Referat
Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 10. juni 2025 kl. 14.30

Brohuset: Venteområdet ved Genoptræningen, selve mødet afholdes i møde- og undervisningslokalet

Sagsfremstilling

Møde i Social- og Sundhedsudvalget starter med en rundvisning på hjælpemiddeldepotet i Brohuset. Projektkonsulent i Center for Ejendomme og Arealer Maja-Louise Heiberg Westerlin viser rundt. Der er afsat 10 minutter til rundvisningen.

Mødested er venteområdet ved Genoptræningen, hvor der udleveres sikkerhedssko til udlån.

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning.

Beslutning

Taget til efterretning.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Sagsfremstilling

Baggrund

Det overordnede formål i den nye Ældrelov er at skabe rammerne for en ældrepleje, der tager udgangspunkt i den enkeltes livssituation og behov og derigennem understøtter borgeren i at opnå mest mulig livsglæde, selvhjulpenhed samt tid til omsorg og nærvær. Ældreloven tager afsæt i tre bærende værdier:

  • Den ældres selvbestemmelse.
  • Tillid til medarbejdere og den borgernære ledelse.
  • Et tæt samspil med pårørende, lokale fællesskaber og civilsamfund.


Dette danner grundlaget for den helhedspleje og den tilgang, der indføres med den nye Ældrelov. Som kommune skal vi etablere få, sammenhængende og rummelige pleje- og omsorgsforløb.

Ved indførsel af helhedspleje kommer der et skifte i tilgangen i kommunens tilbud om hjælp og pleje, der overordnet set skal have et forebyggende, rehabiliterende og vedligeholdende sigte, således at den enkelte borger oplever så høj grad af selvhjulpenhed som muligt. Hjælpen i helhedspleje skal tilpasses den enkeltes behov, ressourcer og livssituation, og medarbejdere og borgere skal sammen tilrettelægge hjælpen.

Målgruppe
Målgruppen for Ældreloven er borgere, som har nedsat funktionsevne grundet aldring og som derved har behov for pleje og omsorg til at opretholde deres daglige livsførelse. Loven er således primært henvendt til borgere som har nået folkepensionsalderen, men kan også henvende sig til yngre borgere, såfremt en vurdering af borgerens behov for pleje og omsorg svarer til det behov, som ældre kan have.

Ældreloven træder i kraft den 1. juli 2025 for nye borgere samt for borgere, der grundet ændring i behov for hjælp skal revisiteres. Borgere der allerede modtager hjælp, skal revisiteres senest den 1. juli 2027.

Beskrivelse af forløbene
Administrationen foreslår, at der i Ishøj Kommune etableres fire forløb. I vedhæftede skema ses et overblik over forløbene. (Bilag 1)

Forslaget til forløb i helhedsplejen tager udgangspunkt i den enkelte borger og dennes funktionsniveau i forhold til graden af selvstændighed og behov for hjælp. Der tages derfor udgangspunkt i en graduering af borgerens ressourcer og behov, der dermed er bestemmende for omfanget af hjælp og pleje samt den tilgang, som medarbejderne har i samarbejdet med borgeren.

Medarbejderne kan indtage en rolle, hvor de henholdsvis guider, støtter, hjælper eller kompenserer borgeren alt efter den enkelte borgeres ressourcer og behov i den enkelte situation. Dette betyder, at medarbejderens rolle overfor borgeren ligeledes gradueres på linje med udviklingen i funktionsniveau. Fremfor fokus på opgaver vil der være fokus på borgerens mål, ressourcer og behov. I beskrivelsen af borgerens funktionsniveau anvendes definitioner fra Fælles Sprog III, således at det bidrager til systematik og et fælles sprog på tværs af organisationen.

Alle forløb kan rumme alle former for hjælp (praktisk hjælp, personlig pleje og genoptræning) samt inddragelse af pårørende og civilsamfund. Dette er ikke ensbetydende med, at den enkelte borger skal have alle former for hjælp, men det giver mulighed for at justere løbende uden at skulle revisitere grundet midlertidige ændringer i borgerens ressourcer og behov. Som en del af forløbene skal medarbejderne samarbejde med pårørende samt understøtte borgerne i at deltage i fællesskaber og aktiviteter i civilsamfundet. Dette skal give borgerne mulighed for at indgå i meningsfulde fællesskaber, opbygge betydningsfulde relationer samt leve et sundt og aktivt liv. Dette arbejde vil være med til at understøtte realiseringen af Byrådets vision og pejlemærket om sunde og aktive liv samt understøtte ældrestrategiens fokus på bekæmpelse af ensomhed og inaktivitet.

Videre proces
Forløbene tænkes ind i arbejdet med den kulturforandring og omstilling, som Social- og Sundhedsudvalget blev præsenteret for i forbindelse med status på borgernære teams i april 2025. Det skal sikres, at medarbejdere arbejder ud fra samme fælles forståelse af helhedspleje og klædes på til den nye måde at arbejde på. Dette arbejde er allerede påbegyndt og det fortsætter.

I forlængelse heraf vil der være fokus på at sikre den rette kommunikation og vejledning til de borgere og deres pårørende, så det også er tydeligt, hvad der ligger i helhedspleje, og hvilken betydning det får for den hjælp, de modtager. Desuden skal omsorgssystemet tilpasses til overgangen fra enkeltydelser til forløb og ny økonomistyringsmodel skal implementeres.

Yderligere beskrivelse af baggrund, beskrivelse af forløb mm. fremgår af bilag 2.

Lovgrundlag

Ældrelovens §§ 9 og 10.

Kommunerne skal etablere få, sammenhængende og rummelige pleje- og omsorgs-forløb, der både indeholder:

  • Personlig hjælp og pleje.
  • Hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet.
  • Genoptræning af fysisk funktionsnedsættelse forårsaget af sygdom, der ikke behandles i tilknytning en til en sygehusindlæggelse.
  • Pleje- og omsorgsforløbene skal træde i stedet for de nuværende enkeltydelser, der bevilliges til ældre borgere i kommunen.

Økonomi

Midler til implementering og omstilling i forbindelse med overgangen til Ældreloven er indeholdt i udmøntningen af de statstildelte puljer til faste teams (borgernære teams i Ishøj Kommune) og til løft af kvaliteten i ældreplejen svarende til sammenlagt 3,9 mio. kr. i 2025. Heraf er de 2,7 mio. kr. varige og stigende til 2,98 mio. kr. i 2026 og 4,26 mio. kr. i 2027.

Arbejdet med udvikling af den økonomiske styringsmodel er igangsat og udvalget forventes at få forelagt en sag i efteråret 2025. Ældrelovens fokus på forløb og dermed et farvel til enkeltydelser stiller krav om en ny måde at styre økonomien på, for at sikre, at implementeringen af forløbene ikke bliver udgiftsdrivende og for at understøtte fokus på forebyggende, vedligeholdende og rehabiliterende indsatser i helhedsplejen.

Indstilling

at forslaget til forløb i helhedsplejen sendes i høring i Seniorrådet og Handicaprådet.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Beslutningstema

På Social- og Sundhedsudvalgets møde den 10. april 2025 blev udvalget præsenteret for en status på arbejdet med implementeringen af borgernære teams i Ishøj Kommune. I forlængelse heraf fremlægges forslag til beskrivelse af forløb i helhedsplejen. Sagen sendes i høring i Seniorrådet og Handicaprådet inden endelig godkendelse i Byrådet i august 2025.

Afdelingsleder for hjemmeplejen og sygeplejen Dina Munk-Hansen deltager under dette punkt.

Bilag

Sagsfremstilling

Byrådet besluttede på mødet den 29. april at igangsætte en erfaringsopsamling for indeværende byrådsperiode med henblik på at sikre en god onboarding af det nye byråd.

Erfaringsopsamlingen består af tre trin:

  1. En spørgeskemaundersøgelse (som er gennemført).
  2. Udvalgsdrøftelse af resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen samt udvalgte temaer.
  3. Opsamling på resultaterne af ovenstående for hele byrådet.


Denne sag danner således afsæt for trin 2.

Erfaringsopsamlingen omhandler følgende temaer:

  • Arbejdsvilkår
    • Administrationens betjening
    • Møder
    • Tid til det politiske arbejde
    • Adgang til viden
    • Teknisk udstyr
  • Arbejdsformer og roller
    • Processer, møder, samarbejde og dialogformer
  • Introduktion i byråd og udvalg


Direktionssekretær Marie-Louise Lassen deltager under punktet med henblik på at samle op på udvalgets drøftelser.

Økonomi

Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.

Indstilling

at udvalget drøfter erfaringerne med udvalgsarbejdet i denne byrådsperiode.

Beslutning

Drøftet og taget til efterretning.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Beslutningstema

Social- og Sundhedsudvalget skal samle op på erfaringer med udvalgsarbejdet i indeværende byrådsperiode.

Sagsfremstilling

På møderne i april og maj 2025 drøftede udvalget mulige rådighedsforslag til budget 2026 på baggrund af beslutningen på Økonomi- og Planudvalgets møde den 17. marts 2025 om at udarbejde et rådighedskatalog på 10,0 mio. kr.

Udvalg

Andel af 10 mio.kr. (1.000 kr.)

Økonomi- og Planudvalget

1.860

Teknik- og Bygningsudvalget

870

Klima- og Miljøudvalget

50

Børne- og Undervisningsudvalget

3.810

Kultur- og Fritidsudvalget

420

Social- og Sundhedsudvalget

2.880

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

110

I alt

10.000

I nogle fagudvalg er der behov for at fortsætte arbejdet med drøftelser vedr. rådighedskataloget på mødet i juni. Forventningen er, at der på dette udvalgsmøde træffes beslutning om, hvilke besparelsesforslag fagudvalget ønsker at sende videre til de politiske forhandlinger. Administrationen vil herefter forberede rådighedskataloget og sende det til høring medio august.

Lovgrundlag

Økonomisk Politik for Ishøj Kommune samt den vedtagne Budgetproces 2026 - 2029

Økonomi

Materialet vedr. budget 2026 - 2029 fremlægges i forbindelse med høringen i sidste halvdel af august 2025.

Indstilling

at der træffes beslutning om, hvilke forslag der skal indgå i rådighedskataloget vedr. budget 2026.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Social- og sundhedsudvalget.

Beslutningstema

Fortsatte drøftelser og beslutning vedr. rådighedsforslag til budget 2026.

Sagsfremstilling

Ishøj Kommune råder over en række handicapvenlige ældre- og plejeboliger, som er opført under reglerne i loven om almene boliger med statslig ydelsesstøtte via Landsbyggefonden. I 2022 blev der udarbejdet en analyse af kommunens samlede ejendomsadministration, herunder de handicapvenlige ældre- og plejeboliger. Formålet med analysen var, at "styrke opgaveløsningen med henblik på at sikre, at Ishøj Kommune opfylder sine forpligtigelser som bygningsejer og i forhold til gældende lovgivning og rammebetingelser".

Analysen af de handicapvenlige ældre- og plejeboliger påpegede dels afvigelser mellem stamdata for bygningerne og de arealer, som anvendes ved huslejeberegningen og fastlæggelsen af fordelingsnøgler i budgetlægningen. Endvidere påpegede analysen, at budgetterne for afdelingerne var af ældre dato (2016 og 2017), og at der var begrænsede beskrivelser af de bagvedliggende forudsætninger for budgettet, hvorfor det var vanskeligt at vurdere om budgetlægning og huslejeberegning var baseret på relevante og aktuelle forudsætninger og data. Endvidere blev det påpeget, at budgetlægningen ikke tog højde for afvikling af over-/underskud for forudgående driftsår.

Administrationen iværksatte på den baggrund en proces med henblik på arealopgørelse, beregning af driftsbudget samt beregning af husleje for de handicapvenlige ældre- og plejeboliger i kommunen. I 2024 gennemgik administrationen de handicapvenlige ældre- og plejeboliger på Kærbo, hvilket resulterede i et nyt driftsbudget samt en huslejeregulering, som trådte i kraft den 1. januar 2025. Desuden viste den nye arealopgørelse af Kærbo, at ombygninger over en årrække havde resulteret i nedlæggelse af en del af afdelingens boligkvadratmeter, hvilket resulterede i, at kommunen skulle indfri en del af restgælden hos KommuneKredit, hvilket blev forelagt for byrådet den 24. september 2024.

Driftsbudget
Administrationen har på samme vis gennemgået henholdsvis plejeboligerne på Torsbo og de handicapvenlige ældreboliger beliggende ved Torsbo. Plejeboligafdelingen består af 29 boliger, og de handicapvenlige ældreboliger består af tre bygninger med i alt 12 lejligheder. Boligernes arealer er opmålt og vil blive opdateret i Bygnings- og Boligregistret.

Der er udarbejdet særskilte driftsbudgetter for de to afdelinger med baggrund i, at det for plejeboligerne gælder, at kommunen finansierer en del af drifts- og vedligeholdelsesudgifterne til fællesarealerne, mens drift og vedligeholdelsen af de handicapvenlige ældreboliger fuldt ud finansieres via huslejeindtægter. Eventuelle fremadrettede ændringer, ombygninger mv. i den del af fællesarealerne, der er beboerfinansieret via husleje, vil forinden skulle godkendes af beboerne, da ændringerne vil få konsekvenser for driftsbudgettet og dermed huslejen. Driftsbudgetterne er vedlagt. (Bilag 1 og 2)

Huslejeregulering
Der vil ud fra de nye huslejeberegninger ske et generelt fald i huslejen for både plejeboligerne og de handicapvenlige ældreboliger. I forhold til plejeboligerne medfører dette, at der sammenlignet med de nuværende lejeindtægter, i 2026 vil ske et fald i lejeindtægterne på ca. 110.000 kr. For de handicapvenlige ældreboliger vil der tilsvarende i 2026 ske et fald i lejeindtægterne på ca. 125.000 kr.

Der er udarbejdet forbrugsregnskab for 2024 for plejeboligerne på Torsbo, som viser, at nogle beboere skal have penge tilbage for vand- og varmeforbrug i 2024. Dette giver dog ingen ændring i à conto beregningen fremadrettet, da det forventes, at vand- og varmepriser vil stige.

Som følge af, at plejeboligerne og de handicapvenlige ældreboliger på Torsbo er opført under reglerne i loven om almene boliger, skal driftsbudget og en eventuel huslejeregulering årligt forelægges beboerne på et afdelingsmøde til godkendelse. De udarbejdede driftsbudgetter vil blive forelagt henholdsvis beboerne i plejeboligerne på Torsbo og beboerne i de handicapvenlige ældreboliger til godkendelse på møder i september 2025, hvor både beboere, pårørende og eventuelle værger bliver inviteret. Inden udgangen af september vil varslingsbrev om huslejeregulering blive udsendt til beboerne og eventuelle værger. Huslejeændringerne vil således træde i kraft pr. 1. januar 2026.

Den videre proces
Når iværksættelsen af driftsbudget og huslejeregulering mv. på Torsbo er afsluttet, vil administrationen tilsvarende gå i gang med at udrede de handicapvenlige ældreboliger i Åparken. Herefter vil samme proces blive udført i forbindelse med de handicapvenlige ældreboliger i Tranegården og i Ishøj Bygade 117 A-D.

Lovgrundlag

Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v.
Bekendtgørelse af lov om almene boliger m.v.
Bekendtgørelse af lov om leje af almene boliger.

Økonomi

Huslejeindtægterne for plejeboligerne og de handicapvenlige ældreboliger ved Torsbo vil sammenlagt falde med ca. 235.000 kr. i 2026 og balancere med driftsudgifterne. De kommunalt budgetterede udgifter (serviceramme) er uforandrede. 

Indstilling

at de økonomiske konsekvenser af de nye driftsbudgetter for plejeboligerne og de handicapvenlige ældreboliger ved Torsbo samt den deraf følgende huslejeregulering, godkendes.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Byrådet.

Beslutningstema

I sagen fremlægges de økonomiske konsekvenser af nye driftsbudgetter for Torsbos handicapvenlige ældre- og plejeboliger og den deraf følgende huslejeregulering til godkendelse.

Bilag

Sagsfremstilling

Borgerrådgiverens årsberetning med tilhørende anbefalinger blev godkendt af byrådet den 27. maj 2025. (Bilag 1) På samme møde blev der orienteret om direktionens handleplan, som er udarbejdet på baggrund af borgerrådgiverens anbefalinger og om, at opfølgningen vil ske i de respektive fagudvalg.

I handleplanen er det skitseret, hvordan Center for Voksne og Velfærd og Center for Børn og Forebyggelse vil arbejde videre med de fire anbefalinger fra Borgerrådgiverens beretning. Hovedparten af borgerrådgiverens sager fra 2024 kommer - naturligt nok - fra socialområdet, hvorfor opgaven med følge op på anbefalingerne primært vil ske indenfor disse centre. Handleplanen for Center for Voksne og Velfærd er vedhæftet. (Bilag 2)

Borgerrådgiverens beretning er alene baseret på henvendelser i 4. kvartal 2024, og Borgerrådgiverens fire anbefalinger lyder:

  • Skab overblik over processen.
  • Stå ved fejl – og kom videre.
  • Overgange mellem ydelser, typer af hjælp eller centre.
  • Rette hjælp – i rette tid – på rette måde.


Udover de specifikke tiltag, der er skitseret i handleplanerne, er der fokus på, at borgerrådgiverens iagttagelser omsættes til læring i organisationen. Det gælder særligt på de områder, hvor antallet af sager indikerer, at der er et udviklingspotentiale. Det kan fx ske ved dialogmøder mellem administrationen og borgerrådgiveren, hvor de relevante sager, der ligger til grund for beretningen, foldes yderligere ud. Borgerrådgiveren inviteres også til et møde med kommunens netværk af jurister med henblik på en drøftelse og forankring af viden i organisationen.

Herudover er organisationen aktuelt i gang med at implementere en digital lovguide, der giver alle kommunens sagsbehandlere adgang til såvel sagsguides, lovgivning, vejledninger og afgørelser indenfor forskellige fagområder (fx socialområdet, beskæftigelsesområdet, personaleområdet m.fl.). Det er således et værktøj, der er udviklet til at understøtte sagsbehandlere i deres daglige arbejde og dermed bidrage til at sikre gode sagsbehandlingsforløb på en række områder.

Lovgrundlag

Borgerrådgivervedtægten.

Økonomi

Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.

Indstilling

at handleplanen tages til efterretning.

Beslutning

Taget til efterretning.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Beslutningstema

På baggrund af anbefalingerne fra borgerrådgiverens årsberetning for 2024 fremlægges opfølgning på handleplan i Center for Voksne og Velfærd til godkendelse. Handleplanen følger også op på borgerrådgiverens årsrapport for 2023. Sagen sendes til orientering i Udsatterådet, Handicaprådet og Seniorrådet.

Bilag

Sagsfremstilling

Formål og metode
Formålet med tilsynet er at vurdere, om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet, og samlet set fortsat opfylder betingelserne for godkendelse, jf. §§ 6 og 12-18 i Lov om socialtilsyn. Socialtilsyn Hovedstaden vurderer kvaliteten og sikrer dialogen med tilbuddet med udgangspunkt i kvalitetsmodellen, som giver et systematisk og målrettet udgangspunkt for socialtilsynets samlede faglige vurdering af kvaliteten. Kvalitetsmodellen er struktureret ud fra de syv overordnede kvalitetstemaer, hvor hvert tema er konkretiseret i et antal kvalitetskriterier (mål). For hvert kriterium er fastlagt en eller flere kvalitetsindikatorer, som er tegn på, at den kvalitet, der er udtrykt i kriteriet, forekommer i praksis.

Ved dette tilsyn er udvalgt følgende temaer i kvalitetsmodellen:

  • Sundhed og trivsel
  • Organisation og ledelse
  • Kompetencer
  • Økonomi


De øvrige temaer er behandlet ved tidligere tilsyn i 2023 og 2024.

Tilsynets samlede vurdering
Socialtilsynet vurderer, at Spindehuset har fokus på, at borgerne udnytter deres fulde potentiale i forhold til dagsbeskæftigelse tilrettet målgruppen. Tilbuddet støtter borgerne i at indgå i det omgivende samfund med en vis social relation og leve et så selvstændigt liv som muligt. Tilbuddet understøtter borgernes mentale sundhed, trivsel samt udvikling og sikrer borgernes selv- og medbestemmelse. Tilbuddet har en klar beskrevet målgruppe, hvor borgerne har individuelle behov og funktionsniveauer og heraf behov for individuelle tilgange og metoder. Tilbuddet benytter socialfærdighedstræning som metoder og tilgange, hvilket bevirker positive udviklingsforløb blandt borgerne.

Det vurderes, at tilbuddet har en hensigtsmæssig organisering samt en ansvarlig og kompetent ledelse, der driver tilbuddet fagligt og økonomisk forsvarligt. Det bemærkes dog, at ledig plads gennem en årrække har betydet underskud i tilbuddets økonomi. Ledelsen består af en afdelingsleder og en pædagogisk teamleder. Medarbejdergruppen består af faguddannet pædagoger eller social- og sundhedsassistenter, der arbejder delvist i tilbuddet og delvist i et udekørende team. Medarbejderne anvender relevante social færdighedstræning som metode med vægt på inddragelse af borgerne og deres individuelle behov. Recovery/CHIME er tilført medarbejdergruppen som systematisk metode til borgergennemgang. Tilbuddet vægter ekstern supervision. De fysiske rammer er hjemligt indrettet og ligger i et boligkvarter med almennyttige rækkehuslejligheder og grønt område. De fysiske rammer vurderes at kunne understøtte trivsel og tryghed for borgerne i målgruppen - såvel inde som ude i forhold til indretning og faciliteter. Tilbuddets fysiske rammer er i mange år ikke blevet vedligeholdt af udlejer LEV. Tilbuddet har dog i 2024 indgået en vedligeholdelsesplan. Tilbuddets beliggenhed tæt på offentlig transport, indkøbsmuligheder og aktiviteter i det omkringliggende samfund giver gode muligheder for at understøtte borgernes trivsel og sociale liv. Det er tilsynets vurdering, at tilbuddet har den fornødne økonomiske kvalitet.

Tilsynets vurdering i forhold til temaer

  • Uddannelse og beskæftigelse scorer 4 ud af 5 point (ikke vurderet ved dette tilsyn)
  • Selvstændighed og relationer scorer 5 ud af 5 point (ikke vurderet ved dette tilsyn)
  • Målgruppe, metoder og resultater scorer 4,5 af 5 point (ikke vurderet ved dette tilsyn)
  • Sundhed og trivsel scorer 4,7 af 5 point
  • Organisation og ledelse scorer 4,7 ud af 5 point
  • Kompetencer scorer 4,5 af 5 point
  • Fysiske rammer scorer 4,0 af 5 point (ikke vurderer ved dette tilsyn)


Socialtilsynet har hverken givet påbud eller anbefalet opmærksomhedspunkter- og udviklingspunkter ved dette tilsyn.

På baggrund af tilsynets resultater vedrørende udvalgte temaer, har administrationen udarbejdet en handleplan. (Bilag 2)

Lovgrundlag

Lov om socialtilsyn §§ 6 og 12-18.

Økonomi

Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning.

Beslutning

Taget til efterretning.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Beslutningstema

Social- og Sundhedsudvalget orienteres om resultatet af Socialtilsyn Hovedstadens anmeldte tilsynsbesøg den 3. april 2025 i Bofællesskabet Spindehuset. (Bilag 1) Det er socialtilsynets samlede konklusion, at tilbuddet har den fornødne kvalitet. Sagen sendes til orientering i Handicaprådet.

Bilag

Sagsfremstilling

Nøgletal på Social- og Sundhedsudvalgets område er vedhæftet dagsordenen. Sagen sendes til orientering i Udsatterådet og Handicaprådet.

Økonomi

Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning.

Beslutning

Taget til efterretning.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Bilag

Sagsfremstilling

Årshjul for sager til Social- og Sundhedsudvalget er vedhæftet dagsordenen.

Økonomi

Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning.

Beslutning

Taget til efterretning.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Bilag

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning.

Beslutning

Taget til efterretning.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Sagsfremstilling

Mødedeltagere
Erkan Yapici (A)
Ole Beckmann (V)
Bayram Yüksel (A)
Annelise Madsen (ID)
Betina Havmand Demir (L)

Godkendelse af protokol/referat
Med henblik på at lette proceduren med godkendelse/underskrift af protokol/referat i First Agenda, oprettes et ekstra punkt - Godkendelse af protokol/referat.

Ved at godkende dette ene punkt tilkendegives det, at godkendelse/underskrift gælder alle dagsordenpunkterne. Det vil derfor ikke være nødvendigt at trykke godkend ud for hvert enkelt dagsordenpunkt, så længe dette ene punkt godkendes.

Indstilling

at referatet godkendes.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.