Ishøj Kommune reducerer CO2-udledningen markant
17. september 2024
Ishøj Kommune har i 2023 opnået en betydelig reduktion af både energiforbrug og CO2-udledning. CO2-udledningen er faldet så meget, at den overgår de forventede mål frem mod 2030
Ishøj skal være CO2-neutral senest i 2050. Sådan lyder den ambitiøse målsætning for Ishøj Kommune – og den seneste opgørelse af kommunens CO2-forbrug viser, at kommunen er godt på vej til at indfri sit mål.
Det såkaldte grønne regnskab for 2023, som er en opgørelse over energiforbruget og CO2-udledningen i kommunens bygninger, viser nemlig, at CO2-forbruget i Ishøj Kommune er faldet med 45 procent siden 2019.
”Det er en stor og meget glædelig nyhed, for tallene viser, at vi faktisk reducerer mere CO2, end vi havde planlagt. Vi er meget ambitiøse omkring vores klimamål og har iværksat mange forskellige tiltag, så det er glædeligt at se, at vores arbejde bærer frugt,” siger Kalbiye Yüksel, formand for Klima- og Miljøudvalget i Ishøj Kommune.
Kommunen bruger mindre energi
Også energiforbruget i kommunens bygninger har taget et sving nedad i de senere år.
Det grønne regnskab for 2023 viser, at sidste års kommunale energiforbrug var det laveste siden 2019 - og altså også lavere end 2020, hvor flere af kommunens bygninger ellers var lukket ned under covid-19.
”Vi er naturligvis glade for, at udviklingen går den rigtige vej, men der er fortsat arbejde at gøre - især i forhold til energimærkningen af kommunens bygninger, hvor vi har et mål om, at vi ikke skal have nogle kommunale bygninger med energimærke E, F og G, hvilket skal understøtte den positive udvikling i kommunens grønne omstilling,” siger Kalbiye Yüksel.
Energihandleplanen sætter rammen for Ishøj Kommunes arbejde med energi- og CO2-besparelser i kommunens bygninger.
De fire målsætninger i Energihandleplanen er:
- 15 % energibesparelser frem mod 2030
- Fossilfri varmeforsyning i 2030
- Ingen bygninger med energimærke E, F og G
- God afkøling af fjernvarme
Det grønne regnskab følger op på målsætningerne i Energihandleplanen og opgør kommunens energiforbrug og CO2-udledning.
Det grønne regnskab udvides løbende og som noget nyt for 2023 opgøres også vandforbrug, benzin og diesel samt de økonomiske udgifter til el, vand og varme.