Ishøj Kommune er blevet mere erhvervsvenlig

05. september 2024

Ishøj Kommune rykker 18 pladser frem og er dermed blandt højdespringerne på Dansk Industris årlige undersøgelse, der vurderer erhvervsvenligheden i landets kommuner

Borgmesterens virksomhedsbesøg, et nyetableret Erhvervsråd, en vellykket nytårskur, styrket samarbejde i Code of Care-netværket og en markant forbedret dialog mellem erhvervslivet og kommunens embedsmænd har været med til styrke den gode dialog mellem det lokale erhvervsliv og Ishøj Kommune.

Det bekræfter Dansk Industris årlige undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed 2024, som netop er udkommet. 

Her er Ishøj Kommune placeret som nr. 59 og rykker for andet år i træk frem på listen efter en bundplacering i 2022 som nr. 81. 

”Vi er rigtig glade for, at vi nu for andet år i træk rykker frem på listen. Det viser, at vi er på rette vej med vores forskellige indsatser, og nu er godt i gang med at genoprette tilliden efter bundplaceringen i 2022. Her er den gode dialog afgørende,” siger Jørgen Dan Pedersen, centerchef i Beskæftigelse og Erhverv i Ishøj Kommune og tilføjer:

”Dialog handler om at være god til at lytte til virksomhedernes behov og udfordringer, og her er borgmesterens virksomhedsbesøg, Erhvervsrådet og samarbejdet omkring Code of Care-netværket med til at gøre en forskel. Fremadrettet vil vi have stor fokus på at skabe god dialog med de lokale virksomheder om rekruttering, da manglen på arbejdskraft og for lavt uddannelsesniveau er udfordringen, vi i fællesskab skal løse, hvis vi fortsat skal skabe vækst,” uddyber Jørgen Dan Pedersen.

Samarbejdet med kommunen er styrket

I Ishøj Kommune har 42 virksomheder svaret på undersøgelsen og blandt dem er Dagrofa Foodservice, som kan bekræfte, at samarbejdet og dialogen med kommunen er blevet styrket.

”Vi oplever klart, at borgmesteren og embedsværket i Ishøj Kommune er blevet mere synlige og tydelige i relationen til os som virksomhed og går fokuseret til opgaven. Nu er det ikke længere bare snak og planer, men der bliver sat handling bag ordene. Vi har fået et rigtig godt samarbejde med kommunen omkring unge og uddannelse og dem, som har det svært. Det er tydeligt, at vi bliver prioriteret. Kommunen bruger blandt andet ressourcer på netværket Code of Care, som hjælper folk udenfor arbejdsmarkedet videre og Klar til start, som hjælper borgere med autisme i job. Her har vi fx fået en klar til start vejleder, som sidder ude hos os, siger Desirée Breel, HR-direktør i Dagrofa Foodservice og tilføjer:

”Vi kan mærke, at borgmesteren under sine besøg er god til at stille spørgsmål og er tydeligt engageret, og når kommunen beder os om hjælp til at skabe småjobs, går de selv foran. Det har styrket troværdigheden for os,” understreger Desirée Breel.

Her kan du se undersøgelsen Lokal Erhvervsvenlighed 2024 fra Dansk Industri

Code of Care-netværket til Social Dialogkaffe hos Dagrofa Foodservice.

Code of Care-netværket til Social Dialogkaffe hos Dagrofa Foodservice.

HR direktør i Dagrofa Foodservice Desirée Breel.

HR direktør i Dagrofa Foodservice Desirée Breel.

Dialog og fællesspisning i Code of Care-netværket.

Dialog og fællesspisning i Code of Care-netværket.