for mere tid til at udarbejde evalueringen. Mødet lægges ind, når mødekalenderen for 2025 er på plads.
Forplejning til udvalgsmøder
Kantinen vil gerne servicere udvalgene på en god måde og er derfor optaget af, om der er særlige ønsker til maden til udvalgsmøderne, eller om der er noget, der kan gøres bedre. Drøftelsen kan fx handler om:
Er der nok mad?
Er der den mad, du ønsker?
Er anretningen af maden, som du ønsker?
Er der nok variation af retter?
Mangler der mere grønt?
For at mindske madspild vil der fremover blive lavet en særskilt mødebookning vedr. spisning til alle udvalgs- og byrådsmøder. Kommer man ikke til spisning, skal bookningen afslås senest dagen inden mødet, så Ledelsessekretariatet kan give besked til kantinen om antallet af kuverter.
Udbud
Udbuddet i Center for Beskæftigelse og Erhverv forventes offentliggjort d. 4. september 2024, hvorefter interesserede leverandører har mulighed for at byde ind. Udbuddet vil træde i kraft til maj 2025.
Code of Care Ishøj
Code of Care Ishøj afholdt arrangementet SNAK og SPIS med Umut Sakarya som gæstekok i Skovhytten torsdag den 29. august. Ved Arrangementet deltog i alt 26 personer heraf 13 virksomhedsrepræsentanter og 3 ledige borgere med udfordringer ift. arbejdsmarkedet. Desværre var der mange afbud fra virksomheder umiddelbart op til arrangementet, hvilket bevirkede, at deltagerantallet ikke var så højt som forventet.
Formålet med arrangementet var at inspirere virksomhederne til at tage et socialt ansvar og give mulighed for netværk under mere uformelle rammer. Arrangementet bød på megen god inspiration til de fremmødte virksomhedsledere. De tre ledige borgere deltog for at inspirere virksomhedslederne til at tage et socialt ansvar ved at fortælle om, hvor meget det ville betyde for dem at få et job. Derudover fortalte tre ansatte fra Code of Care-virksomheder deres ”gyldne historier”, om hvordan de var blevet hjulpet i gang på arbejdsmarkedet.
Ventetid i Pensionsnævnet
For at komme ventetiden i Pensionsnævnet til livs, vil antallet af møder blive sat op. Således forventes ventetiden at blive nedbragt fra ca. 6 måneder til 1 måned og dette skulle gerne eliminere ventetiden helt.
Indstilling
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Til efterretning.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Sagsfremstilling
Ved at godkende dette ene punkt tilkendegives det, at godkendelse/underskrift gælder alle dagsordenspunkterne. Det vil derfor ikke være nødvendigt at trykke godkend ud for hvert enkelt dagsordenspunkt, så længe dette ene punkt godkendes.
Beslutning
Godkendt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.