Merete Amdisen (A)

Merete Amdisen er borgmester og medlem af Socialdemokraterne (A)

Civilt erhverv: Uddannet folkeskolelærer og arbejder til dagligt med specialundervisning af børn og unge med ADHD og autisme.

Uddannelse: Folkeskolelærer

Født: 1972

I byrådet siden: 2005

Privat: 

I min fritid slapper jeg af med at strikke, læse bøger – helst krimier – og så går jeg lange ture.

Jeg er 49 år, gift med Martin og mor til tre dejlige unge mennesker, Ida, Jens og Kathrine. Gennem ægteskabet med Martin er jeg blevet beriget med to bonus-børn Freyja og Michael.

Politiske mærkesager:

Fælles retning for Ishøj
Jeg ønsker at stå i spidsen for et byråd, der i højere grad samarbejder med borgere, lokalsamfund og på tværs af byrådets partier, for at skabe gode langsigtede løsninger til gavn for Ishøj. Det er afgørende at du som borger har tillid til vores lokale demokrati, og at byrådets politikere har tillid til hinanden – på trods af forskellige politiske ståsteder. Vi ønsker alle at gøre en positiv forskel for Ishøj uanset politisk parti, og det skal vi have respekt for i samarbejdet.
Alle er vigtige i udviklingen af fremtidens Ishøj, derfor bør ingen vigtige beslutninger træffes med snævre flertal i byrådet.
En stemme på Socialdemokratiet er en stemme på samarbejde.

Fællesskabet er vores styrke
Jeg oplever Ishøjs stærke fællesskaber overalt hvor jeg færdes. De mange lokale fællesskaber er vores styrke, og dem skal vi værne om. Alle i Ishøj fortjener at være en del af et fællesskab på deres egne præmisser – uanset alder, køn eller etnicitet De mange måneder med nedlukning på grund af corona, har vist os, hvor vigtige fællesskaber er for at vi trives. Derfor skal vi investere i trivsel.
En forudsætning for at vi trives er, at vi føler os trygge. Jeg ønsker et endnu tættere samarbejde med politiet omkring den tryghedsskabende indsats i Ishøj gennem indsatsen “Ishøj passer på Ishøj”. Socialdemokratiet tager afstand fra asocial og utryghedsskabende adfærd.
I Ishøj passer vi på hinanden.

Stabil økonomi – mere velfærd
Det kan lyde kedeligt, men en stabil økonomi er forudsætningen for udvikling og velfærd. Derfor vil jeg arbejde for at nedbringe ledigheden i Ishøj – gennem styrket uddannelse, opkvalificering af ledige og et attraktivt erhvervsklima, som kan skabe grobund for nye arbejdspladser. Stabil økonomi er også betinget af stabile skatteindtægter. Derfor skal vi tænke i bæredygtige muligheder for fremtidig vækst, så Ishøj fortsat er en attraktiv kommune i udvikling med trygge børnehaver, gode skoler og en ældrepleje i top.

Medlem af følgende politiske udvalg:

Merete Amdisen

Borgmester, Socialdemokratiet (A)

4357 7220

mem@ishoj.dk