Referat
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget onsdag den 11. oktober 2023 kl. 19.00
Mødelokale Tårnbjerget, Rådhuset, Ishøj Store Torv 20, etage 2, 2635 Ishøj
Sagsfremstilling
1. Byrådets temamøde den 5. december vil omhandle beskæftigelse. Her vil administrationen give en status på de første 2 år med eget jobcenter i Ishøj, og hvilke resultater der er kommet ud af de politiske beslutninger på området.
2. Regeringen forventer en ny kontanthjælpsreform inden 2024 (se bilag 1). Under beskæftigelsesministeren er der 12 punkter i det nye lovkatalog. Heraf fremgår det bl.a.:
- Ændringer i kontanthjælpssystemet og en ny 37-timers arbejdspligt for kontanthjælpsborgere med et integrationsbehov.
- Justering af fire områder på førtidspension- og fleksjobområdet. Eksempelvis ved at
indføre en dispensationsmulighed, så ikke-erhvervsaktive personer med handicap kan søge om at medtage førtidspensionens eller folkepensionens pensionstillæg, hvis de bor inden for EU (lovændring).
- Styrkelse og forbedring af arbejdsskadesystemet, så det griber
den tilskadekomne efter en skade og bidrager til, at flere kommer tilbage i job efter en arbejdsskade (lovændring).
Beslutning
Til efterretning.
Bilag
Sagsfremstilling
Administrationen vil på mødet præsentere nøgletal, særlige udfordringer og igangsatte indsatser på ungeområdet. Se bilag 1. Administrationen har også udarbejdet et baggrundsnotat. Se bilag 2.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt. Udvalget ønsker, at administrationen udarbejder konkrete forslag til styrkelse af ungeindsatsen.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Bilag
Sagsfremstilling
Det har indtil nu været en krav, at kommunerne hvert år udarbejder en beskæftigelsesplan for det kommende år, og at beskæftigelsesplanen efterfølgende undergår en resultatrevision, hvor det ansvarlige politiske udvalg gør status over, hvordan det er gået med at opfylde målene i beskæftigelsesplanen.
Kravet om en årlig beskæftigelsesplan og tilhørende resultatrevision er nu fjernet fra lovgivningen, og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget har på udvalgsmødet den 16. august besluttet, at der i stedet skal laves en beskæftigelsesstrategi, som løber indtil, udvalget finder det relevant at udarbejde en ny.
Resultatrevisionen på dette møde har til formål, at give en status på målsætningerne i Beskæftigelsesplan 2023 og samtidig lægge de første linjer for den nye beskæftigelsesstrategi.
I status på beskæftigelsesplanen for 2023 er beskrevet de ministerielle mål og de lokale beskæftigelsesmæssige mål, som er godkendt af Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. I status på beskæftigelsesplan er endvidere skitseret, hvor langt Jobcenteret er kommet i forhold til målopfyldelse af de politiske mål og strategiske pejlemærker.
Lovgrundlag
Lov om Aktiv Beskæftigelse.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om status (resultatrevision) på beskæftigelsesplanen for 2023.
Bilag
Sagsfremstilling
Formålet med BO2 er at vurdere Ishøj Kommunes forventede regnskabsresultat i indeværende budgetår.
Servicerammen
Det samlede resultat af BO2/2023 er et forventet mindreforbrug indenfor servicerammen på 2,5 mio. kr., som dækker over forskydninger mellem fagcentrene. I det følgende gennemgås de væsentligste forventede afvigelser.
Resultatet af BO2/2023 er et forventet større udgiftspres i Center for Voksen og Velfærd (CVV) og Center for Børn og Familier (CBF) på hhv. 12,7 mio. kr. og 4,1 mio. kr. Der forventes et mindreforbrug i Center for Ledelse og Strategi (CLS) og Center for Borger, Økonomi og IT (CBOI) på hhv. 3,3 mio. kr. og 3,8 mio. kr. På Direktionens Fællespuljer er der afsat budget på 15,1 mio. kr. til at imødegå risiko for stigende inflation og demografisk udvikling. Der forventes et mindreforbrug på Direktionens Fællespuljer på 14,1 mio. kr. i 2023.
Forventningen til et stigende udgiftspres i CVV relaterer sig primært til de decentrale plejecentre (6,7 mio. kr.) og hjemmeplejen (3,0 mio. kr.) samt en række centralt afholdt udgifter, såsom køb og salg af hjemmehjælp og plejepladser (1,1 mio. kr.).
Forventningen til et stigende udgiftspres i CBF skyldes primært en større tilgang til specialundervisningsområdet end forventet (3,3 mio. kr.), herunder merindskrivning på Strandgårdskolen og Ishøjgård som følge af tilflytning til kommunen.
Det foreslås at udmønte Demografi og Sundhedspuljen til de ovenstående to områder med henblik på at opnå et retvisende budget i 2023.
Forventningen til et mindreforbrug i CLS skyldes overvejende, at der forventes færre udgifter til kontorelever på rådhuset (1,2 mio. kr.) og færre udgifter til venskabsbyer, vederlag og økonomisk støtte til politiske foreninger (0,9 mio. kr.). De forventede mindreudgifter i CBOI skyldes primært et reduceret administrationsbidrag til Udbetaling Danmark (1,0 mio. kr.) samt en pulje til at imødegå lønreguleringsordningen, som er lavere end forventet (1,2 mio. kr.).
Ved budgetopfølgning 1 blev det vurderet, at der fortsat var risiko for stigende energipriser med videre, og Inflationspuljen blev derfor ikke disponeret til at imødegå budgetudfordringer. Der er på nuværende tidspunkt ikke grundlag for at forvente udfordringer som følge af stigende energipriser i den resterende del af 2023. Det indstilles derfor at udmønte Inflationspuljen til udvalgte områder, som oplever betydelige udfordringer med at overholde budgettet. Alternativet er, at fagudvalget skal finde kompenserende besparelser, jf. den økonomiske politik. Det skal bemærkes, at der ikke er afsat budget til en Inflationspulje i budget 2024, og der vil således ikke være tilsvarende mulighed for at kompensere områder med budgetudfordringer i 2024.
I forbindelse med budgetopfølgning 1 blev der identificeret en forventet overskridelse af servicerammen på 15,3 mio. kr. Det blev vurderet, at Inflationspuljen fortsat skulle reserveres til puljens oprindelige formål, og blev derfor ikke anvendt til at kompensere aktivitetesområder med forventede budgetudfordringer. På den baggrund vedtog Byrådet modgående besparelser i 2023. Dette reducerede udgiftspresset på servicerammeudgifter til 4,2 mio. kr. Ved BO2 er der identificeret et samlet forventet mindreforbrug på serviceudgifter på 2,5 mio. kr. Årsagen til udviklingen er, at Inflationspuljen, modsat BO1, ikke forventes anvendt ved BO2, og at der er identificeret nye budgetudfordringer.
Udenfor servicerammen
Udenfor servicerammen forventes et mindreforbrug på 1,4 mio. kr. I korte træk består det forventede mindreforbrug af en reduktion i antal kontanthjælpsmodtagere (-3,7 mio. kr.) og modtagere af ressourceforløbsydelser (-2,2 mio. kr.), en stigning i antal borgere på integrationsområdet (1,2 mio. kr.) og antallet af tilkendegivelser og lovændring af førtidspension (5,1 mio. kr.) samt en forventning om øget refusion fra Særligt Dyre Enkeltsager (-1,5 mio. kr.).
Anlæg
Det forventede forbrug på anlæg er 29,1 mio. kr. i 2023, og ligger således 28,4 mio. kr. under Ishøj Kommunes anlægsramme, hvilket bidrager til en forbedring af likviditeten. Det forventes, at der skal videreføres 94,1 mio. kr. af anlægsbudgettet til budget 2024, og der blev videreført 70,2 mio. kr. fra 2022 til 2023.
Likviditet
Det forventede driftsresultat af ovenstående ordinære drift er et mindreforbrug på 32,3 mio. kr., som forbedrer kommunens likviditet ift. det oprindeligt budgetterede. Derudover modtager Ishøj Kommune 30,3 mio. kr. i den årlige midtvejsregulering fra staten, og der forventes dermed en forbedring af likviditeten på 62,6 mio. kr. i forhold til oprindeligt budgetteret i 2023.
På baggrund af den positive kasseopbygning indstiller administrationen, at der på et senere møde fremlægges en sag vedrørende nedbringelse af gæld.
Budgetneutrale omplaceringer
Administrationen indstiller, at der foretages omplaceringer fra aktivitetsområder med forventet mindreforbrug til aktivitetsområder med forventet merforbrug på tværs af udvalgsområder. Administrationens indstilling hviler på princippet om, at der gives tillægsbevilling til aktiviteter, hvor der ikke er videreførselsadgang, og hvor der børnetalsreguleres på sfo- og dagtilbudsområdet. Omplaceringer imellem budgetområder, som følge af administrationens indstilling, fremgår af "Bilag 1. Ændringsskema BO2 2023".
Lovgrundlag
Den kommunale styrelseslov. Cirkulære om kommunernes budget og regnskabssystem revision samt Økonomisk Politik for Ishøj Kommune.
Økonomi
Der foretages budgetneutrale omplaceringer på tværs af fagudvalg, jævnfør Bilag 1. Ændringsskema BO2 2023. Dette indebærer, at puljen til at imødegå stigende energipriser anvendes for at imødegå forventede merforbrug på udvalgte områder.
Indstilling
at der foretages budgetneutrale omplaceringer på tværs af fagudvalg, jævnfør Bilag 1. Ændringsskema BO2 2023. Dette indebærer, at puljen til at imødegå stigende energipriser anvendes, for at imødegå forventede merforbrug på udvalgte områder.
at administrationen fremlægger sag vedrørende indfrielse af gæld på baggrund af likviditetssituationen.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Byråd
Beslutningstema
Det samlede resultat af budgetopfølgning 2 (BO2) pr. 31. august 2023 er et forventet mindreforbrug indenfor servicerammen på 2,5 mio. kr. samt et mindreforbrug udenfor servicerammen på 1,4 mio. kr. Anlægsniveauet i 2023 forventes ikke at kunne realiseres, og der forventes derfor et mindreforbrug på anlægsrammen på 28,4 mio. kr. Ishøj Kommune modtager 30,3 mio. kr. i midtvejsregulering fra staten i 2023, hvilket forbedrer kommunens likviditet. Samlet set forventes en forbedring af likviditeten på 62,6 mio. kr. ift. det oprindeligt budgetterede.
Bilag
Sagsfremstilling
Ishøj Jobcenter har modtaget brev fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) den 4. september 2023 om udfordring med fokusmålet for samtaler, dvs. for borgere med mindst 12 måneders anciennitet. Se bilag 1.
Tidligere har Ishøj modtaget henvendelser fra STAR af 29. august 2022 og den 21. februar 2023 vedr. tidlig indsats, dvs. borgere med op til 6 måneders anciennitet. Her blev Ishøj Jobcenter pålagt at sørge for genopretning mht. mindst 1 tilbud for dagpengemodtagere og mindst 4 samtaler for sygedagpengemodtagere med op til 6 måneders anciennitet. Dette er der blevet rettet op på i foråret 2023, og STAR har i mail af 28. september tilkendegivet at genopretningsperioden derfor er afsluttet (se bilag 2).
Grundlaget for den seneste henvendelse er, at en stigende andel langvarige ydelsesmodtagere ikke modtager 4 samtaler inden for et år. Det drejer sig om borgere, der har været langvarigt på kontanthjælp, jobafklaringsforløb, ressourceforløb og sygedagpenge. I bilag 1 ses tallene opgjort som andele og antal.
Jobcenteret har arbejdet med udfordringen for at finde de rigtige løsninger vedr. den tidlige indsats. Vi fortsætter nu arbejdet med at få rettet op, så også kravene til de langvarige ydelsesmodtagere bliver opfyldt.
Lovgrundlag
Bekendtgørelse om skærpet tilsyn med kommunernes beskæftigelsesindsats: BEK nr. 1409 af 16/12/2019.
Økonomi
Intet.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningstema
Orientering om brev fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) ang. udfordring med fokusmålet for samtaler i Ishøj.
Bilag
Sagsfremstilling
KLAR TIL START er et særligt tilrettelagt ansættelsesforløb for unge og voksne med autisme, som ikke er i stand til at indgå på en almindelige arbejdsplads uden en særlig indsats. På grund af deres autisme vurderes de at have ringe chancer for ansættelse i en almindelig virksomhed.
Forløbet foregår på en privat virksomhed og varer i udgangspunktet 12 måneder. Derefter bliver kandidaten fastansat i virksomheden – ofte i et fleksjob.
KLAR TIL START har stor succes med deres indsats. 71 % af alle visiterede kandidater fuldfører, og får fast job. 96 % af alle ansatte siden starten i 2013 er stadig i job. 46 % af de hidtidige kandidater i KLAR TIL START har været tjent ind for kommunen allerede efter tre år. Dertil kommer en større gruppe af hjemmeboende unge, hvor fortjenesten på kort sigt ikke er så stor, men hvor det på lang sigt kan være en god investering, at borgeren kommer i fleksjob frem for at være på førtidspension. Den Socialøkonomiske investeringsmodel (SØM) har estimeret, at det giver kommunerne en årlig gevinst på ca. 90.000 kr. for hver borger, der i stedet for at være på førtidspension er i ansat i fleksjob via KLAR TIL START.
I et KLAR TIL START forløb bliver den unge fulgt af en personlig vejleder, der er specialuddannet i autisme. Vejlederen hjælper med oplæring i virksomheden og klæder de øvrige ansatte på til at møde deres nye kollega og dennes særlige behov.
På landsplan samarbejder KLAR TIL START blandt andet med ILVA, Elgiganten, STARK, REMA1000, COOP, Catering Danmark, Dagrofa Foodservice. NORMAL og Bon Appetit Group.
Ishøj Jobcenter er gået i samarbejde med Dagrofa Foodservice om KLAR TIL START. Dagrofa Foodservice stiller 4 uddannelsespladser til rådighed her i Ishøj, og vi forventer, at de første forløb vil blive igangsat medio januar 2024.
Forløbene kan både gennemføres som en del af en STU plan eller som en aktivitet i regi af Lov om en Aktiv Beskæftigelsesindsats (LAB).
Yderligere information om KLAR TIL START kan findes på: klartilstart.dk
Lovgrundlag
Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov, Lov om social service.
Økonomi
Hvis man skal købe et KLAR TIL START forløb hos en udbyder, vil det koste 16.900 kr. pr. md. pr. deltager. Ved 4 deltagere vil det betyde en udgift på 67.600 kr. pr. måned. I Ishøj har vi valgt en anden model, som betyder, at vi selv ansætter og stiller en vejleder til rådighed for forløbet. Dette forventer vi at kunne finansiere inden for vores nuværende budget til beskæftigelsesfremmende tilbud (konto 5). Dog skal vi betale en licens til KLAR TIL START for at anvende deres koncept. Det koster 1.690 kr. pr. måned pr. deltager (konto 5).
På sigt vil den investering betyde, at deltagerne kommer i fleksjob, i stedet for enten at være ledige i en længere periode, eller blive tilkendt førtidspension. Der må således forventes en efterfølgende besparelse på andre konti i kommunen.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om den påtænkte igangsættelse af en KLAR TIL START indsats i Ishøj - et særligt tilrettelagt ansættelsesforløb for unge og voksne med autisme.
Sagsfremstilling
Virksomhederne i Ishøj Kommune mangler kvalificeret arbejdskraft, og på trods af at vi i kommunen har landets højeste ledighed, har Jobcenteret svært ved at levere den kvalificerede arbejdskraft, som virksomhederne efterspørger. Det skyldes blandt andet at uddannelsesniveauet i Ishøj Kommune generelt er lavt. Uddannelsesniveauet i kommunen er derfor et stort emne i Byrådets arbejde med vision 2635 i 2035, og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget havde også stor fokus på netop dette i drøftelserne om ledighed på udvalgsmødet i september.
For at øge arbejdsstyrkens kvalifikationer foreslår administrationen, at Ishøj Kommune iværksætter en særlig og ambitiøs indsats, der omfatter kompetenceløft af den samlede arbejdsstyrke i Ishøj. Lige fra unge der står foran valg af ungdomsuddannelse, til voksne der er ufaglærte, eller har forældede kompetencer, og som måske allerede er ansat i lokale virksomheder.
EU’s Socialfond Plus har i 2021-2027 fokus på opkvalificering, uddannelse og kompetenceudvikling. Administrationen har været i dialog med Region Hovedstaden, som er dem, der administrerer ordningen i Danmark. De har bekræftet, at der kommer udbud af puljemidler både administreret af Erhvervsfremmebestyrelsen og Region Hovedstaden omkring årsskiftet. Disse udbud kan det være relevant at søge. Erfaringsmæssigt kan det være presset først at overveje en ansøgning, når puljen er offentliggjort, da deadline ofte er kort, kompleksiteten taget i betragtning. Derfor er det en god idé, at vi påbegynder arbejdet med en ansøgning inden offentliggørelsen af puljen, og at vi samler alle de rigtige aktører i et fælles partnerskab allerede nu.
Administrationen har kontaktet Corolab for, at de kan understøtte ansøgningsprocessen. Corolab har erfaring og succes med denne type ansøgninger fra tidligere projekter.
Første skridt i forberedelsen af en ansøgning vil være at afholde en samskabelsesworkshop med interesserede virksomheder og organisationer. Denne forventer vi at kunne afholde den 24. november 2023.
I bilag 1 – præsenteres projektidéen til ansøgningen. Det nærmere indhold i projektet skal udvikles i partnerskab med relevante virksomheder og organisationer.
Økonomi
Ressourcebrug til ansøgningsprocessen afholdes inden for det nuværende budget i Center for Erhverv og Beskæftigelse.
De overskydende midler fra Hans Lars Andersen Fonden finansierer samarbejdet med Corolab.
Opnår Ishøj Kommune en bevilling fra Socialfond Plus-programmet, vil der være en medfinansiering på min. 25%, denne kan dog primært bestå af borger- og medarbejderressourcer.
Indstilling
At Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget beslutter at administrationen i samarbejde med Corolab forbereder og udarbejder en ansøgning til EU’s Socialfond Plus primo 2024.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget tager stilling til, om administrationen skal forberede og udarbejde en ansøgning til EU’s Socialfond Plus med henblik på at få midler til et kompetenceløft af arbejdsstyrken i Ishøj.
Bilag
Sagsfremstilling
Nøgletal for beskæftigelsesområdet består af en oversigt over den aktuelle ledighed i Ishøj Kommune sammenlignet med det landsgennemsnitlige niveau. Nøgletallene består også af en oversigt over udvalgte ydelser fordelt på målgrupper pr. måned. Se bilag 1.
Lovgrundlag
Intet.
Økonomi
Intet.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager nøgletallene til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Bilag
Sagsfremstilling
Ankestyrelsen rettede i brev af den 30. november 2022 (vedlagt som bilag 1) henvendelse til Ishøj Kommune vedrørende fastsættelse af sagsbehandlingsfrister på social- og beskæftigelsesområdet med henblik på at vurdere, om der skal rejses en tilsynssag på baggrund af en klage over, at Ishøj Kommune ikke overholder forpligtelsen til at fastsætte og offentliggøre sagsbehandlingstider på ansøgningsbestemmelser inden for social- og beskæftigelsesområdet, jf. retssikkerhedslovens § 3, stk. 2.
Administrationen gennemgik i den forbindelse sagsbehandlingstiderne på social- og beskæftigelsesområdet og fik fastsat og offentliggjort sagsbehandlingsfrister på de ansøgningsbestemmelser, hvor der efter fagområdernes vurdering var pligt til.
De respektive stående udvalg godkendte de fastsatte frister, og Byrådet godkendte handlingsplanen og udtalelsen til Ankestyrelsen (vedlagt som bilag 2), som blev sendt af sted den 10. marts 2023.
Alle medlemmer af Ishøj Byråd har den 27. juli 2023 modtaget en ny henvendelse fra #enmilllionstemmer v/Peter Hansen og Elizabeth Christensen (vedlagt som bilag 3), hvori de tilkendegiver, at de fortsat ikke mener, at Ishøj Kommune lever op til sine forpligtelser i forhold til retssikkerhedsloven.
Ishøj Kommune - og de øvrige kommuner, som har modtaget en tilsvarende henvendelse fra Ankestyrelsen - har endnu ikke modtaget en tilkendegivelse fra Ankestyrelsen i sagen. Adspurgt har Ankestyrelsen dog oplyst telefonisk, at der ikke er nogen 'facitliste' over, hvilke paragraffer, der er omfattet af retssikkerhedslovens § 3, stk. 2, og at det således er op til kommunen at vurdere dette.
Administrationen har på baggrund af henvendelsen genbesøgt oversigten over sagsbehandlingsfrister og kan konstatere, at Ishøj Kommune ikke er helt i mål med fastsættelse og offentliggørelse af sagsbehandlingsfrister. Administrationen har ved samme lejlighed undersøgt flere andre kommuners praksis på området og kan konstatere, at der er stor forskel på, hvor mange sagsbehandlingsfrister de enkelte kommuner har fastsat på social- og beskæftigelsesområdet. Dette kunne tyde på, at det ikke er helt entydigt, hvornår der er tale om en ansøgningsbestemmelse, der skal fastsættes sagsbehandlingsfrist for.
Administrationen foreslår, at der hurtigst muligt fastsættes og offentliggøres sagsbehandlingsfrister på de ansøgningsparagraffer, der mangler, og at disse forinden forelægges for de respektive fagudvalg. I vedhæftede bilag 4 er oplistet status på paragrafferne under henholdsvis Børne- og Undervisningsudvalget, Social- og Sundhedsudvalget og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Der vil efter byrådsbehandlingen blive sendt en opdateret handlingsplan til Ankestyrelsen.
Svaret til #enmillionstemmer er vedhæftet dagsordenen som bilag 5.
Lovgrundlag
Retssikkerhedslovens §§ 3, stk. 2 og 3a
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Byrådet.
Beslutningstema
Handlingsplanen for fastsættelse og offentliggørelse af sagsbehandlingsfrister inden for social- og beskæftigelsesområdet skal genvurderes. Administrationen foreslår, at der hurtigst muligt indenfor de respektive fagudvalg fastsættes og offentliggøres sagsbehandlingsfrister på de ansøgningsparagraffer, der mangler.
Bilag
Sagsfremstilling
Byrådet har på mødet den 3. oktober 2023 godkendt principper for afholdelse af møder for stående udvalg, Økonomi- og Planudvalgsmøder og byrådsmøder i 2024
Nuværende principper
- Byrådsmøderne afholdes som udgangspunkt den første tirsdag i hver måned (1. uge) - lukkede byrådsmøder begynder kl. 17.00 og de åbne møder begynder kl. 19.00.
- Efterfølgende uge holdes mødefri (2. uge).
- Ugen efter afholdes stående udvalgsmøder (3. uge).
- Ugen efter afholdes Økonomi- og Planudvalgsmøde (4. uge).
Nye principper for møder i 2024
- Byrådsmøder holdes sidste tirsdag i måneden
- Økonomi- og Planudvalgsmøde holdes om mandagen ugen før byrådsmødet.
- Udvalgsmøderne holdes i ugen før Økonomi- og Planudvalgsmødet
- Ugen før udvalgsmøderne holdes mødefri.
Ændringer som følge af ferier, helligdage mv. er indarbejdet i det vedhæftede udkast til mødekalender for 2024. (bilag 1)
Møderne i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget bliver fortsat placeret om onsdagen kl. 19.00. Mødedatoer i 2024 er vedhæftet dagsordenen. (bilag 2)
Lovgrundlag
Styrelsesloven.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at datoerne for møder i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i 2024 godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Godkendelse af mødekalender for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i 2024.
Bilag
Sagsfremstilling
Administrationen orienterer om, at:
1. Loven om helhedsorienterede indsatser (HOI loven) er udsat. Den har været 5 år undervejs. Den skal sikre en bedre sammenhæng mellem forskellige indsatser, sådan at udsatte borgere med komplekse og sammensatte behov får en mere enkel og helhedsorienteret indsats. Se bilag 1.
2. Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om en forlængelse af forsøgsperioden vedr. IGU (integrationsgrunduddannelsen). Se bilag 2.
3. Administrationen har søgt og fået bevilget den udvidede regionale uddannelsespulje.
Ishøj Kommunes andel af den uvidede pulje udgør 153.584 kr. Det samlede tilsagn for 2023 er således 944.476 kr. Se bilag 3.
4. Ishøj Kommune har sammen med KL og 12 kommuner deltaget i en tværkommunal borgerundersøgelse på beskæftigelsesområdet (TBB), som blev udsendt i september 2023. Undersøgelsen vedrører borgernes oplevelse i jobcentrene. Konklusionerne ventes at udkomme i uge 43. Se bilag 4.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Bilag
Sagsfremstilling
Ved at godkende dette ene punkt tilkendegives det, at godkendelse/underskrift gælder alle dagsordenspunkterne. Det vil derfor ikke være nødvendigt at trykke godkend ud for hvert enkelt dagsordenspunkt, så længe dette ene punkt godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.