Ishøjs kirker

Ishøj har tre kirker, hvoraf to stammer helt tilbage fra middelalderen. Den tredje (Vejleå Kirke) blev bygget i 1997 og pryder Ishøj med sin smukke glasmosaik

Ishøj Kirke

Ishøj Kirke

Ishøj Kirke er en ganske almindelig østsjællandsk landsbykirke beliggende i Ishøj Landsby. Det oprindelige kor og skib er fra katolsk tid og har senere i middelalderen fået tilføjet tårn og våbenhus. Sit nuværende ydre udseende fik kirken sidst i 1800-tallet.

Kirken danner ramme om gudstjenester, børne- og voksenkor, konfirmationsklasser, koncerter, foredrag og en masse sociale arrangementer.

Torslunde Kirke

Torslunde Kirke

I den nordvestlige del af Ishøj Kommune, i landsbyen Torslunde, ligger en smuk gammel Kirke fra ca. år 1200.

Kirken er både et både nationalt og kulturelt værk. Der er bevaret mange elementer i kirkerummet fra middelalderen, bl.a. alterbordsiden der stammer fra 1500-tallet – originalen kan nu ses på Nationalmuseet.

Torslunde kirke danner, sammen med den tilhørende præstegård, ramme for gudstjenester og fællesspisning, og lægger derudover lokaler til bl.a. korsang, læsegrupper og koncerter.

Vejleå Kirke

Vejleå Kirke

Vejleå Kirke har siden 1997 ligget i hjertet af Ishøj, og er således den nyeste kirke i kommunen.

Kirken er tegnet af Wohlert Arkitekter og henvender sig med sit moderne ydre og de middelalderlige elementer indenfor til den brede mangfoldighed i Ishøj.

Kirken huser indtil flere kor og inviterer ofte til koncerter, fællesspisning og mange andre sociale arrangementer.