Referat
Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 23. april 2024 kl. 18.00
Ishøj Idræts- og Fritidscenter - kursuslokale 1 og 2
Sagsfremstilling
Dagens sang vælges af Murat Kütük.
Næste gang vælger Kalbiye Yüksel dagens sang.
Beslutning
Tiltrådt.
Sagsfremstilling
- Center for Kultur og Fritid fremlægger oversigt over aftenskoletilbud i Ishøj Kommune i foråret 2024. Oversigt er vedhæftet dagsordenen.
- Orientering om Fritidsmessen 2024. Maja La Cour deltager og fortæller uddybende om årets fritidsmesse. Der er mulighed for spørgsmål og give input. Fritidsmessen er for skoleelever fra 5.-8. årgang, som kommer til fritidsmessen i deres obligatoriske skoletid fra kl. 12-14. Fritidsmessen udvides i år med en eftermiddagsdel kl.15 - 18, som er åben for alle borgere i Ishøj Kommune, men som henvender sig primært til forældre og børnefamilier. Cafeen vil tilbyde aftensmad til en fornuftig pris. Formålet med fritidsmessen er at introducere børn og unge til fritidstilbud i Ishøj Kommune og herigennem skabe brobygning og øget deltagelse. Fritidsmessen blev oprindelig startet på baggrund af en beslutning i ungebyrådet.
- Center for Kultur og Fritid har behandlet ansøgning fra Ishøj Karate Klub om tilskud til deltagelse i store mesterskaber. Ishøj Karate Klub har haft to deltagere udtaget til U21 EM 2024 i Georgien. Der er udbetalt et tilskud på i alt 2.800 kr. i henhold til Ishøj Kommunes retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreningsarbejde.
- Resultater fra den boligsociale helhedsplan Fælles om Vejleåparken, AAB vedrørende brobygning til foreningslivet viser bl.a., at Playbox og Helhedsplanen har brobygget 60 børn til foreningslivet i 2023 og hjulpet 29 børn med kontingentstøtte og/eller udstyr.
- Der er valgt leverandør til træningsfaciliteter i Strandparken. Se bilag for tegninger. Bemærk, at der kan forekomme småændringer i anlæg af faciliteter. TRæningsfaciliteterne i strandparken anlægges som del af 1. mio kr. afsat til selvorganiserede faciliteter, hvor der også anlægges Tarzanbane i kondiskoven. Første spadestik forventes fra oktober 2024.
- Den 29. maj kl. 17.00-19.30 afholder byrådet en kick-off workshop om deres nye vision – Fælles om mulighedernes Ishøj – som byrådet vedtog i februar 2024. Medlemmer af kommunens forskellige råd vil blive inviteret til workshoppen. Sæt kryds i kalenderen allerede nu. Invitation følger når Økonomi- og Planudvalget har holdt møde.
Beslutning
Orienteringerne taget til efterretning.
Bilag
Sagsfremstilling
Danmarks Idrætsforbund og DGI har den 4. april 2024 offentliggjort medlemstal i landets idrætsforeninger for 2023.
Den nye opgørelse af medlemstallene for 2023 viser, at foreningerne i DIF og DGI har fået yderligere 85.261 medlemmer. Dermed er det samlede medlemstal oppe på 2.424.915.
I Ishøj Kommune ses også en stigning i antal af medlemmer i idrætsforeningerne:
2019: 7.571
2020: 7.696
2021: 7.549
2022: 7.903
2023: 8.451
De nye medlemstal for Ishøj foreninger viser en samlet fremgang på 2,0 % (i alt 548 medlemmer ift. 2022 tal). For børn og unge i alderen 0-18 år ses en stigning på 4,8 %, så det nu er 49,8 % i aldersgruppen, der er medlem af en idrætsforening. For børn og unge er forklaringen bl.a. at Ishøj Bokseklub har stigning på 106 medlemmer (heri 60 medlemmer i alderen 13-18 år). Flere af de etablerede klubber med børnehold vækster. Det er bl.a. Ishøj Cricket Club, Ishøj IF, Ishøj Håndbold Forening, Ishøj Karate Klub, Ishøj Svømmeklub og Ishøj Bokseklub m.fl. Fald i antal medlemmer ses bl.a. hos BK Ishøj Flamme, Ishøj Golfklub, Ishøj Linedance, Ishøj Sejlklub, SB50 Badminton mv.. Ishøj Tennis Klub har en stigning på 319 medlemmer, som primært er padelspillere, hvilket forklarer en stor del af væksten blandt voksne.
Den positive udvikling i medlemstal for Ishøj Kommune viser også, at medlemmerne er tilbage i idrætsforeningerne og faktisk med et højere niveau end før corona.
I tallene for 2022 indtog Ishøj Kommune den næstlaveste placering på landsplan for andelen af børn og unge, der er aktive i en forening. I 2022 var 45 % i alderen 0-18 år foreningsaktive.
I tallene for 2023 har Ishøj Kommune samme placering, dog med en medlemstæthed på 49,8 %.
I vedhæftet oversigt ses udviklingen af medlemstætheden over tid og i sammenligning med omkringliggende kommuner. Ishøj Kommune er den kommune der de sidste 2 år har haft den relativt største medlemsvækst sammenlignet med de andre vestegnskommuner.
DGI og DIF har udsendt pressemeddelelse omkring medlemsudviklingen på landsplan og den positive udvikling specifikt for Ishøj Kommune.
Pressemeddelsen er vedhæftet dagsordenen.
Lovgrundlag
Intet at bemærke
Økonomi
Ingen økonomiske konsekvenser
Indstilling
Folkeoplysningsudvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Center for Kultur og Fritid orienterer om DIF/DGIs opgørelse af medlemstallene for 2023, der viser en stigning både i Ishøj Kommune og på landsplan.
Bilag
Sagsfremstilling
Der er udarbejdet tre politiske strategier på Social- og Sundhedsudvalgets område; henholdvis en socialstrategi, en sundhedsstrategi og en ældrestrategi.
Strategierne har til formål at sætte retningen for kommunens arbejde på disse områder. Social- og Sundhedsudvalget har besluttet, at strategierne også skal sendes i høring i blandt andet Folkeoplysningsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget, se bilag 1.
Fælles for de tre strategier er, at de har de samme fire indsatsområder:
- Et værdigt liv
- Investering i forebyggelse
- Stærke og blivende fællesskaber
- Sammenhæng på tværs.
Kultur- og fritidslivet er en vigtig komponent i arbejdet med de fire områder, da det blandt andet i kultur- og fritidslivet, at man som borger kan finde stærke og aktive fællesskaber og tage del i lokalsamfundet.
Udkast til de tre strategier kan findes i henholdsvis bilag 2, 3 og 4. Efter strategierne er vedtaget, vil de blive layoutet og korrekturlæst.
Økonomi
Ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at Folkeoplysningsudvalget drøfter Social- og Sundhedsudvalgets strategier, og afgiver høringssvar, hvis udvalget finder anledning hertil.
Beslutning
Udvalget drøftede strategierne og valgte at afgive høringssvar hertil.
Beslutningskompetence
Kultur- og Fritidsudvalget.
Beslutningstema
Social- og Sundhedsudvalget har på møde i marts besluttet at sende udkast til henholdvis Ishøj Kommunes socialstrategi, sundhedsstrategi og ældrestrategi i høring i Folkeoplysningsudvalget. Udvalget skal drøfte strategierne.
Bilag
Sagsfremstilling
Der er indkommet ansøgninger fra tre foreninger til eliteidrætspuljen 2024. Ansøgningerne er fra Budo Sportskarate Ishøj, Ishøj Cricket Club og Ishøj Karate Klub.
I 2024 udgør eliteidrætspuljen i alt 231.000 kr og der i alt ansøgt om 645.570 kr.
Tilskuddet udbales én gang årligt til foreningerne.
Eliteidrætspuljen er målrettet idrætsforeninger der dyrker idræt med et særligt resultatperspektiv og på højeste nationale niveau. Puljen har til formål at forbedre forholdene for eliteforeningerne ved at yde økonomisk støtte. Puljen henvender sig til ikke-kommercielle idrætsforeninger, som har hjemsted i Ishøj Kommune og som er anerkendt af Danmarks Idræts Forbund.
I kriterierne tages højde for foreningens sportslige niveau og antal eliteudøvere samt vilje og evne til at udvikle organisationen, herunder udvikle leder- og trænerkvalifikationer samt foretage den nødvendige økonomiske prioritering. Derudover lægges der vægt på, at foreningen formår at arbejde seriøst med børne- og ungdomsudøvere, for at sikre en rød tråd i foreningen og en fødekæde til eliteholdene. Nedenstående oversigt viser foreningernes sportslige niveau, antal eliteudøvere samt økonomi, som også fremgår i ansøgningerne, der er vedhæftet dagsordenen.
Ishøj Kommunes retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreningsarbejde er vedhæftet dagsordenen og heri fremgår kriterier for eliteidrætspuljen.
Ansøger | Niveau | Ansøgning | Ansøgt beløb |
Budo Sportskarate Ishøj | I alt 6 eliteatleter: | Der søges hovedsageligt om tilskud til rejse- og stævneudgifter, men også til mentaltræning, fysioterapeut, udstyr og talentarbejde. | Ansøgt beløb i 2024: Forventet udgift til eliteområdet i 2024: |
Ishøj Karate Klub | I alt 4 eliteatleter: | Der søges hovedsageligt om tilskud til rejse- og stævneudgifter, men også til trænerhonorar og konkurrence-simlueringer. | Ansøgt beløb i 2024: Forventet udgift til eliteområdet i 2024: |
Ishøj Cricket Club | Elitedivisionen, herrer, spillertrup på 24 spillere | Der søges til trænerhonorar, dommergebyr, turnerings-udgifter, rejseudgifter, taltentarbejde, udstyr samt træning med fokus på mentaltræning, fysioterapi, kostvejledning og styrketræning. | Ansøgt beløb i 2024: Forventet udgift til eliteområdet i 2024: |
Ansøgningsskemaer med begrundelse for ansøgning og beskrivelse af det sportslige set-up samt elitebudget er vedhæftet dagsordenen. Vedhæftet er også oversigt over foreningernes medlemstal og hovedtal for regnskab 2023.
Ud fra gældende kriterier og en samlet vurdering vedtager Folkeoplysningsudvalget en uddeling af elitestøtte til eliteidrætsforeningerne.
Eliteidrætspuljen er en pulje, der adskiller sig fra andre tilskudspuljer administreret af Center for Kultur og Fritid, da tilskuddet både beregnes ud fra en faktuel og kvalitativ vurdering. Den faktuelle vurdering bygger på et beregningsskema, som primært tager udgangspunkt i antal eliteudøvere samt ansøgt beløb iht. kriterier for tilskud. I vedhæftet oversigt fremgår foreningsdata for medlemmer og økonomi. Den kvalitative vurdering bygger på ansøgningen og foreningen som helhed ud fra blandt andet opmærksomhedspunkter, der fremgår af kriterierne.
I 2020 har Center for Kultur og Fritid været i dialog med karateklubberne for at afklare, hvornår en atlet er på eliteniveau. Der blev efterfølgende besluttet, at atleter på talentcenter ikke anses som eliteatleter medmindre de kan vise dokumentation for resultater opnået på eliteniveau. Dog tages der i vurderingen af tilskuddet højde for, hvor mange atleter der er på talentcenter, da det styrker elitegrundlaget og dermed udviklingspotentialet. Dette indgår dermed i den kvalitative vurdering.
Det bemærkes, at Ishøj Karate Klub er den absolu største forening med kampsport, men at foreningen også har en stor egenkapital på 566.761 kr., hvilket der tages højde for i tilskuddet. Budo Sportskarate er en lille forening, dog med et højt antal af eliteatleter, som imødekommes i tilskuddet. Ishøj Cricket Club vækster i antal medlemmer, men antal eliteatleter er på samme niveau og det samme er udgiftsniveauet, og der lægges op til et tilskud i tråd med tidligere år. Ud fra dette og med afsæt i kriterierne lægger administrationen op til følgende fordeling af eliteidrætspuljen for 2024:
Ishøj Cricket Club: 60.000 kr.
Budo Sportskarate Ishøj: 90.000 kr.
Ishøj Karate Klub: 81.000 kr.
Lovgrundlag
Ishøj Kommunes retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreningsarbejde (2024)
Økonomi
Eliteidrætspuljen udgør i 2024 i alt 231.000 kr.
Indstilling
forslag til fordeling med et tilskud på 60.000 kr. til Ishøj Cricket Club, 81.000 kr. til Ishøj Karate Klub og 90.000 kr. til Budo Sportskarate godkendes
Beslutning
Tiltrådt
Beslutningskompetence
Folkeoplysningsudvalget
Beslutningstema
Folkeoplysningsudvalget skal behandle indkomne ansøgninger fra idrætsforeninger til eliteidrætspuljen 2024.
Bilag
Sagsfremstilling
Ishøj Golfklub søger om lokaletilskud fra Ishøj Kommune til lejeudgifterne til indendørs vintertræning for klubbens juniorer for 2022-2024, som i alt udgør 37.600 kr.
Ansøgningerne er vedhæftet dagsordenen.
Ishøj Golfklub er godkendt som folkeoplysende forening i Ishøj Kommune og har ved ansøgning om medlemstilskud for 2024 i alt 1.186 medlemmer, hvoraf 82 er under 25 år.
Af Ishøj Kommunes retningslinjer for tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde kan folkeoplysende foreninger søge om lokaletilskud. Formålet er at understøtte foreningen i at have aktiviteter i lokaler, haller eller lejrpladser til brug for folkeoplysende aktiviteter for børn og unge under 25 år.
Retningslinjerne er vedhæftet dagsordenen.
Folkeoplysningsudvalget kan undlade at imødekomme nye ansøgninger om lokaletilskud, hvis udvalget kan anvise et egnet lokale.
Folkeoplysningsudvalget kan også træffe beslutning om, at der ikke ydes tilskud til driftsudgifter til:
• egen hal, som foreningen ikke tidligere har modtaget lokaletilskud til
• nye lejemål eller ændring af lejemål, der indebærer merudgifter
• væsentlige udvidelser af aktivitetsgrundlaget i haller
• nye lokaler og lejrpladser eller nye lejemål, der medfører væsentlige merudgifter
Folkeoplysningsudvalget kan nedsætte tilskuddet, hvis:
• driftsudgifterne ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalets, hallens eller lejrpladsens anvendelse i øvrigt
• driftsudgifterne til et lokale ikke svarer til det normale niveau for et til formålet passende lokale på egnen
• der i lejebeløbet er indehold udgiftstyper, som ikke udløser tilskud
I retningslinjerne fremgår, at ansøgning om lokaletilskud skal fremsendes løbende indenfor kalenderåret til Center for Kultur og Fritid. Ishøj Golfklub har i den ene ansøgning ansøgt om tilskud for aktiviteter for året 2022/2023. Hertil oplyser foreningen, at de først er opkrævet den 31.12.2023 og derfor ikke har kunne ansøge inden for kalenderåret. Administrationen anbefaler, at retningslinjerne efterleves og ansøgning for 2022/2023 afvises, men at ansøgningen for 2023/2024 imødekommes.
Økonomi
Der kan som udgangspunkt ydes tilskud med max. 75 % af driftsudgifterne, der ejes eller lejes af foreninger til aktiviteter for børn og unge under 25 år.
Tilskuddet kan dog højst udgøre Kulturministeriets fastsatte maksimumsats pr. aktivitetstime.
Ishøj Golfklub har afholdt flg. udgifter:
2022/2023: 15 træninger for 9 juniorer i alt 30 timer. Udgift 25.000 kr. - modregnet egenbetaling er udgift i alt 19.600 kr.
2023/2024: 15 træninger for 10 juniorer i alt 30 timer. Udgift 25.000 kr. - modregnet egentbetaling er udgift i alt 18.000 kr.
Der er en samlet udgift på 37.600 kr., hvoraf 75 % udgør 28.200 kr. Ud fra ministeriets takst kan tilskuddet maksimalt udgøre i alt 18.355 kr.
Administrationen anbefaler, at der i henhold til retningslinjer kun ydes tilskud for 2023/2024. Tilskuddet udgør 18.000 kr., hvoraf 75 % udgør 13.500 kr. Ud fra ministeriets takst kan tilskuddet maksimalt udgøre i alt 9.178 kr.
Indstilling
- der ydes et lokaletilskud 9.178 til Ishøj Golfklub.
- Center for Kultur og Fritid fremadrettet kan behandle ansøgninger vedr. dette lejemål administrativt, med mindre der sker væsentlige ændringer i aktivitet og udgiftniveau.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Folkeoplysningsudvalget
Beslutningstema
Folekoplysningsudvalget skal behandle Ishøj Golfklubs ansøgning om lokaletilskud til lejeudgifterne til indendørs vintertræning for klubbens juniorer.
Bilag
Sagsfremstilling
Center for Kultur og Fritid ansøger om 15.000 kr. fra udviklingspuljen til foreningers deltagelse i foreningslederakademi.
Høje-Taastrup Kommune har igennem mange år udviklet og gennemført et succesrigt Foreningslederakademi for kommunens foreningsliv. En uddannelse der handler om at udvikle sit personlige lederskab og er målrettet både foreningsledere der påtager sig lederopgaver og apsiranter hertil. Det kan både omhandle opgaver som instruktør/træner, ansvarlig for sponsorer, event og kampagner, bestyrelses- og udvalgsmedlem, gruppeleder, frivillighedsansvarlig, afdelingsansvarlig osv.
Uddannelsen har en varighed fra oktober 2024 til marts 2025 og er opbygget i moduler. For at gennemføre uddannelsen forudsættes et fremmøde på minimum 90 %.
Programmet er vedhæftet dagsordenen.
Høje-Taastrup Kommune har tilbudt Ishøj Kommune 5 pladser på uddannelsen, da ikke alle pladser forventes besat. Programmet er allerede fastlagt, men der vil ske en mindre justering, således at det første modul tager sit udgangspunkt i Ishøj Kommune.
Administrationen anser dette for en forsøgsordning og som en mulighed for erfaringsudveksling mellem foreninger på tværs af kommunegrænser og for sammen at kunne tilbyde kurser med tilstrækkeligt antal detlagere. Såfremt der er deltagere fra Ishøj Kommune vil der blive evalueret på, om der kan indledes et mere formelt samarbejde med Høje-Taastrup Kommune om fælles at udbyde Foreningslederskademiet til begge kommuners foreninger fremadrettet.
Administrationen vurderer, at det er en god anledning til at arbejde med foreningsudvikling, der kan udvikles over tid samt bidrage til at understøtte frivillige i foreningslivet og at flere børn, unge og voksne bliver del af foreningslivet.
Pladserne på uddannelsen forventes udbudt på tværs af foreninger og gennem dialog med foreninger.
Lovgrundlag
Intet at bemærke
Økonomi
Der er indgået aftale med Høje-Taastrup Kommune om, at der skal betales en reduceret deltagerpris på 3.000 kr. pr. medlem i dette forsøgsår.
Såfremt alle 5 pladser besættes udgør det en samlet udgift 15.000 kr.
Indstilling
Center for Kultur og Fritids ansøgning om 15.000 kr. til deltagelse i Foreningslederakademiet godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Folkeoplysningsudvalget
Beslutningstema
Folkeoplysningsudvalget skal behandle ansøgning fra Center for Kultur og Fritid om midler fra udviklingspuljen til uddannelse af foreningsledere.
Bilag
Sagsfremstilling
Folkeoplysningsudvalget er på mødet i december blevet forelagt oplægget til Fritid for alle, som sætter fokus på Ishøj Kommunes børn og unges fritidsliv. Administrationen har indsendt ansøgning til Nordea Fonden om støtte til investeringen i børn og unges fritid. Ansøgningen er vedlagt som bilag til dagsordenpunktet.
Fritid for alle er et tværgående investeringsprojekt i børn og unges sundhed og trivsel, hvor det ønskes at sætte civilsamfund og fagprofessionelle i samspil for at ændre på nogle af de parametre i fritidslivet, der spiller ind på børn og unges sundhed og trivsel. Gennem en strategisk koordineret indsats sættes fokus på fællesskaber i fritidslivet i bred forstand. Ishøj Kommunes børn og unge ligger lavt i statistikkerne for deltagelse i foreningslivet (næstlavest for foreningsdeltagelse i Danmark) og på en række sundhedsparametre. Vi ved, at et aktivt fritidsliv kan spille en positiv rolle i børn og unges sundhed og trivsel, og at et sundt og aktivt fritidsliv har positiv indflydelse på tilhørsforhold til skole, kammerater og lokalområde. Med en fokuseret og koordineret indsats med en række delindsatser arbejdes der målrettet på, at flere børn og unge får en aktiv fritid og indgår i sunde og forpligtende fællesskaber, bl.a. i de folkeoplysende foreninger. Der er foreslået 5 delindsatser med tilhørende aktiviteter. Indsatserne omhandler etablering af fritidsvejledning, etablering af fritidspasordning (kompensation til kontingent, stævner og udstyr), udvikling af fritidstilbud, synlighed af fritidsmuligheder og etablering af stærkere samarbejder mellem skoler, SFO, aftenklubber, dagtilbud, kulturinstitutioner og foreninger. Indsatsen estimeres til 4 år, men der vil fra begyndelsen være fokus på, hvordan succesfulde initiativer kan forankres i drift.
Projektet har blik for det igangværende strategiske arbejde i kommunen med bl.a. Byrådets Vision 2635 i 2035, Kulturpolitikkens fokus på "Kultur og sundhed - meningsfulde fællesskaber og aktiviteter for alle" samt strategierne "Stærke fællesskaber" og "Strategi for det sunde liv for børn og unge" under Børne- og Undervisningsudvalget. Projektet har været drøftet i kommunens koncernledelse og har været forelagt Ishøj Idrætsråd og Folkeoplysningsudvalget.
Projektets økonomi er estimeret til 7.370.000 kr. over en 4-årig periode. Her tages der udgangspunkt i, at der kan opnås ekstern finansiering på 50 % fra fonde og eksterne samarbejdspartnere. Vi ved fra andre kommuner, at en massiv indsats med fritidsvejledning, fritidspas, udvikling af tilbud og tværgående samarbejde har betydning for succes. De nyeste lokale erfaringer og resultater fra Ishøj fra arbejdet med brobygning til foreningslivet i den boligsociale helhedsplan Fælles om Vejleåparken og fra Get2Sport bekræfter dette.
Folkeoplysningsudvalget er en central samarbejdspartner og det er derfor ønsket, at udvalget vil være med til at udvikle og kvalificere indsatserne. Hvis Folkeoplysningsudvalget kan se sig som samarbejdspartner i projektet, kan det være relevant, at Folkeopysningsudvalget er medfiansierende på nogle af aktiviteterne fx. udvikling af fritidstilbud og understøttelse af frivillige med kurser samt arbejdet med synliggørelse af fritidstilbud.
Marie Bukh Dreier står til rådighed for spørgsmål på mødet.
Økonomi
Projektet koster samlet set 7.370.000. Ishøj Kommune skal finde egenfinansiering på 3.685.000 kr. + fondsmoms på 17,5 % svarende til 644.875 kr.. Det giver en samlet egenfinansiering på 4.329.875 kr.
På baggrund af tidligere års ubrugte midler foreslås det, at Folkeoplysningsudvalget laver en ompriotering af midler for budget 2025, 2026, 2027 og 2028.
Der har i nedenstående puljer været ubrugte midler eller frie midler i 2022 og 2023. Derfor foreslår administrationen omprioritering af ialt 150.000 kr. hvert år i en 4-årig periode fra FOLUs udviklingspulje og fra puljen til Leder- og Intruktøruddanelse med følgende fordeling:
- FOLUs udviklingspulje: 100.000 kr.
- Leder- og Instruktøruddannelse: 50.000 kr.
FOLUs udviklingspilje havde i 2022 115.243 kr. i udbrugte midler ved årets udgang. I 2023 var der frie midler for ialt 181.521 kr.
Puljen til leder- og instruktøruddannelse havde i 2022 84.680 kr. i ubrugte midler. I 2023 var der frie midler for ialt 103.950 kr.
Ishøj Idrætsråd er blevet spurgt om at bidrage med 50.000 hvert år i en 4-årig periode, ialt 200.000 kr.
Indstilling
Folkeoplysningsudvalget godkender omprioteringen af ialt 150.000 kr. i budgetårene 2025, 2026, 2027 og 2028 for at indgå i et samarbejde om Fritid for alle.
Beslutning
Tiltrådt
Beslutningskompetence
Folkeoplysningsudvalget
Beslutningstema
Folkeoplysningsudvalget får en status på projektet 'Fritid for alle' og drøfter rollen som samarbejdspartner og muligheden for medfiansiering.
Bilag
Beslutning
Tiltrådt.