Referat
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget onsdag den 15. maj 2024 kl. 19.00

Mødelokale Vandværket, Rådhuset, Ishøj Store Torv 20, etage 2, 2635 Ishøj

Sagsfremstilling



Erhvervsrådet inviterer til fyraftensmøde om El-kapacitet og ladestandere i erhvervsområderne den 4. juni på Scania Danmark. Se invitation i bilag 1.

Beslutning

Til efterretning.

Bilag

Sagsfremstilling

Formålet med BO1 er at vurdere Ishøj Kommunes forventede regnskabsresultat i indeværende budgetår. Alle forventede regnskabsafvigelser kan ses i Bilag 1 - "Forventede afvigelser BO1 2024", og Bilag 2 - "Fagcenteroversigt - afvigelser", som viser forventede regnskabsafvigelser opgjort per fagudvalg.

Servicerammen
Det samlede resultat af BO1/2024 er et forventet merforbrug indenfor servicerammen på 15,4 mio. kr., som langt overvejende skyldes et forventet merforbrug i Center for Voksen og Velfærd (CVV). Hertil kommer tidligere tillægsbevilgede midler vedrørende parallelsamfundsudgifter på 9,3 mio. kr. I det følgende gennemgås de væsentligste forventede afvigelser.

Resultatet af BO1/2024 er et forventet større udgiftspres i Center for Voksen og Velfærd (CVV) på 18,9 mio. kr., hvoraf 1,5 mio. kr. kan finansieres af Demografipuljen på ældreområdet. Dvs. et merforbrug på 17,4 mio. kr. Det vurderes, at 5,6 mio. kr. er en afledt økonomisk konsekvens af, at Vejleåparken er optaget på Parallelsamfundslisten. Hertil kommer et mindreforbrug på 1,8 mio. kr. i Center for Dagtilbud og Uddannelse (CDU). Endelig forventes en række mindre afvigelser i de øvrige fagcentre.

Forventningen til et stigende udgiftspres i CVV relaterer sig primært til ekstern socialpædagogisk støtte (6,1 mio. kr.), aktivitets- og samværstilbud (7,5 mio. kr.), borgerstyret personlig assistance (1,7 mio. kr.), hjemmehjælp (1,8 mio. kr.) og hjælpemidler (1,0 mio. kr.). Der er primo 2024 igangsat en række initiativer i CVV med henblik på at reducere den forventede budgetoverskridelse i 2024. Der er eksempelvis foretaget en gennemgående visitation på hjælpemiddelområdet, gennemgang af borgere på BPA-ordning og øget antallet af borgere, som flytter fra botilbud til egen bolig. CVV's forventede regnskabsresultat ved BO1 er inklusive de forventede udgiftsreduktioner af disse indsatser.

I forbindelse med den administrative budgetopfølgning 2024 blev der identificeret en forventet overskridelse af servicerammen på 17,2 mio. kr. inklusive forventede merudgifter på 7,1 mio. kr. som følge af Vejleåparkens optag på Parallelsamfundslisten. Det blev efterfølgende besluttet, at parallelsamfundsudgifter skal håndteres i et separat regnskab, og den forventede overskridelse af servicerammen blev dermed reduceret til 10,1 mio. kr.

Den forventede overskridelse af servicerammen er således steget med 5,3 mio. kr. siden den administrative budgetopfølgning pr. 31. januar 2024.

Udenfor servicerammen
Udenfor servicerammen forventes et mindreforbrug på 13,2 mio. kr. Det forventede mindreforbrug skyldes øget refusion fra særligt dyre enkeltsager (-11,5 mio. kr.) samt en lavere tilgang af borgere på førtidspension end budgetteret (-2,5 mio. kr.).

Anlæg
Der forventes et mindreforbrug på 3,0 mio. kr. på anlægsområdet i forhold til det oprindeligt budgetterede, hvilket bidrager til en forbedring af kommunens likviditet i 2024.

Likviditet
Det forventede driftsresultat af ovenstående ordinære drift er et mindreforbrug på 0,4 mio. kr., som forbedrer kommunens likviditet i forhold til det oprindeligt budgetterede.

Budgetneutrale tillægsbevillinger (omplaceringer)

Administrationen indstiller, at der vedtages en række budgetneutrale omplaceringer med henblik på at opnå mere retvisende budgetter. Omplaceringer imellem budgetområder, som følge af administrationens indstilling fremgår af bilag 1.

Lovgrundlag

Den kommunale styrelseslov, Cirkulære om kommunernes budget og regnskabssystem revision samt Økonomisk Politik for Ishøj Kommune.

Økonomi

Der foretages budgetneutrale omplaceringer på tværs af fagudvalg, jævnfør "Bilag 1. Forventede afvigelser BO1 2024".

Indstilling

- at budgetopfølgning 1/2024 tages til efterretning.

- at der foretages budgetneutrale omplaceringer jævnfør "Bilag 1. Forventede afvigelser BO1 2024".

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Byrådet.

Beslutningstema

Det samlede resultat af budgetopfølgning 1(BO1) pr. 31. marts 2024 er et forventet merforbrug indenfor servicerammen på 15,4 mio. kr. samt et mindreforbrug udenfor servicerammen på 13,2 mio. kr. Hertil kommer merudgifter forbundet med Vejleåparkens optag på Parallelsamfundslisten indenfor servicerammen på 9,3 mio. kr. Anlægsniveauet i 2024 forventes ikke at kunne realiseres fuldt ud, og der forventes et mindreforbrug på anlægsrammen på 3,0 mio. kr. Samlet set forventes en forbedring af likviditeten på 0,4 mio. kr. i forhold til det oprindeligt budgetterede.

Administrationen indstiller, at der foretages en række budgetneutrale omplaceringer med henblik på at opnå et mere retvisende budget i 2024.

Bilag

Sagsfremstilling

På baggrund af administrationens vurdering har Økonomi- og Planudvalget den 11. marts 2024 besluttet, at der skal udarbejdes et rådighedskatalog med besparelser på 10 mio. kr. i 2025 og 15 mio. kr. i 2026. Det skal bemærkes, at besparelsen, som har virkning i 2025, også indgår i besparelsen i 2026.

Fordelingen af besparelsen er som herunder:


1.000 kr.

2025

2026

Ishøj Kommune i alt

10.000

15.000

Økonomi- og Planudvalget

1.860

2.790

Teknik- og Bygningsudvalget

870

1.305

Klima- og Miljøudvalget

50

75

Børne- og Undervisningsudvalget

3.810

5.715

Kultur- og Fritidsudvalget

420

630

Social- og Sundhedsudvalget

2.880

4.320

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

110

165


Fagudvalgene skal drøfte budgettet inden for eget område på møderne i april – juni 2024 med henblik på at afsøge områder, hvor økonomien kan tilpasses, og i hvilken retning rådighedsforslagene skal formuleres.


På udvalgsmøderne i maj forventes fagudvalgene at konkretisere retningen yderligere herunder, hvilke opgaveområder fagudvalget ønsker, at administrationen udarbejder rådighedsforslag. Processen skal understøtte, at der dels udarbejdes et tilstrækkeligt antal rådighedsforslag, dels at rådighedsforslagene kan indgå i de videre politiske forhandlinger, efter forslagene har været i høring.


I forbindelse med budgetarbejdet, herunder udarbejdelsen af rådighedskataloget, kan fagudvalgene også have øje for de fire områder, som indgår i Byrådets vision:

  • Sundt og aktivt liv
  • Stærkt fællesskab med sammenhold og engagement
  • Lokalt ansvar for klima, natur og miljø
  • Økonomisk robust kommune med stærk arbejdsstyrke


Som bilag 1 er vedhæftet Komponents slides fra budgetseminariet i marts 2024 til fortsat inspiration.

Som bilag 2 er vedhæftet en redegørelse for den serviceramme som EBU råder over med et konkret forslag til, hvilket rådighedsforslag administrationen indstiller.

Som bilag 3 er vedhæftet et skema til rådighedsforslag til budget 2025 - 2028.


Økonomi

Materialet vedr. budget 2025 - 2028 fremlægges i høring i anden halvdel af august 2024.

Indstilling

at udvalget tiltræder det rådighedsforslag, der fremgår af bilag 2, og som medfører en reduktion af budgettet til FGU på 110.000 kr. i 2025 og yderligere 55.000 kr. i 2026 (inden for servicerammen), mod at der til gengæld bevilges 250.000 kr. i 2025 (uden for servicerammen) til "Ungekompasset".

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Beslutningstema

Økonomi- og Planudvalget har på mødet 11. marts 2024 besluttet, at der i forbindelse med budget 2025 udarbejdes et rådighedskatalog på 10 mio. kr. i 2025 og 15 mio. kr. i 2026 for at have politiske prioriteringsmuligheder.

Det er aftalt, at fagudvalgene på udvalgsmøderne i april – juni 2024 skal drøfte input til budget 2025 med henblik på, at administrationen kan udarbejde et rådighedskatalog, der skal indgå i de politiske forhandlinger efter sommerferien.

Som bilag 2 er vedhæftet en redegørelse for den serviceramme som EBU råder over, med et konkret forslag til hvilket rådighedsforslag administrationen indstiller. Bilag 3 indeholder et skema til rådighedsforslag til budget 2025 - 2028.

Bilag

Sagsfremstilling

Ishøj Byråd besluttede i august 2022 at nedsætte Ishøj Erhvervsråd. Erhvervsrådet fik da et kommissorium for arbejdet beskrevet i notatet "Etablering af Ishøj Erhvervsråd" (Bilag 1).

Efter drøftelser i Ishøj Erhvervsråd er der udtrykt behov for et revideret kommissorium, der mere konkret beskriver Erhvervsrådets formål og opgave.


Forslag til et revideret kommissorium for erhvervsrådet er vedlagt i Bilag 2.


Samtidig er der udtrykt ønske om, at der er behov for at få flere virksomheder med i Erhvervsrådet, for at få en bredere repræsentation af disse på Erhvervsrådets møder. Derfor foreslår erhvervsrådet, at det bliver muligt at åbne op for virksomheder, der har interesse i dette. Helt konkret foreslås det at lade 20 yderligere virksomheder blive en del af erhvervsrådet. Virksomhederne skal godkendes af Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, der kan afvise virksomheder, hvis deres deltagelse i rådet vil betyde, at sammensætningen af erhvervsrådet ikke længere er repræsentativt for Ishøjs Erhvervsliv.

Lovgrundlag

Ingen.

Økonomi

Ingen

Indstilling

at det reviderede kommissorium for Ishøj Erhvervsråd godkendes.

Beslutning

Sagen udsættes til næste møde i udvalget.

Beslutningskompetence

Byrådet

Beslutningstema

Nyt kommissorium for Ishøj Erhvervsråd præsenteres til godkendelse.

Bilag

Sagsfremstilling

Administrationen har ansat de to ekstra bevilligede virksomhedskonsulenter og har i den forbindelse valgt at omlægge nogle af de tilbud, der gives i Ishøj Jobcenter. Formålet med omlægningen er at bidrage til målsætningerne i beskæftigelsesstrategien samt Byrådets Vision 2035 for Ishøj Kommune - Fælles om mulighedernes Ishøj.


For ledige personer betyder det, at:


  • Nyledige jobparate kontanthjælpsmodtagere mødes af både en jobkonsulent og en virksomhedskonsulent allerede ved den indledende visitationssamtale. Virksomhedskonsulenten deltager for om muligt at hjælpe den nyledige i job med det samme. Virksomhedskonsulenten bistår med at afdække, hvilken type job den nyledige kommer fra, hvilke kompetencer og ressourcer personen har og undersøger straks om der er et ledigt job, som kan matche. Indsatsen kalder vi "Fra job til job", og den træder i kraft i maj 2024.


  • Alle jobparate nyledige tilmeldes fra første ledighedsdag en fire ugers indsats, der skal hjælpe den nyledige tilbage i job. Tilbuddet er på 30 timer om ugen og er et ret- og pligt-tilbud, der består af flere elementer. Blandt andet CV og jobsøgningsværksted, coaching, virksomhedsbesøg og uddannelsesvejledning. Indsatsen får navnet "Jobfokus" og forventes iværksat pr. 1.9.2024.


  • Jobparate kontanthjælpsmodtagere og åbenlyst uddannelsesparate unge uddannelseshjælpsmodtagere bliver fremover visiteret til nytteindsats, såfremt de ikke har fundet job via deres forløb i Jobfokus eller lignende. Hvis en borger i forbindelse med nytteindsatsen bliver motiveret til at komme i job, kan borgeren visiteres til en virksomhedskonsulent, der kan bistå borgeren med jobmatch og jobsøgning.


  • A-dagpengemodtagere vil, når de overgår til kommunen, få et forløb i Jobfokus. Såfremt de ikke har job efter deres forløb i Jobfokus, vil de blive visiteret til nytteindsats til rådighedsafprøvning.


  • Aktivitetsparate ledige, der vurderes i stand til at arbejde i få timer ved siden af en supplerende ydelse, vil blive visiteret til en virksomhedskonsulent, som står for at finde det rette match i en virksomhed, hvor der kan etableres et "småjob". Denne model er allerede implementeret og vil med de ekstra virksomhedskonsulentressourcer få yderligere opmærksomhed.


For alle indsatser gælder, at der vil blive partshørt og anvendt sanktioner, hvis aftaler ikke overholdes.


For virksomhederne vil de øgede ressourcer i kommunens virksomhedsservice fremover betyde, at de vil opleve en bedre service og hyppigere kontakt fra virksomhedskonsulenterne i Ishøj Kommune.


Den forbedrede service vil blandt andet bestå i følgende:


  • Alle virksomheder vil få én indgang til Ishøj Jobcenter via en fælles mail og telefonnummer direkte til kommunens virksomhedsservice.


  • Virksomheder beliggende i Ishøj Kommune vil få tildelt en Key Account-virksomhedskonsulent, som vil være deres primære kontakt til jobcenteret.
  • Virksomheder beliggende i Ishøj Kommune vil blive kontaktet minimum to gange årligt med henblik på at afdække deres behov for hjælp til rekruttering mv.

Lovgrundlag

Lov om aktiv beskæftigelsesindsats samt Lov om sygedagpenge.

Økonomi

Afholdes inden for Center for Beskæftigelse og Erhvervs rammer.

Indstilling

At udvalget tager orienteringen til efterretning.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Beslutningstema

Udvalget orienteres om, hvilke initiativer der igangsættes i jobcentret som resultat af de øgede ressourcer og en ny strategi for kommunens virksomhedsservice.

Sagsfremstilling

Ishøj Kommune har modtaget Ankestyrelsens ankestatistik for 2023 omhandlende alle sager på områderne under Center for Børn og Forebyggelse, Center for Beskæftigelse og Erhverv og Center for Voksne og Velfærd.

Sammenligningsgrundlaget går kun tilbage til 2022, da statistikken tidligere også vedrørte borgere fra Vallensbæk Kommune på de områder, hvor Ishøj Kommune som følge af det forpligtende samarbejde varetog opgaver inden for det specialiserede socialområde, og Vallensbæk Kommune varetog opgaver på beskæftigelsesområdet.


Ankestyrelsen har i 2023 modtaget 88 klagesager (80 i 2022), hvoraf:

  • 40 sager vedrører Serviceloven (46 sager i 2022)
  • 27 sager vedrører Aktivloven (19 sager i 2022)
  • 9 sager vedrører Sygedagpengeloven (5 sager i 2022)
  • 4 sager vedrører Lov om social pension (2 sager i 2022)
  • 3 sager vedrører Integrationsloven (0 sager i 2022)
  • 2 sager vedrører Almenboligloven (4 sager i 2022)
  • 2 sager vedrører Lov om aktiv beskæftigelsesindsats (fra 2020) (0 sager i 2022)
  • 1 sag vedrører Boligstøtteloven (0 sager i 2022)
  • 0 sager vedrører Dagtilbudsloven (4 sager i 2022)


Serviceloven og Aktivloven er således de to områder, der vejer tungest i ankestatistikken både i Ishøj Kommune og på landsplan (Bilag 1).

Følgende paragraffer vejer tungest:

  • Aktivloven §§ 82-82a, hjælp til sygebehandling: 11 sager
  • Sygedagpengeloven § 7, Uarbejdsdygtighed: 5 sager
  • Serviceloven § 159, Forældrebetaling (børn): 7 sager
  • Serviceloven § 85, socialpædagogisk bistand: 4 sager
  • Serviceloven § 100, merudgifter: 4 sager


(se bilag 2 for den øvrige fordeling)


Ankestyrelsen har i perioden truffet afgørelse i 82 sager i Ishøj Kommune:

  • Heraf er 57 sager stadfæstet
  • I 14 sager er der truffet afgørelse om hjemvisning (fornyet behandling i kommunen),
  • I 11 sager er der sket ændring/ophævelse (Ankestyrelsen har ændret/ophævet kommunens afgørelse).
  • 6 sager er afgjort med afvisning/henvisning (hvilket betyder, at Ankestyrelsen ikke behandler sagen, enten fordi der er klaget for sent, eller fordi de ikke er rette rekursmyndighed)


Fordelingen af disse tal stemmer overordnet set med fordelingen på landsplan. Det fremgår af Ankestyrelsens tal, at Ishøj Kommune ligger 0,8 % under landsgennemsnittet, hvad angår omgørelsessager. (Bilag 3). Grundet det forholdsmæssige lille sagsantal i Ishøj Kommune set i forhold til landstallet, kan det være et tilfældigt udsving.

Der kan være flere klagesager, der er indgivet året forinden, men først blev afgjort i 2023, hvilket skal tages med i betragtning. På samme måde kan der være indgivet sager i 2023, som først bliver afgjort i 2024.

Lovgrundlag

Retssikkerhedsloven §§ 76 - 79b.

Økonomi

Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.

Indstilling

at Ankestyrelsens ankestatistik for 2023 tages til efterretning.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Beslutningstema

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om Ankestyrelsens ankestatistik 2023 for Ishøj Kommune.

Bilag

Sagsfremstilling

Byrådet besluttede den 5. december 2023, at administrationen skal skabe grundlag for, at FGU Vestegnen kan etablere en afdeling/skole på Bredekærgård. Byrådet besluttede endvidere den 18. december 2023 at bemyndige administrationen til at indgå samarbejdsaftale om det faglige samarbejde.


Driften og aktiviteterne på Bredekærgård foregår i dag i et tæt samarbejde mellem Center for Ejendomme og Arealer, Center for Kultur og Fritid og Center for Dagtilbud og Uddannelse. Mange borgere og institutioner benytter sig af stedets aktiviteter og muligheder. Med etablering af en FGU afdeling/skole på Bredekærgård bliver der gode muligheder for at samarbejde om relevante aktiviteter på Bredekærgård med henblik på at sikre lokale uddannelsesmuligheder for kommunens unge.


I den bilagte samarbejdsaftale mellem FGU Vestegnen og Ishøj Kommune om en FGU afdeling/skole på Bredekærgård præsenteres rammen for samarbejdet, som har til formål at give Ishøjs unge de bedste muligheder for at vælge en ungdomsuddannelse på et lokalt uddannelsessted. Rammen for samarbejde er udarbejdet i tæt samarbejde mellem FGU Vestegnen og Ishøj Kommune på baggrund af drøftelser mellem de samarbejdende aktører på Bredekærgård. Samarbejdet er allerede godt på vej, idet FGU Vestegnen er på besøg på Bredekærgård flere gange om ugen. Se bilag 1.

Lovgrundlag

Intet.

Økonomi

Intet.

Indstilling

at udvalget tager orienteringen til efterretning.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Beslutningstema

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om samarbejdsaftale mellem FGU Vestegnen og Ishøj Kommune omkring det faglige samarbejde på Bredekærgård.

Bilag

Sagsfremstilling

Ishøj Kommune kommer under skærpet tilsyn i 2024, da beskæftigelsesministeriets resultatmål og fokusmål ikke er opfyldt. Dette skyldes, at Ishøj Kommune har flere borgere på offentlig forsørgelse end forventet, samt at der ikke er afholdt tilstrækkeligt med samtaler til de langvarige ydelsesmodtagere i løbet af 2023. Derfor skal Center for Beskæftigelse og Erhverv udarbejde en kort redegørelse, som beskriver en plan for genopretning af indsatsen. Redegørelsen skal oversendes til STAR.

Lovgrundlag

Lov om Aktiv Beskæftigelse.

Økonomi

Intet.

Indstilling

at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Beslutningstema

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om, at borgmesteren har modtaget et brev fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen vedr. skærpet tilsyn. Se bilag 1. Center for Beskæftigelse og Erhverv har modtaget et brev fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) vedr. skærpet tilsyn. Se bilag 2.

Bilag

Sagsfremstilling

Via småjobpuljen kan uddannelses- og aktivitetsparate unge blive ordinært ansat i Ishøj Kommune i max 26 uger med et timetal, der gør, at de bliver selvforsørgede.

Formålet med ansættelsen er at hjælpe de unge i gang på arbejdsmarkedet.


I alt er 19 unge startet på et småjob i perioden april 2023 - april 2024. Ti unge er pr. 30.04.24 fortsat ansat i småjobs, og ni unge er stoppet i småjobs.

Se Bilag 1 for en uddybende status på småjobpuljen.

Lovgrundlag

Intet.

Økonomi

Fra januar 2023 til april 2024 er der udbetalt 378.000 kr. fra småjobpuljen, og der forventes yderligere at blive udbetalt 650.000 kr. i 2024 for de småjobs, der er etableret pr. 30.04.2024.

Indstilling

at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence



Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Beslutningstema

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om status på småjobpuljen til unge.

Bilag

Sagsfremstilling

Nøgletal for beskæftigelsesområdet består af en oversigt over den aktuelle ledighed i Ishøj Kommune sammenlignet med det landsgennemsnitlige niveau. Nøgletallene består også af en oversigt over udvalgte ydelser fordelt på målgrupper pr. måned. Se bilag 1.

Lovgrundlag

Intet.

Økonomi

Intet.

Indstilling

at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Beslutningstema

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget orienteres om nøgletal for beskæftigelsesområdet.

Bilag

Sagsfremstilling

Code of Care

Code of Care Ishøj har flere aktiviteter i gang pt. Code of Care virksomheder bidrager med virksomhedsbesøg og rådgivning i CV- og jobsøgning til unge ledige i kommunens tilbud Ungekompasset. Samtidig bliver der arbejdet på at udbrede kendskabet til Code of Care Ishøj blandt flere virksomheder. For at booste antallet af virksomheder i Code of Care vil der den 29. august blive afholdt et arrangement for nye Code of Care ambassadører i Skovhytten.

Se det seneste nyhedsbrev til Code of Care ambassadørerne i bilag 1 for flere nyheder.


STAR lancerer særlig hotline og temaside om ny kontanthjælpssystem

I oktober 2023 indgik regeringen og et bredt flertal en ny aftale om en kontanthjælpsreform. Nu kan ansatte i landets kommuner finde information om implementeringen af det nye kontanthjælpssystem på en ny temaside fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), der også har oprettet en hotline.

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Bilag

Sagsfremstilling

Ved at godkende dette ene punkt tilkendegives det, at godkendelse/underskrift gælder alle dagsordenspunkterne. Det vil derfor ikke være nødvendigt at trykke godkend ud for hvert enkelt dagsordenspunkt, så længe dette ene punkt godkendes.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.