Referat
Social- og Sundhedsudvalget torsdag den 12. september 2024 kl. 19.00
Brohuset; Møde- og undervisningslokalet
Sagsfremstilling
Mødet i Social- og Sundhedsudvalget starter med en rundvisning hos Åben Vejledning i Brohuset, som suppleres med præsentation af afdelingsleder for Det Sociale Udfører område Vicky Lund Hansen.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Sagsfremstilling
Baggrund
På Social- og Sundhedsudvalgets møde i juni 2024 godkendte udvalget en udvidelse af lovgrundlaget for uddeling af midler til frivilligt socialt arbejde, så der nu uddeles midler på baggrund af Lov om Social Service § 18 og Barnets Lov §17. Denne udvidelse har været med til at sikre, at udvalget efter ikrafttrædelsen af Barnets Lov fortsat kan uddele midler til frivilligt arbejde til gavn for børn og unge i Ishøj Kommune.
I forbindelse med beslutningen om det udvidede lovgrundlag blev udvalget orienteret om, at administrationen vil udarbejde et forslag til reviderede tildelingskriterier. Dette skyldes, at udvidelse af lovgrundlaget for midler til frivilligt socialt arbejde giver anledning til at præcisere kriterierne, så det sikres, at kriterierne er opdaterede og flugter med det udvidede lovgrundlag. Arbejdet med forslag til reviderede kriterier har udover det udvidede lovgrundlag ligeledes taget højde for Byrådets nye vision "Fælles om mulighedernes Ishøj", Social- og Sundhedsudvalgets nye sundheds-, ældre- og socialstrategier samt de nye strategier på børne- og ungeområdet, så kriterierne afspejler visionerne og den politiske retning for Ishøj Kommune.
I vejledningerne til lovgivningen for uddeling af midler til frivilligt socialt arbejde samt Frivilligrådets inspirationshæftet "Støtte til det frivillige sociale område" (2024) opfordres kommunerne blandt andet til, at puljens størrelse, ansøgningsfrister, krav til ansøgere og ansøgning, lovgrundlag mm. fremgår tydeligt på kommunens hjemmeside, så det er så gennemsigtigt, nemt og tilgængeligt som muligt for de frivillige. Desuden opfordres der til, at krav til regnskab og afrapportering tilpasses de frivilliges kapacitet, så længe det sandsynliggøres, at støtten er brugt til det formål, den er givet til. Administrationen har derfor haft fokus på gennemsigtighed og tydelighed i revideringen af kriterierne.
Forslag til reviderede tildelingskriterier
I forslaget til reviderede tildelingskriterier er der bl.a. foretaget følgende præciseringer:
- Præcisering af målgruppebeskrivelsen.
- Præcisering af hvad en frivillig social indsats er.
- Præcisering af kravet om lokal forankring eller tilknytning.
- Præcisering af muligheden for at søge til aktiviteter for en afgrænset målgruppe i et afgrænset område af Ishøj.
Herudover foreslås det at ændre ansøgningsfristerne fra den 15. maj og 15. november til den 1. februar og den 1. oktober fra 2025. Det vil betyde behandling af sager om midler til frivilligt socialt arbejde på Social- og Sundhedsudvalgets møder i henholdsvis marts og november. De midler, der tildeles på mødet i november, vil være til anvendelse året efter og vil blive udbetalt i starten af januar. På den måde vil fristen være med til at give ansøgerne bedre tid til at planlægge det kommende års aktiviteter. De midler, der tildeles på mødet i marts, vil blive udbetalt hurtigst muligt derefter og være til anvendelse i det år, de søges. Denne frist vil f.eks. give ansøgere, der ikke søgte i november i det foregående år en mulighed for at søge midler i det indeværende år. Ved at flytte fristerne er det ligeledes muligt at styrke behandlingen af ansøgningerne og skabe endnu bedre mulighed for dialog med ansøgerne, da de ændrede frister er tilpasset til den politiske proces. Administrationen vil sikre en god formidling af ændringerne, således at de frivillige organisationer fra 2025 er bekendt med de nye frister.
Forslag til reviderede tildelingskriterier for uddeling af midler til frivilligt socialt arbejde er vedhæftet. I bilaget ses både den nuværende tekst samt forslag til ny tekst.
Lovgrundlag
Lov om Social Service § 18 og Barnets Lov § 17.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at kriterierne for uddeling af midler til frivilligt socialt arbejde godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget
Beslutningstema
I juni 2024 blev lovgrundlaget for uddeling af midler til frivilligt socialt arbejde udvidet, så der nu uddeles midler på baggrund af Lov om Social Service §18 samt Barnets Lov §17. Dette har givet anledning til at præcisere kriterierne for uddeling af midler til frivilligt socialt arbejde. De reviderede tildelingskriterier fremlægges til godkendelse.
Bilag
Sagsfremstilling
I forlængelse af byrådets beslutning den 25. juni 2024 om, at der skulle iværksættes huslejeregulering på Kærbo, samt at Udbetaling Danmark skulle træffe afgørelse om evt. lånindfrielse, er der arbejdet videre med at få et overblik over, hvilke økonomiske konsekvenser tiltagene har for Kærbos budget 2025.
Huslejeregulering
En huslejeregulering af boligerne på Kærbo træder i kraft pr. 1. januar 2025, og som det fremgår af den tidligere sag fra juni 2024, vil nogle boliger falde i leje, mens andre vil stige.
Samlet vil der på Kærbo (ekskl. aflastningsboligerne) i 2024, med de nuværende takster, være lejeindtægter for ca. 9 mio. kr.
Drift- og vedligehoIdelsesudgifterne for Kærbo og tilsvarende institutioner håndteres i to adskilte økonomier. Den ene del af udgifterne finansieres af beboerne via boligernes husleje; den anden del påhviler Ishøj Kommune og dækker drift og vedligehold af servicearealer samt kommunens andel af fællesarealerne. I 2025 vil huslejeindtægterne (ekskl. aflastningsboligerne) på baggrund af de nuværende beregninger falde med ca. 500.000 kr. Den nye huslejeberegning er fastsat på baggrund af de beboerrelaterede driftsudgifter, jf. bilag 1, der skal dækkes af huslejen. Da beboerandelen af drift- og vedligeholdelsesudgifterne således dækkes, er denne reduktion af huslejeindtægter udgiftsneutral for kommunen. Ishøj Kommunes andel af drift- og vedligholdelsesudgifterne (til servicearealer og andel af fællesarealer) har ikke tidligere været udspecificeret, hvorfor en eventuel stigning af disse forventes håndteret inden for eksisterende budget til kommunens ejendomsdrift.
Kærbo er opført under reglerne i loven om almene boliger. Beboerne har jf. loven ret til medindflydelse på den enkelte afdelings drift. Det følger heraf, at driftsbudget og huslejeregulering årligt skal forelægges beboerne på et afdelingsmøde.
Der har i en længere årrække ikke været udarbejdet driftsbudget og huslejeregulering, hvorfor kravene ikke har været fulgt. Den nye huslejeberegning samt det udarbejdede driftsbudget vil blive forelagt på et afdelingsmøde på Kærbo d. 25. september 2024, hvor både beboere, pårørende og eventuelle værger er inviteret. Efter mødet vil varslingsbrev om huslejeregulering blive udsendt til beboerne, pårørende og eventuelle værger.
Tilbagebetaling af for meget betalt husleje
Som følge af den nye huslejeberegning vil 43 boliger falde i leje. I den politiske sag fra juni 2024 forventede administrationen, at Ishøj Kommune skulle tilbagebetale den for meget betalt leje tre år tilbage til nuværende beboere. Administrationen har undersøgt de juridiske forhold nærmere og har indhentet en ekstern juridisk vurdering af et eventuelt tilbagebetalingskrav.
Den juridiske vurdering (bilag 2) konkluderer, at der ikke er hjemmel til, at Ishøj Kommune kan foretage den bebudede tilbagebetaling. Administrationen har tidligere oplyst plejehjemsbestyrelsen om, at Ishøj Kommune ønsker at tilbagebetale for meget betalt husleje, men der er således ikke hjemmel hertil. Huslejeændringerne vil således kun være gældende fremadrettet. Administrationen har været i kontakt med plejehjemsbestyrelsen og har oplyst herom.
I den juridiske vurdering bliver der endvidere stillet spørgsmål ved administrationens oplæg om at benytte den samme kvadratmeterpris for alle boligerne, idet der i almenlejeloven er mulighed for at differentiere lejen afhængigt af boligernes indbyrdes brugsværdi. Administrationen har i huslejeberegningen anvendt samme kvadratmeterpris for alle boliger for at gøre det lettere at administrere, og fordi udgangspunktet var, at der var store boliger, som var billigere end langt mindre boliger. Administrationen vil i løbet af 2025 undersøge, hvorvidt det er muligt og hensigtsmæssigt at udarbejde kriterier for differentieret husleje på baggrund af boligernes indbyrdes brugsværdi, jf. almenlejeloven.
Lånindfrielse
Som følge af, at der på Kærbo er nedlagt ca. 400 boligkvadratmeter ift. de oprindelige statsstøttede lånesager, har Udbetaling Danmark d. 16. august 2024 truffet afgørelse om, at de tre indestående lån ved KommuneKredit skal nedbringes forholdsmæssigt med 4,4 %, svarende til ca. 3,7 mio. kr. ift. restgælden pr. 30. september 2024. Der tages forbehold for, at dette tal kan ændre sig, da renten løbende ændrer sig på markedet og indfrielsen først vil ske ultimo september 2024.
Lånindfrielsen har indvirkning på Kærbos nye driftsbudget og dermed huslejeberegningen, hvorfor der kan ske mindre forskydninger i denne.
Videre proces
Når driftsbudget og huslejeregulering på Kærbo er afsluttet, vil administrationen tilsvarende gå i gang med at udrede Torsbo plejecenter ift. driftsbudget og huslejeregulering. Også på Torsbo har der været udført større ombygninger, hvorfor det må forventes, at der skal ske en vis regulering af både budget og husleje. Herefter vil samme proces blive udført for ældreboligerne i Tranegården og i Åparken.
Lovgrundlag
Bekendtgørelse af lov om leje af almene boliger.
Bekendtgørelse af lov om almene boliger m.v.
Økonomi
Huslejeindtægterne vil falde med ca. 500.000 kr. i 2025. Indtægtsbudgettet vil blive nedskrevet med ændringen pr. 1. januar 2025. Faldet i lejeindtægter påvirker dog ikke Ishøj Kommunes økonomi. Eventuelle ændringer i Ishøj Kommunes drift- og vedligeholdelsesudgifter til Kærbo, forventes håndteret inden for kommunens eksisterende budget til ejendomsdrift.
Restgælden hos KommuneKredit skal nedbringes med 4,4 % svarende til ca. 3,7 mio. kr. Udgiften indstilles dækket via en tillægsbevilling finansieret af kommunekassen. Kommunens låneforpligtigelse reduceres tilsvarende fra 83,7 mio.kr. til 80 mio. kr. Udgiften har ikke betydning for servicerammen.
I forbindelse med etablering af flex-/akutboliger på Kærbo i 2019, blev der ikke søgt driftsbudget til boligerne og tilhørende serviceareal. Det har i perioden 2019 til og med 2022 fejlagtigt resulteret i en restance på kr. 4.596.846,19, som foreslås afskrevet over balancen, ved at kommunens tilgodehavende nedskrives. Dette påvirker ikke drifts- eller servicerammen.
Indstilling
- at orienteringen vedr. tilbagebetalingskrav tages til efterretning,
- at de økonomiske konsekvenser for Kærbos budget godkendes
- at Ishøj Kommune indfrier, jf. Udbetaling Danmarks afgørelse, samlet ca. 3,7 mio. kr., og at beløbet finansieres af kassebeholdningen.
- at 4.596.846,19 kr. afskrives.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Byrådet.
Beslutningstema
Som følge af administrationens arbejde med at få lagt et driftsbudget og foretaget huslejeberegning for Kærbos ældre- og plejeboliger, skal der træffes beslutning om gennemførelse af de økonomiske konsekvenser budgetmæssigt i 2025, herunder at huslejereguleringen vil medføre et fald i huslejeindtægter. Der skal desuden træffes beslutning om indfrielse af lån.
Bilag
Sagsfremstilling
Administrationen yder helbredstillæg til betaling af pensionistens egne udgifter til ydelser, omfattet af sygesikringen (tilskud som Regionsrådet yder efter sundhedsloven). Der kan ydes almindeligt helbredstillæg til medicin, tandlæge, høreapparat, fysioterapi, fodterapi, psykologhjælp og kiropraktorbehandling. Størrelsen på tilskuddet beregnes ud fra borgers tillægsprocent.
Hvis borgerens behandling ikke er berettiget til tilskud fra sygesikringen, men der alligevel er behov for professionel fodbehandling, kan borgeren før behandlingen påbegyndes, ansøge om udvidet helbredstillæg hvor det også er muligt at benytte tilskuddet hos fodterapeuter, som ikke er statsautoriseret. På baggrund af ansøgningen skal kommunen foretage en vurdering af om udgiften er nødvendig.
Ishøj Kommune har hidtil haft en praksis, som har betydet, at administrationen ikke har skelnet mellem tilskud ydet som almindeligt helbredstillæg, udvidet helbredstillæg og personligt tillæg og derfor tilrettes arbejdsgangen, så kommunen fremover lever op til lovgivningen på området. Regionsrådet kan kun yde sygesikringstilskud til behandling hos fodterapeuter med ydernummer, og for at blive tildelt et ydernummer skal fodterapeuten være statsautoriseret. Kommunen kan derfor kun yde almindeligt helbredstillæg til fodbehandlinger foretaget af en statsautoriseret fodterapeut med ydernummer. Administrationen vil fremadrettet arbejde i overensstemmelse med gældende regler og har derfor udarbejdet en kvalitetsstandard for udvidet helbredstillæg til fodbehandling.
Det skal bemærkes, at kommunens revisor (BDO) i deres revision har bemærket den forkerte praksis på baggrund af den manglende sagsbehandling. Revisionen er informeret om, at der er igangsat en proces.
Høring i rådene
Kvalitetsstandarden har været i høring i Seniorrådet og Handicaprådet.
Seniorrådet har ikke kommentarer til kvalitetsstandarden.
Handicaprådet er bekymret for, om ændringen kan have konsekvenser for særligt ældre svage borgere, der f.eks. ikke har råd til fodbehandling. Administrationen fremhæver som svar på Handicaprådets bekymring, at der for personer, som ikke lider af diabetes, er mulighed for at komme til jævnlige kontrolundersøgelser med blodsukkermåling hos egen læge, og hvad angår svagsynede eller personer, der ikke kan nå egne fødder, er der mulighed for støtte til fodpleje efter servicelovens § 83, udført af den kommunale hjemmepleje. En del af hjemmeplejens daglige morgenrutine er blandt andet at kontrollere fødder hos de borgere, de kommer hos. Borgere, der får hjælp til at få støttestrømper af om aftenen, får fødder tilset to gange dagligt. Såfremt hjemmeplejen opdager en behandlingskrævende tilstand på foden, vil borgeren blive sendt videre til behandling hos en autoriseret fodterapeut. Administrationen finder derfor ikke, at en regulering af hidtidige praksis, hvor der er bevilget ud over rammen for Lov om Social Pension § 14a, vil medvirke til uopdagede eller fremtidige helbredsproblemer for borgere i Ishøj Kommune.
Lovgrundlag
Lov om Pension, Bekendtgørelse om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension.
Økonomi
At der hidtil er ydet almindeligt helbredstillæg til ydelser uden sygesikring, kan have haft betydning for kommunens udgifter på området, da der kan være udbetalt uberettiget tilskud til behandlinger, hvor lovgivningen ikke giver mulighed for at yde det almindelige helbredstillæg eller som kunne have været dækket af servicelovens § 83 om personlig pleje.
Indstilling
at kvalitetsstandarden godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Administrationen fremlægger kvalitetsstandard for udvidet helbredstillæg til fodbehandling til godkendelse efter høring i Seniorrådet og Handicaprådet (Bilag 1).
Bilag
Sagsfremstilling
Opdatering af tidsplan for revidering af kvalitetsstandarder i CVV
Administrationen har opdateret tidsplanen for revidering af kvalitetsstandarder. (Bilag 1), hvori Kvalitetsstandard for Hjælp og støtte til borgere med en hastigt fremadskridende sygdom efter Lov om Social Service § 117a og Kvalitetsstandard for APV-redskaber efter Arbejdsmiljølovens § 15 er taget ud, da der for § 117a i Lov om Social Service i stedet udarbejdes en sagsgang efter anbefaling fra ministeriet, og fordi arbejdsmiljølovens § 15 ikke er borgerrettet. Kvalitetsstandard for Flexhandicap efter servicelovens § 117 er tilføjet til tidsplanen.
På baggrund af et ønske fra rådene har Social- og Sundhedsudvalget tidligere besluttet, at der fremadrettet behandles op til tre kvalitetsstandarder på et udvalgsmøde alt efter omfanget af den enkelte kvalitetsstandard.
Som følge af den opdaterede tidsplan fremlægges Kvalitetsstandard for FlexHandicap efter servicelovens § 117 til godkendelse. (Bilag 2) Der er ikke foretaget ændringer i serviceniveauet i den fremlagte kvalitetstandard.
Processer for behandlingen
Ishøj Kommune har ikke tidligere haft en Kvalitetsstandard for FlexHandicap, hvilket er årsagen til, at der ikke er et før- og efterdokument. Siden slutningen af 2022 har der ligget information om ordningen på kommunens hjemmeside.
Høringsproces i rådene
Kvalitetsstandarden har været i høring i Handicaprådet, Udsatterådet og Seniorrådet. Kvalitetsstandarden er rettet til ud fra de input, der er kommet fra rådene, hvis det har givet en anledning til dette. Rådenes input samt redegørelse for rettelser i forhold til disse er vedlagt. Bilag 3.
Udsatte behandlinger
Efter den reviderede tidsplan skulle Kvalitetsstandarden vedr. Praktisk hjælp og personlige pleje efter servicelovens § 83 have været fremlagt på dette møde, men er udsat, da høringssvaret fra Handicaprådet gav anledning til en yderlig revidering af kvalitetsstandarden.
Lovgrundlag
Lov om Social Service.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
- at den reviderede tidsplan for kvalitetsstandarder godkendes.
- at Kvalitetsstandard for FlexHandicap godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Administrationen fremlægger revideret kvalitetsstandarder til godkendelse efter høring i Handicaprådet, Udsatterådet og Seniorrådet sammen med opdateret tidsplanen for revidering af kvalitetsstandarder.
Bilag
Sagsfremstilling
Formål og metode
Formålet med tilsynet er at vurdere kvaliteten og sikre dialogen med tilbuddet med udgangspunkt i Kvalitetsmodellen, som beskrevet i bekendtgørelsen om socialtilsyn. Kvalitetsmodellen giver et systematisk og målrettet udgangspunkt for socialtilsynets samlede faglige vurdering af kvaliteten. Kvalitetsmodellen er struktureret ud fra de overordnede kvalitetstemaer, der fremgår af § 6, i Lov om socialtilsyn. I forbindelse med tilsynsbesøget har socialtilsynet, med udgangspunkt i Kvalitetsmodellens temaer, foretaget en konkret vurdering af tilbuddets samlede kvalitet, ligesom der er foretaget en vurdering om betingelserne for godkendelsen fortsat er opfyldt. Derudover indeholder tilsynsrapporten en gennemgang af de syv temaer fra kvalitetsmodellen, hvor der kan være lagt særligt fokus på udvalgte temaer.
Særlige fokusområder ved tilsynet:
- Tema 1: Uddannelse og beskæftigelse.
- Tema 2: Selvstændighed og relationer.
- Tema 3: Målgruppe, metoder og resultater.
Tilsynets overordnede konklusion
Socialtilsynet vurderer, at Spindehuset understøtter borgernes mentale sundhed, trivsel samt udvikling og sikrer borgernes selv- og medbestemmelse. Tilbuddet har fokus på, at borgerne udnytter deres fulde potentiale i forhold til dagsbeskæftigelse tilrettet målgruppen. Tilbuddet støtter borgerne i at indgå i det omgivende samfund med en vis sociale relation og leve et så selvstændigt liv som muligt. Tilbuddet har en beskrevet målgruppe, hvor borgerne har individuelle behov og funktionsniveauer og heraf behov for individuelle tilgange og metoder. Tilbuddet har en hensigtsmæssig organisering samt en ansvarlig og kompetent ledelse, der driver tilbuddet fagligt og økonomisk forsvarligt. De fysiske rammer vurderes at kunne understøtte trivsel og tryghed for borgerne i målgruppen såvel inde som ude i forhold til indretning, faciliteter og stand. Herunder at kunne være rammen for tilbuddets indsats og sikre borgers ret til privatliv. Endelig vurderes det, at tilbuddet har en gennemsigtig økonomi, hvor der er sammenhæng mellem den faglige indsats og de afsatte økonomiske ressourcer.
Socialtilsynet har hverken givet påbud eller anbefalet opmærksomhedspunkter- og udviklingspunkter ved dette tilsyn.
På baggrund af tilsynet har administrationen udarbejdet en handleplan. (Bilag 2).
Tilsynets vurdering i forhold til temaer
- Uddannelse og beskæftigelse scorer 4 ud af 5 point.
- Selvstændighed og relationer scorer 5 ud af 5 point.
- Målgruppe, metoder og resultater scorer 4,5 ud af 5 point.
- Sundhed og trivsel scorer 5 ud af 5 point.
- Organisation og ledelse scorer 4 ud af 5 point.
- Kompetencer scorer 4,5 ud af 5 point.
- Fysiske rammer scorer 4 ud af 5 point.
Lovgrundlag
Lov om socialtilsyn § 6 og Lejeloven.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Socialtilsyn Hovedstaden har den 19. juli 2024 gennemført et uanmeldt tilsyn på bofællesskabet Spindehuset, som er et botilbud til seks voksne udviklingshæmmede. Resultatet viser, at Spindehuset har den nødvendige kvalitet, jf. lov om socialtilsyn § 6 (Bilag 1).
Bilag
Sagsfremstilling
Orientering om implementerings- og læringsforløb i ældreplejen
Med baggrund i Sundhedsstyrelsens nationale anbefalinger til at forebygge, håndtere og lære af voldsomme episoder og udadreagerende adfærd i ældreplejen er Ishøj Kommune tilmeldt et implementerings- og læringsforløb. Forløbene tilbydes alle kommuner i Danmark, og har til formål at styrke arbejdet med at skabe større trivsel og tryghed for både borgere med demens og medarbejdere i ældreplejen. Formålet med implementerings- og læringsforløbene er at give alle landets kommuner et fælles fagligt ståsted for at implementere og forankre Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Gennem implementerings- og læringsforløbene får deltagerne viden om området og metoder til at skabe forandring i praksis og arbejde efter dobbeltperspektivet, der har til formål at sikre, at både borgere og medarbejdere oplever større tryghed og trivsel i hverdagen i ældreplejen. Forløbet i Ishøj Kommune afvikles i efteråret 2024 og faciliteres af Komponent, der vil stå for undervisningen som består af tre moduler og to workshops. På baggrund af Ishøj Kommunes størrelse (antal borgere over 65 år) er Ishøj Kommune tildelt et forløb, hvor medarbejdere fra hjemmeplejen, plejecentrene, Det Sociale Udfører område, Forebyggelse og Rehabilitering samt den eksterne leverandør DFS Plus deltager.
Behandling og opfølgning på Danmarkskortet vedr. omgørelsesprocenter på socialområdet
Ankestyrelsen foretager i perioden 2023 - 2025 en årlig gennemgang af samtlige kommuners behandling vedr. omgørelsesprocenter på socialområdet (Danmarkskortet) for at vurdere, om behandlingen sker i overensstemmelse med retssikkerhedsloven krav. Ankestyrelsen har gennemgået Byrådets behandling og opfølgning i 2023, og oplyser, at de ikke foretager sig yderligere i forhold til Ishøj Kommunes behandling af og opfølgning på Danmarkskortet 2023. Dette begrundes med, at Byrådet har behandlet Danmarkskortet på et møde og har taget stilling til, hvorvidt omgørelsesprocenterne gav anledning til at udarbejde en handleplan, eller om de allerede iværksatte initiativer var tilstrækkelige. I Ishøj Kommune er det Center for Voksne og Velfærd og Center for Børn og Forebyggelse, der behandler sager under Danmarkskortet. Brevet fra Ankestyrelsen er vedlagt. (Bilag 1)
Forplejning til udvalgsmøder
Kantinen vil gerne servicere udvalgene på en god måde og er derfor optaget af, om der er særlige ønsker til maden til udvalgsmøderne eller om der er noget der kan gøres bedre. Drøftelsen kan fx handler om:
Er der nok mad?
Er der den mad du ønsker?
Er anretningen af maden som du ønsker?
Er der nok variation af retter?
Mangler der mere grønt?
For at mindske madspild vil der fremover blive lavet en særskilt mødebookning vedr. spisning til alle udvalgs- og byrådsmøder. Kommer man ikke til spisning, skal bookningen afslås senest dagen før mødet, så Ledelsessekretariatet kan give besked til kantinen om antallet af kuverter.
Årshjul for sager til Social og Sundhedsudvalget
Årshjul for sager i Social- og Sundhedsudvalget i 2024 er vedhæftet dagsordenen. (Bilag 2)
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Bilag
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Sagsfremstilling
Med henblik på at lette proceduren med godkendelse/underskrift af protokol/referat i First Agenda, oprettes et ekstra punkt - Godkendelse af protokol/referat.
Ved at godkende dette ene punkt tilkendegives det, at godkendelse/underskrift gælder alle dagsordenpunkterne. Det vil derfor ikke være nødvendigt at trykke godkend ud for hvert enkelt dagsordenpunkt, så længe dette ene punkt godkendes.
Indstilling
at protokol/referat godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.