Fuglekirsebær

Fuglekirsebær og Stop sult: Verdensmål nr. 2

Fuglekirsebærtræet er et rigtig godt Stop sult-træ. Mange dyr elsker nemlig at spise kirsebær: fugle, mus, insekter, mår, ræv og grævling kan lide kirsebær. Vi mennesker kan også godt lide kirsebærtræer, fordi de blomstrer flot og har lækre og sunde bær fulde af vitaminer. Man kan selvfølgelig spise kirsebærene rå, men man kan også bage med dem, sylte eller tørre dem. Alle har sin favoritmåde at spise kirsebær på.

 

Når dyr spiser kirsebær, glemmer de at spytte stenene ud. Så kommer de ud den anden vej. På den måde spredes kirsebærstenene, som kan spire og blive til nye kirsebærtræer fulde af dejlige bær til både dyr og mennesker. Fuglekirsebærtræet passer derfor godt med verdensmålet om at stoppe sult.


Fakta

Hvad er værd at vide?

Fuglekirsebær bliver op til 20 meter høje. Bladene er ægformede, blomsterne er hvide og bærrene er røde og små og smager dejligt. Barken er glat rødbrun og med vandrette barkporer. Man bruger især kirsebærtræ til møbler, bordplader og finere snedkerarbejde.

Opgave til de små

Så dit eget kirsebærtræ

Find en kirsebærsten på jorden, tag den med hjem og put den i en kop med jord og lidt vand.

Stil koppen med frøet i vindueskarmen og sørg for at jorden ikke tørrer ud. Så spirer der et kirsebærtræ frem.

Stop sult

Stop sult

Verdensmål 2 handler om at sikre, at alle børn og voksne over hele verden har adgang til sund og næringsrig mad. Det er vigtigt, fordi når vi får sund mad, bliver vi stærkere og sundere, og vi kan bedre klare os i skolen og på arbejdet.