Referat
Social- og Sundhedsudvalget mandag den 13. januar 2025 kl. 19.00
Mødelokale Vandværket
Sagsfremstilling
Administrationen har udviklet en styringsmodel, hvor løbende prognoser for udviklingen på det voksenspecialiserede socialområde er det centrale omdrejningspunkt og medvirker til at sikre en tæt opfølgning i det indeværende år. Modellen bygger på valide og opdaterede data, herunder antallet af borgere i målgruppen, visiterede ydelser og økonomiske udgifter. Formålet er at følge op og skabe tæt overblik over økonomien, så administrationen både kan handle rettidigt og holde Social- og Sundhedsudvalget og Byrådet orienteret omkring afvigelser mellem de forventede udgifter til området og det afsatte budget, samt hvad der skal til for at holde budgettet inden for den eksisterende budgetramme. Derudover indeholder styringsmodellen en langsigtet prognose, som skal medvirke til, at kommunen kan være på forkant med udviklingen på området på lidt længere sigt og på den måde identificere nødvendige udviklingstiltag og indsatser, så tidligt som muligt for således at skabe det nødvendige handlerum rettidigt.
Indsatser og fokusområder
Der vil i 2025 og frem være særlig opmærksomhed på at sikre, at borgerne tilbydes den rette og mindst indgribende indsats. Fokusområderne, som er flerårige, og hvoraf flere blev igangsat i 2024, omfatter:
- Opgaver, som pt. udføres af eksterne leverandører, som kommunen på sigt har mulighed for at hjemtage, herunder indsatser efter serviceloven (SEL) § 85. Dette skal ses med henblik på at øge selvforsyningsgraden, jf. budgetaftalen for 2025-2028.
- Fortsat fokus på tilpasning i antal dage på aktivitets- og samværstilbud efter SEL § 104 til borgernes reelle behov, jf. budgetaftalen for 2024-2027.
- Styrket fokus på en rehab-orienterende tilgang, der skal medvirke til at borgere i midlertidige og længerevarende botilbud efter SEL §§ 107 og 108 tilbydes muligheden for at flytte til egen bolig.
- Processen målrettet ældre borgere (+67 år) i botilbud efter SEL § 108 fortsættes, således at de borgere, hvor plejebehovet overstiger det socialpædagogiske behov tilbydes en plejehjemsplads på Plejecenter Kærbo.
- Fokus på gode og transparente sagsbehandlingsprocesser, hvor borgere og deres pårørende inddrages, og hvor der arbejdes recovery-orienteret med udgangspunkt i at skabe de bedst mulige rammer for, at borgerne bliver så selvhjulpne som muligt med udgangspunkt i deres egne ønsker og drømme.
Administrationen har udarbejdet en status på fokusområderne, som fremgår nedender. Statusbeskrivelsen er også vedlagt. (Bilag 1)
Status på indsatser
Hjemtagelse af støttetimer efter SEL § 85:
Administrationen har gennemført flere centrale tiltag for at optimere ressourcerne og styrke indsatsen inden for det sociale område. Der er etableret et nyt bostøtteteam (BOS), som arbejder recovery-orienteret og helhedsorienteret for at tilbyde borgere støtte af høj kvalitet. BOS fokuserer på at reducere støtten over tid og styrke samarbejdet på tværs af kommunale og regionale aktører.
Tilpasning af antal dage på aktivitets- og samværstilbud efter SEL § 104:
På aktivitets- og samværstilbud er der implementeret en justering af antal dage, som borgere visiteres til. Dette bidrager til en mere fleksibel og effektiv ressourceanvendelse samtidig med, at der arbejdes på at styrke kompetencerne blandt medarbejderne for bedre at kunne forhandle med eksterne leverandører.
Hjemtagelse af borgere i midlertidige og længerevarende botilbud efter SEL §§ 107 og 108:
Kommunen har fortsat fokus på at reducere brugen af midlertidige og længerevarende botilbud ved at styrke muligheden for, at flere borgere kan flytte i egen bolig eventuelt med støtte. Der arbejdes med nye løsninger som udslusnings- og afklaringsboliger, udviklingen af eget bostøtteteam (BOS) samt brobygning til civilsamfundet, hvilket er nogle af de tiltag, der sammen skal sikre en mere varig støtte for borgerne.
Flytning af ældre borgere til plejeboliger på plejecenter Kærbo:
Omlægningen af Blok 6 til specialiserede plejeboliger på Kærbo er godt undervejs og medvirker til, at Ishøj Kommune er bedre klædt på til at imødekomme plejebehovene hos ældre borgere, som også har en psykisk lidelse. Processen inkluderer en tværgående visitation, der sikrer, at borgernes behov vurderes individuelt, og at overgangen til plejeboliger sker på en god og tryg måde.
Samlet set arbejder administrationen målrettet og systematisk på at styrke kvaliteten af tilbuddene, optimere ressourceanvendelsen og sikre borgerne en indsats, der matcher deres behov gennem solid økonomistyring, herunder bedre udnyttelse af ressourcer, kompetenceudvikling og omlægning af eksisterende løsninger. Samlet set skal det medvirke til at skabe mere omkostningseffektive løsninger, der dels skal understøtte budgetoverholdelse, dels imødekomme borgernes behov og sikre den nødvendige kvalitet i tilbud og ydelser.
Lovgrundlag
Serviceloven.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Administrationen orienterer om status på arbejdet med styring af økonomi på det voksenspecialiserede socialområde med henblik på at give Social- og Sundhedsudvalget et overblik over den styringsmodel, der er udviklet på området og de fokusområder og indsatser, der skal være medvirkende til at skabe budgetoverholdelse i 2025 og årene frem og samtidig sikre, at borgernes behov imødekommes med egnede tilbud af rette kvalitet.
Bilag
Sagsfremstilling
Baggrund
Plejecentrene i Ishøj Kommune ligger takstmæssigt en del over de takster, som kommunen betaler for Ishøjborgere, der bor i plejebolig i andre kommuner. Gennemsnitsprisen ved køb af plejeboligpladser hos andre kommuner og private tilbud er væsentlig billigere end taksterne for Ishøj Kommunes egne plejecentre, hvilket er desuagtet af grundpriser og andre lokale forhold.
På den baggrund er det i forbindelse med budgettet besluttet at gennemføre en besparelse på plejehjemstaksten i perioden 2025-2027 ved at indføre nye arbejdsgange, bedre udnyttelse af personaleressourcer og ved at arbejde med en ny arbejdspladskultur. Der er et politisk ønske om, at besparelsen så vidt muligt baseres på effektiviseringer uden, der sker serviceforringelser. Effektiviseringerne skal ses som en forandringsproces, der skal være med til at realisere Byrådets vision og pejlemærket økonomisk robust kommune, så kommunen kan sikre en værdig ældrepleje i fremtiden. Derudover skal tiltagene være med til at indfri målsætningerne i strategierne på voksen- og velfærdsområderne, fx målet om at indføre flere velfærdsteknologiske løsninger i ældreplejen.
Status på indsatsen
Der er i forlængelse af vedtagelsen af budgetaftalen igangsat en proces med udarbejdelse af to handleplaner, der skal være med til at skabe et overblik over de tiltag, der skal bidrage til at indfri besparelsen på Kærbo og Torsbo (Bilag 1 og 2). Den ene handleplan omhandler den ledelsesmæssige del af processen, der skal understøtte forandringsprocessen. Den anden er udarbejdet i et samarbejde mellem ledelsen og MED-udvalget på Kærbo og Torsbo. MED-udvalget har afholdt stormøder på de to plejecentre, hvor medarbejderne har haft mulighed for at komme med deres input til, hvilke tiltag der kan sættes i værk. Disse input har sammen med MED-udvalgets høringssvar i forbindelse med høringen af budgetforslag til budget 2025 samt drøftelser på MED-mødet den 10. december 2024 dannet grundlag for udarbejdelse af handleplanen. Der er en tæt dialog mellem MED-udvalg og ledelse omkring, hvordan og hvornår de respektive tiltag igangsættes. Plejehjemsbestyrelsen er på deres møde i november blevet præsenteret for både høringssvaret i forbindelse med høringen af budgetforslagene til budget 2025 samt arbejdet med handleplanen.
Effektiviseringstiltag
For at indfri besparelsen arbejdes der med at skabe en kulturforandring på plejecentrene, hvor flere beslutninger lægges ud til medarbejderne, hvor der arbejdes mere på tværs, og hvor teamlederne får en mere understøttende rolle, så beslutninger tages tættere på praksis. Dette skal være med til at kvalificere beslutningerne samt skabe et større ansvar og ejerskab hos både medarbejdere og ledere. Dette kræver, at begge plejecentre gennemgår en omfattende forandringsproces, og at medarbejdere og ledere klædes på til at løse opgaver på nye måder. Derudover arbejdes der med at benytte flere velfærdsteknologiske løsninger, der skal være med til at understøtte medarbejdere og ledelse i optimering af arbejdsgange og understøttelse af arbejdsopgaver.
I handleplanerne beskrives de konkrete tiltag. Eksempler på disse er fx nedbringelse af personaleressourcer ved naturlig afgang, idet teamlederne sammen med deres medarbejdere ved alle vakante stillinger, skal foretage en vurdering af, om stillingen skal genbesættes, eller om opgaverne kan fordeles eller organiseres anderledes. Derudover er der tiltag indenfor kompetenceudvikling, hvor fx teamlederne via uddannelse og konsulentunderstøttelse skal rustes til at understøtte og fastholde kulturforandringen samt involvere medarbejderne på nye måder. Et tredje eksempel fra handleplanerne er, at der indkøbes et nyt vagtplanlægningsmodul, der skal være med til at effektivisere og understøtte vagtplanlægningen, så der fx undgås booking af dobbeltvagter, der er ekstra udgiftstunge.
For at indhente besparelsen uden at plejehjemsbeboerne vil opleve serviceforringelser må der arbejdes bredt. Eksempler på dette er samarbejdet med energiteamet om energibesparende belysning, og at der ses på mulighederne for at genforhandle lokalaftaler.
Den videre proces
For at Social- og Sundhedsudvalget kan følge forandringsprocessen tæt vil udvalget blive forelagt tre opfølgninger i løbet af 2025 (maj, september og december). Disse opfølgninger skal dels give status på økonomidelen, og dels på forandringsprocessen. I forbindelse med hver opfølgning afholdes der lokale MED-møder forud for opfølgningen, så der i forbindelse med opfølgningen kommer en tilbagemelding fra lokal-MED. På det næstkommende MED-møde deltager centerchefen for Center for Voksne og Velfærd med henblik på at orientere om den politiske beslutning.
Økonomi
I budgetforliget blev der besluttet en besparelsen på 7,9 mio. kr. ved en reduktion på 75.000 kr. årligt per plejebolig. Besparelsen har en stigende profil, således at besparelsen udgør 4,1 mio. i 2025, stigende til 7,9 mio. kr. i 2026. Dertil kommer, at der i 2025 er bevilliget engangsudgifter på 0,4 mio. kr. til implementeringsstøtte til ledelsen og indkøb af velfærdsteknologi i form af Intelligent Care på Torsbo.
Indstilling
at iværksættelse af tiltagene i handleplanerne godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Annelise Madsen (ID) ønskede at benytte standsningsretten og få sagen forelagt for byrådet.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Social- og Sundhedsudvalget orienteres i denne sag om det punkt i budgetaftalen 2025-2027, der vedrører nedsættelse af plejehjemstaksten på Omsorgscenteret Kærbo og Torsbo Plejecenter (SSU02). Sagen sendes til orientering i Seniorrådet og i Plejehjemsbestyrelsen.
Bilag
Sagsfremstilling
I forbindelse med budgetaftalen for 2024-27 blev det besluttet at tildele 0,4 mio. kr. til Det Gule Hus med henblik på at udvide åbningstiden, så der fremover kan holdes aftenåbent to dage ugentligt frem for én. Dette har været et udtalt ønske fra brugergruppen og fremgik af evalueringen af Det Gule Hus, som blev forelagt Social- og Sundhedsudvalget den 17. august 2023. Som led i opfølgningen på budgetaftalen for 2024 blev Social- og Sundhedsudvalget forelagt en sag den 18. januar 2024, hvor administrationen beskrev udmøntningen af beslutningen. I den forbindelse bad Social- og Sundhedsudvalget om at følge at følge implementeringen af aftenåbent i Det Gule Hus efter et år.
Åbningstiden i Det Gule Hus blev fra 1. april 2024 udvidet, så den samlede åbningstid nu er på 28 timer ugentligt. Det betyder, at der med de nye åbningstider er aftenåbent mandag og onsdag, hvor det tidligere har været på tirsdage. Beslutningen om, hvilke dage, der skal være aftenåbent, er besluttet demokratisk af brugerne i Det Gule hus på et fællesmøde. Brugerne giver udtryk for stor tilfredshed med, at der er ekstra aftenåbent.
Den 1. marts 2024 blev der ansat en ekstra medarbejder, som indgår i vejlederteamet, der bemander Det Gule Hus. Det betyder, at der som minimum altid er to personer på arbejde i den samlede åbningstid i Det Gule Hus. I det situationer, hvor der afholdes aktiviteter i Det Gule Hus, som forventes at tiltrække ekstra mange brugere tager ledelsen og medarbejderne stilling til om, der skal allokeres en ekstra medarbejder, for på den måde at tilpasse normeringen til antallet af brugere. På den måde arbejdes der fleksibelt med at sikre overensstemmelse mellem normering og antal borgere i huset. Det er fortsat administrationens vurdering af en grundnormering på to medarbejdere, som udgangspunkt er tilstrækkeligt, så længe der også er mulighed for fleksibilitet ved aktiviteter, som betyder et større antal deltagere.
Der er generelt stort fokus på inddragelse af brugerne i Det Gule Hus og på, at der løbende planlægges med forskellige former for aktiviteter, som kan rumme bredt. I januar 2025 er der f.eks. Nytårskur, Hit med sagen, KREA, fællesspisning og bioaften. Et par af brugerne er desuden blevet uddannet til at give NADA-behandling og tilbyder nu dette til de andre brugere fast 1 - 2 gange om ugen. (NADA er øreakupunktur, som kan medvirke til skabe bedre trivsel, mental sundhed og styrke resiliens hos den enkelte). Der afholdes løbende brugerrådsmøder, hvor der planlægges aktiviteter for den kommende periode. Brugerrådet har fået tildelt et aktivitetsbudget bestående af dele af de midler, der er afsat i det samlede budget for Det Gule Hus, således at brugerne selv har mulighed for at prioritere midlerne, tage stilling til egenbetaling og beslutte, hvilke aktiviteter de ønsker skal foregå i regi af Det Gule Hus.
Økonomi
I forbindelse med budgetaftalen for 2024-27 blev det besluttet at tildele 0,4 mio. kr. til Det Gule Hus med henblik på at udvide åbningstiden, så der fremover kan holdes aftenåbent to dage ugentligt frem for én.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
I sagen gives en afsluttende status vedrørende processen for ekstra aftenåbent i Det Gule Hus, som blev vedtaget i budgetaftalen for 2024 - 2027.
Sagsfremstilling
Formål og metode
Formålet med tilsynet er at afdække, hvorvidt der er sammenhæng mellem de beskrevne og vedtagne rammer og den praksis, der udføres på stedet samt at bidrage til den løbende udvikling og kvalitetsforbedring af tilbuddets rammer og indhold. Tilsynet tager afsæt i den anerkendende metode og værdsættende tilgang, der fokuser på at identificere tilbuddets resurser, styrker og gode erfaringer i fællesskab.
Tilsynets overordnede konklusion
BDO vurderer, at den pleje, omsorg og praktiske støtte, som borgerne modtager fra DFS Plus, leveres med høj faglig kvalitet. Borgerne er meget tilfredse med den hjælp, de modtager og med kvaliteten af hjælpen. Borgerne er på forskellig vis aktive i relation til de daglige opgaver og oplever, at de har indflydelse på hjælpen. Borgerne er trygge ved hjælpen, som de som aftalt får af faste medarbejdere. DFS Plus har fokus på kerneopgaven, herunder sundhedsfremmende og hverdagsrehabiliterende indsatser, og medarbejderne kan på relevant vis reflektere over deres tilgang til det sundhedsfremmende, forebyggende og rehabiliterende arbejde. Tilsynets vurdering er, at der er god overensstemmelse mellem ledelsens og medarbejdernes fokus på, at hjælpen ydes fleksibelt og tilrettelægges på borgernes præmisser. Der er dog en borger, der tilkendegiver, at morgenplejen i weekenden indimellem gives sent, hvilket borgeren angiveligt har prøvet at få ændret.
Det vurderes, at borgerne er meget tilfredse med medarbejderne og oplever en imødekommende kultur. Medarbejderne redegør for, at de har fokus på kommunikation, hvor medarbejderne har tillid til hinanden og har en feedbackkultur i forhold til uhensigtsmæssig kommunikation. Vurderingen er, at dokumentationen fremstår med en meget høj faglig og professionel standard og er opdateret og fyldestgørende. Tilsynet vurderer, at medicinadministration lever op til gældende instruks på området.
Tilsynets vurdering i forhold til temaer
- Dokumentation scorer 5 ud af 5 point
- Medicin scorer 5 ud af 5 point
- Personlig pleje og støtte scorer 4 ud af 5 point
- Praktisk hjælp scorer 5 ud af 5 point
- Rehabilitering scorer 5 ud af 5 point
- Sundhedsfremme og forebyggelse scorer 5 ud af 5 point
- Kommunikation og adfærd scorer 5 ud af 5 point
På baggrund af anbefalingerne er der udarbejdet en handleplan. (Bilag 2)
Opfølgning på sidste tilsyn
Siden sidste tilsyn er der arbejdet målrettet med dokumentationspraksis, herunder samspillet med den kommunale hjemmesygepleje. Der har været særligt fokus på, at der er handlingsanvisning på delegerede sundhedslovsydelser.
Lovgrundlag
Serviceloven og sundhedsloven.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Social- og Sundhedsudvalget orienteres om resultat af BDOs anmeldte tilsyn den 15. august 2024 hos den private leverandør af hjemmepleje, DFS Plus. Resultatet viser, at DFS Plus overordnet lever op til Ishøj Kommunes kvalitetsstandarder og vedtagne serviceniveau. Rapporten er vedlagt. (Bilag 1)
Bilag
Sagsfremstilling
Ankestyrelsen har den 8. oktober 2024 rettet henvendelse til Ishøj Kommune og bedt byrådet om en udtalelse med henblik på at vurdere, om der er grundlag for at rejse en tilsynssag mod Ishøj Kommune. Dette sker på baggrund af, at det er Ankestyrelsens opfattelse af, at Ishøj Kommune ikke har fastsat sagsbehandlingsfrister på alle de ansøgningsparagraffer inden for social- og beskæftigelsesområdet, som kommunen er forpligtet til. (Bilag 1)
Ishøj Byråd har i den anledning afgivet en udtalelse, efter sagen har været behandlet på byrådsmødet den 26. november 2024. (Bilag 2)
På baggrund af denne henvendelse har administrationen genbesøgt de offentliggjorte sagsbehandlingstider på lovområder, som er omfattet af retssikkerhedslovens § 3, stk. 2 for at sikre, at der er fastsat og offentliggjort sagsbehandlingsfrister på området, og at disse sagsbehandlingstider er retvisende.
Dette har givet anledning til, at administrationen har tilføjet frister på enkelte ansøgningsparagraffer, som endnu ikke var blevet offentliggjort samt foretaget nogle rettelser i forhold til ansøgningsparagraffer og svarfrister. Endelig blev enkelte ansøgningsparagraffer fjernet fra oversigten over svarfrister, fordi disse paragraffer primært henvender sig til administrationen og ikke direkte til borgerne. Oversigt med svarfrister i Center for Voksne og Velfærd er vedlagt. (Bilag 3). De opdaterede sagsbehandlingstider kan findes på Ishøj Kommunes hjemmeside: https://ishoj.dk/om/kommunens-sagsbehandling/
Tilføjede svarfrister
Lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension m.v.:
- § 14: Forhøjelse af pension efter § 17, stk. 2 - Personligt tillæg til førtidspensionister (almindeligt helbredstillæg)
- § 17, stk. 2: Personligt tillæg til førtidspensionister (almindeligt helbredstillæg)
- § 18: Helbredstillæg til førtidspensionister (udvidet helbredstillæg til fodbehandling, briller og tandprotese)
- § 21: Invaliditetsydelse
- § 44: Konverteringer mellem invaliditetsydelse og førtidspension
Lov om social politik:
- §§ 81 og 83-85: Hjælp i særlige tilfælde (enkeltydelser)
- § 82: Hjælp til sygebehandling (enkeltydelser)
Lov om socialt frikort:
- § 2: Udstedelse af et socialt frikort
Serviceloven:
- § 102: Behandlingstilbud
- § 117: Flexhandicap
Tilrettede svarfrister
Lov om social pension:
- § 17, stk. 2: Førtidspension på det forelæggende grundlag
- § 17, stk. 3: Førtidspension uden forelæggelse på rehabiliteringsteam
Serviceloven:
- §§ 101 og 101a og §§ 141 og 142 (sundhedsloven): Behandling af brug af rusmidler
- §§ 112 og 113: Genbrugsmidler, forbrugsgoder og kropsbårne hjælpemidler (inkl. nødkald)
- § 116: Boligindretning
- § 117: Flextrafik
Sundhedsloven:
- §§ 131 og 134a: Omsorgs- special- og socialtandpleje.
Fjernede svarfrister
Lov om social pension:
- § 19: Førtidspension, behandlingstid fra aftale om forelæggelse på rehabiliteringsteam til afgørelse
Arbejdsmiljøloven:
- § 15: APV-redskaber
Lovgrundlag
Retssikkerhedslovens § 3, stk. 2.
Økonomi
Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.
Indstilling
at oversigten over reviderede sagsbehandlingsfrister i Center for Voksne og Velfærd godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Beslutningstema
Administrationen fremlægger reviderede sagsbehandlingsfrister på Center for Voksne og Velfærds område til godkendelse. Revideringen er foretaget på baggrund af Ankestyrelsens henvendelse vedrørende genbesøg af offentliggjorte sagsbehandlingsfrister på ansøgningsparagraffer, der er mangelfulde i Ishøj Kommune.
Bilag
Sagsfremstilling
På baggrund af budgetaftalen besluttede Økonomi- og Planudvalget, at ”der udarbejdes en vejledning samt at brug af eksterne konsulenter drøftes i fagudvalgene”.
Vejledningen ”Checkliste ved anvendelse af eksterne konsulenter i Ishøj Kommune” er udarbejdet og forelægges til efterretning. (Bilag 1) Checklisten giver en systematisk tilgang til, hvilke overvejelser man som leder skal have, før man eventuelt anvender eksterne konsulenter frem for interne medarbejdere til løsning af opgaven.
Vejledningen/checklisten er blevet drøftet i koncernledelsen og efterfølgende godkendt i Økonomi- og Planudvalget. Vejledningen/checklisten ønskes udbredt til fagområderne på baggrund af
drøftelserne i fagudvalgene.
Økonomi
Sagen har i sig selv ingen økonomisk betydning.
Indstilling
- at vejledningen tages til efterretning
- at fagudvalget drøfter tilgangen til anvendelse af eksterne konsulenter på eget fagområde, med udgangspunkt i vejledningen.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Økonomi- og Planudvalget.
Beslutningstema
Kommunernes anvendelse af eksterne konsulenter indgik som en del af budgetaftalen for 2024, hvor Økonomi- og Planudvalget besluttede, at administrationen skal udarbejde en vejledning til organisationen i forbindelse med vurdering af eventuel anvendelse af eksterne konsulenter fremadrettet.
Bilag
Sagsfremstilling
Årshjul for sager til Social- og Sundhedsudvalget 2025
Årshjul for sager til Social- og Sundhedsudvalgets møder i 2025 er vedhæftet dagsordenen. (Bilag 1).
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Bilag
Indstilling
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.
Sagsfremstilling
Med henblik på at lette proceduren med godkendelse/underskrift af protokol/referat i First Agenda, oprettes et ekstra punkt - Godkendelse af protokol/referat.
Ved at godkende dette ene punkt tilkendegives det, at godkendelse/underskrift gælder alle dagsordenpunkterne. Det vil derfor ikke være nødvendigt at trykke godkend ud for hvert enkelt dagsordenpunkt, så længe dette ene punkt godkendes.
Indstilling
at referatet godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Beslutningskompetence
Social- og Sundhedsudvalget.