Referat
Social- og Sundhedsudvalget torsdag den 22. juni 2023 kl. 19.00
Mødelokale Vandværket
Sagsfremstilling
Det er stadigvæk for tidligt at vurdere den økonomiske situation for 2024, da størrelsen af service- og anlægsrammen først forventes kendt ultimo juni 2023. Men vi er dog kommet tættere på i forhold til marts måned, hvor vi gik i gang med at drøfte forslag til rådighedskataloget. Byrådets beslutning om, at der skal udarbejdes et rådighedskatalog på 20,5 mio. kr. med følgende fordeling på udvalgsniveau, gælder stadigvæk:
Udvalg | Andel af rådighedskatalog |
Social- og Sundhedsudvalget | 6 mio. kr. |
Børne- og Undervisningsudvalget | 6 mio. kr. |
Teknik- og Bygningsudvalget | 2 mio. kr. |
Klima- og Miljøudvalget | 0 mio. kr. |
Kultur- og Fritidsudvalget | 3 mio. kr. |
Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget | 0,5 mio. kr. |
Økonomi- og Planudvalget | 3 mio. kr. |
Samlet | 20,5 mio. kr. |
I den politiske tidsplan er det aftalt, at fagudvalgene drøfter budgettet inden for fagudvalgets område for at afsøge områder, hvor økonomien kan tilpasses, samt i hvilken retning reduktionsforslagene kan formuleres.
På udvalgsmøderne i marts er der taget en indledende drøftelse af, i hvilken retning administrationen skal arbejde i forbindelse med forberedelsen af rådighedskataloget.
På udvalgsmøderne i april og maj konkretiseredes retningen og dermed, hvilke områder fagudvalget ønsker, at administrationen udarbejder konkrete besparelsesforslag på.
På udvalgsmøderne i juni træffes endelig beslutning om, hvilke besparelsesforslag fagudvalget ønsker at sende videre til de politiske forhandlinger.
Proces- og tidsplan for det fremadrettede arbejde med rådighedskataloget for budget 2024:
- 23. juni: Deadline for aflevering af politiske drifts- og anlægsønsker og ikke udvalgsbehandlede besparelsesforslag vedr. service- og anlægsramme.
- 23. juni: Deadline (administrativ) for indmeldelse af rådighedsforslag (overskrifter og beløb, så der kan dannes et samlet overblik).
- 26. juni: Temamøde for Byråd og HovedMED vedr. økonomiaftalen for 2024.
- 28. juni: Administrativ frist for fremsendelse af udfyldte skemaer med rådighedsforslag til økonomiafdelingen er senest den 28. juni.
- 28. juni - 4. aug.: Hen over sommeren vil administrationen kvalitetssikre forslag og beregninger. De endelige skemaer til rådighedskataloget skal være færdige den 4. august.
- Uge 32: Direktionen gennemgår det samlede rådighedskatalog.
- 16. aug. - 5. sep.: Budgetmaterialet sendes i høring til den 5. september i råd, brugerbestyrelser og MED-udvalg.
Indkomne høringssvar udsendes til Byrådet, når de er samlet i slutningen af uge 36.
Indstilling
at der træffes beslutning om, hvilke besparelsesforslag, udvalget ønsker at sende videre til de politiske forhandlinger.
Beslutning
Social- og Sundhedsudvalget tiltræder besparelsesforslag samt udvidelsesforslag og videresender forslagene til de politiske forhandlinger.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Økonomi- og Planudvalget har på mødet den 27. februar 2023 besluttet, at der i forbindelse med budget 2024 udarbejdes et rådighedskatalog på 20,5 mio. kr. for at have prioriteringsmuligheder i 2024.
Arbejdet blev igangsat på udvalgsmøderne i marts og fortsætter på udvalgsmøderne i april, maj og juni. På udvalgsmøderne i marts, april og maj er budget 2024 drøftet med henblik på, at administrationen kan udarbejde rådighedskatalog, der skal indgå i de politiske forhandlinger efter sommerferien. På møderne i maj har flere udvalg besluttet, hvilke forslag, der skal videre til de politiske forhandlinger. Andre udvalg bruger også møderne i juni til at afslutte processen vedr. forslag til rådighedskataloget.
Sagsfremstilling
Der har været en dialog mellem Det Sociale Tilsyn og Ishøj Kommune vedrørende takstberegningen for 2023 på kommunes egne tilbud. Det Sociale Tilsyn fastslår, at tilbuddene ikke med det nuværende budget kan efterleve den anførte normering på Tilbudsportalen. Det fremgår af Tilbudsportalen, at normeringen til borgerrettede timer udgør 11,51 timer pr. borger pr. uge i Søstedet og 3,33 timer pr. borger pr. uge i Pitstop. Der er pt. ikke budgetmæssigt afsat nok personaleressourcer til at leve op til kravene fra Det Sociale Tilsyn.
Med det nuværende lønbudget for 2023 vil normeringen kun være 7,69 timer pr. borger pr. uge i Søstedet og 2,86 timer pr. borger pr. uge i Pitstop. For at taksterne i 2023 skal leve op til den anførte normering på Tilbudsportalen, og hermed sikre en godkendelse fra Det Sociale Tilsyn, er der derfor brug for at opjustere budget 2023.
Herudover er det aftalt med Det Sociale Tilsyn, at Ishøjs borgere skal afregnes med en takst på samme måde, som der bliver afregnet med borgere fra andre kommuner. Efter reglerne om takstberegning skal der i taksten tillægges en overhead på 6 procent. Denne overhead skal konteres på hovedkonto 6 (administration), som bevillingsmæssigt hører under Økonomi- og Planudvalget. Der har ikke tidligere været opkrævet overhead.
Der er i 2023 følgende dagstakster:
Pitstop: 248 kr.
Spindehuset: 1.103 kr.
Søstedet: 831 kr.
Takster for 2023 har overholdt KKR-aftaler, og er godkendt af Det Sociale Tilsyn, efter budget 2023 blev vedtaget af Ishøj Byråd.
Lovgrundlag
Lov om Social Service og Lov om Socialtilsyn.
Økonomi
Nettoændring vil medføre en opjustering af budgettet under Social- og Sundhedsudvalget på 122.000 kr. samt et øget indtægtsbudget på administrationsbidrag til konto 6 under Økonomi- og Planudvalget på 122.000 kr., således at der er samlet set er en teknisk 0-løsning. Der vil derfor ikke være en ændring af den økonomiske ramme.
Indstilling
at budgetterne tilpasses mellem bevillingsområder, samt at lønbudgettet tilpasses, så tilbuddene opfylder tilsynets krav således, at der gives tillægsbevillinger indenfor serviceudgiftsrammen på 122.000 kr. i merudgifter under Social- og Sundhedsudvalget og 122.000 kr. merindtægter under Økonomi- og Planudvalget.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Byrådet.
Beslutningstema
Efter dialog mellem Ishøj Kommune og Det Sociale Tilsyn fremlægges denne sag med henblik på budgettilpasning vedrørende takstberegning for 2023 på kommunes egne tilbud Søstedet og Pitstop.
Sagsfremstilling
Der er i afsat 397.000 kr. til frivilligt socialt arbejde i Ishøj Kommune i 2023. Der uddeles 1/3 af midlerne i juni og 2/3 i december. Herudover har Næstehjælperne Ishøj tilbagebetalt 17.304,40 kr. i ubrugte midler. Derfor er der 149.638 kr. til uddeling til frivillige foreninger, netværk, grupper og enkeltpersoner på det frivillige sociale område i juni 2023 i Ishøj Kommune.
Der er ved denne uddeling indkommet i alt 18 ansøgninger. Der er indkommet ansøgninger for cirka 200.000 kr. mere, end der er midler til.
Tildelingen af midler sker på baggrund af følgende kriterier:
- Foreninger, grupper, netværk og enkeltpersoner, der yder en frivillig social indsats til gavn for Ishøj Kommunes borgere.
- Lokal forankring og aktiviteter der fremmer samarbejdet mellem borgere, frivillige foreninger, netværk, private aktører m.fl.
- Fokus på sårbare og udsatte målgrupper.
- Initiativer der støtter op om kommunens politikker.
- Aktiviteter i Ishøj Kommune. Der kan dog ydes tilskud til konkrete aktiviteter, som foregår uden for Ishøj, hvis der er deltagelse af borgere fra kommunen, og der ikke findes et lignende tilbud inden for kommunen.
Der er indkommet ansøgninger fra følgende aktører:
- Matematikcenter har ansøgt om 41.600 kr. til opkvalificering af medarbejdere og frivillige, transport, forplejning, webløsninger, administration mm.
- Amput-Caféen har søgt om 3.500 kr. til tilskud til afholdelse af en forårsfest og en julefest.
- Tirsdagscykling har søgt om 3.300 kr. til tilskud til forplejning til sociale arrangementer i forbindelse med turene samt vedligeholdelse af hjemmeside.
- Dukkehuse og legetøj til udsatte børn har søgt om 4.074 kr. til materialer og legedele til renovering af dukkehuse og legetøj.
- Kvisten har søgt om 9.500 kr. til supervision, kurser, møder, kørsel, kontorhold, annoncering og drift.
- Epilepsiforeningen kreds København har søgt 5.000 kr. til turpas og forplejning i forbindelse med en udflugt til Bakken.
- Dansk Blindesamfund, kreds København har søgt om 10.000 kr. til leje af bus, entré udflugter og seværdigheder, forplejning samt udgifter til frivillige hjælpere.
- FDDB - Foreningen for danske DøvBlinde har søgt om 6.594 kr. til udgifter til transport, ophold, foredrag, erfagrupper mm.
- Natteravnene Ishøj har søgt om 9.800 kr. til indkøb af bolsjer og kondomer, vask af jakker, renter og gebyrer, beklædning, kontorhold, forplejning og kampagner.
- Brugerbestyrelsen på Kærbo har søgt om 55.800 kr. til bordlamper til sølvholdet, møder, gaver, køkkengrej, kurser, foredrag, sociale arrangementer mm.
- Frivilliggruppen Torsbo/Kærbo har søgt om 19.270 kr. til gaver til banko, livemusik samt forplejning.
- Ishøj Lænken har søgt 22.000 kr. til sociale arrangementer, udflugter, kursus, kørsel, kontingent, kontorartikler og gaver.
- Danske Handicaporganisationer Ishøj har søgt 13.298 kr. til foredragsarrangement samt indkøb af computer.
- Parkinsonforeningen, Ishøj Klubben har søgt om 24.700 kr. til klubmøder, foredrag, udflugter samt videreførelse af Parkinson-koret.
- Blossom har søgt om 61.194 kr. til transport, yoga, samtalecafé, sommerfællesskaber, telefonabonnement, møder, kontorhold, revision mm.
- Læsehunde (Fonden for socialt ansvar) har søgt om 20.000 kr. til hundekonsulenter, kørsel, forplejning, lokaleleje, rekrutteringskampagne, undervisning, udvikling af undervisningsmateriale, administration mm.
- Ishøj Kvindeforening har søgt om 34.000 kr. til fællesspisning, forløb om sundkost samt yoga og mindfulness.
- Døveforeningen af 1866 har søgt om 9.170 kr. til lokaleleje til aktiviteter, husleje til museum, medlemsaktiviteter, rådgivning, frivilligkurser, transport, administration mm.
I vedhæftede notat præsenteres ansøgerne med oplysninger om initiativet, hvad de søger midler til, hvor meget de søger, og om de tidligere har fået midler samt administrationens indstilling. De enkelte ansøgninger er ligeledes vedhæftet dagsordenen.
Lovgrundlag
Lov om Social Service § 18.
Økonomi
Der er i 2023 afsat 397.000 kr. til frivilligt socialt arbejde (§18-midler) i Ishøj Kommune. Midlerne fordeles med 1/3 i juni og 2/3 i december. Siden sidste uddeling i december 2022 har Næstehjælperne Ishøj tilbagebetalt 17.304,4 kr. i ubrugte midler. Der er således i alt 149.638 kr. til uddeling i juni 2023.
Indstilling
at der uddeles midler for i alt 148.762 kr. fordelt på følgende ansøgere:
Matematikcenter 0 kr.
Amput-Caféen 3.500 kr.
Tirsdagscykling 2.000 kr.
Dukkehuse og legetøj til udsatte børn 2.500 kr.
Kvisten 9.500 kr.
Epilepsiforeningen kreds København 5.000 kr.
Dansk Blindesamfund, kreds København 2.500 kr.
FDDB - Foreningen for danske DøvBlinde 1.500 kr.
Natteravnene Ishøj 7.000 kr.
Brugerbestyrelsen på Kærbo 20.000 kr.
Frivilliggruppen 19.270 kr.
Ishøj Lænken 8.000 kr.
Danske Handicaporganisationer Ishøj 13.298 kr.
Parkinsonforeningen, Ishøj Klubben 24.700 kr.
Blossom 10.000 kr.
Læsehunde (Fonden for socialt ansvar) 10.000 kr.
Ishøj Kvindeforening 5.000 kr.
Døveforeningen af 1866 5.000 kr.
Beslutning
Social- og Sundhedsudvalget godkendte følgende tildelinger:
Matematikcenter 0 kr.
Amput-Caféen 3.500 kr.
Tirsdagscykling 2.000 kr.
Dukkehuse og legetøj til udsatte børn 2.500 kr.
Kvisten 4.000 kr.
Epilepsiforeningen kreds København 5.000 kr.
Dansk Blindesamfund, kreds København 2.500 kr.
FDDB - Foreningen for danske DøvBlinde 1.500 kr.
Natteravnene Ishøj 5.700 kr.
Brugerbestyrelsen på Kærbo 20.000 kr.
Frivilliggruppen 19.270 kr.
Ishøj Lænken 12.000 kr.
Danske Handicaporganisationer Ishøj 13.298 kr.
Parkinsonforeningen, Ishøj Klubben 24.700 kr.
Blossom 0 kr.
Læsehunde (Fonden for socialt ansvar) 10.000 kr.
Ishøj Kvindeforening 0 kr.
Døveforeningen af 1866 5.000 kr.
De resterende midler overføres til uddeling i december 2023.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
I henhold til Lov om Social Service § 18 er der afsat midler til, at frivillige kan ansøge om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. I Ishøj Kommune kan der ansøges om midler to gange årligt med ansøgningsfrist i henholdsvis maj og november. Social- og Sundhedsudvalget forelægges de indkomne ansøgninger og skal træffe beslutning om tildeling af midler.
Bilag
Sagsfremstilling
I foråret 2023 har administrationen påbegyndt en gennemgribende revideringsproces med henblik på at sikre opdaterede kvalitetsstandarder på ældre-, sundheds- og socialområdet.
Det er administrationens hensigt at sende reviderede udgaver af samtlige kvalitetsstandarder på CVV´s område til godkendelse inden foråret 2024 i en løbende proces (tidsplanen vedhæftes som bilag).
Administrationen indstiller, at de eksisterende kvalitetsstandarder fortsat er gældende, indtil de reviderede versioner godkendes, også i de tilfælde, hvor den oprindelige frist for revision overskrides.
I marts og maj 2023 blev kvalitetsstandarderne for henholdsvis BPA-ordning (servicelovens § 95) og forebyggende hjemmebesøg (servicelovens § 79a) godkendt, og på dette møde er kvalitetsstandarderne for ledsagerordning (servicelovens § 97) og lejevederlag (servicelovens § 119) til godkendelse.
Da der ikke forefindes tidligere versioner af disse to kvalitetsstandarder, er det nye beskrivelser uden ændringer fra tidligere versioner.
Lovgrundlag
Lov om Social Service og Sundhedsloven.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser
Indstilling
- tidsplanen for den videre revideringsproces godkendes
- de eksisterende kvalitetsstandarder er gældende frem til godkendelse af de reviderede versioner.
- sagen sendes til orientering i Seniorrådet og Handicaprådet.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Administrationen fremlægger forslag til tidsplan for revidering af kvalitetsstandarder i Center for Voksne og Velfærd. Det foreslås at sagen sendes til orientering i Seniorrådet og Handicaprådet.
Bilag
Sagsfremstilling
Administrationen har udarbejdet en kvalitetsstandard for plejevederlag ved pasning af døende samt hjælp til sygeplejeartikler efter servicelovens §§ 119-122, idet der ikke tidligere har været en kvalitetsstandard på området, hvilket bør være tilfældet. Kvalitetsstandarden er udarbejdet med inspiration fra andre kommuner og beskriver den praksis, som Ishøj Kommune har på området.
Beskrivelse af ordningen
Der kan bevilliges plejevederlag, når en nærtstående pårørende ønsker at dø i eget hjem. Det er ligeledes muligt at søge om hjælp og tilskud til følgende, når en dødende passes i eget hjem:
- Sygeplejerartikler
- Palliativ (lindrende) fysioterapi
- Egenbetalingen på ernæringspræparater
Formålet med ordningen er, at borgeren i en afgrænset, kortere periode kan modtage pleje og omsorg fra en nærtstående, når indsatsen har et omfang, der svarer til fuldtidsarbejde og dermed ikke er foreneligt med et erhvervsarbejde.
Forslag til kvalitetsstandard for plejevederlag ved pasning af døende samt hjælp til sygeplejeartikler er vedhæftet som bilag.
Lovgrundlag
Lov om Social Service §§ 119-122.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
- kvalitetsstandard for plejeorlov godkendes.
- sagen sendes i høring i Seniorrådet.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Administrationen fremlægger hermed kvalitetsstandard for plejevederlag ved pasning af døende samt hjælp til sygeplejeartikler efter servicelovens §§ 119-122 til godkendelse. Det foreslås at kvalitetsstandarden sendes til høring i Seniorrådet.
Bilag
Sagsfremstilling
Administrationen har udarbejdet en tidssvarende kvalitetsstandard for ledsageordning efter servicelovens § 97. Der forefindes ikke en kvalitetsstandard for denne ordning, hvilket bør være tilfældet. Kvalitetsstandarden er udarbejdet med inspiration fra andre kommuner og beskriver den praksis, som Ishøj Kommune har på området.
Beskrivelse af ordningen
Formålet med ordningen er, at borgere med funktionsnedsættelse fortsat kan have et aktivt liv med mulighed for at deltage i kulturelle og sociale aktiviteter på lige fod med andre og herudover kan:
- Integreres i samfundet
- Opnå/bibeholde selvstændighed, valgfrihed og ansvar for egen tilværelse
- Undgå isolation
Efter bevilling har borgeren ret til 15 timers ledsagelse om måneden til aktiviteter uden for hjemmet som fx indkøb, fritids-, kulturelle- og sociale aktiviteter. Det er borgeren selv, der bestemmer, hvortil ledsagelsen skal foregå, og hvilke aktiviteter, der skal være indeholdt i ledsagelsen.
Forslaget til kvalitetsstandard for ledsageordningen er vedhæftet som bilag.
Lovgrundlag
Lov om Social Service § 97.
Økonomi
Budgetposten for ledsageordningen er for 2023 på 1,8 mio. kr., hvoraf 37 % er anvendt pr. 1. maj.
Sagen kan få betydning for omfanget af ansøgninger og dermed et øget administrativt ressourceforbrug, men administrationen forventer ikke større økonomiske konsekvenser, fordi borgere, som er berettiget til ydelsen, ofte vil være kendt i forvejen grundet behov for andre ydelser, og er derfor allerede informeret om, og overordnet vurderet i forhold til denne ordning ved en råd- og vejledningssamtale.
Indstilling
- kvalitetsstandarden for ledsagelsesordning godkendes
- at sagens sendes til høring i Handicaprådet.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Administrationen fremlægger en kvalitetsstandard for ledsageordning efter servicelovens § 97 til godkendelse. Det foreslås, at sagen sendes i høring i Handicaprådet.
Bilag
Sagsfremstilling
Social- og Sundhedsudvalget godkendte på mødet den 23. marts 2023 en handleplan for Myndighed i CVV med baggrund i en række udfordringer på området.
Administrationen har på udvalgets bestilling udarbejdet en tidsplan for handleplanen, som er vedhæftet dagsordenen sammen med en kort status for hvert initiativ.
I korte træk løber handleplanen fra marts 2023 til udgangen af 2023, dog vil de fleste tiltag være afsluttet og/eller implementeret til september.
Lovgrundlag
Lov om Social Service.
Økonomi
Der er ikke økonomiske konsekvenser ved tidsplanen ud over de udgifter, som Social- og Sundhedsudvalget godkendte i marts, jf. handleplanen.
Indstilling
at tidsplanen for handleplan for initiativer på myndighedsområdet i Center for Voksne og Velfærd godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
På baggrund Social- og Sundhedsudvalgets godkendelse af handleplan for Myndighed i Center for Voksne og Velfærd (CVV) i marts 2023 har administrationen udarbejdet en tidsplan for handleplanen.
Bilag
Sagsfremstilling
Baggrund
Socialtilsyn Hovedstaden har den 15. februar 2023 været på et anmeldt driftsorienteret tilsyn i Pitstop, der tilbyder anonym rådgivning og ambulant stofmisbrugsbehandling til borgere i Ishøj Kommune, der er fyldt 13 år. Ved tilsynsbesøget har socialtilsynet vurderet kvalitetsmodellens temaer generelt, og temaerne vedrørende Sundhed og trivsel, Organisation og ledelse og fysiske rammer specifikt. Der er på tilsynsbesøget ikke fremkommet nye data vedrørende de øvrige temaer i kvalitetsmodellen, og derfor er socialtilsynets tidligere vurdering af disse temaer videreført i den samlede vurdering af kvaliteten af tilbuddet. Resultaterne i den følgende tilsynsrapport fra marts 2023er positive (bilag 1).
Metode og mål
Socialtilsynet anvender både anmeldte og uanmeldte tilsynsbesøg, hvor de tilsynsførende taler med ledelsen og udvalgte medarbejdere og borgere, og gennemgår dokumentation for at bedømme tilbuddenes kvalitet ud fra en kvalitetsmodel med fastlagte temaer. På en skala fra 1 - 5 vurderes det, om tilbuddene fortsat har den fornødne kvalitet og opfylder betingelserne for godkendelse. Vurderingerne publiceres på Tilbudsportalen, hvorimod scorerne bruges i dialog med tilbuddene om at fastholde og udvikle kvaliteten fremadrettet. Udover tilsynsbesøg foretages selvstændige administrative tilsyn med tilbuddenes økonomi.
Målgruppe
Pitstop har 40 pladser (jf. Servicelovens §101), hvoraf de 10 pladser er godkendt til børn og unge, til borgere i Ishøj fra 13-65 år, som har stofmisbrug, personlighedsforstyrrelse elle anden psykisk vanskelighed.
Resultat
Tilsynet har ikke givet påbud, men påpeget nogle opmærksomhedspunkter. Der er lokalt udarbejdet en handleplan for at udvikle kvaliteten fremadrettet (bilag 2).
Socialtilsynet konkluderer, at Pitstop lever op til kvalitetskravene og vurderer: ”at tilbuddets behandling er tilrettelagt, så den tager udgangspunkt i den enkelte borgers behov og medvirker til at skabe udvikling og trivsel hos borgerne. Socialtilsynet vurderer, at medarbejderne fremstår fagligt kompetente og med relevant viden og erfaring med målgruppen, såvel i forhold til behandlingsindsatsen i tilbuddet, som i forhold til koordineringen af indsatsen med eksterne aktører. Den udførte fagfaglige og ledelsesfaglige opgave varetages kompetent, og der er struktur og systematik i tilrettelæggelsen af den borgerrettede indsats i tilbuddet.”
Socialtilsynet har vurderet, at Pitstop inden for flere temaer i meget høj grad opfylder kvalitetskriterierne og minimum i middelgrad opfylder kriterierne. Socialtilsynet vurderer, at det er et udviklingspunkt, at tilbuddet med fordel kan arbejde med at sikre, at der kommer bedre overblik i dokumentationsarbejdet.
På den baggrund er det besluttet at:
- I efteråret 2023 skal ledelse, faglig koordinator samt behandlere i Pitstop have udarbejdet en systematik, hvor borger er bekendt med frekvens, inddragelse og indhold for opfølgning og bevillinger. Denne systematik skal ligeledes understøtte synliggørelse af borgers individuelle progression samt fungere som dynamisk samtaleredskab. Proceduren vil omhandle eksterne og interne borgere i Pitstop.
- Før sommeren 2023 skal behandlere og faglig koordinator i Pitstop have udarbejdet yderligere systematisk journalføring i henhold til intern stoffri gruppebehandling. Denne journalføring skal fungere som afsæt for en månedlig individuel samtale.
- Senest i efteråret 2023 foreligger der eget udviklet progressionsværktøj for Pitstop, således at Pitstop udvikler sine interne indsatser i henhold til effekten på borgerne.
Lovgrundlag
Lov om Social Service § 101.
Kvalitetsmodellen er struktureret ud fra de overordnede kvalitetstemaer, der fremgår af Lov om socialtilsyn (§ 6), med henblik på at vurdere, om tilbuddene fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set opfylder betingelserne for godkendelse (jf. §§ 6 og 12-18 i Lov om socialtilsyn).
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
- orienteringen om tilsyn på Pitstop tages til efterretning
- sagen sendes til Udsatterådet til orientering.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Social- og Sundhedsudvalget orienteres i sagen om resultatet af tilsynet, som Socialtilsyn Hovedstaden har udført på misbrugscentret Pitstop, der tilbyder ambulant stofmisbrugsbehandling til voksne og børn. Det indstilles, at udvalget tager orienteringen om tilsynet til efterretning, hvorefter sagen sendes til orientering i Udsatterådet.
Bilag
Sagsfremstilling
Nøgletal for perioden marts 2023 - maj 2023 fremlægges til orientering.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Bilag
Sagsfremstilling
- Cepos (Center for Politiske Studier) har udarbejdet et notat, der belyser personaleudskiftningen i den kommunale ældrepleje. Der er betydelige forskelle i personaleudskiftningen i de forskellige kommuner, som varierer fra 18 % til 41 %. Af tabel 3 i bilag 1 fremgår det, at Ishøj Kommune har en personaleudskiftning på 26 %. Notatet fra Cepos er vedhæftet dagsordenen.
- Den 25. maj kom Arbejdstilsynet på uanmeldt tilsyn hos Forebyggelse og Rehabilitering, hvorefter afdelingen blev tilbudt et aftaleforløb vedr. stort arbejdsmængde og tidspres hos medarbejderne. Aftalen, som Forebyggelse og Rehabilitering har valgt at indgå, betyder, at Arbejdstilsynet ikke foretager sig yderligere, mens aftalen gælder. Til gengæld skal Forebyggelse og Rehabilitering gøre en ekstra indsats for at forbedre arbejdsmiljøet med fokus på det problem, Arbejdstilsynet peger på. Arbejdstilsynet tilbyder aftalen, fordi de under mødet fik opfattelsen af, at ledelsen har fokus på og aktivt arbejder med at forbedre trivsel og arbejdsmiljø i afdelingen.
- Oversigt over møder i Social- og Sundhedsudvalget i 2023 er vedhæftet dagsordenen.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Bilag
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Sagsfremstilling
Med henblik på at lette proceduren med godkendelse/underskrift af protokol/referat i First Agenda, oprettes et ekstra punkt - Godkendelse af protokol/referat.
Ved at godkende dette ene punkt tilkendegives det, at godkendelse/underskrift gælder alle dagsordenpunkterne. Det vil derfor ikke være nødvendigt at trykke godkend ud for hvert enkelt dagsordenpunkt, så længe dette ene punkt godkendes.
Indstilling
at protokol/referat godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.