Dagsorden
Seniorrådet tirsdag den 15. april 2025 kl. 10.00
Mødelokalet Tårnbjerget, Ishøj Rådhus, 2. sal
Sagsfremstilling
Mødets deltagere:
Afbud:
HUSK at melde afbud hvis man er ikke deltager.
Gæst:
Referant: Gitte Sørensen
Sagsfremstilling
Godkendelse af dagsorden
Sagsfremstilling
Godkendelse af referater fra d. 18. marts 2025
Sagsfremstilling
Orientering fra formanden
- Bjarne G og Bjarne B. har meldt afbud til Danske Ældreråds årsmøde. Så nu er der 4 der deltager.
- 7. april blev der holdt det første møde ang. det kommende Seniorråds valg. Mødet forløb utrolig godt, næste møde er berammet til d. 21. maj 2025.
Sagsfremstilling
Status på Genoptræning Ishøj 2024
Genoptræningen har modtaget i alt 1.258 henvendelser med efterspørgsel på genoptræning og har opstartet 1.235 nye forløb i løbet af 2024. Der ses en stigning i antallet af forløb i 2024 i forhold til 2023. Stigningen ses dels i de forløb, der gives efter en genoptræningsplan på baggrund af hospitalskontakt. Her har der været en stigning på 125 forløb fra 2023 til 2024. Næsten 70 % af alle nye forløb i Genoptræning Ishøj er forløb efter en genoptræningsplan på baggrund af hospitalskontakt. Derudover ses en stigning i antallet af træningsforløb til borgere, der er henvist fra Jobcenteret, hvilket er et resultat af det udvidede samarbejde.
I 2024 er der 46 borgere, der har modtaget vederlagsfri fysioterapi i Genoptræning Ishøj. Der har været en stigning i antallet af leverede timer til vederlagsfri fysioterapi fra 2023 til 2024. Dette skyldes, at Genoptræning Ishøj overtog en del forløb fra de private klinikker i efteråret 2023. Det forventes, at niveauet for vederlagsfri fysioterapi har fundet et stabilt leje i 2024.
I 2024 var 12 % af borgerne i Genoptræning Ishøj mellem 0 - 39 år, hvor 27 % var mellem 40 - 59 år, ligesom 42 % var mellem 60 - 79 år og 19 % var 80+. Der findes kun data for 2024, men med baggrund i den demografiske udvikling vil aldersfordelingen blive fulgt fremover.
Status på genoptræningsområdet i 2024 viser desuden:
- Fokus på opkvalificering af medarbejdere med henblik på at overholde retningslinjerne for avanceret genoptræning.
- Fokus på udbygning af samarbejdet med Ishøj Jobcenter, der skal forbedre borgernes arbejdsparathed.
- Fokus på at udvikle brobygningsindsatserne og herunder selvtræningshold samt samarbejde med frivillige, foreninger og netværk, der skal være med til at styrke Ishøjborgernes mulighed for at leve sunde og aktive liv.
I 2025 vil der i Genoptræning Ishøj fortsat være fokus på at udvikle samarbejdet med Ishøj Jobcenter samt fokus på udviklingen af brobygningsindsatser. Derudover vil faldforebyggelse, dokumentation og teknologiske løsninger være i fokus fremover.
Indsatsområderne i Genoptræning Ishøj i 2024 og 2025 illustrerer, at Genoptræningen medvirker til realiseringen af Byrådets vision samt strategierne på voksenvelfærdsområderne blandt andet ved at fremme tværfagligt samarbejde og inddragelse af civilsamfund med henblik på at øge Ishøjborgernes mulighederne for at leve sunde og aktive liv.
Status på Kontinensklinikken 2024
Kontinensklinikken i Ishøj Kommune har eksisteret siden 2018 og er et tværfagligt samarbejde mellem en kontinenssygeplejerske fra Sygeplejen samt en gyn-obs fysioterapeut fra Genoptræning Ishøj. I Kontinensklinikken tilbydes voksne borgere udredning og vejledning i forhold til urin- og afføringsinkontinens, hyppige vandladninger/vandladningstrang, nedsynkningsgener samt problemer med forstoppelse og diarré. Herudover tilbydes de borgere, der ansøger om bleer, et udredningsforløb inden en eventuel blebevilling. Borgere, der allerede har en blebevilling tilbydes udredning og opfølgning, hvis der opstår forværring i deres inkontinens. En del af borgernes gener kan afhjælpes ved træning, ændring af vaner og medicin og derved uden behov for blebevilling.
Status på kontinensklinikken 2024 viser desuden:
- I 2024 har der været 58 borgere i forløb i Kontinensklinikken. Det er på samme niveau som i 2023.
- Der modtages langt færre genoptræningsplaner til bækkenbundstræning, da borgerne som regel er blevet udredt og har modtaget vejledning i Kontinensklinikken.
- Borgerne i Kontinensklinikken er i alle aldersgrupper, og er både mænd og kvinder.
- Gyn-obs fysioterapeuten har blandt andet holdt oplæg om udfordringer efter fødsel og bækkenbund for en kvindeforening og i en mødregruppe for unge mødre.
En stor del af borgerne kommer deres problemer med inkontinens og trangfølelse til livs ved et forløb i Kontinensklinikken, og den resterende del bliver henvist til hospital eller gynækolog for den rette udredning. Erfaringen i Kontinensklinikken er, at en relativt lille indsats gør en stor forskel for borgernes livskvalitet og hverdagsliv, da udfordringerne med inkontinens kan være begrænsende for borgernes liv og i værste fald føre til isolation og ensomhed.
De praktiserende læger henviser i højere grad til Kontinensklinikken før udredning på hospital, hvilket har positiv betydning for borgerne. Et forløb i Kontinensklinikken strækker sig over en til fire aftaler, hvorimod et udredningsforløb på hospital er mere omfattende og desuden forbundet med længere ventetid. Derved kommer borgerne hurtigere i gang med udredning og får ofte et mindre omfattende udredningsforløb i Kontinensklinikken.
Status for Genoptræning Ishøj og Kontinensklinikken 2024 er vedhæftet. (Bilag 1)
Lovgrundlag
Sundhedsloven §§ 119, 138, 140 og 140a.
Servicelovens §§ 86, stk. 1, 86, stk. 2 og 112.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
Administrationen indstiller, 13. marts 2025, pkt. 22:
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning fra Social- og Sundhedsudvalget, 13. marts 2025, pkt. 22:
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget
Beslutningstema
Administrationen fremlægger hermed status for Genoptræning Ishøj samt Kontinensklinikken 2025. Sagen sendes til orientering i Seniorrådet og Handicaprådet.
Leder af Forebyggelse og Rehabilitering Nathalie Hjorth Pedersen deltager under punktet.
Bilag
Sagsfremstilling
Formål og metode
Formålet med tilsynet er at vurdere, om genoptræningen lever op til Ishøj Kommunes kvalitetsstandarder og vedtagne serviceniveau samt at afdække eventuelle udviklingspotentialer. Tilsynsresultatet baserer sig på følgende datagrundlag:
- Interview med centerets ledelse
- Gennemgang af dokumentation for fire borgere
- Interview af fire borgere
- Observation af tre holdtrænninger
- Gruppeinterview med fire medarbejdere.
Tilsynets overordnede konklusion
BDO vurderer, at den træningsindsats, der leveres af genoptræningen til borgerne, er med en høj faglig kvalitet med en målrettet opstartssamtale, med inddragelse af borgerne i træningsplanen og med løbende opfølgning i forløbet. I den forbindelse er der fokus på, at borgerne motiveres løbende, og at træningen afstemmes efter borgernes behov. Borgerne er særdeles tilfredse med træningsydelserne, hvor de på hver deres måde fortæller om fremdrift i deres forløb. Derudover fremhæver borgerne, at medarbejderne i genoptræningen er meget kompetente, og at kommunikationen mellem medarbejdere og borgere er respektfuld. BDO vurderer, at journalføringen indenfor Sundhedsloven har en høj faglig og professionel standard, hvor der er vurderet enkelte udviklingspotentialer.
Derudover vurderer BDO, at ledelsen redegør for, at der arbejdes med relevante temaer i kvalitetsarbejdet til fortsat udvikling af den samlede kvalitet.
Tilsynets vurdering sker på baggrund af fem temaer. Indenfor hvert tema bliver kvaliteten scoret på en skala fra 1 - 5, hvor 5 er den bedste score. Nedenfor er det oplistet, hvordan Genoptræning Ishøj scores:
- Organisatoriske rammer scorer 5 ud af 5 point
- Dokumentation scorer 4 ud af 5 point
- Træningsindsats scorer 5 ud af 5 point
- Fysiske rammer og træningsfaciliteter scorer 5 ud af 5 point
- Tværfagligt samarbejde scorer 5 ud af 5 point.
Handleplan
På baggrund af tilsynet anbefaler BDO, at ledelsen indarbejder en fast struktur i omsorgssystemet for dokumentation af opfølgning på holdtræning og ligeledes sikrer, at der er handlingsanvisninger på alle træningsforløb i omsorgssystemet. På baggrund heraf er der udarbejdet en handleplan. (Bilag 2)
Lovgrundlag
Serviceloven § 86 og § 140 samt Sundhedsloven § 119.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
Administrationen indstiller, 13. marts 2025, pkt. 23:
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning fra Social- og Sundhedsudvalget, 13. marts 2025, pkt. 23:
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget
Beslutningstema
Social- og Sundhedsudvalget orienteres om resultatet af BDO's anmeldte tilsynsbesøg den 3. december 2024 hos Genoptræning Ishøj. Den samlede vurdering er, at Genoptræning Ishøj er en velfungerende afdeling, der overordnet set lever op til Ishøj Kommunes kvalitetsstandarder og vedtagne serviceniveau med kun enkelte udviklingspotentialer. Tilsynsrapporten er vedlagt. (Bilag 1) Sagen sendes til orientering i Seniorrådet og Handicaprådet.
Leder af Forebyggelse og Rehabilitering Nathalie Hjorth Pedersen deltager under punktet.
Bilag
Sagsfremstilling
Formål
Ishøj Kommune er forpligtet til at etablere sundhedsfremmende og forebyggende indsatser, der skal skabe rammerne for en sund levevis for Ishøj Kommunes borgere. Der er ansat to sundhedskonsulenter i Forebyggelse og Rehabilitering til at varetage disse indsatser for voksne. Sundhedskonsulenterne har til opgave at vejlede og motivere borgerne til at kunne mestre deres sygdom med udgangspunkt i de vilkår, ressourcer og sundhedskompetencer, som borgerne har. Sygdomsmestringen skal understøtte borgerne i at leve et sundt, aktivt og meningsfuldt liv på trods af sygdom samt forebygge forværring af sygdom. Derudover tilbyder sundhedskonsulenterne enkelte forebyggende indsatser, som fx hjælp til røg- og nikotinstop samt ernæringsterapi. Det sundhedsfremmende arbejde skal blandt andet være med til forbedre livskvaliteten for kommunens borgere og på længere sigt forbedre sundhedstilstanden i Ishøj Kommune. Derved er det sundhedsfremmende arbejde med til at realisere Byrådets vision samt Ishøj Kommunes sundhedsstrategi.
Henvendelser og forløb
Der har i 2024 været 197 henvendelser og 283 forløb på det sundhedsfremmende område. Der har været en fald i antal af henvendelser og forløb sammenlignet med 2023, hvilket blandt andet har skabt en opmærksom på opdateringen af sundhed.dk, så viden om Ishøj Kommunes sundhedstilbud er så lettilgængeligt som muligt.
Størstedelen af forløbene er for borgere med diabetes, hvilket udgjorde 30 % af forløbene i 2024. Dette antal er på samme niveau som i 2023. Der har været en stigning i antallet af forløb for borgere med hjertesygdomme og et fald i antallet af forløb for borgere med kræft. Niveauet for forløb indenfor ernæringsterapi, KOL, prædiabetes samt nikotin- og rygestop er på samme niveau i 2024 som i 2023.
Sundhedsfremmende indsatser
Ishøj Kommune tilbyder indsatser indenfor forløbsprogrammerne målrettet borgere med henholdsvis diabetes, prædiabetes, KOL og kræft. Forløbsprogrammet for hjertesygdomme varetages af Albertslund Kommune, mens forløbsprogrammet for lænde/ryg varetages af terapeuter i Genoptræning Ishøj.
Indenfor forløbsprogrammerne tilbydes borgerne holdbaseret undervisning i sygdomsmestring og superviseret træning på hold. Der kan tilbydes individuelle samtaler i sygdomsmestring til borgere, der ikke kan indgå på hold, fx grundet psykiske udfordringer eller sproglige barrierer. Derved differentieres tilbuddene på baggrund af borgernes sundhedskompetencer.
Desuden tilbydes der ernæringsterapi for borgere med et uplanlagt vægttab eller en lav BMI samt ryge- og nikotinstopkurser for voksne.
I 2024 har sundhedskonsulenterne desuden haft fokus på:
- Opkvalificering og netværksdannelse indenfor røg- og nikotinstop som en del af det tværkommunale samarbejde ”Klar livet uden røg og rusmidler”. I 2025 vil der være fokus på ryge- og nikotinstop til yngre voksne.
- Tidlig opsporing af borgere, der enten har eller er i risiko for at udvikle kroniske sygdomme ved at være synlige i lokalsamfundet. Fx ved opstart af en sundhedscafé i samarbejde med den boligsociale helhedsplan ”Fælles om Vejleåparken”. Dette arbejde fortsætter i 2025.
- Styrke brobygningen mellem kommunale sundhedstilbud og civilsamfundet, så borgerne understøttes i at deltage i og bidrage til fællesskaber og bevægelsesaktiviteter i Ishøj. Dette arbejde fortsætter i 2025.
Status for sundhedsfremmende indsatser er vedhæftet. (Bilag 1)
Lovgrundlag
Sundhedsloven § 119.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
Administrationen indstiller, 13. marts 2025, pkt. 24:
at sagen tages til efterretning.
Beslutning fra Social- og Sundhedsudvalget, 13. marts 2025, pkt. 24:
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Administrationen fremlægger status på sundhedsfremmende indsatser 2024 i Center for Voksne og Velfærd. Sagen sendes til orientering i Seniorrådet, Handicaprådet og Udsatterådet.
Leder af Forebyggelse og rehabilitering Nathalie Hjorth Pedersen deltager under punktet.
Bilag
Sagsfremstilling
Lov om ældretilsyn er den ene af tre hovedlovgivninger i regeringens ældrereform (de to øvrige er ældreloven og lov om lokal- og friplejehjem). Med loven oprettes et nyt tværkommunalt tilsyn og et samtilsyn, der skal erstatte de 98 kommunale tilsyn samt forsøgsordningen med et statsligt ældretilsyn i regi af Styrelsen for Patientsikkerhed. Det nye tilsyn forankres i tre kommuner: Hjørring, Silkeborg og Gentofte. Ishøj Kommune hører ind under Gentoftes område.
Tilsynet kommer som standard ud til hver plejeenhed hvert 5. år. Herudover kan der forekomme tilsyn på baggrund af bekymringshenvendelser.
Formål og retning
Formålet er at modvirke, at forskellige tilsyn kan overlappe og modarbejde hinanden samt at sende et politisk signal til medarbejderne om, at tilsyn og kontrol ikke er det vigtigste – det er ældrelovens tre bærende værdier:
- Selvbestemmelse for den ældre
- Tillid til medarbejdere og ledelse
- Et tæt samspil med pårørende, lokale fællesskaber og civilsamfund.
Tilsynet er afgrænset til de elementer, der indgår i helhedsplejen, jf. ældreloven § 9, stk. 2:
- Personlig hjælp og pleje
- Hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver mv. i hjemmet
- Genoptræning af fysisk funktionsnedsættelse forårsaget af sygdom, der ikke behandles i tilknytning til sygehusindlæggelse.
Tilsynet er under udvikling frem mod idriftsættelsen den 1. juli 2025.
Over tid udvikles en risikomodel, der vil regulere, hvornår tilsynet kommer ud til plejeenhederne.
Supplement til det nye tilsyn
Ældretilsynet kommer ud til enhederne hvert femte år. Social- og Sundhedsudvalget kan beslutte, at Ishøj Kommune supplerer det nye ældretilsyn for at sikre en løbende lærings- og kvalitetssikringsproces.
Administrationen anbefaler, at der udvikles et internt koncept for læringsbesøg på tværs af de kommunale enheder, der hører under det nye ældretilsyn, med henblik på at sikre systematik og løbende opfølgning på udviklingen.
Herudover anbefaler administrationen, at der indgås en aftale med et eksternt tilsyn på private leverandører af henholdsvis hjemmepleje, madservice og indkøbsordning.
Internt koncept
Andre kommuner arbejder med koncepter for interne læringsbesøg, som Ishøj Kommune kan lade sig inspirere af, og der er i Center for Voksne og Velfærd ledelsesmæssige kompetencer til at udvikle en funktion omkring læringsbesøg.
Ved et internt læringsbesøg øges muligheden for inddragelse af pårørende, da kommunens egne medarbejdere lettere kan arbejde fleksibelt med fx aftaler om interviews, end en ekstern virksomhed.
Administrationen kan arbejde videre med at udvikle en model med henblik på at iværksætte prøvehandlinger i 4. kvartal 2025 og efterfølgende præsentere en evaluering for Social- og Sundhedsudvalget i starten af 2026.
Kontrakt med privat tilsynsførende
Ishøj Kommunes aktuelle aftaler med BDO om tilsyn på området er udløbet ved udgangen af 2024. Til sagen er vedhæftet en oversigt over de tilsyn, som BDO har ført igennem de seneste tre år. (Bilag 1) Styrelsen for Patientsikkerhed udfører fortsat tilsyn på sundhedsområdet. Det er udelukkende styrelsens ældretilsyn, der fremadrettet vil blive varetaget af de nye tilsynskommuner.
Lovgrundlag
Ny lov om ældretilsyn.
Økonomi
Den nationale økonomiske ramme for ældretilsynet udgør 32,8 mio. kr. (2025-pl), hvoraf Gentoftes område udgør 14 mio. kr. fordelt på 463.868 borgere, der har nået pensionsalderen (pr. 1. kvartal 2025 er der 3.477 borgere over 67 år i Ishøj Kommune (reference Danmarks Statistik). Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at vurdere mere konkrete økonomiske konsekvenser for Ishøj.
Tilsynskommunerne har ansvar for at opkræve hver kommunes givne andel af ældretilsynets ramme.
Den samlede udgift til et interne læringsbesøg og eksterne tilsyn med private leverandører afholdes inden for den eksisterende ramme.
Indstilling
Administrationen indstiller, 13. marts 2025, pkt. 27:
at der oprettes og udvikles interne læringsbesøg på tværs af enheder.
at der forhandles en kontrakt vedr. eksternt tilsyn for private leverandører af hjemmepleje, madservice og indkøbsordning.
Beslutning fra Social- og Sundhedsudvalget, 13. marts 2025, pkt. 27:
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Social- og Sundhedsudvalget orienteres i denne sag om den nye lov om ældretilsyn, som idriftsættes den 1. juli 2025, og skal tage stilling til en ramme for et supplement til det nye ældretilsyn. Udvalget drøftede kort det nye ældretilsyn i forbindelse med den nye ældrelov på møderne den 8. februar 2024 og den 14. november 2024. Sagen sendes til orientering i Seniorrådet.
Bilag
Sagsfremstilling
Baggrund
Hjerneskadekoordinatorens opgave har hidtil været at koordinere rehabiliteringsforløb for borgere med erhvervet hjerneskade. Vedkommende er borgerens og de pårørendes kontaktperson i det kommunale system, og det er hjerneskadekoordinatorens ansvar at sikre koordinering og tilpasning af rette indsats til rette tid og sted i forløbet, indtil borgerens situation er afklaret.
Hjerneskadekoordinatorstillingen i Ishøj Kommune har senest været forankret på socialområdet i relation til vejlederteamet. Der er pt. afsat 30 timer ugentligt til hjerneskadekoordinatorfunktionen, og det er administrationens vurdering, at der ikke er tilstrækkeligt med hjerneskadeforløb til de 30 timer, hvilket giver anledning til at afsøge, hvordan Ishøj Kommune bedst muligt kan hjælpe borgerne og organisere arbejdet med de ressourcer, der er til rådighed på området.
En tværgående sundhedsfaglig koordinator funktion
De behov, der viser sig i et rehabiliteringsforløb for borgere med erhvervet hjerneskade er fælles for andre alvorlige sygdomme og diagnoser, hvor borgeren og dennes pårørende befinder sig i en kompleks og livsomvæltende situation. Behovet for tværfaglig koordinering samt iværksætte af rette indsats på rette tid og sted vil være afgørende for resultatet af rehabiliteringsforløbet og derved for borgerens fremtidige funktionsniveau. Ofte vil et komplekst borgerforløb bestå af en indledende akutfase efterfulgt af en længerevarende fase, hvor borgeren skal lære at håndtere hverdagslivet og leve et liv med nye forudsætninger. Behovet for koordinering vil være størst i den akutte fase, hvorfor det er meningsfuldt at koordinatorfunktionen er en person med sundhedsfaglige kompetencer, der forankres i relation til genoptræningen. I relation til funktionen skal der skabes en struktur for et netværk på tværs af fagområder og funktioner, så der sikres sammenhængende og koordinerede borgerforløb. Dette skal sikre den nødvendige involvering af fx vejlederteamet, der kan have en stor rolle, når en borger har behov for socialpædagogisk støtte til at håndtere hverdagslivet med nye forudsætninger.
På den baggrund foreslår administrationen, at stillingen som hjerneskadekoordinator omformes til en tværgående koordinatorstilling til gavn for en udvidet målgruppe. Koordinatoren skal, ligesom hjerneskadekoordinatoren, koordinere de komplekse forløb, som borgerne ikke selv har overskuddet til på grund af de store livsomvæltninger. Derudover skal koordinatoren sikre inddragelse og understøttelse af pårørende samt samarbejde internt i kommunen, tværsektorielt og i forhold til civilsamfundet. En uddybende beskrivelse fremgår af bilag 1.
Fremadrettet proces
Koordinatorfunktionen skal sikre, at borgerne modtager sammenhængende og koordinerede forløb med gode overgange, idet der etableres formaliserede og strukturerede rammer for internt samarbejde. De sammenhængende og koordinerende forløb vil ligeledes være med til at gøre Ishøjborgernes sundhed til et fælles anliggende, fremme samarbejdet på tværs og sikre indsatser på tværs af generationer. Derudover skal koordinatorfunktionen være med til at understøtte differentieringen i tilbud overfor borgerne, idet indsatsernes omfang og varighed dels afgøres af borgerens og de pårørendes sundhedskompetencer og dels af graden af kompleksitet i forløbet. Omdannelsen af funktionen vil bidrage til realiseringen af både socialstrategien og sundhedsstrategien.
Administrationen foreslår, at omdannelsen af stillingen drøftes i relevante MED-udvalg, så medarbejderne kan bidrage med faglige perspektiver og opmærksomhedspunkter, der kan være med til at uddybe funktionens rolle og arbejdsområder.
Lovgrundlag
Flere forskellige lovgivninger kan danne grundlag for hjerneskadekoordinatorens arbejde. I løbet af en borgers rehabiliteringsforløb kan lovgivning indenfor eksempelvis genoptræning, økonomiske ydelser, ledsageordning, hjælp til personlig pleje og praktiske opgaver samt hjælpemidler komme i anvendelse.
Følgende er eksempler på lovgivning, der kan være relevante i et rehabiliteringsforløb: Sundhedsloven, Lov om Specialundervisning for voksne, Lov om Social Service, Lov om Aktiv beskæftigelsesindsats, Sygedagpengeloven samt Bekendtgørelse af Lov om Kompensation til handicappede i erhverv.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
Administrationen indstiller, 13. marts 2025, pkt. 28:
at hjerneskadekoordinator stillingen omdannes til en tværgående koordinatorstilling med sundhedsfaglige kompetencer.
Beslutning fra Social- og Sundhedsudvalget, 13. marts 2025, pkt. 28:
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
I budgetaftalen for 2025-2028 fremgår det, at rådighedsforslaget om nedlæggelse af hjerneskadekoordinatorstillingen udgår, og at Social- og Sundhedsudvalget skal drøfte, hvordan hjerneskadekoordinatorens opgaver indgår i det samlede vejlederteam. På den baggrund fremlægges forslag til omdannelse af hjerneskadekoordinatorstillingen, så funktionen tilpasses borgernes behov og mængden af forløb. Sagen sendes til orientering i Seniorrådet, Handicaprådet og Udsatterådet.
Bilag
Sagsfremstilling
Er der orienteringer fra udvalgene, der skal deles?
Sagsfremstilling
Er der orientering fra udvalgene der skal deles?
Sagsfremstilling
Eventuelt