Referat
Kultur- og Fritidsudvalget onsdag den 6. marts 2024 kl. 16.30

Mødelokale Tårnbjerget, Rådhuset Ishøj Store Torv 20, etage 2, 2635 Ishøj

Sagsfremstilling

  • Ishøj Svømmehal har i uge 8 fået installeret vifter for at få afhjulpet udfordringer med ventilation. Svømmehallen har været åben med begrænsede banefaciliteter.
  • Bredekærgård: Fejring af foråret i Ishøj Dyrepark lørdag den 13. april 2024 kl. 10-15.
    Vedhæftet program.
  • Omdannelsen med etablering af nyt trægulv i det tidligere depot ved den lille gymnastiksal i Ishøj Idræts & Fritidscenter, der anvendes af Ishøj Karate Klub, forventes færdigombygget med udgangen af februar.
  • Det første cafe-brugerudvalgsmøde med Ishøj Idræts & Fritidscenters nye cafeforpagter har været afholdt. Mødet var givtigt for både foreninger og forpagter, og der blev aftalt nyt møde i april 2024.
  • Nyt LED-lys i Ishøj Idræts & Fritidscenter er installeret og taget i brug. Det nye lys giver mere lys end det gamle, og lever op til lyskrav til f.eks. livestreaming af sportsevents mv. Personalet kan sikre yderligere lysstyrke ved særlige kampe og arrangementer.
  • Det danske U-20 herre håndboldlandshold har booket træningsophold i Ishøj Idræts & Fritidscenter den 11. og 12. marts 2024.
  • Ishøj Håndboldforening og Ishøj IF har i samarbejde med Get2sport indgået et formelt samarbejde om at tilbyde 'Håndbold-Fodbold'. Formålet er at aktivere de børn, der står på venteliste i Ishøj IF til bevægelse med bold for både hænder og fødder og skabe interesse for håndbold.
  • Den skolestyrkende indsats i Ishøj Ungdom (DSI), Brohuset og ARKEN har samarbejdet om at udstille værker af den lokale kunstner Gunnar Bay i Brohuset. Elever i DSI er i et samarbejde med ARKEN blev uddannet som ungekuratorer, hvor de unge har fået ord og begreb til at beskrive kunst og malerier, og er blevet fortrolige med at give deres fortolkning af udvalgte værker. Projektet kulminerede i en fernisering i Brohuset, hvor værkerne nu hænger til offentlig beskuelse i gangarealet. Efterfølgende har de unge udvalgt to værker, som skal hænge på Ungdomsskolen i en periode. Værkerne vil fremadrettet kunne lånes til ophængning på kommunens institutioner og afdelinger.
  • 34 Unge fra Ishøj deltog i RÅ festival 2024 i Halsnæs sammen med Ishøj Ungdom. De unge prøvede forskellige workshops og mødte unge fra de andre kulturmetropol-kommuner. Nogle af de unge optrådte på scenen med deres musikalske acts og andre havde en mere faciliterende rolle på dagen, hvor de var med til at afvikle bands og acts. Desuden har Ishøj Kommunes ungerådsformand siddet med i styregruppen og været med i hele tilblivelsen af RÅ 2024.
  • Ishøj IF's pigeafdeling (årgang 2018-2010) er nomineret til DBU's ’EN DEL AF NOGET STØRRE’-PRISEN 2023. Fire projekter er blevet nomineret, som uddeles for tiende gang. Prisen hædrer de initiativer, der tager et ansvar i samfundet, og som arbejder målrettet for, at fodbold skal være for alle. Den uddeles hvert år til et projekt, som bidrager til at løse samfundsmæssige udfordringer. Vinderen af prisen modtager, foruden æren, 25.000 kroner til det videre arbejde for at være 'En Del af Noget Større'.
  • Postnord Danmark Rundt '24 går på etapedag 5 igennem Ishøj Landsby. Ruten kan ses her: https://connect.garmin.com/modern/course/249820495

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Kultur- og Fritidsudvalget

Bilag

Sagsfremstilling

Ishøj Teater er en selvejende institution. Jævnfør egnsteateraftalen skal Ishøj Kommune godkende vedtægtsændringer. Ishøj Teaters bestyrelse har, i forbindelse med udarbejdelse af ny egnsteateransøgning, lavet en gennemgribende revidering af deres vedtægter. Vedtægterne er blevet opdateret med gældende lovgivning og følger nu Slots- og Kulturstyrelsens anbefalinger til vedtægter for egnsteatre. Der er endvidere også indskrevet, at Ishøj Kommune har en repræsentant i bestyrelsen.

Vedtægterne er vedhæftet dagsordenen.

Lovgrundlag

Bekendtgørelse om egnsteatre

Økonomi

Ingen

Indstilling

at Kultur- og Fritidsudvalget godkender vedtægtsændringer for Ishøj Teater.


Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutningstema

Kultur- og Fritidsudvalget skal godkende vedtægtsændringer for Ishøj Teater.

Bilag

Sagsfremstilling

Administrationen har sammen med Ishøj Teater udarbejdet en ansøgning om fortsat at være et egnsteater i perioden 2025-2028. Egnsteateraftalen er 4. årig og skal indsendes til godkendelse hos Slots- og Kulturstyrelsen senest den 1. april 2024. At være med i egnsteaterordningen har stor betydning for Ishøj Teater og for Ishøj Kommune, da kommunen får mulighed at få refusion for en del af driftstilskuddet til Ishøj Teater. Derudover er der en anerkendelse og et kvalitetsstempel i at være med i ordningen.

Den nye aftale har fokus på de muligheder, som den nye teaterbygning skaber rammerne for. I 2025, som er det første år i den nye aftale, vil Ishøj Teater få nøglerne til den nye teaterbygning. Aftalen indeholder derfor delmål, som har fokus på at få sat den nye bygning i spil. Dette indebærer bl.a. markedsføring, flere aktiviteter i huset, egnsspil (teaterform, som fremstiller et historisk eller aktuelt tema med særlig tilknytning til en egn), et nyt børnefællesskab kaldet "Klub Tranen" samt afprøve mulighederne for dramaskole og undervisningsmaterialer. Ishøj Teater er i gang med en ny brandingstrategi med nyt logo, ny hjemmeside og strategi for brug af sociale medier. Alle tiltag, som gerne skal sikre et endnu bredere kendskab til Ishøjs Teaters produktioner og aktiviteter. 2025 er for Ishøj Teater er et særligt år, hvilket bilagene også illustrerer. Dette ses både i teatrets plan for kunstneriske aktiviteter og budgettet. Den vedhæftede lejekontrakt er gældende, men der vil i løbet af 2024 udarbejdes ny, så lejekontrakten matcher til det nye hus.  

Se den nye hjemmeside her, som skydes i luften 1. marts 2024: https://www.ishojteater.dk/

Lovgrundlag

Lov om Scenekunst

Bekendtgørelse om egnsteatre

Økonomi

Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der fastsætter et minimumsbeløb for kommunens årlige driftstilskud til egnsteatrene. I aftaleperioden er minimumsbeløbet 3.396.456 kr årligt.


Minimumsprocent for refusion meldes ud 1. maj for det efterfølgende år og den endelige refusionsprocent kendes først januar samme år. Refusionsprocenten har tidligere været 36-38 %. Minimumsprocenten for refusion er den procentdel af kommunens driftstilskud til egnsteateret, som staten som minimum betaler tilbage til kommunen.


Når Slot- og Kulturstyrelsen har godkendt en ny aftale, skal der ske en teknisk korrektion af budget 2025 - 2028 i forhold til refusion og tilskud. Den forventede netto merfinansiering i forhold til gældende aftale er for Ishøj Kommune ca. 385.000 kr. pr. år (forskellen mellem kommunens minimumsdriftstilskud til teateret i den nye aftale og i den gamle aftale, fratrukket refusion fra staten).

Budgetoverslag for 2025 er for Ishøj Teater for nuværende 2.778.000 kr. efter teknisk korrektion i 2023, hvor de løbende PL-fremskrivninger er fjernet. Budgettet skal således teknisk korrigeres igen ved indgåelse af ny aftale.


Huslejen for Ishøj Teater er fastsat til 334.000 kr. i 2024 og reguleres årligt efter nettoprisindekset. Ishøj Teater ønsker, at også driftstilskuddet reguleres årligt med pris- og lønfremskrivning for at sikre, at økonomien ikke udhules over tid. Derudover vil Ishøj Teater få en højere regning på forbrugsomkostningerne fordi de får en større bygning og et krav om flere aktiviteter.

Orienteringssag vedrørende forhøjet krav om driftstilskud i egnsteatertilskudsordningen er fremlagt på Kultur- og Fritidsudvalget den 11. oktober 2023.


Indstilling

at egnsteateraftalen godkendes.

at merudgiften på 385.000 kr. i øget driftstilskud til Ishøj Teater indarbejdes i budget 2025 og overslagsårene.

at driftstilskuddet til Ishøj Teater fremskrives med pris- og lønfremskrivning for 2026, 2027 og 2028.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Ishøj Byråd

Beslutningstema

Administrationen har sammen med Ishøj Teater udarbejdet ansøgning om at få egnsteatergodkendelse fra Slots- og Kulturstyrelsen for perioden 2025-2028. Aftalen skal godkendes af Ishøj Byråd.

Bilag

Sagsfremstilling

Det er for budget 2024 besluttet, at der skal ske en omlægning af i alt 11 klub- og foreningshuse, samt en undersøgelse af Klub Ragnars placering. Omlægning skal træde i kraft primo 2025 for at opnå den fulde besparelse. Målet er at flytte foreninger og aktiviteter til andre eksisterende kommunale lokaler, så antallet af kommunale bygninger nedbringes eller ændrer anvendelsesformål.

Forud for en flytning af foreningsaktiviteter er det nødvendigt med en afdækning af hvilke krav foreningernes aktiviteter stiller til kommende faciliteter. Administrationen har igangsat en proces, hvor det undersøges, hvilke andre kommunale lokaler, der kan bringes i spil til de forskellige formål, og hvad det eventuelt kræver af ombygning. Der er en opgave i involvere foreningsbrugere i processen, men også de brugere, der allerede er i de lokaler, hvor aktiviteterne flyttes til, for at danne et godt afsæt til en fremadrettet sameksistens. I budgettet for 2024 er der afsat 3,5 mio. kr. til ombygning i forbindelse med omlægningen af forenings- og klubhuse, som skal understøtte foreningsaktiviteter i nye rammer.

I processen med afklaring af muligheder for flytning af aktiviteter, er der behov for en række grundlæggende principper, der skal danne fundament for de scenarier, der udarbejdes og dermed et afsæt for beslutning om hvor aktiviteterne flyttes hen.

Forslag til principper:

  • Kommunale lokaler - Foreninger i nedlukkede klub- og foreningshuse tilbydes plads i andre kommunale lokaler til aktiviteter
  • Sambrug og udnyttelse - flere brugere i kommunale lokaler for en bedre udnyttelse
  • Nærhed - klublokaler prioriteres tæt ved aktivitet for at styrke sammenhængskraft i foreningerne
  • Opbevaring - der sikres plads til opbevaring af udstyr til brug for aktiviteten
  • Åbenhed - lokaler åbnes op for at skabe synlighed omkring aktiviteter
  • Koblinger - der skal sikres kobling til arbejde med helhedsplan for området ved idrætscenter og ny letbanestation
  • Besparelse - flytningerne skal give en besparelse på bygningsdrift jf. budgetbeslutning.

Nedlæggelsen af klub- og foreningshuse vil foregå i forskellige tempi, idet nogle klubhuse allerede er fraflyttet, udlånt til ukrainske flygtninge, mens andre er i brug, og der foregår aktiviteter. Der er ligeledes en tidsmæssig faktor i de flytninger, hvor der kræves en ombygning/renovering inden der kan ske en indflytning.

Sag med scenarier for fremtidig placering af aktiviteter fremlægges senere i år i Kultur- og Fritidsudvalget med anbefaling fra Folkeoplysningsudvalget og besluttes i Teknik- og Bygningsudvalget.

Indstilling

at Kultur- og Fritidsudvalget godkender principper for flytning af foreningsaktiviteter i kommunale lokaler i forbindelse med nedlægning af klub- og foreningshuse.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutningstema

Godkendelse af principper for placering af foreningsaktiviteter i kommunale lokaler i forbindelse med nedlægning af klub- og foreningshuse.

Sagsfremstilling

BUSTER er Skandinaviens største filmfestival for børn og unge. BUSTERs mål er at bringe de nyeste kvalitetsfilm og stærkt medieindhold ud til de 3-16-årige og skabe levende og sanserige oplevelser i biografens rum. BUSTER udkommer med et børnehaveprogram, et skoleprogram og et publikumsprogram. Over 30.000 børn, lærere og familier deltager hvert år på festivalen.

Festivalen finder primært sted i det centrale København i uge 39 og 40 - og i 2024 også på ARKEN.


ARKEN ønsker at gentage succesen fra 2023, hvor 288 skoleelever fandt vej til de tre filmvisninger, som fandt sted. I 2024 ønsker man at fordoble antallet af visninger for at give flere mulighed for at deltage.


Temaet for filmprogrammet tager afsæt i udstillingen Anish Kapoor - Unseen, hvor der leges med vores synssans og med alt det, som vi ikke kan se med det blotte øje. På programmet vil være film, som på forskellig vis italesætter vores følelser og eksistens i en verden i hastig forandring. Alt det, som vi ser og mærker, og alt det, som usynligt og uset rumsterer og opleves hver eneste dag. Samarbejdet mellem ARKEN og BUSTER udvider ikke blot museets rum, men skaber også nye og spændende måder at blande film og kunst på.


Skolevisningsfilmene er målrettet både 1.-4. klasse og 5.-9. klasse i folkeskolen, og ARKEN udarbejder undervisningsmaterialer til aldersgrupperne til udstillingen. Skolerne vil således kunne arbejde med filmen og udstillingen som samlet tematisk "pakke". Efter hver film inviteres eleverne ned i udstillingen, hvor de kan opleve, undersøge, sanse, mærke og lege med og gennem kunsten med afsæt i såvel dagens film som ARKENs udstilling.


Familievisningerne er målrettet et bredere publikum med film, der er tilladte for alle. Her ønsker ARKEN at koble visningerne på i alt fire workshops i museet, hvor børn og forældre sammen kan arbejde med tematikkerne i film og udstilling gennem legende og kreative øvelser.


Administrationen bemærker, at da filmenes indhold efterfølgende skal gå i samspil med ARKENs udstilling, er det oplagt at fremvise dem på museet og ikke i Kulturium Biograf. Hvis det skulle foregå på to lokationer, ville transporttiden ikke kun forlænge den tid, skoler m.m. skal afsætte, men også forhøje udgiftsniveauet.


Budget

Filmleje skolevisninger: 18.000 kr.

Filmleje familievisninger: 12.000 kr.

Konferencier: 10.000 kr.

Transport konferencier: 1.000 kr.

Workshops: 6.000 kr.

Total: 47.000 kr.


Ansøgning fra ARKEN med ansøgning om tilskud på 24.000 kr. er vedlagt som bilag.


Lovgrundlag

Kommunalfuldmagten.

Økonomi

Der resterer 185.000 kr. i Kulturpuljen 2024.

Indstilling

at ARKENS ansøgning imødekommes, og der bevilges 24.000 kr. til afholdelse af BUSTER: filmfestival for børn fra Kulturpuljen.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Kultur- og fritidsudvalget.

Beslutningstema

ARKEN søger Kulturpuljen om 24.000 kr. til afholdelse af børnefilmfestivalen BUSTER. Festivalen består af seks filmvisninger for skoler, fire familievisninger og fire workshops. Kultur- og Fritidsudvalget skal stilling til, om ansøgningen skal imødekommes.

Bilag

Sagsfremstilling

Torslunde Festival er drevet af en frivillig forening, og festivalen har gennem en årrække udviklet sig fra en stor havefest til et større og mere professionelt arrangement. I dag er festivalen et to-dagesarrangement med bands, bar, mad, telt og mulighed for campering. Den primære målgruppe er 30 år og op efter. Festivalen ser dog i stigende grad også deltagelse fra et yngre publikum.

I 2024 afholdes festivalen den 24. og 25. maj. Det er 23. gang i træk festivalen afholdes (kun afbrudt af corona) – og ambitionen er, at rigtig mange Ishøj-borgere får glæde af et stærkt og alsidigt musikprogram samt øvrige tilbud, hvor mange lokale og forskellige musikinteresserede kan mødes, danse og more sig.

Programmet for festivalen i 2024 er under udarbejdelse og vil blive lagt på festivalens hjemmeside, når det er klar.

Torslunde Festival ansøger om, at tilskuddet fra Ishøj Kommune forhøjes til 300.000 kr. i 2024. Ansøgningen for øget tilskud begrundes med, at der i 2023 var et underskud på 50.000 kr., som skal dækkes, ligesom inflationen fik konsekvenser for omkostningsniveauet.

Bestyrelsen for Torslunde Festival har siden 2018 fulgt og gennemført en plan for udvikling af Torslunde Festival. Med udgangspunkt i udviklingsplanen vedtog Kultur- og Fritidsudvalget i 2018 at hæve det årlige tilskud fra 100.000 kr. til 175.000 kr.

Torslunde Festival har siden sendt ansøgninger om forhøjelse af tilskud gentagne gange, hvor Kultur- og Fritidsudvalget har afslået ansøgningerne. I 2020 besluttede udvalget at "fastfryse Torslunde Festivals tilskud på 175.000 kr. for 2021 og overslagsårerne". I 2023 besluttede Kultur- og Fritidsudvalget at bevilge yderligere 40.000 kr. i engangstilskud.


I 2024 er der budgetteret 194.000 kr. til Torslunde Festivalen, som allerede er udbetalt af administrationen. Ved kommunens udbetaling af tilskud af typen "andre kulturelle opgaver" afløftes særlig moms. I praksis betyder det, at Torslunde Festival i 2024 modtager 210.897 kr. i udbetalt tilskud. Udvalget skal drøfte Torslunde Festivalens ansøgning om at øge tilskuddet til 300.000 kr. i 2024.


Administrationen bemærker, at en ekstra bevilling til festivalen vil skulle finansieres fra Kulturpuljen, der ofte anvendes til at støtte mindre og enkeltstående projekter og som ikke modtager et fast tilskud. Festivalens ansøgning om merbevilling vil udgøre 82.000 kr., og vil derfor reducere Kulturpuljen væsentligt. Desuden falder ansøgningen tidligt på året, hvorfor Kultur- og Fritidsudvalgets mulighed for at støtte andre projekter løbende i 2024 vil være begrænset. Det er på denne baggrund, administrationen indstiller, at ansøgningen om yderligere ikke imødekommes. Skal det være en varig ekstra bevilling af det faste tilskud vil Kulturpuljen skulle nedskrives tilsvarende eller ekstra midler findes som del af ny budgetaftale.


Festivalens ansøgning, regnskab og budget kan ses i bilag.


Lovgrundlag

Kommunalfuldmagten.

Økonomi

Der er i budgettet afsat 194.000 kr., som ved udbetalingen til Torslunde Festival bliver et tilskud på 210.897 kr.


Der resterer 185.000 kr. i Kulturpuljen. Der er endnu ikke disponeret midler fra puljen i 2024.

Indstilling

 at Kultur- og Fritidsudvalget ikke forhøjer det faste tilskud til Torslunde Festival.

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede at hæve tilskudet i 2024 til ialt 250.000 kr. incl moms.

Beslutningskompetence

Kultur- og Fritidsudvalget.

Beslutningstema

Torslunde Festival fremsender ansøgning om forhøjelse af årligt tilskud fra 194.000 kr. til 300.000 kr. Udvalget skal beslutte om ansøgningen imødekommes.

Bilag

Sagsfremstilling

Ishøj Byråd vedtog i februar 2023 et reklameregulativ for idræts- og fritidsfaciliteter. Med godkendelsen af reklameregulativet blev også besluttet, at der skal foretages evaluering af regulativet efter et år i drift. Reklameregulativet er vedlagt dagsordenen.

Hovedprincipper i reklameregulativ
De overordnede principper for regulativet er, at frivillige foreninger, som har aktiviteter på og i udvalgte idrætsfaciliteter samt havne-, spejder- og fritidsfaciliteter kan opnå godkendelse til opsætning af permanente reklamer. Reklamepladsen stilles gratis til rådighed for frivillige foreninger, når ansøgning er godkendt i forhold til gældende kriterier. Derved tilfalder indtægten foreningen, som har indgået reklameaftalen. Ansøgning om opsætning af permanente reklamer på udvalgte idræts- og fritidsfaciliteter sker ved udfyldning af en standardkontrakt, som Ishøj Idræts & Fritidscenter administrerer.

Status på reklameaftaler
Ishøj Idræts & Fritidscenter har udarbejdet oversigter over reklamepladser for indendørsfaciliteter samt Ishøj Stadion og stadionbane i Ishøj Landsby. Der er opsat prøve-reklamer i Idrætscentret, som synliggør mulighederne for reklamer. Orientering om muligheder for opsætning af reklamer er meddelt til alle tre paraplyorganisationer i Ishøj, og der har været afholdt informationsmøde for de primære foreninger i Idrætscentret i juni 2023.

Oversigtstegninger med reklamepladser indendørs og på stadionbaner er vedlagt dagsordenen.

Status på reklameaftaler

  • Der er ikke indkommet henvendelser med ønske om opsætning af reklamer i indendørs faciliteter.
  • Der er indgået aftale med TIIF Fodbold om reklameopsætning på stadionbane i Ishøj Landsby
  • Der er indgået aftale med Ishøj IF om reklameopsætning på Ishøj Stadion


Ansøgning om navngivning af stadion
Der er mulighed for navngivning af idræts- og fritidsfaciliteter for en periode på op til 2 år. Det er Kultur- og Fritidsudvalget, der behandler og godkender ansøgning om salg af navn på udvalgte idrætsfaciliteter. Nuværende navn for anlæg skal indgå i det nye sponsorerede navn for anlægget, så det hedder facilitetsnavn – sponsoreret af xxx (fx Ishøj Stadion – sponsoreret af xxx).

Navngivning omfatter alene rettighed for i offentligheden at benævne faciliteten det nye navn samt opsætning af nærmere defineret skiltning på faciliteten.

Ishøj IF har indgået aftale med en sponsor, og administrationen har bedt Ishøj IF om at ansøge om godkendelse til navngivning af Ishøj Stadion. Der er indgået en aftale med Jey-Lind Byg Entreprise. Aftalen løber frem til 1. september 2024. Ansøgning er vedlagt dagsordenen.
Jævnfør reklameregulativets pkt. 11 skal stadion benævnes "Ishøj Stadion - sponsoreret af Jey-Lind" og er underlagt reklameregulativets rammer.

Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til om ansøgning om navngivning af Ishøj Stadion godkendes.

Vurdering af reklameregulativ
Administrationen vurderer, at reklameregulativet udgør en god ramme for opsætning af reklamer og lægger derfor ikke op til ændringer i regulativet. Ønsket om opsætning af reklamer på kommunale faciliteter kom oprindeligt fra Ishøj IF og det er netop fodboldklubberne, som har ønsket at indgå reklameaftaler. Det øvrige foreningsliv har taget positivt imod muligheden for opsætning af reklamer, men har fremlagt, at det for små klubber er svært at indgå aftaler med sponsorer, der giver en indtjening til foreningen og det afspejler sig ved, at der ikke er kommet ønsker om opsætning i de indendørs faciliteter.

Økonomi

Ingen økonomiske konsekvenser

Indstilling

at Kultur- og Fritidsudvalget godkender ansøgning fra Ishøj IF om navngivning af Ishøj Stadion (Ishøj Stadion - sponsoreret af Jey-Lind) gældende frem til 1. september 2024.
at Kultur- og Fritidsudvalget godkender, at der ikke foretages ændringer i Ishøj Kommunes reklameregulativ for Idræts- og fritidsfaciliteter.

Beslutning

Tiltrådt.

Med hensyn til indstillingens punkt et om navngivning af Ishøj Stadion, besluttede udvalget, at Murat Kütük var inhabil og deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

Beslutningskompetence

Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutningstema

Evaluering af Ishøj Kommunes reklameregulativ for idræts- og fritidsfaciliteter med ansøgning om navngivning af Ishøj Stadion fremlægges til orientering. Til godkendelse fremlægges derudover ansøgning fra Ishøj IF om navngivning af Ishøj Stadion.

Bilag

Sagsfremstilling

På nuværende tidspunkt er det planlagt, at Ishøj Svømmehal skal holde sommerferielukket i uge 28 og 29 i 2024.

Administrationen vurderer, at to ugers lukketid ikke vil være tilstrækkelig til, at de planlagte reparationer og vedligehold af svømmehallen i år kan nås indenfor dette tidsrum. Det skyldes blandt andet, at flere af de reparationer, der udføres, har en vis tørretid, f.eks. udskiftning af gummifuger i baderummene, der alene har en tørretid på én uge. Det foreslås derfor at udvide sommerferielukningen, så hallen er lukket i de tre uger i uge 28-30 i 2024.

Hvis en sommerlukning på to uger fastholdes, forventes det, at svømmehallen periodisk vil blive nødt til at holde lukket eller delvist lukket udenfor sommerferieperioden for at gennemføre reparationer, der er nødvendige, og som ikke kunne nås indenfor de to ugers sommerferielukket.

Dette vil i mindre grad være tilfældet, hvis ferielukningen udvides med én uge.


En sommerferielukning på tre uger i stedet for to vil ikke have konsekvenser for svømmeklubben ISK eller for Ældre i Bevægelse, da sæsonen for disse hold først starter senere i august/september.

Elitesvømmerne i GTI kan blive ramt af den forlængede nedlukning. Administrationen vurderer, at det vil være muligt for foreningen at rykke træningen til Greve Svømmehal som har åbent i perioden.


En forlængelse af sommerferielukningen med én vil medføre et øget indtægtstab, estimeret til 25.000 - 35.000 kr.


Administrationen undersøger, hvordan reparation og vedligehold af svømmehallen fremover kan tilrettelægges, så lukketiden minimeres mest muligt.


Lovgrundlag

Intet at bemærke

Økonomi

En forlænget lukning med én uge i sommerferieperioden vurderes at medføre et indtægtstab på mellem 25.000 - 35.000 kr. Indtægtstab håndteres som del af budgetopfølgning.

Hvis man ikke forlænger lukkeperioden, kan det dog være nødvendigt at lukke svømmehallen ned på andre tidspunkter udenfor sommerferien, hvor det potentielle indtægtstab kan være større, eksempelvis hvis lukningen er nødvendig i højsæson.

Indstilling

at Kultur og Fritidsudvalget beslutter at forlænge sommerferielukningen i Ishøj Svømmehal i 2024 med yderligere én uge, så hallen har lukket i uge 28, 29 og 30.

at indtægtstab håndteres som del af budgetopfølgning.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutningstema

Administrationen vurderer, at vedligehold og nødvendige reparationer i Ishøj Svømmehal i sommeren 2024 ikke vil kunne gennemføres på de to uger, som Ishøj Svømmehal har sommerlukket. Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til, om sommerferielunkningen skal udvides fra de nuværende to uger til tre uger for at imødekomme dette.

Sagsfremstilling

Ved at godkende dette ene punkt tilkendegives det, at godkendelse/underskrift gælder alle dagsordenpunkterne. Det vil derfor ikke være nødvendigt at trykke godkend ud for hvert enkelt dagsordenpunkt, så længe dette ene punkt godkendes.


Indstilling

at referatet godkendes.


Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Kultur- og Fritidsudvalget.