Referat
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tirsdag den 13. august 2024 kl. 19.00
Mødelokale Vandværket, Rådhuset, Ishøj Store Torv 20, etage 2, 2635 Ishøj
Sagsfremstilling
Code of Care Ishøj arrangement
Code of Care Ishøj afholder arrangementet "Snak og Spis" den 29. august i Skovhytten.
- Arrangementets formål er at introducere flere nye virksomheder til Code of Care Ishøj. Invitationen til arrangementet er vedlagt som bilag 1 - del den gerne.
- Umut Sakarya står for at guide deltagerne godt igennem tilberedningen af vegetarisk, klimavenlig mad over bål.
Code of Care Ishøj styregruppe
Der er nedsat en styregruppe med repræsentanter fra de deltagende virksomheder og Ishøj Jobcenter. Styregruppen skal sikre udvikling og forankring af indsatsen til fremme af virksomhedernes sociale ansvar i Ishøj Kommune samt sætte retning for de arrangementer, der arrangeres i Code of Care regi.
Medlemmer af styregruppen er Stina Adamsen - Tangloppen Camping; Jan Falch - Falch Entreprise; Asbjørn Nielsen - Heka Dental; Desirée Breel - Dagrofa Foodservice og Jørgen Dan Pedersen - Center for Beskæftigelse og Erhverv. Derudover deltager koordinatorerne, Helle Nielsen - Center for Beskæftigelse og Erhverv samt Fie Vesterled - Code of Care, på styregruppens møder.
EU Socialfondsansøgninger
I april 2024 søgte Center for Beskæftigelse og Erhverv i samarbejde med Corolab, Albertslund Kommune, Høje Taastrup Kommune og en række uddannelsesinstitutioner EU Socialfond Plus-midler fra Region Hovedstaden til projekt: Uddannelsessynergier i hovedstaden. Projektets formål var at styrke andelen af unge i Region Hovedstaden, som påbegynder og gennemfører en erhvervsuddannelse. Desværre har Region Hovedstaden prioriteret anderledes, og vi har fået afslag på ansøgningen. Projektet er stadig relevant, og Corolab kontakter os, hvis de finder alternative finansieringsmuligheder.
Ishøj Kommune indgår ligeledes i en ansøgning om EU Socialfond Plus-midler hos Erhvervsfremmebestyrelsen i forbindelse med udbuddet: Flere hænder til virksomhederne – en bæredygtig beskæftigelsesindsats. Cabi er ansøger, og Ishøj Kommune har bidraget med en interessetilkendegivelse til projektet. Projektets formål er fremme substitution og brugen af lønnede timer i virksomheder, så medarbejdere med faglig ekspertise kan få frigjort tid ved at ufaglærte i småjobs løfter de opgaver, som ikke kræver faglig ekspertise. Der var frist til denne pulje den 25. juni 2024, og svar på ansøgningen kan først forventes medio november 2024.
Beslutning
Til efterretning.
Bilag
Sagsfremstilling
I juni 2024 besluttede Byrådet, at repræsentanter fra virksomheder i Ishøj kan blive en del af Ishøj Erhvervsråd, såfremt de ønsker dette. En betingelse for optagelse i erhvervsrådet er, at repræsentanterne godkendes af Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, og der kan maksimalt optages 20 medlemmer, udover dem der er udpeget af Ishøj Kommune eller de i kommissoriet nævnte interesseorganisationer. Udvalget kan afvise virksomheder, hvis deres deltagelse i rådet vil betyde, at sammensætningen af erhvervsrådet ikke længere er repræsentativ for Ishøjs Erhvervsliv (Bilag 1 - kommissorium for Ishøj Erhvervsråd).
To nye virksomhedsrepræsentanter ønsker at stille sig til rådighed for Ishøj Erhvervsråd:
- Bjørn Polenz, Distriktschef hos STILL Danmark.
STILL Danmark leverer tilpassede løsninger til intralogistik. Dvs. alt fra reolsystemer til automatiseringssystemer til gaffeltrucks.
Virksomheden har ca. 160 ansatte med hovedkontor i Kolding – Heraf er 5 placeret på lokationen her i Ishøj, hvor de har Showroom – yderligere 10 er tilknyttet Ishøj som kørende montører på Sjælland.
Bjørn har tidligere været ansat i Odense Kommune tilknyttet Invest in Odense.
- Henrik Skou Hansen, Landmand i Torslunde
Henrik Skou Hansens bedrift er en enkeltmandsvirksomhed. Af ham selv beskrevet som traditionelt landbrug. Han er involveret i dyrkning af raps, maltbyg, hvede og anden planteavl. Dertil kommer udlejning af ejendomme til mindre erhvervsdrivende og andre med brug for ekstra lagerplads. Endvidere er han ejer af de lokale boldbaner.
Henrik har haft virksomheden i Torslunde siden 1991.
Derudover kan administrationen orientere om, at Jens Larsen fra Orkla Care har meddelt, at han stopper i Erhvervsrådet, da han pga. en organisationsændring fremover ikke længere vil være tilknyttet Orklas afdeling i Ishøj. Hans efterfølger er endnu ikke udpeget. Jens Larsen sidder i erhvervsrådet på et mandat udpeget af Dansk Industri, og såfremt Jens Larsens efterfølger ikke ønsker at træde ind i erhvervsrådet, indgår administrationen i dialog med Dansk Industri om udpegning af en ny repræsentant.
Økonomi
Ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget godkender Bjørn Polenz og Henrik Skou Hansen som nye medlemmer af Ishøj Erhvervsråd.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget skal godkende to nye medlemmer af Ishøj Erhvervsråd.
Bilag
Sagsfremstilling
KL udgav den hidtil mest omfattende undersøgelse af borgernes tilfredshed med jobcentrene i november 2023. Ishøj deltog sammen med 12 andre kommuner. Se bilag 1.
I undersøgelsen blev der spurgt til flg. 6 temaer:
- Overordnet tilfredshed
- Mødet med jobcenteret
- Mål og aktiviteter
- Samarbejde på tværs af forvaltninger
- Samtalen
- Progression mod beskæftigelse eller uddannelse
Resultaterne for Ishøj var meget positive. Generelt var der i Ishøj en større procentdel, der var tilfredse/meget tilfredse med jobcenteret end på landsbasis, og en mindre procentdel var utilfreds/meget utilfreds end på landsbasis.
Administrationen anbefaler, at Ishøj Kommune deltager i den tværkommunale borgerundersøgelse i 2024. Dette vil både understøtte Byrådets Vision 2035 og temaet om værdig sagsbehandling i den politisk vedtagne beskæftigelsesstrategi for 2024.
Lovgrundlag
Intet.
Økonomi
Prisen er 18.000 kr. ex. moms. Udgiften afholdes inden for budgettet i Center for Beskæftigelse og Erhverv.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget godkender administrationens anbefaling om, at Ishøj Kommune deltager i den tværkommunale borgerundersøgelse i 2024.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget skal beslutte, om Ishøj Kommune skal deltage i den tværkommunale borgerundersøgelse i 2024.
Bilag
Sagsfremstilling
Ishøj Jobcenter har tidligere deltaget i KL's måling af tilfredsheden med kommunens virksomhedsservice i 1. kvartal 2023 og 3. kvartal 2023. Nu foreligger resultaterne for 1. kvartal 2024.
KL's rapport for 1. kvartal 2024 er vedlagt som bilag 1.
Undersøgelsen viser den overordnede tilfredshed med Jobcenteret, samt virksomhedernes tilfredshed med information, responstid og Jobcenterets forståelse for virksomhedens behov. Undersøgelsen viser også tilfredsheden med samarbejdet med Jobcenteret i forbindelse med formidling af kandidater og oprettelsen af praktikker, løntilskud mv.
Resultatet af undersøgelsen viser, at der er sket en løbende forbedring af tilfredsheden med virksomhedsservicen i Ishøj Jobcenter.
- I 1. kvartal 2023 var 79% af virksomhederne tilfredse eller meget tilfredse med Jobcenterets virksomhedsservice.
- I 3. kvartal 2023 var 81% af virksomhederne tilfredse eller meget tilfredse med Jobcenterets virksomhedsservice.
- I 1. kvartal 2024 var 85% af virksomhederne tilfredse eller meget tilfredse med Jobcenterets virksomhedsservice.
Virksomhederne er i perioden blevet mere tilbøjelige til at anbefale andre virksomheder at samarbejde med Ishøj Jobcenter.
- I 1. kvartal 2023 gav 62 % af virksomhederne en score på 8-10 på en skala fra 0-10 hvor 10 svarer til, at det er meget sandsynligt, at de vil anbefale andre at samarbejde med jobcenteret.
- I 3. kvartal 2023 gav 68 % af virksomhederne en score på 8-10 og
- I 1. kvartal 2024 gav 76 % af virksomhederne en score på 8-10.
Ser vi på Ishøj Jobcenters resultater sammenlignet med de øvrige deltagende kommuner, afspejler den positive udvikling sig også her.
Ishøjs benchmark score var i 1. kvartal 2023 negativ og dermed under gennemsnittet for de øvrige deltagende kommuner på alle parametre.
I 1. kvartal 2024 var Ishøj Jobcenters score på niveau med eller over gennemsnittet for de øvrige deltagende kommuner på alle parametre.
- For den generelle tilfredshed med Jobcenteret er benchmark scoren steget fra -3 i 1. kvartal 2023 til +2 i 1. kvartal 2024.
- For virksomhedernes lyst til at anbefale et samarbejde med Jobcenteret er scoren steget fra -5 i 1. kvartal 2023 til 0 (dvs. gennemsnittet) i 1. kvartal 2024.
- For tilfredsheden med Jobcenterets information er scoren steget fra -10 i 1. kvartal 2023 til 0 i 1. kvartal 2024.
- For tilfredsheden med Jobcenterets kommunikation er scoren steget fra -9 i 1. kvartal 2023 til 0 i 1. kvartal 2024.
- For tilfredsheden med Jobcenterets responstid er scoren steget fra -15 i 1. kvartal 2023 til +1 i 1. kvartal 2024.
- For tilfredsheden med Jobcenterets forståelse for virksomhedens behov er scoren steget fra -10 i 1. kvartal 2023 til 0 i 1. kvartal 2024.
I bilag 2 præsenteres flere data for udviklingen i virksomhedernes tilfredshed med Ishøj Kommunes virksomhedsservice i perioden 1. kvartal 2023 til 1. kvartal 2024.
Lovgrundlag
Intet.
Økonomi
Udgiften til deltagelse i KL’s undersøgelse i 2024 er 12.000 kr. Udgiften er afholdt inden for Center for Beskæftigelse og Erhvervs budget.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Udvalget præsenteres for resultatet af i KL’s tilfredshedsmåling af jobcentrenes virksomhedsservice for 1. kvartal 2024.
Bilag
Sagsfremstilling
Center for Beskæftigelse og Erhverv (CBE) har haft møde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) d. 17. juni. Her blev udkastet til genopretningsplanen og de nyeste fokusmål drøftet med fokus på overholdelse af rettidighed på samtaler. Fokusmålet er, at 80 % af de ledige med mere end 12 måneders ledighed skal have haft 4 samtaler inden for de seneste 12 måneder.
STAR havde enkelte kommentarer og input til genopretningsplanen, som efterfølgende er blevet præciseret, og fremsendt formelt til STAR, se bilag 1.
Med hensyn til overholdelse af fokusmålet på 80 % for samtaler, ser det således ud i 2024:
januar 82,1 %
februar 80,6 %
marts 76,6 %
april 76,3 %
maj 79,3 %
Samlet 79,0 %
Det betyder, at efterslæbet fra de måneder, skal indhentes i de resterende måneder i 2024, hvilket vil kræve at der i de resterende måneder opnås mindst 80,8% rettidighed på samtaler.
CBE har iværksat en række initiativer for at komme i mål, og forventningen er fortsat, at vi når at opfylde fokusmålet ved udgangen af 2024.
Af igangsatte indsatser kan nævnes:
- Der er nedsat en taskforce, der løbende følger med i, hvor der mangler at blive afholdt samtaler, og som kan understøtte og disponere ressourcer.
- Der er midlertidigt tilkøbt eller omfordelt medarbejderressourcer til særlige målgrupper.
- Fagsystemet er opsat med særlige skemaer, så det er blevet nemmere og tydeligere som sagsbehandler at få overblik over samtaler.
- Der er prioriteret yderligere sagssparring og møder med ledelsen.
- Der bliver i efteråret 2024 implementeret en indsats med digital vejledning, som er med til at forenkle samtalerne.
- Fra september måned vil vi igangsætte nye indsatser og tilbud til alle nyledige dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere. Derudover er vi ved at udvide nytteindsats og kapaciteten i Ungekompasset.
Det skærpede fokus på området har også vist, at der har været registreringsudfordringer i fagsystemet. Der er eksempelvis afholdt samtaler, som ikke har været indskrevet i fagsystemet, og samtaler som har været registreret med forkerte koder. De samtaler har derfor ikke talt med i statistikken. Dette er ved at blive rettet.
Der tilbagestår dog en udfordring i forhold til førtidspensioner. Der er op til et halvt års ventetid på at få sager behandlet i Pensionsnævnet, efter at borgeres sag har været på Rehab-møde med indstilling til pension. Dette påvirker desværre vores rettighed negativt, da de borgere efter reglerne fortsat skal have 4 samtaler om året og sendes i tilbud for at opfylde fokusmålet. Vi undlader dog at genere disse borgere med unødvendige samtaler og tilbud af respekt for værdighed i sagsbehandlingen, og de tæller dermed negativt i vores fokusmål og rettidighed.
Lovgrundlag
Lov om aktiv beskæftigelse (LAB).
Økonomi
Intet.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om status på skærpet tilsyn.
Bilag
Sagsfremstilling
SVM-regeringen nedsatte i maj 2023 en ekspertgruppe, der skal komme med anbefalinger til fremtidens beskæftigelsesindsats. Hovedopgaverne i kommissoriet var:
- Tilvejebringe 3 mia. kr. i 2030.
- Nedlægge jobcentrene og give frihed til kommunernes organisering af indsatsen.
- Større fokus på værdighed, frihed og en styrkelse af a-kasser og private leverandørers rolle.
- Fastholde den strukturelle beskæftigelse.
Det mundede ud i flg. hovedanbefalinger:
Få målgrupper og særregler
Fremfor de nuværende 13 målgrupper anbefales, at der kun skal være 5 målgrupper:
- Dagpengeindsats (dagpengemodtagere).
- Jobsøgningsindsats (kontanthjælpsmodtagere og ledighedsydelsesmodtagere).
- Jobhjælpsindsats (kontanthjælpsmodtagere).
- Sygedagpengeindsats (sygedagpengemodtagere).
- Indsats for øvrige borgere (førtidspensionister, selvforsørgende og unge under 18 år).
Målgrupperne skal understøtte en specifik indsats, fx at borgerne får en relevant indsats, der er tilpasset den enkeltes forudsætninger og behov. Samtidig ønskes en mindre kompleks struktur med mindre bureaukrati.
Individuelt tilrettelagt indsats for borgerne
- Ekspertgruppen anbefaler at fjerne en lang liste af særregler og proceskrav, hvilket giver plads til en mere individuelt tilrettelagt indsats og kontakt med borgerne.
- Der lægges op til en halvering af de nuværende særregler i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.
Værdigt sanktionssystem i balance
- Et nyt sanktionssystem hvor pligterne er gennemskuelige og passer med borgeres forudsætninger og evner.
- For borgere længere væk fra arbejdsmarkedet bringes sanktionsreglerne kun i spil, når tilliden brydes.
- Tydelige rådighedskrav for borgere tæt på arbejdsmarkedet: Øget brug af påmindelser og automatik ved sanktionering.
- Mere værdig tilgang over for sygemeldte: Sygemeldte skal opleve en mere værdig tilgang i indsatsen.
Nedlæggelse af jobcentre og fri organisering
- Krav om et kommunalt jobcenter fjernes.
- Kommunerne får fuld frihed til at organisere beskæftigelsesindsatsen.
- Midlertidigt tiltag i perioden fra 2026-2029: Den politiske ledelse af beskæftigelsesindsatsen skal ikke kunne deles ud på flere udvalg i kommunerne. Fastholde kommunalpolitisk fokus på beskæftigelsesområdet.
- Organiseringsloven (LOB) afskaffes.
Mere plads til a-kasser og private leverandører
- A-kasserne fastholder ansvaret for kontaktforløbet i de første tre måneder og skal bl.a. holde mindst to samtaler med dagpengemodtagere.
- Sygemeldte dagpengemodtagere bliver i a-kassen i fire uger frem for de nuværende to uger.
- Øget brug af private leverandører gennem udbud af digitale jobsøgningskurser. Borgerne kan frit vælge, hvilken leverandør de ønsker at tage kurset hos.
Fra proceskrav til resultatstyring
- En mere enkel og gennemsigtig styring af beskæftigelsesindsatsen med fokus på resultater frem for proceskrav.
- Skærpet tilsyn bliver erstattet med en ny og enkel resultatbaseret opfølgning.
- Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering skal hjælpe kommunerne og a-kasserne med faglig viden om, hvad der virker i beskæftigelsesindsatsen.
- Styrket digitalisering af en fremtidig beskæftigelsesindsats.
Fokus skal være på, at kommuner og a-kasser hjælper ledige i job, og om borgere og virksomheder er tilfredse med den indsats, som de modtager.
Ekspertudvalgets anbefalinger til fremtidens beskæftigelsesindsats kan også ses her: https://xn--fremtidensbeskftigelsesindsats-0uc.dk/
Lovgrundlag
Lov om aktiv beskæftigelse (LAB-loven).
Økonomi
Der skal spares 3 mia. kr. i hele Danmark.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om Ekspertudvalgets anbefalinger til en fornyet beskæftigelsesindsats.
Sagsfremstilling
SIRI har foretaget et uanmeldt tilsyn hos Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter i forbindelse med afholdelse af den mundtlige del af Prøve i Dansk 1 og Prøve i Dansk 3 den 14. juni 2024.
Den overordnede konklusion for tilsynet lyder:
”Det er SIRIs konklusion, at den mundtlige prøveafholdelse blev løst på en tilfredsstillende måde. Planlægningen af prøvedagen og rammerne for prøveafholdelsen var i overensstemmelse med gældende regler og retningslinjer, og eksaminatorer og censorer varetog deres opgaver på en måde, der sikrede en hensigtsmæssig gennemførelse af eksaminationerne.”
Tilsynsrapporten er vedhæftet (se bilag 1).
Lovgrundlag
Lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. § 9 stk. 4.
Økonomi
Ingen.
Indstilling
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Orientering om tilsyn på Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter.
Bilag
Sagsfremstilling
NB Økonomi har skrevet to artikler i maj 2024 om, at A-kassernes overtagelse af ledige dagpengemodtagere har medført en række problemer, bl.a. en markant stigning i udgifterne til jobrettet uddannelse. Se bilag 1 og 2.
Fra 1. januar overtog A-kasserne ansvaret for nyledige dagpengemodtagere de første 3 måneder af ledighedsforløbet. Eksempelvis fik A-kasserne ansvaret for at vurdere, om borgerne skulle i 6 ugers jobrettet uddannelse. Jobcentrene har stadig ansvaret for den administrative del med at oprette forløbet i eget fagsystem, og kommunerne har fortsat forpligtelsen til at betale for udgifterne.
Ishøj Jobcenter kan konstatere, at udgifterne til jobrettet uddannelse fra januar - juni 2024 er steget næsten 50 % i forhold til samme periode i 2023.
Udgifterne fra januar - juni 2024 udgjorde således 756.312 kr. I 2023 beløb det sig til 512.128 kr. for samme periode.
Der er ikke statslig refusion på udgifterne, der konteres i aktivitetsbudgettet uden for servicerammen.
En stigning i udgifterne til jobrettet uddannelse for ledige på A-dagpenge betyder, at der som konsekvens bliver færre penge til de øvrige grupper af ledige - altså de svage ledige længere fra arbejdsmarkedet. Der bruges dermed forholdsvist flere midler til de ledige, der i udgangspunktet klarer sig bedst på arbejdsmarkedet og færre på de svageste ledige.
Det er muligt at vælge mellem flere hundrede jobrettede uddannelser. For tiden er de mest populære uddannelser fx diverse typer kørekort, kran-bevis, sociale medier, SAP regnskabssystem, lønkursus, projektledelse mv. Jobcenteret vurderer ikke, at en 6-ugers jobrettet uddannelse automatisk får ledige i arbejde, men brugt rigtigt kan det være en god vej tilbage til arbejde.
Vi har erfaring med, at jobrettet uddannelse kan få en ledig i arbejde, hvis det jobrettede kursus understøtter de øvrige erfaringer i vedkommendes CV. Der skal altså være et match mellem det jobrettede kursus og den lediges CV. Hvis der omvendt ikke er overensstemmelse mellem den lediges CV og det jobrettede kursus, kan der være tale om et kursus, man synes "lyder spændende" uden at være decideret jobrelevant, eller der kan være tale om et reelt ønske om et brancheskift, og her vil et jobrettet kursus alene næppe være tilstrækkeligt i en sådan situation, men skal suppleres med andre tiltag.
Det har kun i meget begrænset omfang frigivet kræfter i Jobcenteret, at A-kasserne overtog forpligtelsen af de ledige i 3 måneder, da der har været et stort administrativt arbejde forbundet med at oprette de jobrettede kurser, oprette andre tilbud og indkalde til fælles 4. samtale. Der har endvidere været opstartsproblemer, da A-kassernes og jobcentrenes fagsystemer ikke taler sammen, hvilket har givet udfordringer for Jobcenteret med at se de korrekte informationer. Derfor har Jobcenteret brugt mange ressourcer på at kommunikere med A-kasserne.
Lovgrundlag
Intet.
Økonomi
Der er ikke tale om et merforbrug på budgettet, da de øgede udgifter til jobrettet uddannelse til de ledige på A-dagpenge finansieres ved at give færre tilbud til de svage ledige.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om status på Jobcenterets samarbejde med A-kasserne om de nyledige.
Bilag
Sagsfremstilling
Nøgletal for beskæftigelsesområdet består af en oversigt over den aktuelle ledighed i Ishøj Kommune sammenlignet med det landsgennemsnitlige niveau. Nøgletallene består også af en oversigt over udvalgte ydelser fordelt på målgrupper pr. måned. Se bilag 1.
Lovgrundlag
Intet.
Økonomi
Intet.
Indstilling
at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Beslutningstema
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om nøgletal for beskæftigelsesområdet.
Bilag
Sagsfremstilling
Uddannelsesbeviser i Vejleåparken
Center for Beskæftigelse og Erhverv bidrager pt. til kommunens indsats i Vejleåparken, for at boligområdet kommer af parallelsamfundslisten.
I perioden 1. juni - 31. august 2024 bistår medarbejdere fra Center for Beskæftigelse og Erhverv med at få registreret uddannelsesbeviser for beboerne i området.
Indsatsen består både af opsøgende arbejde i boligområdet for at få kontakt til beboere med uddannelsesbeviser og i bemanding af kontor i boligområdet, hvor beboerne kan få hjælp til registreringen af deres uddannelsesbevis. For at løfte opgaven har medarbejderne bidraget med ekstra timer. Disse timer aflønnes via Landsbyggefondens midler og får dermed ingen konsekvens for centerets økonomi og ressourcer.
Indstilling
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.
Sagsfremstilling
Ved at godkende dette ene punkt tilkendegives det, at godkendelse/underskrift gælder alle dagsordenspunkterne. Det vil derfor ikke være nødvendigt at trykke godkend ud for hvert enkelt dagsordenspunkt, så længe dette ene punkt godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.