Referat
Kulturskolebestyrelsen fredag den 3. juni 2022 kl. 16.30

Kulturskolen

Indstilling

at kulturskolebestyrelsen tager meddelelserne til efterretning.

Beslutning

Tiltrådt.

Sagsfremstilling

  1. Der er i år dramaworkshop som sommerferieaktivitet
  2. Erasmusprojektet CLEA var i Danmark, hvor de bl.a. i april var i Ishøj for at arbejde videre med projektet og få inspiration fra, Ishøj kommunes arbejde med kultur. Udover at få fortalt om kulturskolen, deltog de bl.a. i ”Syng dig Glad” koret (lungekoret) på kulturskolen, fik et oplæg om Kulturiums arbejde og en rundvisning i Kulturium, samt et oplæg fra Kulturmetropolen om, hvordan der arbejdes med sundhed og kultur i Ishøj og Kulturmetropolregi. Deltagerne var meget imponerede over det arbejde Ishøj Kommune gør kulturelt set og fik meget inspiration med sig hjem.
    Udover besøget i Ishøj var der bl.a. besøg på Statens Museum for Kunst, Åben Dans i Roskilde og Henrik Goldsmiths Akademi. Kulturskolelederen deltager 5 dage i juni måned i Arrezo i Italien, hvor projektet afsluttes.
  3. Street Parade, der oprindeligt skulle være afholdt i forbindelse med jubilæet, blev afholdt den 7. maj i Ishøj Bycenter og den 8. maj i Tivoli. Der var en meget positiv energi og et stort engagement fra alle igennem hele arrangementet, som var med til at give eleverne en rigtig god oplevelse. Både elever, forældre og lærere har givet positiv feedback tilbage.
  4. I denne sæson er der fire skoleklasser, der har modtaget/modtager undervisning i band på kulturskolen. Efter 8 ganges undervisning afslutter de med en koncert på kulturskolen for forældrene. Der arbejdes med afprøvning af forskellige formater, så koncerten bliver en god oplevelse for eleverne. Medarbejderne har efterhånden fundet et godt format, hvor eleverne føler sig trygge samtidig med, at de optræder for forældrene og får den erfaring med sig. Efter forløbene er der et tilbud om, at de kan starte til band sammen med deres klassekammerater.
  5. Ca. 100 børn har modtaget undervisning på folkeskolerne i år i strygerprojekt. Den 11. maj var alle børnene samlet på kulturskolen og spillede i et stort orkester, hvor de spillede for forældrene.
  6. Der var planlagt to orkesterdage for 2. klasserne i midten af maj, hvor alle 2. klasser i kommunen er inviteret hen på kulturskolen, hvor de kommer til at spille på 1-2 forskellige instrumenter, synge i kor og spille sammen i et stort orkester, som spiller koncert for forældrene om aftenen til Åbent Hus. Pga. manglende tilslutning fra skolerne pga. ”coronaefterslæb” blev den ene dage i stedet omlagt til agitation på skolerne. Dvs. lærerne fra kulturskolen var ude på skolerne – både i undervisningen og i frikvarterne, hvor de spillede, fortalte om kulturskolen og snakkede med børnene. Der var ca. 75 børn, der deltog til orkesterdag og ca. 50 deltog om aften til Åbent Hus.
  7. Billedkunsteleverne har i samarbejde med Arken arbejdet med udstillingen Souvenirs, hvor de bl.a. har lavet turistplakater for Ishøj. Udstillingen kan ses i Bycentret ved Lille Torv.
  8. Den 25. maj blev der afholdt fernisering og reception med billedkunstelevernes værker og afsløring af kulturskolens nye kunstværk, som er udarbejdet i anledning af kulturskolens 50 års jubilæum. Guitarelever spillede både da gæsterne ankom og undervejs og var med til at skabe en hyggelig stemning. Der blev holdt tale ved udvalgsformanden, som også afslørede værket. En meget fin eftermiddag med god stemning.
  9. I forbindelse med tilmeldingen til kulturskolen, er der annonceret i Sydkysten, på Facebook og på Aula. På Aula er der bl.a. blevet lagt link til små videoer med lærerne, der fortæller om instrumenterne. Videoerne kan også findes på hjemmesiden. Der er sendt materiale om kulturskolen til folkeskolelærerne, som bruger det i undervisningen, og der hænger plakater på skolerne i alle klasser.
  10.  Der er blevet udarbejdet et nyt skolekatalog til folkeskolerne som oplæg til mulige samarbejder i det kommende skoleår. Kataloget er vedhæftet.
  11. Der afholdes afsluttende danseopvisning den 9. juni kl. 18.30, klaverafslutningskoncert den 14. juni kl. 19.00, sommerkoncert for alle elever på kulturskolen den 15. juni kl. 19.00,

0. klasses afslutning for alle forældre den 16. juni kl. 17.00. Alle arrangementerne foregår i kulturskolens sal.

  1. Creative Europe er blev ansøgt i samarbejde med partnere i Grækenland, Belgien, Rumænien og Italien. Projektet hedder ”Art as a Game Changer” og ligger sig tæt op ad kommunens sundhedsinvesteringsprojekt. Projektet i Ishøj er udviklet i tæt samarbejde med Jobcentret og Kulturium. Projekt er på 1.000.000 euro. For Ishøj Kommune vil det, såfremt projektet imødekommes fra EU, betyde at kommunen modtager ca. kr. 850.000 til projektet. Der forventes svar på ansøgningen i løbet af efteråret.

Bilag

Sagsfremstilling

Kulturskolen forventer at holde sig inden for den samlede økonomiske ramme i 2022.

Der er i indeværende år (2022) en besparelse på Kultur- og fritid på ledelse/administration. Der var oprindeligt blevet orienteret om, at besparelsen var placeret i ØPU, hvor kultur- og fritidscentrets lønninger ligger. Der var derfor decentralt en forventning om ikke at blive berørt af besparelsen. Det viser sig dog, at besparelsen placeres på alle enheder i kultur- og fritid forholdsmæssigt. Det betyder, at kulturskolen vil få en besparelse på kr. 12.000 på lønkonti.

Der vil derudover komme yderligere besparelser på lønninger på kr. 7000,- i indeværende budgetår og kr. 5000,- i 2023. Besparelserne er grundet administrative forenklinger med app's til kørselsregistrering og sygemelding. I 2022 dækker besparelsen også udgiften til fælles GDPR konsulent.

Kulturskolen modtager 13,22 % i refusion på den del af lønningerne, der vedrører musikundervisningen under 25 år. Kulturskolen vil derfor også modtage mindre i refusion grundet besparelserne.


Indstilling

Kulturskolebestyrelsen tager sagen til efterretning.

Beslutning

Tiltrådt.

Sagsfremstilling

Grib Engagementet er nu kommet i gang, og der viser sig meget interessant læring undervejs. Der er gennemført et forløb med ”Den elektroniske skolekoncert” i 5. klasse på Gildbro. Forløbet afsluttede med en Musikfernisering/koncert, hvor det var muligt at gå rundt og lytte til børnenes musik og høre lidt om deres tanker bag.  Alle børn nåede at få skabt musik på deres Ipads og introduceret til en række musikalske begreber. De involverede medarbejdere fra folkeskolen og kulturskolen evaluerede løbende undervejs. Fremtidsfabrik, der står for brugerundersøgelser og evaluering af projektet, har været ude i klassen og snakke med børnene. Der er udnævnt nogle børnerapportere, der både har interviewet deres forældre og løbende undervejs i forløbet har svaret på spørgsmål, de fik tilsendt via mobil. De fremlægger deres resultater i august for alle underviserne i i projektet.

Projektet viser sig at være noget mere omfattende fra Slots- og Kulturstyrelsens side end forventet. Deltagerne i projektet skal indgå i en række workshops  og arbejdsdage i regi af SLKS. Derudover skal der udarbejdes en større evalueringsrapport, hvor evalueringsdesignet har skulle godkendes af SLKS. I den forbindelse har det været nødvendigt at udarbejde et nyt budget til SLKS. Den 1. april blev der ansat en projektkoordinator, der hovedsagelig skal stå for alt det praktiske, hjælpe ledelserne med diverse dokumentation og afrapporteringsopgaver, presse og koordinering. Netop koordinering ift. samarbejdspartnere og den korte tidsfrist projektet har, skolernes årshjul, kulturskolens medarbejdere, der kun er deltidsansatte og derfor har arbejde mange andre steder, er en særdeles stor udfordring.

Projektet er blevet netværkspartner med Roskilde Kommune, som også har modtaget puljemidler fra Grib Engagementet. Tanken er, at der løbende skal vidensdeles ml. projekterne. Som en del af dette samarbejde, vil der blive lavet en række podcast med psykolog Henrik Tingleff, der vil fortælle om nogle af de sidegevinster, der er når børn og unge arbejder med musisk aktivitet. Den 1. podcast forventes at blive lanceret i 2. halvdel af oktober 2022.

Indstilling

kulturskolebestyrelsen tager sagen til efterretning.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutning

Morten spurgte ind til brobygning ved skoleprojekterne og til den almene undervisning.

Beslutning

Alle skoler har fået mail 1. april 2022: Der er kommet forslag fra Vejlebroskolens bestyrelse om, at Kulturskolen deltager i fælles forældremøder - gerne med elevoptræden. Ishøjgård Skole har svaret, men ingen input. De andre skoler har ikke svaret.

Efter sommer vælges der nye bestyrelser på skolerne.

Beslutning

Intet nyt.

Beslutning

Intet nyt.

Sagsfremstilling

For skoleåret 2022/2023 vil det være følgende møder:


  • 30. august kl. 18.00
  • 30. november kl. 18.00




Indstilling

Kulturskolens bestyrelse tager sagen til efterretning.

Beslutning

30. august kl 18 ændres til 31. august kl. 18


Tiltrådt.

Beslutning

Det undersøges, om det er muligt at besøge Henrik Goldschmidts akademi i NV den 30. november 2022 og holde bestyrelsesmødet der.